Corona als perfect excuus om politiek gezichtsverlies te voorkomen (fd.nl)


Premier Mark Rutte bestempelde de coronapandemie als één van de hevigste crises buiten oorlogstijd. Zijn ministersploeg staat onder hoogspanning en snelt van het ene crisisoverleg naar het andere. Over intensivecarebedden, steunpakketten voor de BV Nederland, Europese solidariteit.Te ...

door verwijderd9139144 in Politiek  ·  27 Reacties

  • 12
  • 595x gelezen
Reageer met een Emoji
1
4

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Deze berichten moeten we vaker gaan zien op NK.

7
1 opabert
2 Lambaster

De losers kunnen alleen maar afgeven op anderen. Zelf nog nooit iets gepresteerd.

17
3 kritischelezer

** gebruiker verwijderd **

@3 : Dan wil ik onder geen geval nog een opmerking van jou hier zien, want ik vermoed dat je ook nooit iets gepresteerd hebt dat van groter belang is dan dat van de gemiddelde gebruiker van Nieuwskoerier.

4 verwijderd9139144

@4 . Kan jij de complete tekst hier kopieren?

5
5 SergioLeone

** gebruiker verwijderd **

Premier Mark Rutte bestempelde de coronapandemie als één van de hevigste crises buiten oorlogstijd. Zijn ministersploeg staat onder hoogspanning en snelt van het ene crisisoverleg naar het andere. Over intensivecarebedden, steunpakketten voor de BV Nederland, Europese solidariteit.

Tegelijkertijd is de nuchtere Haagse werkelijkheid dat deze coronacrisis verschillende ministers ook een uitweg biedt uit benarde situaties. Zo gebruiken sommigen de corona-uitbraak als excuus om zonder gezichtsverlies wetgeving uit te stellen die ook buiten crisistijd onvermijdelijk zou zijn vertraagd.

Neem Lelystad Airport. Luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen kondigde vorige week aan dat de opening van het vakantievliegveld voor de vierde keer is vertraagd. Lelystad Airport is dit jaar overbodig omdat de luchtvaartsector grotendeels plat ligt, redeneerde de VVD-politica. Eigenaar Schiphol heeft wel iets anders aan zijn hoofd dan de opening van een nieuw vliegveld.

Pas verderop in haar Kamerbrief meldde Van Nieuwenhuizen dat na onafhankelijk onderzoek fouten zijn aangetroffen in de stikstofberekeningen voor Lelystad Airport, waardoor de luchthaven alsnog een natuurvergunning moet aanvragen. Een tijdrovend proces. Coronacrisis of niet, uitstel van opening was door de foutieve berekeningen hoe dan ook onvermijdelijk.

ICT-problemen
Minister Stientje van Veldhoven van Wonen en Milieu gebruikte de coronacrisis om andere problemen te maskeren. Zij meldde de Kamer afgelopen week dat de Omgevingswet, die alle wetgeving rond ruimtelijke ordening en leefomgeving samenvoegt, niet per 2021 ingaat. De D66-minister wil gemeenten, provincies en waterschappen de ruimte geven zich te richten op de bestrijding van het coronavirus, luidde haar officiële verklaring. 'Velen hebben nu andere zorgen en prioriteiten.'

Dat ambtenaren op het ministerie maanden geleden al waarschuwden dat invoering per 2021 sowieso vrijwel onhaalbaar was vanwege ICT-problemen, zoals NRC onthulde, meldde Van Veldhoven niet.

Burgerdoden
Andere ministers deponeren juist nu een gevoelige boodschap bij de Tweede Kamer, in de hoop dat vanwege alle aandacht voor corona de ophef in de media en politiek gering zal zijn.

Zo deelde minister Van Nieuwenhuizen de Kamer onlangs mee dat megaproject Zuidasdok tot €1 mrd duurder kan uitvallen. Defensieminister Ank Bijleveld moest toegeven dat het kabinet de Kamer opnieuw verkeerd heeft geïnformeerd over burgerdoden bij een luchtaanval op het Iraakse Hawija.

In normale tijden waren deze berichten voer voor een pittig debat in de Kamer en media. Nu gingen zij verloren in de onophoudelijke stroom coronanieuws. En de Kamer debatteert er voorlopig ook niet over. Vanwege de coronacrisis veegde de Kamer de parlementaire agenda leeg. Slechts één, hooguit twee keer per week komen Kamerleden nog fysiek bijeen om te debatteren over de aanpak van het coronavirus. Over andere onderwerpen overleggen politici vanuit huis, per e-mail of videoverbinding.

Vorige week vrijdag stuurde het kabinet, op verzoek van de Kamer, een lijst met maar liefst 84 spoedeisende wetsvoorstellen die Rutte III graag voor de zomer behandeld ziet. Van terrorismewetgeving tot de wijziging van de Postwet. Hoe doe je dat in een tijd dat de vergaderagenda door de Kamer zelf is uitgekleed?

Controversieel
Thierry Baudet vindt dit een 'onwerkbare situatie'. Hij riep de Kamer per motie op alle 'politiek gevoelige' onderwerpen controversieel te verklaren en voorlopig niet te behandelen. De leider van Forum voor Democratie stelt dat het 'ondemocratisch' is dat het kabinet wetgeving doorvoert waarover de Kamer vanwege de coronacrisis niet in het openbaar debatteert. Baudet kreeg alleen steun van de PVV, SGP en het lid Van Haga.
Kamervoorzitter Arib verzocht het kabinet vrijdag per brief niet te veel wetsvoorstellen als spoedeisend te bestempelen. Er is maar beperkte ruimte om de wetten te bespreken, schreef de PvdA'er. Naar aanleiding van Aribs kritiek gaat het kabinet de lijst 'nog eens op de zeef leggen', zei premier Rutte vrijdag.

Wim Voermans, hoogleraar staatsrecht in Leiden, wijst erop dat het parlement in Nederland nog volledig in functie is. 'Misschien maken ministers dankbaar gebruikmaken van de mogelijkheid om nu slecht nieuws te brengen. Maar de Kamer moet niet vergeten dat zij nog steeds zelf bepaalt wat er gebeurt met de beperkingen die zij zichzelf heeft opgelegd. Net zoals voor de coronacrisis stelt de Kamer prioriteiten en bepaalt welke onderwerpen er op de agenda komen. Alleen is de huidige terugloop in het aantal te behandelen wetsvoorstellen natuurlijk ongekend.'

6 verwijderd9139144

@6 . Dank je

4
7 SergioLeone

@3 zegt een nieuwskoerier troll

4
8 JonathanB

@6 Al plemp je hier 100 pagina's neer, je hebt geen idee van de werkelijkheid.
1. "weten" is achteraf te verifiëren en dan is het makkelijk om te veroordelen.
2. Mensen voorbereiden op wat hen mogelijk te wachten staat gaat niet in 1 stap en in 1 dag.
3. Het gekwaak van Baudet is nutteloos en uitermate politiek gemotiveerd, de huichelaar.

18
9 kritischelezer

** gebruiker verwijderd **

Een min krijgen vanwege het tonen van een nieuwsstuk dat je op een andere manier niet kan lezen vanwege betaalmuur...
Vreemd.

10 verwijderd9139144

dit truukje is al zo oud als mensenheugenis: creeer een gezamelijke vijand en het volk vind je een held en loopt als een stel makke schapen achter je aan.

4
11 maarten1234

** gebruiker verwijderd **

@9 : Al plemp jij jouw mening hier neer dat gebaseerd is op de informatie van onze overheid, dat doet mij nog steeds argwanend kijken naar de gang van zaken zoals ze nu lopen.
Kortom: jouw gekwaak kan ook als nutteloos worden beschouwd, al deel ik nog de mening dat jij die hier gewoon moet kunnen 'neerplempen'.

12 verwijderd9139144

** gebruiker verwijderd **

@11 : Precies. hier wordt het toch wel even benadrukt:

13 verwijderd9139144

Wat er ontbreekt in het artikel is dat Rutte dankbaar misbruik maakt van deze cotona crisis door dit te gebruiken voor electoraal gewin. Zo is hij in diverse reclame spotjes tezien, bijvoorbeeld die van Sire.

https://www.adformatie.nl/campagnes/sire-start-campagne-voor-corona-initiatieven-daslief

4
14 SergioLeone

@12 Mijn mening is niet gebaseerd op wat de overheid zegt, zeker niet, want ik vertrouw politici en topambtenaren principieel niet. Dus wat er allemaal medegedeeld wordt zet ik naast een zak zout. Maar wat sommigen hier, net als jij, af en toe van dezelfde soort onvolledige, onbetrouwbare en soms zelfs aantoonbaar onjuiste informatie verstrekken is evengoed fout.

12
15 kritischelezer

Wat er ontbreekt in het artikel is dat Rutte dankbaar misbruik maakt van deze corona crisis door dit te gebruiken voor electoraal gewin. Zo is hij in diverse reclame spotjes te horen, bijvoorbeeld die van Sire.

https://www.adformatie.nl/campagnes/sire-start-campagne-voor-corona-initiatieven-daslief

3
16 SergioLeone

** gebruiker verwijderd **

@15 : Toon het maar aan, dan bied ik mijn excuus aan.

17 verwijderd9139144

* Verwijderd door de redactie *

18 artemis

* Verwijderd door de redactie *

19 artemis

@17 Wij hebben duidelijk een verschil in omgaan met de werkelijkheid. Ik ga niks opnieuw aantonen, want dat heb ik in eerdere reacties al gedaan. Doe wat je wil, dat doe ik ook.

10
20 kritischelezer

@18
Zoals je baas zorgde dat er een mazelen uitbraak in de Oekraïne was?

3
21 Snorrie

** gebruiker verwijderd **

@20 : Trek je de keutel in?
Ik niet !

22 verwijderd9139144

@20 Ik trek niks in, maar laat me niet overhalen om weer op dezelfde dingen te gaan reageren die al gepasseerd zijn. Tot de volgende gelegenheid dus.

9
23 kritischelezer

@9
Al plemp je hier 100 pagina's neer, je hebt geen idee van de werkelijkheid.

Hahahahaha, wat een onzin.
Ieder werkelijkheid is anders, jouw werkelijkheid is niet de mijne.
En voor de rest praat je linkse diarree

2
24 Benzardi

* Verwijderd door de redactie *

25 vanserooskerken

Zou die Derksen geld krijgen om die Rutte zo te promoten?

Ik kan er met mijn verstand niet bij dat iemand normaal gesproken dingen zo helder ziet hier zon vertroebelde visie kan hebben.......

0
26 Dragonton

Corona als perfect excuus om opdrachten en projecten te laat te leveren!

1
27 Topperz

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@103 Fout. Ik was altijd heel erg geliefd op school, ik pestte vooral die betweterige ettertjes die aan het treiteren waren, verder ben ik nog s...

1 minuut geleden geplaatst door Biscanna

VBOH
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@4 +klimaatvriendelijk bezig. ...

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

VBOH
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

Ja natuurlijk. Als je jezelf overal op aarde naar toe kan laten vliegen meerdere malen per jaar, je per auto kilometers ver kan verplaatsen, kas...

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@96 @99 Het is blijkbaar teveel gevraagd om, als iemand vraagt om te stoppen, dat ook te doen. Ik vind je, ondanks je leeftijd, toch behoorlij...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

Reconquista
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@115Die hadden geen enkele moeite met een demonstratie van KOZP. De BlokkeerFriezen demonstreerde tegen het belagen van kleine kinderen door K...

4 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Wedergeboren
Kogel door de kerk: Groot-Brittannië gaat asielzoekers deporteren naar Rwanda. Ook interesse in NL voor omstreden plan

@2 "bestempelen als crisis" Iets wat al jaren duurt is iets stuctureels, en niet een crisis. ...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@116Zeker niet. En dan zullen je weer zien huilen, want hun forum is ermee gestopt....

7 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Wedergeboren
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@114 "Had je iets anders verwacht, dan?" Oh nee hoor FrisseBries, geheel naar verwachting. Net zoals ik verwacht dat het op deze...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Reconquista
Kogel door de kerk: Groot-Brittannië gaat asielzoekers deporteren naar Rwanda. Ook interesse in NL voor omstreden plan

@1Ik ben benieuwd waar de coalitiepartners in Nederland mee gaan komen. Een van de punten die op tafel liggen is om de asielinstroom te bestem...

11 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@85 Ik kan me nog bepaald volk uit het noorden van het land herinneren dat ook moeite had met het feit dat er ergens gedemonstreerd werd.😌...

12 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Oriya SexBangla Bf Blue FilmHotsexpornX.vedioNzasi PornMona Azar Twitterрусское порноHentaied Navel InjectionClasslc SextubeHot Video XnxXxx Hot XFamslutNude Indian HdDaughterswap RedditPorn SwallowedBrandi Love SexMysore Mallige XxxCocostar NudesXx Movie SexThe Idol Sex SceneCar Dick FlashTamanna Bhatia Sexy VedioBritteny HoneyName Thatpor.Porn Star RakingErotique HistoireSkip The Games HartfordAntarvasna ComDevar Bhabhi Hindi Sex VideoWww PormGroup Oral Sex VideoXxxanimeBokep Jepang HdSydney Paige And Sandy LoveбрнгакамсNamethatporniFotos De NudeGlory Hole FuckWondet Woman NudeNude Hairy Milfسکس لز ایرانیPornode MaestrasSex Clip Sunny LeoneTeachsexMasterbating CaughtStrap On Lesbian PornAlexis Texas Deep ThroatBazoomcamIsabela Merced NudeGaymaketubeTherealoliviamaeWilla Holland Sex TapeHitcher Girl Loves Married AssTren Porn PicsAb BondageNew Sax VideoTaxi 69 SexAll Heroin Sex VideoBangali XnxIndian Chudai Story18years PornTamil New Sex Video DownloadSex Padam Sex PhotoChennai Sex PornXnxx Mom Son IndianMai Khalifa SexyFoto De Japonesa NuasCumming In PornPorno Lesbianหนัง XTamanna Sex Photos ComFanbus VideosTorrie Wilson PornSexvideo XnxxX Wife Sex VideoSleeping BlowjobMom Fucks Sons BullyNude Mother With SonAmmouranth NakedBengalxxxDesi Sex Indian VideoSunny Leone Ki FilmTwerk On TwitterTeen Pussy SpreadTitintopJennifer Jason Leigh NudeNaked Sasha AlexanderPorun Hd VideoAssjob TeaseAdult Videos X RatedIxxpornXnxx Sister HotHd Poarn VideoJordi BrazzersMia Khalifa 2022Free Deepfake NudeKoean XnxxSherlyn Chopra Leaked VideosVeronica Church AnalKiss And SexingYyldeHent VidDvd PornosDebi Mazar NudeKerri Russell HotBhabhi Nude PicsTop Xxx SitesDeni Denial Porn VideoDownload Bokep IndoBrcc AsiaDrunk Asian PornKendra Spade Full PornAirtight PornGiantess Futa344413 HentaiIndianporn365PhonrotikaAdina's JewelsHard PussyOnly Dudes ComFree Porn Tube BestGay Football PornJennifer Lawrence Nude Fight SceneMarie Dee OnlyfansAnne Hathaway Sex VideoKeralapornvideosEva Green PussyVideos HdpornAva Little PornKagney Linn KarnerHollywood Actor Sex VideoXxxindia ComPorn New DownloadEbony Step Daughter PornToe Sucking VideosR/gonewdسكس منرجمPorn SodomieVideos De Mulheres NuasNuds De MulheresMulheres Nuas Em PublicoSex Film English VideoNinadolciOnehourcpupleWww Tastyblacks ComMolly Eskam Onlyfans LeakedCinemax After DarkElephant SexNaked CourgarsXxx Gonoz