Kijktip: Discovery zendt docu uit over het raadselachtige begin van coronavirus (linda.nl)


Zender Discovery zendt zondag 5 april een interessante documentaire uit over het coronavirus. Want hoe is deze pandemie nu gestart? Pandemic: COVID-19 is om 21.00 uur te zien. ...

door Nieuwsgierig in Gezondheid  ·  30 Reacties

  • 1
  • 588x gelezen
Reageer met een Emoji
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Gestunt met viri in laboratoria is altijd levensgevaarlijk.

4
1 Zwartwit

https://lecturenet.uu.nl/Site1/Play/b3d2982d00c24747990bc20c37e30dc01d

Een college van een Nederlandse viroloog over de huidige uitbraak en haar begin.
1.5 uur informatie.
Ook over dat raadselachtige begin.
Ik ben benieuwd of de lezing van discovery dezelfde is.
Want de Groot legt uit dat de "wet market" als eerste in de publiciteit kwam maar NIET de bron van de epidemie is. Waarmee ook alle speculaties over "het lab vlakbij die markt" in de vuilbak kunnen.


Hier een boeiende presentatie over de reisbewegingen vanuit Wuhan die duidelijk maakt hoe snel dat virus al op alle continenten te vinden was.
https://www.nytimes.com/interactive/2020/03/22/world/coronavirus-spread.html

1
2 Gekste Henkie

Schijnt dat China niet de waarheid verteld over het doden aantal waarom zouden ze in andere gevallen dan wel de waarheid spreken?

Een ding ze varen er wel bij, verkopen mondkapje bij bosjes (vast naaisters die dicht bij elkaar zitten onder erbarmelijke omstandigheden).

Sturen overal delegaties naartoe om de wereld te helpen zal vast ook niet gratis zijn.
Maar waarschijnlijk is een dictatuur nu ineens heel erg te vertrouwen.

6
3 Rattocasi

@3
Blijkt overduidelijk dat jij je weer eens niet aan het onderwerp kunt houden en dat is de docu Pandemic: COVID-19 die vanavond uitgezonden wordt. Hier wat uitgebreidere informatie over wat er zoal ter sprake komt: https://www.discoverybenelux.nl/nieuws/nieuw-bij-discovery-covid-19-documentaires/

3
4 Wilmama

Pandemic: COVID-19
Hoe kon COVID-19 zo snel om zich heen grijpen? In een mum van tijd heeft het virus ons dagelijkse leven platgelegd. Hoe kon dit zo ineens gebeuren? In de speciale documentaire Pandemic: COVID-19 schijnen experts en wetenschappers hun licht op deze wereldwijde tragedie. Aangenomen wordt dat het virus oversprong van dieren op mensen op een lokale markt in Wuhan. Maar hoe is zoiets mogelijk? Experts vertellen over de transmissie en over de behandeling en hoe Chinese dokters en wetenschappers in het begin compleet verrast werden door de zieke patiënten die het virus bleken te hebben. De special kijkt ook hoe het kon dat het virus in zo’n korte tijd zich kon verspreiden over China en verder. Pandemic: COVID-19 neemt de kijker mee in de strijd tegen het virus op basis van de laatste ontwikkelingen. Hoe patiënten worden getest, behandeld en hoe verdere verspreiding moet worden voorkomen. Experts leggen ook uit waarom COVID-19 zo uniek is, waarom de wereld zo onvoorbereid was en wat we anders hadden kunnen doen om de verspreiding in te dammen.

De razendsnelle uitbraak van COVID-19 is het grootste gezondheidsprobleem van deze tijd. Ondanks alle quarantainemaatregelen in landen als China, Zuid-Korea en Italië greep het virus in no-time om zich heen, met inmiddels honderden doden per dag. Zelfs al ging een land als Italië in volledige lockdown. De special kijkt ook hoe een land als Amerika zich voorbereidt op een verdere verspreiding. En wat zijn de effecten van de drastische maatregelen om scholen, instituten en bedrijven te sluiten? De documentaire deelt de inzichten van degenen die zich bezighouden met deze strijd en van diegenen die de antwoorden zoeken op een mogelijk medicijn.

Pandemic: COVID-19 is op zondag 5 april om 21:00 uur te zien bij Discovery. Ook gratis beschikbaar op Dplay.

Bron: https://www.discoverybenelux.nl/nieuws/nieuw-bij-discovery-covid-19-documentaires/

0
5 Nieuwsgierig

@5
Ik heb een alarm gezet want ik wil het echt zien.

Ik vind sowieso dat het goed volgen van waardevolle info me rustig houdt. ( er is ook erg veel waardeloze troep en complot-onzin, die bedoel ik NIET )

Er is niets te doen aan de huidige situatie, maar haar zoveel mogelijk snappen, helpt om er mee om te gaan is mijn ervaring.
En het helpt helemaal om niet in complotten meegezogen te worden en om de zin en onzin te onderscheiden.

Het is namelijk al erg genoeg. En de aandacht laten afleiden met allerlei ballast die alleen verwart en niet klopt, vind ik zonde. Er is werk aan de winkel.

3
6 Gekste Henkie

Wat me nu opvalt is dat er nu in Turkije zo veel besmettingen zijn! Waar eerder dat land er zo trots op was dat ze nog coronavrij waren als een van de laatste landen. Hebben ze het niet opgemerkt? Was er al eerder corona maar niet getest? De besmettingen bijna 24.000 gevallen liegen er niet om!

https://coronavirus.jhu.edu/map.html

COVID-19 De 7 beste COVID-19-bronnen die we tot nu toe hebben ontdekt:

https://translate.google.com/translate?hl=nl&sl=en&u=https://www.visualcapitalist.com/7-best-covid-19-resources/&prev=search

Originele tekst en de bron in het Engels:

https://www.visualcapitalist.com/7-best-covid-19-resources/

1
7 Nieuwsgierig

@4 blijkt dat jij weer de akela van dit forum bent en bepaald wat mensen schrijven.

4
8 Rattocasi

@8
Beter de akela dan de rat .....
En daar mag je het mee doen.

2
9 Gekste Henkie

Kort Voorspel op een raadselachtig begin..

Wanneer jij besmet wordt door een virus zet je lichaam alles op alles om dat virus te lijf te gaan. Bij het coronavirus is het niet het virus zelf, maar je eigen overactieve immuunsysteem dat ervoor zorgt dat mensen overlijden. Alles weten over de strijd die jouw lichaam met het virus voert? Hoogleraar immunologie Huub Savelkoul (Wageningen Universiteit) legt het uit in deze video. https://www.ad.nl/video/hoe-maakt-het-coronavirus-jouw-lichaam-kapot~p138674

0
10 shym

* Verwijderd door de redactie *

11 artemis

@11
Waarmee verklaard is hoe jij aan je denkbeelden komt.
Je haalt je info van een forumpje.

4
12 Gekste Henkie

@9 wel wilmama haar hand vasthouden hoor, want vrouwen kunnen eigenlijk niks zelf toch?

3
13 Rattocasi

@3 ; Ik word behoorlijk gallisch van dat steeds maar met het vingertje wijzen naar andere landen maar over het eigen land alleen de loftrompet steken alsof er hier geen fouten (vaak nog dezelfde ook) gemaakt zijn.

>Schijnt dat China niet de waarheid verteld over het doden aantal <

Nou, het RIVM in Nederland zit er ook enorm naast; ruim 2x zoveel doden dan zij registreren. Waarom verwacht je dan van China dat zij wel de juiste cijfers hebben?

Net als met het aantal opnames; leuk die cijfers... zouden kunnen kloppen als ze er niet alles aan hebben gedaan om te zorgen dat mensen die opname nodig hebben niet opgenomen en niet getest worden. Tot en met huisartsen aan toe die ouderen bellen om met hen te bespreken dat mochten ze ziek worden, ze geen opname zullen overwegen. Mensen die in zorgtehuizen wonen zoals verpleeghuizen en zwakzinnigenzorg komen ook niet voor opname en testen in aanmerking.

Ook van die cijfers klopt dus een deel gewoon niet.

Dus stop nu eens gewoon met dat wijzende vingertje!!!

3
14 Mariska3

@10 je hebt tegenwoordig ook heel veel allergie, bij verschillende allergieën valt het eigen lichaam je ook aan door je immuun systeem.

3
15 Rattocasi

* Verwijderd door de redactie *

16 Stampertje

@14 zo zie je maar dat alle cijfertjes te manipuleren zijn het is maar wat je wil laten zien toch!

2
17 Rattocasi

@16 dat snap ik niet leg uit.

3
18 Rattocasi

* Verwijderd door de redactie *

19 Stampertje

@19 dus als je een wespen allergie hebt en je keel opzet (doordat je eigen immuunsysteem je aanvalt) zodat je stikt ligt het er aan of je kind gevaccineerd is of niet, heel bijzonder, je hebt daar onderzoek naar gedaan?

3
20 Rattocasi

@15 Dat klopt!

1
21 shym

* Verwijderd door de redactie *

22 Stampertje

@22 Je hebt een wespenallergie omdat je een alternatieve geneeswijze doet , volgens mij doen velen dat niet met wespenallergie, want je gaat echt dood als je dan de Epipen niet gebruikt, of zie je die als alternatief?

2
23 Rattocasi

* Verwijderd door de redactie *

24 Stampertje

@23 Tja de farmacie (is uw vijand toch?) en u promoot de epipen? Heeft u misschien zelf een wespen-allergie?

Verrassend dat u daar mee komt! Misschien zit er wel kwik in en krijg je er autisme van of je krijgt een of andere onverklaarbare ziekte, want farmacie is niet te vertrouwen die willen alleen mensen nog zieker maken!
Sarc.off

1
25 Nieuwsgierig

@23 Trouwens, Een onschuldig middel is die Epipen niet, maar het kan je leven redden als je bijzonder allergisch reageert op het gif van een wesp en je hals sterk opzwelt en je dan geen adem meer kan halen!

Een zwager van me heeft er altijd eentje op zak, voor het geval dat.

https://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h32727.pdf

https://www.zaansmedischcentrum.nl/patienten/behandelingen/wespenallergie/

1
26 Nieuwsgierig

@25 hoe kom je daar nu weer bij? Ik ben een kritische consument en geloof niet alles wat mij voorgeschoteld word en bij allergie voor wespen of noten lijkt het mij heel handig de epipen te gebruiken als je niet dood wil. Daarna wel meteen naar het ziekenhuis want die pen is niet voldoende.

Nee niks aan medicijnen is onschuldig en hebben veel bijwerkingen, dat moet je afwegen, alleen slikken veel mensen het als snoepjes.

Trouwens je legt mij woorden in mijn mond die ik nooit gezegd heb, want waar heb ik gezegd dat vaccin autisme veroorzaakt, misschien niet zo achter de meute hier aanlopen dan lees misschien wat ik schijf zonder vooroordelen.

2
27 Rattocasi

@27 Misschien heb ik het verhaal van de vaccins en het kwik en dat het autisme kan veroorzaken wel van die ene Robin gelezen en gehoord en verwar ik nu jou met hem of haar. Dan sorry als ik jou woorden in de mond heb gelegd. Maar dat je zeer kritisch bent op de farmacie is niet gelogen en dat mag je best zijn want alles slikken is ook niet altijd gezond, maar te anti vaccins of anti-medicijnen kunnen soms ook meer kwaad dan goed doen als je je onthoudt van de juiste medicijnen voor een bepaalde kwaal en denkt dat een kruidendrankje of schudwatertje net zo goed kan helpen. Dan kan je soms erg bedrogen uit komen als de kwaal/ziekte of niet over gaat of nog erger wordt met als gevolg nog meer ellende!

0
28 Nieuwsgierig

@14 Dat is geen manipulatie. Het draait tot nu toe alleen om het voorkomen van het overbelasten van ic's. Daarbij zijn de verminderde toename van opnames en de verblijfsduur op de ic's de enige houvast. Het aantal doden en/of geïnfecteerden doet er niet toe.

1
29 Myth63

@28 klopt ik ben kritisch op farmacie zie regelmatig de schade die het aanbrengt omdat mensen niet nadenken en alles slikken wat ze voorgeschoteld krijgen over die farmacie mag je best kritisch nadenken want is nog steeds een verdien model.

Ik heb niks met schudwatertjes, in de D30 zie ik niks en heb ik niks mee, kruiden (waar sommige reguliere dingen ook op gebaseerd zijn) zie ik wel wat in echter soms moet je naar arts want helpt dat ook niet.

3
30 Rattocasi

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

zojuist geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

1 minuut geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

2 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

1 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

2 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

2 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@12 Inderdaad. Nu je het zegt. 💡...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Honeymoon Fucking VideosCojiendo HijasHomemade Ebony Lesbian PornLittle Caprice BdsmPutas Cerca De MiBbw Porn SitesStevie Nicks NakedXxx Com Hd 4kPorn Teen Sex VideoBlacked Com GroupZendayasex SceneSex GapaDesi Xx Video ComAmerican PronCollegeslut_Vaginas PicsHot Sister And Brother SexKelsi Monroe Abella DangerNicole Doshi GangbangVideo Cartoons PornUnrestricted P O R NSurprise CreapieXxxxcomHot NkedCute Girl Sex VideoLeafyishere NudesKartun XxxServant Porn VideosSax Xxx VidioHistórias EroticasFnf PornPorn.bizXxx Saxy Hot VideoDescargar Videos PornoIndian Erotic SexDani Daniel New Sex VideosUp Skirts VoyeurPoornvidioDirtyroulltteShania Twain Sex TapeBent Over And NakedAunty Ki ChudaiXoreaTop Less SelfieHot Japanese XnxxBbc Casting CouchDoubellistHuge Cumshot GifChris Crocker PornPorn Videos Indian HindiHomemade Anal CreampieMrsmaskedGpguia NetNohemyWhatsapp XnxxDoctor ChudachudiKharismatic PornBollywood Sex Full MovieCumshot SexXxx With Cousin SisterTelugu Heroins PornHot Sex Porn Hd VideosTarzansexmovieStrapon SquirtPerfect NakedChinese SquirtImani Seduction PornModels Nude FemaleWww Damplips ComSpandex PornPorn BjgNaked DadsRicky Jonson PornBikini Models NudeWanincePornhubtwinksShotacon Porn ComicsHot Cheating Wife XxxAlexis Texas In HdSunny Keony XxxBlack Vagina PornPornos MemesBucolyse.com.brSuccubus Appli Gakuen SaiminMaa Ke Sath ChudaiWwe Carmela NudeTeenager Naked PornPornode FamososBlondepussy PicsGay Prostitute PornPregnant CreampieClash Royal PornSex Video ClipSkyler VoxForced Wives PornBrassers MomSkipthegames Green BayArk PornKatrinaxnxxChupando PenesBlue Blue BfFree Swx VideosHot Mom NudesCapri Cavanni PornMaria Takagi PornDancing Bears PornHardcore Lesiban PornLez GilfKimmy Granger Megan RainPlaying With My BoobsKimberly WettIandea XnxxMylf.cokAdkamuWww.youporn.conmAmadores XvideoHentai FAssistir Filmes Pornô GratuitoJoueraveclefantasmeXxx PlcsFackedBokepind.liveNylonssexIndian Porn Story VideoHot Indian Aunty Saree SexFulltrannyFotos De VaginasAnal SecYuzuki HirakawaSerena AvaryWatching My Mom Ho BlackPor NhubbXxx KaralaAnaika Soti HotFat Girl XxxWww Sex Video Download ComAmeture PornDesi Bbw Aunty PornStepmom StepsonsexHairycockXvideoteluguHindi Chudai PictureBulma Nufe18 RedditMaturesforfuckXxx MasterSexycandidgirJapanese Erotic VideosBrazzeres Free PornBhavana Xnxx