De Spaanse premier Pedro Sánchez tijdens een persconferentie zaterdag in Madrid: “Als we klein blijven denken, zullen we falen."

.
Volledig scherm
De Spaanse premier Pedro Sánchez tijdens een persconferentie zaterdag in Madrid: “Als we klein blijven denken, zullen we falen." . © AFP

Spaanse premier Pedro Sánchez pleit in open brief voor marshallplan na coronacrisis

Pedro Sánchez vindt dat Europa een marshallplan moet optuigen voor de wederopbouw van de economie na de coronacrisis. Daarmee verwijst de Spaanse premier naar het Amerikaanse hulpschema voor Europa na de Tweede Wereldoorlog. 

11 reacties

  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Het feit dat we hier geen enkele fabriek meer hebben dat mondmaskers of beademingstoestellen maakt is exemplaristisch voor wat de regelneverij van de EU ons gebracht heeft: het wegtrekken van bedrijven. Tegelijk met open grenzen voor die producten uit landen waar die regels niet gelden en men niet uitgeperst wordt door belastingen. Te veel staat wil Sanchez dus gaan bestrijden met nog meer staat? Verkeerde strategische keuzes en we worden gegarandeerd een derdewereldland.
  • Julien De Meyer

    4 jaar geleden
    Het inderdaad meer dan tijd dat er binnen Europa niet meer in vakjes van eigen economisch en sociaal belang wordt gedacht. Pas dan zal er een degelijk en verantwoord economisch beleid kunnen worden gevoerd. Een Verenigde Staten van Europa USE is vandaag meer dan nodig. Spijtig dat politici eerst een corona-crisis moeten meemaken om dit (misschien) te beseffen. Zal nog niet voor morgen zijn vrees ik. Eerst nog wat van mening verschillen om dan binnen x jaar tot een besluit te komen.
  • Danny Verhagen

    4 jaar geleden
    Als ze nu eens aan niemand iets geven zal alles ook wel snel op gang komen want of je nu rijk bent of niet in uw kot kan je niet veel geld op doen .Met enkele honderden euros kan je uw gezin wel eten geven en als je dit niet op uw bankrekening hebt ben je vekeerd bezig geweest . Wel voor leningen kan je 1 maand uitstel geven voor hen die het niet kunnen betalen .Want na de corona crisis komt de rekening wel . En nee ik ben niet rijk.
  • Jozef Vermeulen

    4 jaar geleden
    Een groot deel van het Europees geld gaat al jaren richting Spanje, waar ze daar nieuwe wegen voor aanleggen waar niemand op rijdt. Aan de gezondheidszorg heeft de Spaanse regereing nog niets extra uitgegeven, dus dit hebben ze aan zichzelf te danken.
  • julien de meulder

    4 jaar geleden
    bij een verenigd europa? zouden zij zo wie zo solidair moeten zijn ? of is het alleen om hun zakken vullen al die jaren ?daaraan zie je dat het niet werkt het kost ons alleen bakken geld.het word tijd dat ze hun verantwoordelijk nemen en hun werk doen.anders hunne C4 geven zo zou het in de privé gebeuren.