U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 9
Het gaat in Nederland nu vooral over voldoende IC-bedden en het effect van de huidige maatregelen. Maar wat zijn de opties als het virus voldoende is teruggedrongen? En wanneer komt er een einde aan de maatregelen die heel Nederland bijna plat hebben gelegd? ...

7 maanden geleden door Crezee

REAGEER MET EEN EMOJI
6
1
7
1
LEES MEER OVER

Tja, ondernemers. Nu ff niet.

1 Jopie Osdorp    
7 maanden geleden door Jopie Osdorp
7
Meld

Ga dan eerst maar een ruimtepak maken voor iedereen.

2 Reagurius    
7 maanden geleden door Reagurius
6
Meld

Ondernemers krijgen SOCIALE voorzieningen aangereikt.
Doe maar sociaal terug zou ik zeggen, of stop de steun.

3 Gekste Henkie    
7 maanden geleden door Gekste Henkie
8
Meld

Ach, die paar honderd extra doden. Wat maakt dat uit? Als het financieel maar weer goed gaat...

4 upanddown    
7 maanden geleden door upanddown
4
Meld

@3 Ondernemers krijgen SOCIALE voorzieningen aangereikt.

Sector 35 is uitgesloten van overheidssteun.

https://www.salaris-informatie.nl/loonheffingen/sectorindeling-sectoraansluiting#sector-35-gezondheid-geestelijke-en-maatschappelijke-belangen

Enig idee hoeveel mensen daar werken?
Het is dat de zorgverzekeraars een aantal van hen tegemoetkomen.
De rest mag het zelf uitzoeken.

5 in holland    
7 maanden geleden door in holland
6
Meld

Dit is overmacht waar niemand iets aan kan doen .
Toch is er voor bijna elke sector een regeling getroffen.
Daar gaat de nodige fraude ook mee aan de haal.

6 ongelovenloos    
7 maanden geleden door ongelovenloos
2
Meld

Ondernemers hebben het nu niet te bepalen.

7 DaisyDaisy    
7 maanden geleden door DaisyDaisy
7
Meld

** gebruiker verwijderd **

Ik neem aan dat deze ondernemers dan ook het inkomensverlies van overleden coronapatiënten voor hun rekening nemen alsmede de begrafeniskosten.

8 gebruiker verwijderd    
7 maanden geleden door gebruiker verwijderd

Dat wil iedereen, maar het gaat nu over het gezond verstand. Dus ondernemers gebruik je gezonde verstand eens even voor de verandering.

9 B55    
7 maanden geleden door B55
2
Meld

En dan gaan zeiken als over een maand ben al je werknemers ziek thuis zitten ...

10 MarcusCole    
7 maanden geleden door MarcusCole
4
Meld

@1 t/m @10 overduidelijk geen ondernemers !

11 Een hardwerkende ZZPer    
7 maanden geleden door Een hardwerkende ZZPer
12
Meld

Misschien eerst ff het artikel lezen alvorens te reageren? Het gaat niet over nu, maar wat in mei? Juni? Juli? Efc. Tenminste nadenken over alternatieven zoals structurele social distancing kan geen kwaad. De economie niet 1 maand maar maandenlang op slot zetten heeft zeer zware consequenties voor iedereen.

12 BlackNinja    
7 maanden geleden door BlackNinja
2
Meld

@11
Ben ik ook niet. Ons coachingsbureau en gastdocentschap is een leuke hobby, waar we naast onze vaste banen een bovenmodaal extra inkomen mee genereren............ dat ligt stil.............. en ik weet waarom dat nu gebeuren moet

Dus wat is je probleem.

13 La Cabana    
7 maanden geleden door La Cabana
0
Meld

@12
Als dat zorgt dat ik als vpk specialist wat minder hoef te buffelen op een coronacohort in het ziekenhuis zoals nu, zou dat erg welkom zijn!!

14 La Cabana    
7 maanden geleden door La Cabana
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

15 dmpr2.3    
7 maanden geleden door dmpr2.3

@5
Als het probleem is dat die groep nu geen regeling heeft, moeten ze DAT bepleiten en niet om open te gaan.
Dat is ook zinloos, dat gaan ze voorlopig niet mogen.

De overheid regelt nu van boven naar beneden: eerst de grootste werkgevers, dan de wat kleinere, de kleine zelfstandige kwam volgens mij toen en iets zegt mij dat Nederland niet zijn tandartsen e.d. massaal laat omkomen (financiëel) in deze crisis. Maar andere dingen gaan voor.
Ik denk dat voor die groep ook nog wat komt,

ik misgun het ze niet, maar beginnen met "wij willen open" vind ik een slechte zet.

16 Gekste Henkie    
7 maanden geleden door Gekste Henkie
5
Meld

Ga maar in Zweden of Brazilië ondernemen. Daar is geen lock down.

17 Remkraan    
7 maanden geleden door Remkraan
4
Meld

Ondernemers hebben niks te willen.

18 jantje van leiden    
7 maanden geleden door jantje van leiden
2
Meld

Kunnen we de ondernemers niet op slot zetten.Elke dag minimaal zes uur praatjes over ondernemers over wat ze willen over hoe slecht ze het wel hebben komt langzamerhand m;'n strot uit.

19 jantje van leiden    
7 maanden geleden door jantje van leiden
2
Meld

@19 Hmm ja... vandaag weer genoeg verhalen gehoord van collega's hoe ze door ondernemers behandeld werden. Van die verhalen ga je rennen. Ik werk bijna iedere week met andere mensen samen. En dus iedere week weer nieuwe verhalen. Een ziek land.

20 smurf    
7 maanden geleden door smurf
2
Meld

Misschien moeten die ondernemers eerst eens met de mensen uit onderstaande link praten!

https://www.nieuwskoerier.nl/news/643089-corona-slaat-hard-toe-in-families-al-zeker-11-echtparen-overleden

21 Zie Hier    
7 maanden geleden door Zie Hier
2
Meld

** gebruiker verwijderd **

Natuurlijk niet langer dan strikt noodzakelijk, maar gezien de hardnekkige karakteristieken van het virus kan dat nog de nodige maanden duren. Ik schat het voorlopig nog op tussen de 3 en 6 maanden.

22 gebruiker verwijderd    
7 maanden geleden door gebruiker verwijderd

@7 Is even wennen voor ze.

23 Nurse Ratched    
7 maanden geleden door Nurse Ratched
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

24 RubberDuck    
7 maanden geleden door RubberDuck

Het kwartje is waarschijnlijk nog steeds niet gevallen, en ik begrijp de frustratie van de ondernemers. Maar......... de huidige situatie is gecreëerd om te voorkomen dat ic-artsen in de nabije toekomst onmenselijke beslissingen moeten gaan maken over leven en dood. Iets waar men als arts alleen mee te maken krijgt in oorlogstijd. Ik denk dat het merendeel van die klagende ondernemers op dat cruciale moment absoluut niet in de schoenen wil gaan staan van die ic-artsen als het zover komt. Dus nog even doorbijten en je voorlopige geen illusies maken dat dit jaar een succes jaar wordt voor je onderneming. Dit geld niet alleen voor ondernemers maar ook voor aandeelhouders die momenteel hun geld in rap tempo zien verdampen. Het is niet anders je zal door die zure appel heen moeten bijten, er komen wel weer betere tijden.

25 Mvid-    
7 maanden geleden door Mvid-
0
Meld

Ik ben ook ondernemer, maar onderstreep het belang van de genomen maatregelen. Eerst moeten ze het Corona virus eronder krijgen.
Doet het financieel zeer? ja, veel meer dan sommigen lijken te denken hier, het is niet zomaar zo dat je wat geld gestort krijgt en dat je daarmee dan als vanzelf door de crisis heen komt. Het is wel essentiële hulp, zonder lijkt het vooralsnog een kansloze zaak te zijn.
Ik hoop dus wel dat de huidige neergaande lijn van besmettingen en sterfgevallen goed doorzet, als mens en als ondernemer, maar de mens op de eerste plaats.
De plus zijde van het verhaal is dat ik eindelijk tijd heb voor allerlei achterstallige klussen, maar ik hoop wel dat als die gereed zijn ik nog steeds een bedrijf heb.

26 Tussenderegels    
7 maanden geleden door Tussenderegels
0
Meld

Ik hoop dat ondernemers ook snappen dat als het goed mis gaat dat zij nog veel harder geraakt worden dan nu. Hopelijk kan alles over een week of 6 weer gestaag open zodat mensen allereerst weer aan het werk kunnen.

Maar goed zaken zoals horeca? Wat verwachten die dan, die kunnen zo lang het duurt opening wel op hun buik schrijven. Kerken hopelijk ook. Scholen waar mogelijk weer open. Waar geld verdient wordt open. Waar teveel mensen binnen met elkaar zitten of in rijen staan zoals pretparken dat zal niet kunnen. Mogen blij zijn als 50-60% van de economie weer op gang kan komen straks zo blijft het dan tot het over is.

27 Otasanek    
7 maanden geleden door Otasanek
0
Meld

Man Man Man Man ....

De ondernemers willen gewoon duidelijkheid. Dat is toch niet te veel gevraagd. Iedereen wil natuurlijk duidelijkheid maar voor deze groep hangt hun economisch bestaan af van de maatregelen. "Wat gaat er na 28 april gebeuren?", vind ik een zeer gerechtvaardigde vraag.

Met name de horecasector zit al jaren vast aan honderden regeltjes, vergunningen, ontheffingen, verboden en geboden. Dan is het toch logisch dat ze nu ook iets mogen verwachten van onze overheid? Laat de overheid duidelijkheid geven over wat er gebeurt als de epidemie lijkt te dempen en laat de overheid duidelijkheid geven over wat er gebeurt als dat niet zo is.

Kleine eenmanszaken, met name in de horeca, gingen al massaal over de kop in de afgelopen 10 jaar. Het debiele beleid rond de rookruimtes is daar wel het beste voorbeeld van. Geef die mensen duidelijkheid zodat hun schulden niet verder hoeven op te lopen. Dan kunnen ze tijdig de huur opzeggen en met de reserves doorstarten als dit weer voorbij is. Je kunt ze niet laten interen op al hun reserves en de pandjeseigenaren en banken wel zekerheid van betaling geven maar ten koste van het MKB. Dat ziet toch ieder logisch denkend, in mijn geval ook links, mens.

28 Hollander1967    
7 maanden geleden door Hollander1967
1
Meld

Ondernemers zijn zo druk met ondernemen dat ze hun ouders en grootouders toch amper zien dus die tillen niet zo zwaar aan mijn ouders!
Handel is handel.

29 Hannie1    
7 maanden geleden door Hannie1
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

30 a2dp    
7 maanden geleden door a2dp

@28 De vraag is terecht er is alleen geen antwoord, niemand weet het.
Als je niet met dat antwoord om kan gaan, moet je de vraag niet stellen.

31 Nurse Ratched    
7 maanden geleden door Nurse Ratched
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Afstand houden steeds moeilijker: 'Klant...
Niet iedereen heeft nog zin om de coronaregel...

21 uur geleden door RTL Nieuws

Ook in Eerste Kamer ruime meerderheid voor co...
De wet moet de juridische basis bieden voor a...

14 uur geleden door NOS

UvA neemt afstand van ‘desinformatie&rs...
De Universiteit van Amsterdam (UvA) distantie...

9 uur geleden door Wilmama

Politie Oost-Nederland waarschuwt ziekenhuize...
Aanleiding voor de actie is volgens woordvoer...

7 uur geleden door kwatta

Donald Trump is verblindend wreed en dom, en...
Trump's verblindende domheid op het gebied va...

12 uur geleden door rotti29640


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Topperz
Door agenten gedode Amerikaan had psychische ...
Ze hebben het toch juist uitstekend gedaan?! ...

3 minuten geleden door Topperz

ongelovenloos
NIDA wil dat Nederland vrijhaven wordt voor v...
"El Ouali waarschuwt verder dat door een verb...

12 minuten geleden door ongelovenloos

DaisyDaisy
Storing op Nieuwskoerier...
@74 En dat schep jij zo uit je vriezer? D...

18 minuten geleden door DaisyDaisy

ongelovenloos
Trinitas College Heerhugowaard bukt voor Arno...
Angsthazen.Te bang om ergens achter te staa...

20 minuten geleden door ongelovenloos

Gekste Henkie
Storing op Nieuwskoerier...
@73 Dat is best een goed idee, ik ga een bak...

23 minuten geleden door Gekste Henkie

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig