Toch groepsimmuniteit? Een Italiaans dorp lijkt die kant op te gaan (rtlnieuws.nl)


In een Italiaans dorp in het epicentrum van de corona-uitbraak blijkt 70% van de bloeddonors antilichamen te hebben voor het coronavirus. Ze hebben echter nooit klachten gehad. Het dorp wordt nu verder onderzocht op immuniteit. "Deze case study is van groot belang." ...

door Havermout in Buitenland  ·  33 Reacties

  • 0
  • 661x gelezen
Reageer met een Emoji
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Stel nu dat er een veel dodelijker en besmettelijker virus opduikt? Dan wordt de wereld zoals we die nu kennen tot de grond toe afgebroken.

20
1 Hendrianus

Het blijft gokken.

1
2 upanddown

@1 jij spoort niet meer. Hou op naar de msm te kijken. Mensen zoals jij zijn een groter gevaar voor de mensheid dan heel dat virus. Achterlijke lockdowner

17
3 Tyler

Het virus hoeft alleen maar te muteren en dan worden ze alsnog ziek.

3
4 ongelovenloos

Het leest niet lekker, er zijn meerdere interpretaties mogelijk. Maar ik haal er dit uit: Het dorp is wel degelijk ZWAAR getroffen door het virus (staat in artikel, dat zwaar); er werden 190 mensen besmet. Hoeveel doden er vielen staat er niet bij. 190 is echter maar een klein percentage van het aantal dorpsbewoners dus veel mensen daar zijn niet vatbaar, wat weer niet hetzelfde is als immuum. Want ze dragen het virus dus wel. Ze worden er alleen niet ziek van. Er is dus een grote groep asymptomatische zieken. Hier ook. Ik zie het verband met groepsimmuniteit niet. Dit resultaat geeft alleen maar aan dat mocht er een nieuwe golf komen, binnen een jaar of 2, het dorp verschijnselen van groepsimmuniteit kan gaan vertonen. Omdat men nog steeds antilichaampjes heeft.

0
5 Ness

@1
"stel"....
Ja dat kan altijd gebeuren, er kan ook een meteoriet op de aarde knallen...

2
6 ikzelf

@1
Kan zo maar gebeuren , heb je toch niet in de hand .

De eerste SARS CoV. 1 uitbraak verliep agressiever , minder besmettingen dan nu maar in verhouding dodelijker omdat het hoofdzakelijk longen infecteerde .
Het virus wat momenteel de wereld in de greep heeft SARS CoV.2 geeft meer besmettingen maar in verhouding tot SARS CoV. 1 minder doden , maar omdat het zo besmettelijk is en zich makkelijk verspreidt maakt het op den duur veel meer doden .

@4
Dit type Coronavirus wordt bij mutatie zwakker .
SARS CoV. 1 in 2003 was dodelijker voor de gene die er mee besmet raakte omdat het vooral longen infecteerde .
SARS CoV.2 waar we nu mee zitten is in verhouding minder dodelijk dan SARS CoV.1 omdat het vooral in keel en neus zit en minder vaak in longen , daardoor voor het virus makkelijker te besmetten .
Zou er SARS CoV.3 komen ( een mutatie van SARS CoV.2 ) meer kans dat het virus nog meer verzwakt.

1
7 Olivia

@3
Pardon?

9
8 Hendrianus

@6
Volgens mij begrijp je niet dat groepsimmuniteit ontstaat doordat veel mensen ondanks alles toch besmet raken.

11
9 Hendrianus

@9
Volgens mij begrijp jij niet dat groepsimmuniteit na wijd verbreide besmetting helemaal geen vanzelfsprekendheid is. Niks "ontstaat doordat ...".
Het onderzoek naar antistoffen is nog in volle gang, en immuniteit ligt dus voorlopig nog vrijwel volledig achter de horizon.
"Groepsimmuniteit" wordt misschien wel nooit bereikt, het is een voorbarige gok.

0
10 jfvannieuwenhuijzen@gmail.com

Las net dat Van Dissel minder besmettingen constateerde afgelopen twee weken.
Prachtig resultaat, ik sta echt te juichen.
Maar vertelde er niet bij dat er veel minder werd getest …………
Zo kan ik ook alles bewijzen wat ik wil!!!!

1
11 Wil je niet weten

Ik zeg het al een tijdje. Heel veel mensen hebben het virus (of gehad) maar hebben daar niks van gemerkt. Het overgrote merendeel van de mensen.
Het is niet DE "killer" zoals de media ons wil laten geloven.

In België hadden ze in een verzorgingstehuis tegen de regels in tóch een hele gang bewoners getest. Van de 15 bleken er 13 positief te zijn, zonder klachten. Geen één had klachten.

Zo zie je maar, als je iedereen zou testen, zal blijken dat bijna iedereen het al lang heeft, en dat alle paniek dus veel te overdreven is.

Stop de lockdown!

8
12 xtremy

@5 Ness

Heel scherp en goed doordacht.
En Van Dissel is de oerang oetan die zichzelf onafgebroken op zijn tedere borst slaat om dat hij allerlei essentiële zaken door elkaar haalt en met elkaar verward.
Ook groepsimmuniteit is een begrip uit het vaccinatieprogramma, maar dat is door hem hier creatief in de traumatische situatie van het actief doormaken van de ziekte toegepast. Reclame voor zijn groepsimmuniteit oogsten doet hij op grond van uiterst valse argumenten.
Het komt vaker voor dat is tamelijk geïsoleerde dorpen er een aantal mensen door genetische factoren niet vatbaar zijn voor een enge ziekte. Wat heerlijk dat je daarvoor deze cijfers van resistente bewoners voor je eigen rammelende wetenschapskar gaat misbruiken.

2
13 Wil je niet weten

@12 Dat dorp ligt midden in een episch centrum. De uitbraak daar is al een tijdje aan de gang, ongecontroleerd en begint nu af te zwakken. Hier is het nog lang niet zover.
Jij wilt het hier eveneens ongecontroleerd zijn gang laten gaan, met overbelasting van de gezondheidszorg en daarmede extra doden, als resultaat.

0
14 RobP

@14 Het is al lang overal onder ons. Er komen niet veel nieuwe besmettingen per dag bij, want iedereen is al besmet (of geweest).
Het enige wat nu gaande is, is dat ze eindelijk zijn gaan testen. Daarom worden er besmettingen bekend. Daarom loopt die teller op. Maar dat zegt dus niks.

De meeste mensen zijn allang besmet.
Ze merken er alleen niks van.

Het virus is al een half jaar de wereld over aan het gaan.
Als het niet langer is.

8
15 xtremy

@13 : Disclaimer: ik geef de link omdat wat erin staat over natuurlijke groepsimmuniteit klopt, daar is niets aan verzonnen. De term herd immunity is door Hedrich uitgevonden. En bewezen voor (alleen) mazelen. Groepsimmuniteit via vaccinaties is toch iets heel anders, en daar zitten enige haken en ogen aan: https://vaccinechoicecanada.com/about-vaccines/general-issues/herd-immunity/herd-immunity-the-misplaced-driver-of-universal-vaccination/

1
16 Ness

@14 Daarbij hebben ze in Zweden al 2 weken eerder hun eerste corona geval gehad, zij lopen dus 2 weken op ons voor.
Daar hebben ze geen lockdown die alles en iedereen zou moeten beschermen zoals het de bedoeling is dat onze lockdown ons allemaal beschermt.

Je zou verwachten dat ze daar dus bij bosjes neervallen, want ze hebben geen lockdown.

Echter is het zo dat ze relatief weinig doden hebben.

Het virus gewoon zijn gang laten gaan, kan dus gewoon!

Is zelfs al gebeurt, denk ik.
Maar je zult iedereen moeten testen om te weten te komen. Als je 17 miljoen Nederlanders gaat testen de komende 4 weken, zal zo'n 70% tot 90% het denk ik al hebben.

7
17 xtremy

** gebruiker verwijderd **

Het is toch allemaal heel simpel na te gaan. Pak een een dorp van een paar duizend inwoners waarbij sprake is van een corona besmetting en corona doden en ga daar iedereen testen. Dan kun je nagaan of mensen de virus hebben of hebben gehad en daarbij kan dan geïnventariseerd worden hoe het "ziekte" proces is verlopen. geen klachten, milde klachten of hevige klachten.

18 verwijderd5929219

@15 Het virus is al een half jaar of langer de wereld over aan het gaan....
Enig bewijs hiervan?

0
19 RobP

@19 Logisch nadenken....

Eind december hadden ze pas voor de eerste keer iemand waarvan ze dachten, die gaan we eens testen op een nieuw virus. Waarom deden ze dat denk je?
Omdat ze al een paar keer eerder mensen met iets afwijkende klachten (afwijkend van griep) hadden.
Na een X aantal vonden ze het tijd om eens te gaan testen.

Tijdens het ziek zijn van die X aantal, ging het virus lekker zijn gang.

10
20 xtremy

@20 Ah, op die tour, een alternatieve ontwikkeling.

0
21 RobP

@10
Nog een keer,

Uit het artikel,

"In een Italiaans dorp in het epicentrum van de corona-uitbraak blijkt 70% van de bloeddonors antilichamen te hebben voor het coronavirus. Ze hebben echter nooit klachten gehad. "

Daarop stel ik, "Stel nu dat er een veel dodelijker en besmettelijker virus opduikt? Dan wordt de wereld zoals we die nu kennen tot de grond toe afgebroken."

Dan blijven er van die 70% bloeddonoren dus veel minder in leven. Dit terwijl deze personen hun best deden niet besmet te raken. M.a.w. we zijn bij een dodelijker virus aan de goden overgeleverd.

14
22 Hendrianus

@21 Als jij "logisch nadenken" bestempeld als alternatief... dan Ja.

11
23 xtremy

@23 "Eind december hadden ze pas voor de eerste keer iemand waarvan ze dachten, die gaan we eens testen op een nieuw virus. Waarom deden ze dat denk je?
Omdat ze al een paar keer eerder mensen met iets afwijkende klachten (afwijkend van griep) hadden.
Na een X aantal vonden ze het tijd om eens te gaan testen."

0
24 RobP

@24 Dat zei ik inderdaad.
Is daar iets mis mee of zo?

6
25 xtremy

* Verwijderd door de redactie *

26 Kung flu

@26 Dat bedoel ik dus, het virus gaat al zeker een half jaar de wereld over.
Want voordat de Chinezen het zelf ontdekten, was het er al en ging het al de wereld over.

8
27 xtremy

* Verwijderd door de redactie *

28 Kung flu

@1 Stel nu dat je morgen onder de bus loopt.

Ben je ook dood.


Stel stel stel..........

0
29 Weet geen naam

@22 Nog een keer?
Je hebt mogelijk gelijk aangaande een dodelijker virus, maar daar ging mijn opmerking niet over.....
Wel over het feit dat er nu nog weinig zinnigs te zeggen valt over de opbouw van de mate van immuniteit en de duur daarvan tegen Covid-19, laat staan "groepsimmuniteit".

1
30 jfvannieuwenhuijzen@gmail.com

@30

Je opmerking ging dan ook niet over de intentie van mijn bijdrage. War ik probeer over te brengen is dat kennelijk veel meer mensen besmet raken dan je gezien de maatregelen zou verwachten. M.a.w. als dat met een dodelijker virus zo gaat dan zijn we tamelijk kansloos. Ik had en heb niet de behoefte
om op dit draadje een discussie over groepsimmuniteit an sich te starten.

9
31 Hendrianus

@29
Je hoeft je niet af te vragen wat er gebeurt als een nog dodelijker virus, hetgeen niet ondenkbaar is, opduikt. Ik hoop dat de authoriteiten dat wel doen. Als je je wat afvraagt kun je voorbereidingen treffen, lijkt mij slim.

10
32 Hendrianus

@32
Daar wordt al een tijd voor gewaarschuwd, er zal een keer een pandemie komen met een virus waar veel meer doden bij zullen vallen, we hebben dat al in het verleden mee gemaakt.
Je zult dan een lockdown krijgen en testen, meer kunnen ze op dat moment niet doen.
Zie bv ebola.

mbt dat dorp in italië, de besmettingen zijn van voor de lockdown en het zou kunnen dat ze een gemuteerde versie hebben gehad die milder was.

0
33 NLsandman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Vandalen slaan erop los in kabouterbos: ‘De tranen stonden in mijn ogen’

@9 Lekker belangrijk. 🙄...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

wildersfan
Hoe Amazon rivalen en medewerkers tot wanhoop drijft

@4 Met mijn contacten? Geen probleem. Fluitje van een cent....

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

spookrijder
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@18 Maar zeker weten doe ik het ook niet....

1 minuut geleden geplaatst door spookrijder

wildersfan
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@16 Smurf zit inderdaad gewoon een potje te zwammen. As usual. @18 Ik ben benieuwd welke kant je in gedachten had?...

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

Benzardi
Vandalen slaan erop los in kabouterbos: ‘De tranen stonden in mijn ogen’

@8Ik neem je niets kwalijk, maar ik geef het alleen aan. 👊 🙏...

3 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@35 https://www.nieuwskoerier.nl/news/961055-offtopic?bekijk=c6485303&cid=6485303&page=47&orderBy=newestReactie 2347...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

Snorrie
Hoe Amazon rivalen en medewerkers tot wanhoop drijft

@3Stuur de IRS even een mailtje hoe ze dat moeten regelen. Zou een makkie voor je moeten zijn....

4 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Malinois
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@28"schelden, beledigen, op de persoon spelen."Man, ik gaf gewoon mijn mening. Doe niet zo zielig. Zielig zijn/voelen is een keuze.Ik wa...

4 minuten geleden geplaatst door Malinois

Feldwebell
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@23 We moeten ze inderdaad niet onderschatten. Een serieuze oorlog tegen de NAVO gaat jaren voorbereiding eisen, waarvan we nu al een begin zi...

5 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Benzardi
GeenStijl: Beroepsmafklapper Frank van der Linde gaat op 4 mei demonstreren tegen... Martin Bosma

Oppakken voor 4 mei, probleem opgelost...

5 minuten geleden geplaatst door Benzardi

NK. App
Joi En EspañolAwesome Sex VideoPatty Michova SexNaked TwertingOs Melhores Filmes PornôTik Tok 18 WebTwitch Nip SlipsDengel And SonXvideos MaduraEmarrb NudesFingering FastCuckoldchatPorn MoivrKeisha MinajOnly Fans Leak VideosBlowjob Cu.WhitetrannyFree Downloadporn VideoToples CheerleadersBrent Rivera NudeDenisa HeavenMilababyXxx Marathi GirlForbidden Pants PornMother Seduces SonCockthroatSex Games MobileCam WebsitesGirl Poop PornPantie RedditKesbian OornPornhd VidsXnxxxcSxx Video ComMistress SexExxtrasmallParadisenudeaReal Nude TvMommy's Cock微密圈Meninas PeladasBillie Elish SextapeRiley Reid LezPorn5Aunty Big Boobs VideoNadia NudaHdsex Video FreeLilly FirdAdult Film DikhaoTite PornLizbeth Rodriguez MasturbandosePornographique ViolentXnxx ZzHot Naked MomsHot Porn With MomJav Family PornTeenshdMejores Paginas PornosMia Khalife Porn StarEva Lovia BjTasty Milf Is Hungry For Young Studs CockIleana D Cruz Xxx VideoBrazzers RussiaBig Black DockLesbins HumpingLesb SquirtingCartoon NakedErotica MangaR EcchiNaked Guys TwitterTvpornCum BlastGujarati Sax VideoNeighbour Aunty PornRealitykings Com VideosKarate BallbustingSexyprnErotic MenIndian Girlfriend PornPorn Video In Hindi HdBouncing Tits NudeScarlett Johansson Rule 34Katy 18 PocahontasMelody Parker BbcAnastasia Knight NudeJanet JacmeWife First Time SharedXxx InterrIndiannsexIndian XxxvdoReshma Nude PhotosHoytest PornLinda Cardellini NudeBatgirl HentaiTs Lana DalasOmnitrixxxImdonesian PornIndian Sex Video ClipCojiendo Con Mi SuegraHolly WetloveAll Family XxxSkye Marie PornFondling BoobsMylfingRonday Rousey NudeSexy Girl Sexy GirlErotic Sex XxxJotkerDabofhaloMastrubation XxxXxx Porn CColumbia AnalBrazzers PovMercy HentiaHot Sex Video 2019Xxx Bhabi ComBurma XxxIndian Sister And Brother XnxxSerial Actress Nude PhotosSam Frank OnlyfansMilf Sucks BallsHot Teacher XnxxIrish Gay PornMom Brazzer HdSister Full Sex MovieCelebrity Sextape ScandalVideo Pornos Los MejoresSerena SexWwwrapidcomHairyassSex Scandal VideoTwink BlowjobMikay Lademaiter NudeGay Porn VedoMgirlswayIndian Real Sex VideosSex Desi ComIndianpron HubMarco Sullivan PornFamous Females NakedKazumi XxxBbw FacesiitngBunny Colby Porn VideosSex RandyUltra PornstarsFre PrnFlakas XxxNatalie HeartDylan Mulvaney PornBaap Beti Video