RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Stralend zonnetje en geen wolkje aan de lucht: temperaturen tot boven de 20 graden

Beeld © ANP

Het belooft een mooie dag te worden: de zon schijnt uitbundig en er is geen wolkje aan de lucht. Op sommige plekken kan de temperatuur oplopen tot boven de 20 graden.

"Dat wordt genieten van de zon op balkon of in je achtertuin!", schrijft Buienradar op zijn website

Tot 22 graden

Het zuiden van het land kan zich opmaken voor temperaturen rond de 22 graden. Ook in het westelijk duingebied kan het 21 of 22 graden worden. 

Nederlanders
Lees ook:
Nederlanders op de proef gesteld: tot 22 graden dit weekend

In het midden van het land stijgt het kwik tot rond de 20 graden. In het noordelijk kustgebied wordt het iets minder warm: daar worden temperaturen rond de 17 graden verwacht. 

Lenteachtig weer

En ook de komende dagen kunnen we lenteachtig weer verwachten. De temperaturen blijven boven de 20 graden uitkomen. De hoogste temperaturen worden verwacht op woensdag, in het zuidoosten van het land. 

Lekker
Lees ook:
Lekker weer, maar wat kun je dit weekend doen?

Het mooie weer nodigt uit om buiten een wandelingetje te maken, maar ook voor vandaag geldt het advies dat mensen vooral thuis moeten blijven.

Boetes

Zo wordt in de gaten gehouden of er niet te veel mensen naar een badplaats, bosgebied of andere recreatieplek komen.

Veel parkeerplaatsen bij natuurgebieden en kustplaatsen zijn preventief afgesloten en burgemeesters hebben aangekondigd boetes te gaan uitdelen voor drukte in de natuur. Tegen meer dan twee personen die niet ten minste 1,5 meter afstand tot elkaar houden, kan worden opgetreden.