De staat New York is het zwaarst getroffen, met alleen daar al 113.000 besmettingen en 3.600 doden. In miljoenenstad New York City kwamen al 1.905 mensen om het leven.
Volledig scherm
De staat New York is het zwaarst getroffen, met alleen daar al 113.000 besmettingen en 3.600 doden. In miljoenenstad New York City kwamen al 1.905 mensen om het leven. © AFP

Meer dan 300.000 besmettingen en 8.000 doden in VS, 1.905 overlijdens in New York City alleen

In de Verenigde Staten zijn nu al meer dan 300.000 coronabesmettingen geregistreerd en meer dan 8.000 overlijdens. Dat blijkt uit de gegevens van de Johns Hopkins-universiteit. 

24 reacties

  • Klaus Jozef Kalergi

    4 jaar geleden
    Er wonen dan ook veel mensen... meer dan 350 miljoen als je de illegalen meetelt. Ze testen ook veel meer dus... veel officiële besmettingen. Het enige cijfer dat telt zijn de doden per miljoen inwoners en op dat vlak staan ze nog vrij laag. België daarentegen...
  • Philippe Schotte

    4 jaar geleden
    De VS gaan snel op de eerste plaats staan wat besmettingen en dodelijke slachtoffers betreft ... als we in de loop van de dag de cijfers krijgen wordt dit meer dan duidelijk ! Discipline is daar een van hun zwakste wapens !!
  • Denis Leleu

    4 jaar geleden
    Wie had de beste dokters, verpleegsters en ziekenhuizen? Het grootste en beste land ter wereld? De façade brokkelt af... de realiteit is anders en dat ziet de hele wereld nu. Het is tijd dat de Europese leiders zelfstandig worden en de USA als economische partner ziet zoals Rusland, China, Iran, India en zoveel andere landen. Neutraal, onpartijdig en zelfstandig optreden.
  • werenfried londers

    4 jaar geleden
    De burgemeester van NY is een democraat zegt genoeg denk ik
  • Andy De Schieter

    4 jaar geleden
    Veel bidden, veel bidden. En tegelijkertijd nog een paar aanvalsgeweren bijkopen.