Nationaalsocialistische geneeskunde (joop.bnnvara.nl)


De medische “ethiek” van de nazi's stelde niet de patiënt of de individuele burger centraal maar de gezondheid van het hele volk. ...

door Stampertje in Politiek  ·  36 Reacties

  • 2
  • 445x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 Stampertje

* Verwijderd door de redactie *

2 Stampertje

Ja dat doen alle extremisten.

1
3 Reagurius

Is dit nou gewoon rechtstreekse reclame voor naziïsme.

6
4 Chaimileh

Han vd Horst begint ook steeds mallotiger te worden met zijn vergelijkingen.

2
5 JackKropotkin

** gebruiker verwijderd **

"Als het zover komt, dan is het aan de politiek om bindende richtlijnen te geven, zo schrijft de NRC"

En daar gaat het dus volkomen fout. Die keuze is niet aan de politiek maar aan de medici (medische gemeenschap + inspectie), zoals afgelopen week ook in het kamerdebat te beluisteren was. NRC leutert dus wat uit de rechtse nek.

6 verwijderd9249148401

** gebruiker verwijderd **

Verder slaat het artikel ook aardig door richting de Godwin.

7 verwijderd9249148401

* Verwijderd door de redactie *

8 Stampertje

@4 : inderdaad, alleen rutte moet het nog even vastleggen in een 'ethisch' protocol zodat artsen zich gesteund voelen

2
9 maarten1234

@1 inderdaad, als het individu niet gehoord wordt, loopt je het risico als samenleving dat door haar/zijn handelen de samenleving (in)direct schade wordt toegebracht. zie je toch op verschillende vlakken: zorg, onderwijs, boeren, starters... die zullen zich op een of andere manier wel afkeren

3
10 maarten1234

@8 . Als je zelf zo'n hartverscheurende situatie hebt meegemaakt wil je juist niet actief er voor zorgen dat andere mensen een vergelijkbare situatie hoeven mee te maken.

0
11 Tralalala

@6
Daar ben ik het niet mee eens. Natuurlijk hebben medici een heel belangrijke stem, maar medisch gezien zou je nu iedereen een maand huisarrest gaan geven, dan is het virus vlot uitgeroeid, zo simpel is het (medisch)

Maar maatschappelijk kan dat niet, de basisvoorzieningen moeten bijvoorbeeld doordraaien. En dat zijn kanten waar medici zich weer niet mee dienen te bemoeien. Daar zijn wel meer voorbeelden van te verzinnen.

Wat wel zo is: politici dienen geen zaken over medische kanten te zeggen en medici niet over de financiële en maatschappelijke aspecten.

Ieder op zijn eigen werkterrein.

1
12 Gekste Henkie

Onderstaande link is dus de groep waar JOOP.nl en consorten zich het beste thuisvoelt!

https://nl.wikipedia.org/wiki/Fascisme

3
13 Zie Hier

** gebruiker verwijderd **

@12 "... zou je nu iedereen een maand huisarrest gaan geven, dan is het virus vlot uitgeroeid, zo simpel is het (medisch) "

Zelfs dat is niet waar... je kunt met een korte priode niet stellen dat een virus uitgeroeid is, daar is een veel langere periode voor nodig.

14 verwijderd9249148401

* Verwijderd door de redactie *

15 Stampertje

* Verwijderd door de redactie *

16 Stampertje

@8 Als het maar niet is omdat het ziekenhuis vol zit met Mohammedaanse coronatreiteraars.

4
17 Arthur2000

* Verwijderd door de redactie *

18 Stampertje

De volgende stap is preventief ruimen van iedereen met klapkuiten.
Slaat nergens op, maar alleen selecteren op basis van leeftijd of maatschappelijk nut is precies hetzelfde.

Eergisteren werd er gesproken over een leeftijdscriterium van 80 jaar en ouder. Gisteren hoorde ik al de leeftijd van 70 jaar en ouder. En volgende week? Vijftig of misschien 40 jaar?

Dan zijn die klapkuiten zo gek nog niet.
Maar voldoende zorgcapaciteit is wellicht ook een idee.

0
19 Belazerd

@12 "...een maand huisarrest gaan geven, dan is het virus vlot uitgeroeid..."

Integendeel! Het virus blijft vanwege de mondiale golfbeweging hoogstwaarschijnlijk in pockets sluimeren en slaat na een maand wéér toe waarna het hele lock-down circus opnieuw gestart moet worden. Het wachten is op een afdoend vaccin en massale vccinatie van vooral de ouderen en kwetsbaren....dan pas is het virus onder controle!

1
20 CoolMemories

Er is een goed punt in dit op zich godwinachtige artikel en dat is dat de schrijver loting als een goede manier ziet om eventueel keuzes te kunnen maken.

OP dat punt heeft hij gelijk. En loting zou ook in de politiek moeten worden toegepast.
Dus geen verkiezingen meer maar een loterij waarbij elke kiesgerechtigde nederlander kan worden ingeloot. We loten dan 150 kamerleden die de 150 volksvertegenwoordigers zijn . Dus geen partijen meer die kaderdiscipline voorschrijven maar 150 echt onafhankelijke personen die over elk onderwerp een meerderheid moeten stemmen. Op die manier kunne deze 150 mensen dan een premier en ministers kiezen. En wie eenmaal een periode van 4 jaar in de 2e kamer heeft gezeten kan daarna NOOIT opnieuw lid ervan worden. Dat voorkomt de nu aanwezige plucheplakkerij en baantjescarrousel. Een uiterst democratische manier om het volk feitelijk weer meer macht te geven. Daarnaast zijn referenda ook uiteraard nog steeds een prima manier om het volk meer macht te geven en daarmee dus democratischer te worden.

Dus LOTING? Ja graag.

0
21 PFL

@21

goh , het bestaat, ik ben het in deze met je eens.

Niet wat betreft loting voor medische behandeling ( mij lijkt overlevingskans daar toch doorslaggevend) maar wel voor het samenstellen van een regering ( dat zet particraten en demagogen buiten spel)

1
22 morandi

@22 . Mooi toch dat we het een keer eens zijn. En de loting voor corona zou uiteraard moeten worden toegepast voor patienten met een gelijke overlevingskans. Want in dat geval zouden andere factoren (getrouwd of mniet, leeftijd etc, geen rol meer moeten spelen).

En in de politiek zou dit echt de beste weg voorwaarts zijn. Gewoon een bakker, een slager, een kapper , een arts, een notaris enz enz. Allemaal gezamenlijk in de 2e kamer die dan de stem,van het volk vertegenwoordigen. En ik moet eerlijk zijn , ik heb dit niet zelf bedacht. et is ontwikkeld door een Belgische hoogleraar staatsrecht ( nee, geen grap) die in ee TV docu aangaf dat de manier waarop onze democratie nu in elkaar zit aan het einde van zijn levenscyclys zit en dat ook daardoor allerlei uitwassen ontstaan. Toen men ermee begon was het in die tijd de bets haalbare manier om democratie in te voeren maar hetsysteem is verworden tot een partijdictatuur waardoor de inhoud van de democratie steeds meer wordt uigehold. Vandaar de noodzaak voor een nieuw systeem en het systeem van loting was door hem uitgedacht en uitgewerkt. Ik zat op het puntje van mijn stoel want dit is echt fenomenaal. Een geweldige stap voorwaarts in meer democratisch gehalte van onze landen.

1
23 PFL

Altijd fijn als artsen zoals Josef Mengele je vriendelijk doch dringend uitnodigen om mee te doen aan een proef.

1
24 ThWil

@23

Als je van Reybrouck bedoeld?

https://nl.wikipedia.org/wiki/Tegen_verkiezingen

1
25 morandi

@25 thanks, dat moet hem zijn. Super bedacht. Ik ben groot fan van dit soort vernieuwende voorstellen. Jammer dat hét geen schijn van kans maakt want de zittende partijkliek zal nooit toestaan dat ze aan de kant worden gezet. Maar dat neemt niets af van het briljante idee van deze man.

0
26 PFL

@26

Er is al heel wat over geschreven, dus het leeft wel in een aantal geesten.

https://www.google.com/search?q=governement+by+sortition&rlz=1C1CHFX_nlBE493BE493&oq=governement+by+sortition&aqs=chrome..69i57j0.8239j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Maar zo'n idee moet rijpen en dat vaagt veel tijd

1
27 morandi

Zo te zien heeft Joop weer iets aan nazi's of fascisten kunnen koppelen. Nog even en ze pleiten om water te verbieden, want weet je wie ook water dronk?

0
28 Klompenbrekertje

"'Deze manier van denken leidde aan het begin van de jaren veertig tot de moord op “onvolwaardigen”, waaronder men lichamelijk of geestelijk ernstig gehandicapten verstond."'

Dat klopt niet helemaal. Gehandicapten werden niet zomaar als onvolwaardig gezien en automatisch vermoord. Dat liogt iets genuanceerder. Er zaten ook een paar gehandicapten in de partijtop. Denk bv aan een top-nazi als Joseph Goebbels die zelf lichamelijk gehandicapt was.

Het euthanasie programma van de nazi's (Aktion T4) is begonnen nadat de ouders van een zeer zwaar gehandicapt kind (Gerhard Kretschmar) Adolf Hitler persoonlijk een brief stuurde waarin zij om toestemming vroegen om hun kind te mogen laten sterven en hem zo een ondragelijk leven te besparen. Hitler gaf de ouders vervolgens toestemming wat een soort leidraad werd voor toekomstige gevallen. Wat begon als een soort daad van compassie eindigde uiteindelijk in de moord op zo'n 200.000 mensen met zeer zware mentale en/of fysieke handicaps die geen verzorgers/familie meer hadden of waarvan de familie aangaf er niet meer voor te willen zorgen.

0
29 Reconquista

@26 @27 De meeste politici hebben Tegen Verkiezingen wel ergens op hun boekenkast staan, ook in bv. Duitsland. Het is best een grote hit in politieke kringen.

Het grote pijnpunt met sortition is alleen dat de mensen die niet gekozen worden minder politieke betrokkenheid voelen dan met evenredige vertegenwoordiging. In theorie is het het meest eerlijke systeem; in de praktijk lost het de grote afstand tussen politiek en burger nauwelijks op

1
30 ThierryBaedet

@30
"Het grote pijnpunt met sortition is alleen dat de mensen die niet gekozen worden minder politieke betrokkenheid "

Da t is maar de vraag, het blijkt toch dat in juridische jury's mensen die daarvoor aangeduid worden in de meeste gevallen erg serieus met de kwestie omgaan.

Ik schat dat dat met beslissingsverantwoordelijkheid ook het geval zou zijn. Wie die opdracht krijgt wordt gedwongen om na te denken, ook als ze dat eerder niet deden. Mensen die een "nieuwe" verantwoordelijkheid krijgen zijn nog niet " afgestompt" .

Nu zitten er mensen die er in veel gevallen vooral hun eigenbelang of op z'n best het partijbelang dienen

1
31 morandi

* Verwijderd door de redactie *

32 dmpr2.3

@31 "Wie die opdracht krijgt wordt gedwongen om na te denken, ook als ze dat eerder niet deden."
Dat ontken ik ook zeker niet. Mensen die via een loting de mogelijkheid hebben gekregen om mee te doen, hebben grotendeels positieve resultaten. Mij gaat het om het overgrote deel van de mensen die niet de mogelijkheid hebben om direct invloed uit te oefenen én niet langer kunnen stemmen op een zelfde manier als in de huidige representatieve democratie (al kan loting uiteraard gekoppeld worden aan directe democratie, en Van Reybrouck maakt ook de goede aaname dat directe democratie waarschijnlijker gaat worden door sortition omdat politici meer vertrouwen krijgen in burgers om juiste beslissingen te maken).

Loting wordt momenteel al toegepast bij projecten van deliberatieve democratie. Daar blijkt inderdaad uit dat er een betere connectie is met het maatschappelijk middenveld en dat de gekozen burgers meer pragmatische keuzes maken omdat zij niet zozeer vastzitten in partijpolitiek en ideologische dogma's. Echter, er is geen sprake van een zogenaamd spillover effect waarbij ook niet gekozen burgers zich beter zullen informeren en meer vertrouwen krijgen in de politiek. Die effecten zijn er alleen voor de kleine groep die gekozen wordt.

"Nu zitten er mensen die er in veel gevallen vooral hun eigenbelang"
Dat probleem zal blijven bestaan zolang er nog miljarden met geld in het politieke systeem circuleert. Ook burgers gekozen via loterij zijn afhankelijk van experts en daardoor vatbaar voor lobbyisme.

0
33 ThierryBaedet

@33
ah oke, je hebt het over de rest van de bevolking.

er wordt in ieder geval al serieus over nagedacht merk ik question

Een perfect syteem bestaat natuurlijk nooit , blijft voor en nadelen afwegen

1
34 morandi

@34 "er wordt in ieder geval al serieus over nagedacht merk ik"
Jep. Als ik het goed herinner is democratische vernieuwing het meest onderzochte of één na meest onderzochte (na politiek conflict) onderwerp in de afgelopen 15 jaar binnen politicologie

0
35 ThierryBaedet

@32
inderdaad, in nederland is men extreem geld/kostenbewust.

De nederlandse gierigheid is legendarisch in het buitenland

1
36 morandi

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
sockknitter
“Alles voor Duitsland”: AfD-leider Björn Höcke riskeert drie jaar gevangenis voor nazislogan

@3Nee, joh. Dat zegt alleen een rechtsextremist....

1 minuut geleden geplaatst door sockknitter

GreyB
Andere partijen niet blij met tweet Wilders, maar het zal hem 'worst zijn'

Tja, zo zal hij wel een kabinet bij elkaar krijgen en houden..lol...

6 minuten geleden geplaatst door GreyB

Tussenderegels
Andere partijen niet blij met tweet Wilders, maar het zal hem 'worst zijn'

@5 yup, en zo beginnen grotere problemen namelijk....

12 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Tussenderegels
Uitslag loterij onverbiddelijk: flatbewoners zijn 37,50 euro per dag kwijt voor parkeerplek

De gemeente wil dus blijkbaar geen bewoners in deze flat....

13 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

soapbox
Andere partijen niet blij met tweet Wilders, maar het zal hem 'worst zijn'

Boeiend, er spelen grotere problemen....

16 minuten geleden geplaatst door soapbox

21st Century Guy
“Alles voor Duitsland”: AfD-leider Björn Höcke riskeert drie jaar gevangenis voor nazislogan

Alles voor Duitsland, dat zal iedere politicus kunnen zeggen, ik vind dit nogal doorgeschoten, als hij echt strafbare feiten heeft gepleegd word...

16 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Tussenderegels
Andere partijen niet blij met tweet Wilders, maar het zal hem 'worst zijn'

@3 Heel presidentieel is dat, maar dan wel de botte Trump stijl. Iedereen die niet vóór hem is moet maar zo snel mogelijk opkrassen. ...

17 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Wedergeboren
“Alles voor Duitsland”: AfD-leider Björn Höcke riskeert drie jaar gevangenis voor nazislogan

@1 Dank voor die achtergrondinfo! Aan zo'n maatregel kunnen ze in de VS een voorbeeld nemen. :-) ...

18 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Andere partijen niet blij met tweet Wilders, maar het zal hem 'worst zijn'

@1 Wel typereerd, dat beginnen met op de persoon spelen door Wilders. ...

20 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Leabian Porn RealVideo LesbTwitter NudsIndian Heroine Blue FilmDaughter Lesbians PornFisted MomBlack Anal Pron亚色Jogo Pornográfico OnlineJennifer Love Hewitt PornEsmi LeeAmy Anderson Sex VideoPornomvieHot Boobs SceneHomemadexxxvideosNhentai ColorR34 AnimeBig PussyStrip LiveTamanna Bhatia Sexy PhotoNudepicturesMature Porn VdsTeenthreesome PornXxxn TamilVillage Ki ChudaiOld Woman FunJapanes Sister PornSummer BriellepornMis BananaLatina Mom BjAss Por NAnabel ChongIndian Cock PhotosReidmylipsRoe-123BlondiekayyBadmilfsDeep Thoat PornVirtual Reality FacesittingAncient Egypt PornDemon SlayerhentaiHot Sexsi MovieTeenagepornFutanaria MasturbatingPorn TrailerStripchat LesbianPanochasFrieza PornXnxx 93Www BabesHomewrecker PornExtreme CumshootSuhagraat SexTamil Sex Long VideosCumming In Yoga PantsSisters NakedBlack On Black Porn VideosBlaack PornSanilion Er XxxDesibhabhipornJapanese First Time Sex VideoDesi 69 PornKendra Lust Stepmom PornF95zone.toPornografia Con CaballosDesibinVr Porn Full FreeMegan Thee Stallion NakwdSex Indian VediosDeflo Me ComMai Khalifa NakedKat Wonders NudeDakotababyxx NudeAndroid 21sexXvideo Full Hd VideoFit Girl SexPorno IntenseStormigeeXxx Sx VideoXnxx Girl To GirlKelly Rohrbach SexyGavran PornSex With Sexy BhabhiNatalia AlekseiFart HentaiGabbie Carter SquirtNaked TeachingPhoto.pornosOverwatch Brigitte PornLift Sex VideosErotic Nude GirlsBhabhi Ass FuckKomik FewasaTara MoonPornstar Sex Video DownloadIndian Xxx Short FilmHaruka SanadaJapanese Porn GameHitbdsJozyblows NudesNaked SexgirlNude Instagram AccountsAdult Feiend FinderPinqy PornNaked Women FishingSecretlykaityBlack Midgets In PornGamecore.comFilm Pornographique Gratuit FrançaisBf Xxx ComSexual NudesLatinos CojiendoGoddess NudesAsian DeepthroatedGirls Do Porn 445Cheryl Hines NakedKristin Kreuk HottestJapenese Hand JobXxx Sex Video HindiPornhub FrenchBrazelian PornEspañolas XxxPayton Preslee DreddHq JentaiPenelope Cruz Boob SuckRachel Steele PornstarOkichloeo SextapeHousewifekellyXhamster SAaliyahhadidVira GoldMorning XnxxMia AmadorRule 34 My Little PonyNnude TubeSomali NudeHd Sexx VideoCreamy MasturbatingMum And Son Sex Video HdAva Addams NewPinish PornNaked Japanese ModelsDani Diaz AgeSophie ReadeNude BoudiLadies PissingXxx BesTvchixBest Pics PornMr Deep Fake Porn