Giovanni van Bronckhorst als trainer van Guangzhou R&F.
Volledig scherm
PREMIUM
Giovanni van Bronckhorst als trainer van Guangzhou R&F. © GUANGHZOU R&F

‘Gio’ kan nu écht beginnen in China: ‘Na de zorgen om mij is het nu andersom’

VideoGiovanni van Bronckhorst tekende begin januari een contract bij Guangzhou R&F in China, toen het coronavirus daar net was uitgebroken. Nu lijkt hij een kleine achtduizend kilometer veiliger te zitten dan in Europa. ,,Alles is hier weer open.’’

  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    18

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?
  2. Voetbalmakelaar Albers: Transferperiode wordt anders, al blijven grote clubs wel betalen

    Voetbalma­ke­laar Albers: Transferpe­ri­o­de wordt anders, al blijven grote clubs wel betalen

    Het is niet zo dat voetbalmakelaar Guido Albers het rustig heeft nu de voetbalwereld door het coronavirus is lamgelegd. ,,Normaal ben je nu met de jongens aan het praten over wat ze komend seizoen willen", zegt Albers. ,,Nu hangen ze steeds aan de lijn met vragen. Voor 1 april moeten bijvoorbeeld aflopende contracten worden opgezegd. Daarna weet je of je nog een baan hebt. In deze tijden is dat extra spannend.”
  1. Buitenlands voetbal | Arsenal koploper na zege op Wolves, Bayern haalt uit tegen Doekhi, goal en assist Weghorst
    Met samenvattingen

    Buiten­lands voetbal | Arsenal koploper na zege op Wolves, Bayern haalt uit tegen Doekhi, goal en assist Weghorst

    Arsenal heeft de koppositie in de Premier League overgenomen. The Gunners wonnen met 2-0 bij Wolverhampton Wanderers en hebben nu één punt, maar ook een wedstrijd, meer dan titelverdediger Manchester City. In Duitsland scoorde Wout Weghorst namens Hoffenheim. De spits gaf ook nog een assist en mede daardoor won zijn ploeg met 4-3 van Borussia Mönchengladbach. Gustavo Hamer maakte in Engeland een heerlijke goal voor hekkensluiter Sheffield United tegen Burnley. Harry Kane maakte alweer zijn 33ste competitietreffer voor Bayern München. Ook stond de halve finale in de FA Cup tussen Manchester City en Chelsea op de rol. Bekijk de uitslagen in de buitenlandse topcompetities hieronder.
  2. Manchester City-trainer Guardiola kritisch na bereiken finale FA Cup: 'Onacceptabel dat we alweer moesten spelen’
    Met samenvatting

    Manchester Ci­ty-trai­ner Guardiola kritisch na bereiken finale FA Cup: 'Onaccepta­bel dat we alweer moesten spelen’

    Bernardo Silva heeft Manchester City in de slotfase naar de finale van de FA Cup geschoten (1-0). De Portugees was woensdag tegen Real Madrid nog de schlemiel met een gemiste penalty, maar op een volgepakt Wembley redde hij tegen Chelsea de kansen van zijn ploeg op de Engelse dubbel. Trainer Pep Guardiola was na afloop kritisch op het drukke speelschema van zijn ploeg.