U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 0
In een Italiaans dorp in het epicentrum van de corona-uitbraak blijkt 70% van de bloeddonors antilichamen te hebben voor het coronavirus. Ze hebben echter nooit klachten gehad. Het dorp wordt nu verder onderzocht op immuniteit. "Deze case study is van groot belang." ...

7 maanden geleden door RTL Nieuws

REAGEER MET EEN EMOJI
5
1

Stel nu dat er een veel dodelijker en besmettelijker virus opduikt? Dan wordt de wereld zoals we die nu kennen tot de grond toe afgebroken.

1 Hendrianus    
7 maanden geleden door Hendrianus
24
Meld

Het blijft gokken.

2 upanddown    
7 maanden geleden door upanddown
1
Meld

@1 jij spoort niet meer. Hou op naar de msm te kijken. Mensen zoals jij zijn een groter gevaar voor de mensheid dan heel dat virus. Achterlijke lockdowner

3 Tyler    
7 maanden geleden door Tyler
17
Meld

Het virus hoeft alleen maar te muteren en dan worden ze alsnog ziek.

4 ongelovenloos    
7 maanden geleden door ongelovenloos
3
Meld

Het leest niet lekker, er zijn meerdere interpretaties mogelijk. Maar ik haal er dit uit: Het dorp is wel degelijk ZWAAR getroffen door het virus (staat in artikel, dat zwaar); er werden 190 mensen besmet. Hoeveel doden er vielen staat er niet bij. 190 is echter maar een klein percentage van het aantal dorpsbewoners dus veel mensen daar zijn niet vatbaar, wat weer niet hetzelfde is als immuum. Want ze dragen het virus dus wel. Ze worden er alleen niet ziek van. Er is dus een grote groep asymptomatische zieken. Hier ook. Ik zie het verband met groepsimmuniteit niet. Dit resultaat geeft alleen maar aan dat mocht er een nieuwe golf komen, binnen een jaar of 2, het dorp verschijnselen van groepsimmuniteit kan gaan vertonen. Omdat men nog steeds antilichaampjes heeft.

5 Ness    
7 maanden geleden door Ness
0
Meld

@1
"stel"....
Ja dat kan altijd gebeuren, er kan ook een meteoriet op de aarde knallen...

6 ikzelf    
7 maanden geleden door ikzelf
2
Meld

@1
Kan zo maar gebeuren , heb je toch niet in de hand .

De eerste SARS CoV. 1 uitbraak verliep agressiever , minder besmettingen dan nu maar in verhouding dodelijker omdat het hoofdzakelijk longen infecteerde .
Het virus wat momenteel de wereld in de greep heeft SARS CoV.2 geeft meer besmettingen maar in verhouding tot SARS CoV. 1 minder doden , maar omdat het zo besmettelijk is en zich makkelijk verspreidt maakt het op den duur veel meer doden .

@4
Dit type Coronavirus wordt bij mutatie zwakker .
SARS CoV. 1 in 2003 was dodelijker voor de gene die er mee besmet raakte omdat het vooral longen infecteerde .
SARS CoV.2 waar we nu mee zitten is in verhouding minder dodelijk dan SARS CoV.1 omdat het vooral in keel en neus zit en minder vaak in longen , daardoor voor het virus makkelijker te besmetten .
Zou er SARS CoV.3 komen ( een mutatie van SARS CoV.2 ) meer kans dat het virus nog meer verzwakt.

7 Olivia    
7 maanden geleden door Olivia
1
Meld

@3
Pardon?

8 Hendrianus    
7 maanden geleden door Hendrianus
13
Meld

@6
Volgens mij begrijp je niet dat groepsimmuniteit ontstaat doordat veel mensen ondanks alles toch besmet raken.

9 Hendrianus    
7 maanden geleden door Hendrianus
15
Meld

@9
Volgens mij begrijp jij niet dat groepsimmuniteit na wijd verbreide besmetting helemaal geen vanzelfsprekendheid is. Niks "ontstaat doordat ...".
Het onderzoek naar antistoffen is nog in volle gang, en immuniteit ligt dus voorlopig nog vrijwel volledig achter de horizon.
"Groepsimmuniteit" wordt misschien wel nooit bereikt, het is een voorbarige gok.

10 jfvannieuwenhuijzen@gmail.com    
7 maanden geleden door [email protected]
0
Meld

Las net dat Van Dissel minder besmettingen constateerde afgelopen twee weken.
Prachtig resultaat, ik sta echt te juichen.
Maar vertelde er niet bij dat er veel minder werd getest …………
Zo kan ik ook alles bewijzen wat ik wil!!!!

11 Wil je niet weten    
7 maanden geleden door Wil je niet weten
1
Meld

Ik zeg het al een tijdje. Heel veel mensen hebben het virus (of gehad) maar hebben daar niks van gemerkt. Het overgrote merendeel van de mensen.
Het is niet DE "killer" zoals de media ons wil laten geloven.

In België hadden ze in een verzorgingstehuis tegen de regels in tóch een hele gang bewoners getest. Van de 15 bleken er 13 positief te zijn, zonder klachten. Geen één had klachten.

Zo zie je maar, als je iedereen zou testen, zal blijken dat bijna iedereen het al lang heeft, en dat alle paniek dus veel te overdreven is.

Stop de lockdown!

12 xtremy    
7 maanden geleden door xtremy
8
Meld

@5 Ness

Heel scherp en goed doordacht.
En Van Dissel is de oerang oetan die zichzelf onafgebroken op zijn tedere borst slaat om dat hij allerlei essentiële zaken door elkaar haalt en met elkaar verward.
Ook groepsimmuniteit is een begrip uit het vaccinatieprogramma, maar dat is door hem hier creatief in de traumatische situatie van het actief doormaken van de ziekte toegepast. Reclame voor zijn groepsimmuniteit oogsten doet hij op grond van uiterst valse argumenten.
Het komt vaker voor dat is tamelijk geïsoleerde dorpen er een aantal mensen door genetische factoren niet vatbaar zijn voor een enge ziekte. Wat heerlijk dat je daarvoor deze cijfers van resistente bewoners voor je eigen rammelende wetenschapskar gaat misbruiken.

13 Wil je niet weten    
7 maanden geleden door Wil je niet weten
2
Meld

@12 Dat dorp ligt midden in een episch centrum. De uitbraak daar is al een tijdje aan de gang, ongecontroleerd en begint nu af te zwakken. Hier is het nog lang niet zover.
Jij wilt het hier eveneens ongecontroleerd zijn gang laten gaan, met overbelasting van de gezondheidszorg en daarmede extra doden, als resultaat.

14 RobP    
7 maanden geleden door RobP
0
Meld

@14 Het is al lang overal onder ons. Er komen niet veel nieuwe besmettingen per dag bij, want iedereen is al besmet (of geweest).
Het enige wat nu gaande is, is dat ze eindelijk zijn gaan testen. Daarom worden er besmettingen bekend. Daarom loopt die teller op. Maar dat zegt dus niks.

De meeste mensen zijn allang besmet.
Ze merken er alleen niks van.

Het virus is al een half jaar de wereld over aan het gaan.
Als het niet langer is.

15 xtremy    
7 maanden geleden door xtremy
8
Meld

@13 : Disclaimer: ik geef de link omdat wat erin staat over natuurlijke groepsimmuniteit klopt, daar is niets aan verzonnen. De term herd immunity is door Hedrich uitgevonden. En bewezen voor (alleen) mazelen. Groepsimmuniteit via vaccinaties is toch iets heel anders, en daar zitten enige haken en ogen aan: https://vaccinechoicecanada.com/about-vaccines/general-issues/herd-immunity/herd-immunity-the-misplaced-driver-of-universal-vaccination/

16 Ness    
7 maanden geleden door Ness
1
Meld

@14 Daarbij hebben ze in Zweden al 2 weken eerder hun eerste corona geval gehad, zij lopen dus 2 weken op ons voor.
Daar hebben ze geen lockdown die alles en iedereen zou moeten beschermen zoals het de bedoeling is dat onze lockdown ons allemaal beschermt.

Je zou verwachten dat ze daar dus bij bosjes neervallen, want ze hebben geen lockdown.

Echter is het zo dat ze relatief weinig doden hebben.

Het virus gewoon zijn gang laten gaan, kan dus gewoon!

Is zelfs al gebeurt, denk ik.
Maar je zult iedereen moeten testen om te weten te komen. Als je 17 miljoen Nederlanders gaat testen de komende 4 weken, zal zo'n 70% tot 90% het denk ik al hebben.

17 xtremy    
7 maanden geleden door xtremy
7
Meld

** gebruiker verwijderd **

Het is toch allemaal heel simpel na te gaan. Pak een een dorp van een paar duizend inwoners waarbij sprake is van een corona besmetting en corona doden en ga daar iedereen testen. Dan kun je nagaan of mensen de virus hebben of hebben gehad en daarbij kan dan geïnventariseerd worden hoe het "ziekte" proces is verlopen. geen klachten, milde klachten of hevige klachten.

18 gebruiker verwijderd    
7 maanden geleden door gebruiker verwijderd

@15 Het virus is al een half jaar of langer de wereld over aan het gaan....
Enig bewijs hiervan?

19 RobP    
7 maanden geleden door RobP
0
Meld

@19 Logisch nadenken....

Eind december hadden ze pas voor de eerste keer iemand waarvan ze dachten, die gaan we eens testen op een nieuw virus. Waarom deden ze dat denk je?
Omdat ze al een paar keer eerder mensen met iets afwijkende klachten (afwijkend van griep) hadden.
Na een X aantal vonden ze het tijd om eens te gaan testen.

Tijdens het ziek zijn van die X aantal, ging het virus lekker zijn gang.

20 xtremy    
7 maanden geleden door xtremy
10
Meld

@20 Ah, op die tour, een alternatieve ontwikkeling.

21 RobP    
7 maanden geleden door RobP
0
Meld

@10
Nog een keer,

Uit het artikel,

"In een Italiaans dorp in het epicentrum van de corona-uitbraak blijkt 70% van de bloeddonors antilichamen te hebben voor het coronavirus. Ze hebben echter nooit klachten gehad. "

Daarop stel ik, "Stel nu dat er een veel dodelijker en besmettelijker virus opduikt? Dan wordt de wereld zoals we die nu kennen tot de grond toe afgebroken."

Dan blijven er van die 70% bloeddonoren dus veel minder in leven. Dit terwijl deze personen hun best deden niet besmet te raken. M.a.w. we zijn bij een dodelijker virus aan de goden overgeleverd.

22 Hendrianus    
7 maanden geleden door Hendrianus
18
Meld

@21 Als jij "logisch nadenken" bestempeld als alternatief... dan Ja.

23 xtremy    
7 maanden geleden door xtremy
11
Meld

@23 "Eind december hadden ze pas voor de eerste keer iemand waarvan ze dachten, die gaan we eens testen op een nieuw virus. Waarom deden ze dat denk je?
Omdat ze al een paar keer eerder mensen met iets afwijkende klachten (afwijkend van griep) hadden.
Na een X aantal vonden ze het tijd om eens te gaan testen."

24 RobP    
7 maanden geleden door RobP
0
Meld

@24 Dat zei ik inderdaad.
Is daar iets mis mee of zo?

25 xtremy    
7 maanden geleden door xtremy
6
Meld

* Verwijderd door de redactie *

26 Kung flu    
7 maanden geleden door Kung flu

@26 Dat bedoel ik dus, het virus gaat al zeker een half jaar de wereld over.
Want voordat de Chinezen het zelf ontdekten, was het er al en ging het al de wereld over.

27 xtremy    
7 maanden geleden door xtremy
8
Meld

* Verwijderd door de redactie *

28 Kung flu    
7 maanden geleden door Kung flu

@1 Stel nu dat je morgen onder de bus loopt.

Ben je ook dood.


Stel stel stel..........

29 Weet geen naam    
7 maanden geleden door Weet geen naam
0
Meld

@22 Nog een keer?
Je hebt mogelijk gelijk aangaande een dodelijker virus, maar daar ging mijn opmerking niet over.....
Wel over het feit dat er nu nog weinig zinnigs te zeggen valt over de opbouw van de mate van immuniteit en de duur daarvan tegen Covid-19, laat staan "groepsimmuniteit".

30 jfvannieuwenhuijzen@gmail.com    
7 maanden geleden door [email protected]
1
Meld

@30

Je opmerking ging dan ook niet over de intentie van mijn bijdrage. War ik probeer over te brengen is dat kennelijk veel meer mensen besmet raken dan je gezien de maatregelen zou verwachten. M.a.w. als dat met een dodelijker virus zo gaat dan zijn we tamelijk kansloos. Ik had en heb niet de behoefte
om op dit draadje een discussie over groepsimmuniteit an sich te starten.

31 Hendrianus    
7 maanden geleden door Hendrianus
13
Meld

@29
Je hoeft je niet af te vragen wat er gebeurt als een nog dodelijker virus, hetgeen niet ondenkbaar is, opduikt. Ik hoop dat de authoriteiten dat wel doen. Als je je wat afvraagt kun je voorbereidingen treffen, lijkt mij slim.

32 Hendrianus    
7 maanden geleden door Hendrianus
14
Meld

@32
Daar wordt al een tijd voor gewaarschuwd, er zal een keer een pandemie komen met een virus waar veel meer doden bij zullen vallen, we hebben dat al in het verleden mee gemaakt.
Je zult dan een lockdown krijgen en testen, meer kunnen ze op dat moment niet doen.
Zie bv ebola.

mbt dat dorp in italië, de besmettingen zijn van voor de lockdown en het zou kunnen dat ze een gemuteerde versie hebben gehad die milder was.

33 NLsandman    
7 maanden geleden door NLsandman
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Er is een leraar onthoofd
De werkelijkheid is dat het er wél is. Het be...

16 uur geleden door Doomsdayshaman

Pelosi in paniek nu zelfs het 'huis van...
Dr. Steve Turley.

17 uur geleden door Proemevla

Imam Blauwe Moskee wil wetgeving tegen beledi...
De vrijheid om de profeet Mohammed te beledig...

3 uur geleden door Cody

Trump maakt belofte nooit meer in lockdown te...
Trump houdt ondanks de coronacrisis vaak grot...

16 uur geleden door Ignatia

Forum-kiezers haken af door complot-imago Bau...
Het gaat niet goed met Forum voor Democratie....

22 uur geleden door Crezee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Gekste Henkie
Madame Tussauds Berlijn ’dumpt’ Trump...
@6Manco van Trump fanaten is dat ze een gra...

1 minuut geleden door Gekste Henkie

Chaimileh
Madame Tussauds Berlijn ’dumpt’ Trump...
Denken dat een beeltenis een wensgedachte ver...

3 minuten geleden door Chaimileh

Gekste Henkie
Madame Tussauds Berlijn ’dumpt’ Trump...
zo blijkt dat een wassen beeld beter zijn ple...

8 minuten geleden door Gekste Henkie

greenmango
Ware woorden van Viktor Orbán: Wanneer we ge...
Valt geen speld tussen te krijgen, dat moeten...

9 minuten geleden door greenmango

greenmango
Madame Tussauds Berlijn ’dumpt’ Trump...
Ich bin kein Berliner!...

11 minuten geleden door greenmango

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig