Ondernemers willen 'Nederland van het slot' (nos.nl)


Het gaat in Nederland nu vooral over voldoende IC-bedden en het effect van de huidige maatregelen. Maar wat zijn de opties als het virus voldoende is teruggedrongen? En wanneer komt er een einde aan de maatregelen die heel Nederland bijna plat hebben gelegd? ...

door verwijderd322399 in Binnenland  ·  31 Reacties

  • 9
  • 552x gelezen
Reageer met een Emoji
1
7
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Tja, ondernemers. Nu ff niet.

7
1 Jopie Osdorp

Ga dan eerst maar een ruimtepak maken voor iedereen.

6
2 Reagurius

Ondernemers krijgen SOCIALE voorzieningen aangereikt.
Doe maar sociaal terug zou ik zeggen, of stop de steun.

8
3 Gekste Henkie

Ach, die paar honderd extra doden. Wat maakt dat uit? Als het financieel maar weer goed gaat...

4
4 upanddown

@3 Ondernemers krijgen SOCIALE voorzieningen aangereikt.

Sector 35 is uitgesloten van overheidssteun.

https://www.salaris-informatie.nl/loonheffingen/sectorindeling-sectoraansluiting#sector-35-gezondheid-geestelijke-en-maatschappelijke-belangen

Enig idee hoeveel mensen daar werken?
Het is dat de zorgverzekeraars een aantal van hen tegemoetkomen.
De rest mag het zelf uitzoeken.

6
5 in holland

Dit is overmacht waar niemand iets aan kan doen .
Toch is er voor bijna elke sector een regeling getroffen.
Daar gaat de nodige fraude ook mee aan de haal.

2
6 ongelovenloos

Ondernemers hebben het nu niet te bepalen.

7
7 DaisyDaisy

** gebruiker verwijderd **

Ik neem aan dat deze ondernemers dan ook het inkomensverlies van overleden coronapatiënten voor hun rekening nemen alsmede de begrafeniskosten.

8 verwijderd5929219

Dat wil iedereen, maar het gaat nu over het gezond verstand. Dus ondernemers gebruik je gezonde verstand eens even voor de verandering.

2
9 B55

En dan gaan zeiken als over een maand ben al je werknemers ziek thuis zitten ...

4
10 MarcusCole

@1 t/m @10 overduidelijk geen ondernemers !

12
11 Een hardwerkende ZZPer

Misschien eerst ff het artikel lezen alvorens te reageren? Het gaat niet over nu, maar wat in mei? Juni? Juli? Efc. Tenminste nadenken over alternatieven zoals structurele social distancing kan geen kwaad. De economie niet 1 maand maar maandenlang op slot zetten heeft zeer zware consequenties voor iedereen.

2
12 BlackNinja

@11
Ben ik ook niet. Ons coachingsbureau en gastdocentschap is een leuke hobby, waar we naast onze vaste banen een bovenmodaal extra inkomen mee genereren............ dat ligt stil.............. en ik weet waarom dat nu gebeuren moet

Dus wat is je probleem.

0
13 La Cabana

@12
Als dat zorgt dat ik als vpk specialist wat minder hoef te buffelen op een coronacohort in het ziekenhuis zoals nu, zou dat erg welkom zijn!!

0
14 La Cabana

* Verwijderd door de redactie *

15 dmpr2.3

@5
Als het probleem is dat die groep nu geen regeling heeft, moeten ze DAT bepleiten en niet om open te gaan.
Dat is ook zinloos, dat gaan ze voorlopig niet mogen.

De overheid regelt nu van boven naar beneden: eerst de grootste werkgevers, dan de wat kleinere, de kleine zelfstandige kwam volgens mij toen en iets zegt mij dat Nederland niet zijn tandartsen e.d. massaal laat omkomen (financiëel) in deze crisis. Maar andere dingen gaan voor.
Ik denk dat voor die groep ook nog wat komt,

ik misgun het ze niet, maar beginnen met "wij willen open" vind ik een slechte zet.

5
16 Gekste Henkie

Ga maar in Zweden of Brazilië ondernemen. Daar is geen lock down.

4
17 Remkraan

Ondernemers hebben niks te willen.

2
18 jantje van leiden

Kunnen we de ondernemers niet op slot zetten.Elke dag minimaal zes uur praatjes over ondernemers over wat ze willen over hoe slecht ze het wel hebben komt langzamerhand m;'n strot uit.

2
19 jantje van leiden

@19 Hmm ja... vandaag weer genoeg verhalen gehoord van collega's hoe ze door ondernemers behandeld werden. Van die verhalen ga je rennen. Ik werk bijna iedere week met andere mensen samen. En dus iedere week weer nieuwe verhalen. Een ziek land.

2
20 smurf

Misschien moeten die ondernemers eerst eens met de mensen uit onderstaande link praten!

https://www.nieuwskoerier.nl/news/643089-corona-slaat-hard-toe-in-families-al-zeker-11-echtparen-overleden

2
21 Zie Hier

** gebruiker verwijderd **

Natuurlijk niet langer dan strikt noodzakelijk, maar gezien de hardnekkige karakteristieken van het virus kan dat nog de nodige maanden duren. Ik schat het voorlopig nog op tussen de 3 en 6 maanden.

22 verwijderd9249148401

@7 Is even wennen voor ze.

1
23 Nurse Ratched

* Verwijderd door de redactie *

24 RubberDuck

Het kwartje is waarschijnlijk nog steeds niet gevallen, en ik begrijp de frustratie van de ondernemers. Maar......... de huidige situatie is gecreëerd om te voorkomen dat ic-artsen in de nabije toekomst onmenselijke beslissingen moeten gaan maken over leven en dood. Iets waar men als arts alleen mee te maken krijgt in oorlogstijd. Ik denk dat het merendeel van die klagende ondernemers op dat cruciale moment absoluut niet in de schoenen wil gaan staan van die ic-artsen als het zover komt. Dus nog even doorbijten en je voorlopige geen illusies maken dat dit jaar een succes jaar wordt voor je onderneming. Dit geld niet alleen voor ondernemers maar ook voor aandeelhouders die momenteel hun geld in rap tempo zien verdampen. Het is niet anders je zal door die zure appel heen moeten bijten, er komen wel weer betere tijden.

0
25 Mvid-

Ik ben ook ondernemer, maar onderstreep het belang van de genomen maatregelen. Eerst moeten ze het Corona virus eronder krijgen.
Doet het financieel zeer? ja, veel meer dan sommigen lijken te denken hier, het is niet zomaar zo dat je wat geld gestort krijgt en dat je daarmee dan als vanzelf door de crisis heen komt. Het is wel essentiële hulp, zonder lijkt het vooralsnog een kansloze zaak te zijn.
Ik hoop dus wel dat de huidige neergaande lijn van besmettingen en sterfgevallen goed doorzet, als mens en als ondernemer, maar de mens op de eerste plaats.
De plus zijde van het verhaal is dat ik eindelijk tijd heb voor allerlei achterstallige klussen, maar ik hoop wel dat als die gereed zijn ik nog steeds een bedrijf heb.

0
26 Tussenderegels

Ik hoop dat ondernemers ook snappen dat als het goed mis gaat dat zij nog veel harder geraakt worden dan nu. Hopelijk kan alles over een week of 6 weer gestaag open zodat mensen allereerst weer aan het werk kunnen.

Maar goed zaken zoals horeca? Wat verwachten die dan, die kunnen zo lang het duurt opening wel op hun buik schrijven. Kerken hopelijk ook. Scholen waar mogelijk weer open. Waar geld verdient wordt open. Waar teveel mensen binnen met elkaar zitten of in rijen staan zoals pretparken dat zal niet kunnen. Mogen blij zijn als 50-60% van de economie weer op gang kan komen straks zo blijft het dan tot het over is.

0
27 Otasanek

Man Man Man Man ....

De ondernemers willen gewoon duidelijkheid. Dat is toch niet te veel gevraagd. Iedereen wil natuurlijk duidelijkheid maar voor deze groep hangt hun economisch bestaan af van de maatregelen. "Wat gaat er na 28 april gebeuren?", vind ik een zeer gerechtvaardigde vraag.

Met name de horecasector zit al jaren vast aan honderden regeltjes, vergunningen, ontheffingen, verboden en geboden. Dan is het toch logisch dat ze nu ook iets mogen verwachten van onze overheid? Laat de overheid duidelijkheid geven over wat er gebeurt als de epidemie lijkt te dempen en laat de overheid duidelijkheid geven over wat er gebeurt als dat niet zo is.

Kleine eenmanszaken, met name in de horeca, gingen al massaal over de kop in de afgelopen 10 jaar. Het debiele beleid rond de rookruimtes is daar wel het beste voorbeeld van. Geef die mensen duidelijkheid zodat hun schulden niet verder hoeven op te lopen. Dan kunnen ze tijdig de huur opzeggen en met de reserves doorstarten als dit weer voorbij is. Je kunt ze niet laten interen op al hun reserves en de pandjeseigenaren en banken wel zekerheid van betaling geven maar ten koste van het MKB. Dat ziet toch ieder logisch denkend, in mijn geval ook links, mens.

1
28 Hollander1967

Ondernemers zijn zo druk met ondernemen dat ze hun ouders en grootouders toch amper zien dus die tillen niet zo zwaar aan mijn ouders!
Handel is handel.

0
29 Hannie1

* Verwijderd door de redactie *

30 a2dp

@28 De vraag is terecht er is alleen geen antwoord, niemand weet het.
Als je niet met dat antwoord om kan gaan, moet je de vraag niet stellen.

0
31 Nurse Ratched

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Ik praat het niet goed maar als er maar niet geluisterd word naar de mensen die gewoon tegen een muur lullen dan kan je zoiets wel verwachten....

1 minuut geleden geplaatst door ongelovenloos

Biscanna
'Anti-wokepartij' groeit op VU: 'Studenten zijn er klaar mee!'

Goed om te zien dat er ook nog verstandige leerlingen rondlopen daar, en niet alleen woke patiënten. 👍...

2 minuten geleden geplaatst door Biscanna

RobP
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Duidelijk.Oplossing:Aangezien de gehele EU (op enkele uitzonderingen na) vergelijkbare problemen ondervindt, moet het op EU niveau geregeld ...

18 minuten geleden geplaatst door RobP

Reconquista
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Na het bedriegen van het volk volgt het bedreigen van politici. Beide is niet goed te praten. ...

21 minuten geleden geplaatst door Reconquista

greenpollo
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@2Echt slaan kan natuurlijk niet nee Maar een ouderwetse schop onder de kont is niks mis mee. Ik ben er iig niks minder van geworden en leef...

35 minuten geleden geplaatst door greenpollo

greenpollo
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@65Klopt, alleen de vrouwen meestal niet.....

41 minuten geleden geplaatst door greenpollo

Wedergeboren
​russians Show "ingenious" Solution Against Ukrainian FPV-Drones | Defense Express

Google TRANSlate: https://en-defence--ua-com.translate.goog/news/russians_show_ingenious_solution_against_ukrainian_fpv_drones-10278.html?_x_tr_...

44 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
‘Uitleveringsproces van Quincy Promes in Dubai volgende week van start’

Doe vooral lekker rustig aan. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

Zie Hier
Sissen en nafluiten moet afgelopen zijn: gemeente Alkmaar start nieuwe campagne

Tja je kunt de middelkeeuwen wel hierheen halen maar dan duurt het nog een aantal eeuwen voor ze enige beschaving krijgen!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Ook Jack van Gelder boos op Frans Timmermans om Wilders-uitspraak

Ach eigenlijk kun je dat soort uitspraken van die extremistenclub wel verwachten!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

NK. App
Xxx Movie 2019Cumming Into HerRoxy RenoldsTeens Blacks PornPutri_cinta NudeDove Cameron HotLives De SexoHot Bhabi AffairKaley Cocoa NudeXxx.gaypornoCreampie AmatureNnxnnDani DanielsxxRed Sex TubePorn GamesfreeKing NoireCricket XnxxHd Bf Sexy VideoPorn Bathroom VideoMalayalam Group SexIndia FreesexAngel Wicky NudeThe Big XxxMerce PaluaTop Porn GamesIs 69 GayXhamester VideosPrincess Peach FutaTit Young38 DdBigdickshemalesHot Lesbians ScissoringSuperhentaiHypnotuheBug Tit SuckingBabes Com VideosPrinces Sex VideoXxx Hot PanuRule 34 TifaBreast WorshipBlackhardcore PornBbw Lebian PornMadalaseenHarmany ReignsMonica May NudeVaginas GrandesBoudi Saree SexAisian AnalBaddiheubDolly Parton NackedRaylene Xxx VideoBig Bhabi SexMulherespeladasvioWatch Free Sex VideosLez Slave PornErotic Massage ClipsFrench Sexual MoviesSexart LesbianMariah Leonne PornHanime.ttvAlouha TubSito PorniVídeo De Pornô PortuguêsDarcey DolceBritania Razavi PornKulhad Pizza Viral Video RealNude MpviesNude Hot LesbiansAnime Tentcle PornPpurematureReality King.vomDemi Locator NudeXvideos 3comMilababySuper PornographyTelugu Sex 18Amateur Lesbians TribX Hamster ComGaypornfmXvideos Desi GfPanjabi Sax VideoRay J And KimLindsey Lohan PornOil Lesbian PornPodcast PornOnly Marathi SexMia Khalifa OnlyfansShraddha Kapoor Xxx PornPorrrnLis Ann VideosHistoire XFind PornvideoJaponêsxxxTitty SlapperXxxxxxxxxfBig Titty GloryholeOiled Sex VideosIndian Marriage PornTrannybootyFull PornosBokep LuarPornvideos PornvideosTrimax PornoFilm Semi ThailandNaked Danielle FishelSouth Indian XxxxMolena MorganYasmine Lopez LeakedGand Mein LaudaEmily Ratajkowski XxxSunny Leone Anal FuckBoops LickingFlashtrannyBoyfriend And Girlfriend Porn VideoViolet Parr HentaiMerce PalauDeflowerpornLesbian Extreme PornHuge Tits Blow JobsWww.sexvid.comBrazzers Upcoming ScenesLittle Miss BratCelebrities That Have SextapesTushy PornolariNicole Aria PornPpsd-050 UncensoredNickeyhuntsmanNaked CuoplesFakinfsPeppa Pog PornBbw SxeBest Indian Desi PornTelugu Gents SexPorn Pornstar VideoFemale BdsmReddit ThickerYuri Hent MangaJeans SexHypno JoiReal Stranger PornAmateur Titty FlashOnlytartsBig Brother NudesBangla Local XvideoBlack ComsexLoveamypondEmmy Rossum NudeWww Sex Video Tamil ComBbw Compilation PornSexting Reddit