<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 04, 2020

Turkije nam veel sneller coronamaatregelen dan Europa

Uit analyses van Turkse nieuwsdiensten blijkt dat Turkije opvallend snel maatregelen heeft genomen tegen het nieuwe coronavirus na bekende gevallen van eerste besmettingen in Europese landen.

Zo sloot Turkije al op 12 maart, een dag na het eerste bekende coronageval op 11 maart, alle scholen, terwijl landen zoals Italië en Spanje dat respectievelijk na 39 en 40 dagen deden. Het Verenigd Koninkrijk had 47 dagen nodig om tot dat besluit te komen, Duitsland en Frankrijk besloten na 49 dagen de scholen te sluiten.

De eerste besmetting werd in Frankrijk gemeld op 24 januari, gevolgd door Duitsland (28 januari) en het trio Italië, Spanje en het VK (31 januari).

Het besluit tot uitgebreide quarantainemaatregelen werd in Turkije binnen twee dagen genomen. In de landen Italië, Spanje, het VK, Duitsland en Frankrijk duurde dat tussen de 38 dagen en 53 dagen na de eerste bekende covid-19-besmetting.

Turkije sloot binnen een dag tot vier dagen tijdelijk alle openbare ruimtes. Bij bovengenoemde EU-landen duurde dat 39 tot 53 dagen.

Ook geldt sinds 22 maart in Turkije een straatverbod voor ouderen (65+ jaar). Deze week werd dat uitgebreid met de leeftijdscategorie onder de twintig jaar. Dertig steden gingen volledig op slot.

Thuisblijvers

In Turkije worden oudere en chronisch zieke thuisblijvers grootschalig geholpen door de autoriteiten. Binnen anderhalve week maakten meer dan een miljoen senioren en chronisch zieken gebruik van de overheidsdienst die alle telefonisch bestelde levensbehoeften aan huis bezorgt. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 04-04-2020

Apr 04, 2020
Loading posts...