Een mondkapje kán een goed idee zijn, maar het advies blijft: niet dragen (nos.nl)


In steeds meer landen adviseren overheden om in de openbare ruimte een mondkapje te dragen. Vannacht kwam bijvoorbeeld de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC met advies om buiten een kapje op te doen. Maar in Nederland is de officiële lijn nog dat het dragen van een mondkapje niets toevoegt ...

door verwijderd322399 in Binnenland  ·  39 Reacties

  • 6
  • 518x gelezen
Reageer met een Emoji
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wie heeft er nou gelijk?

1
1 upanddown

Ik zou toch heel erg blij vandaag zijn geweest met een mondkapje, vandaag bij de apotheek in Heerlen stond iemand die corona had en in het openbaar stond te hoesten en ook geen moeite had met andere mensen

0
2 Joepie

@2 Ik was zo weer buiten geweest.

1
3 DaisyDaisy

Ze zijn niet te krijgen hier, dus zeggen we maar dat ze niet nodig zijn.

2
4 schrootflint

@2 Hoe wist je dat?
Of denk je dat alle mensen die hoesten corona hebben?

3
5 MARCUSAURELIUS

@4 Virussen kun je niet tegen houden met dit soort filters, daar zijn ze te klein voor.

3
6 MARCUSAURELIUS

@4 Denk eerder dat ze in Den Haag niet willen dat we ze om doen. Zijn we er eerder "doorheen".

1
7 DaisyDaisy

@6 Dus artsen en verpleging hebben ze voor de lol op? De carnaval is al voorbij hoor.

1
8 DaisyDaisy

@8
Bacteriën worden wel tegen gehouden en die zijn er volop.

Juist omdat ze door alle filters heen gingen heeft het zo lang geduurd voor men ze ontdekte.

1
9 MARCUSAURELIUS

@2
Knap dat jij zonder diagnostiek weet dat iemand Corona heeft. Meld je snel bij het RIVM want met jouw capaciteiten heeft NL geen coronatest nodig.

4
10 krek

@10 Het is toch al schandalig als iemand te loopt te hoesten en te proesten in de apotheek? Dan laat je dat spul toch thuis leveren of door iemand anders op laten halen? Wel of geen Corona. Mensen worden daar angstig van.

2
11 DaisyDaisy

Een mondkapjes voor leken allen als je ZIEK bent.zoadat je anderen niet besmet. Echter ze mogen niet buiten....!

0
12 Suikerbeessie

@6 Het gaat om virus-load, de hoeveelheid shit die je over je heen krijgt. Die bepaalt in hoge mate hoe erg ziek je wordt. Met mondkapje krijg je minder binnen. Ook besmet je anderen minder. Er zijn studies mbt SARS die dit aantonen.

0
13 schrootflint

@12 Nog een keer?

1
14 DaisyDaisy

@13 Dat denk ik ook, al is het maar voor het "gevoel". Maar kan en mag niet want dat kost geld. Storten ze liever naar Zuid Europa.

2
15 DaisyDaisy

@13 Het laatste is waar.
Het eerste nauwelijks.

0
16 MARCUSAURELIUS

* Verwijderd door de redactie *

17 De vrijende rechter

@16 Ook al zou dat zo zijn, dan is het toch reden genoeg al om ze te dragen. Dan draag jij het voor een ander en die ander voor jou. Dan is jouw mondkapje mijn mondkapje. Juist in de SARS-gebieden draagt men ze. Denk je dat ze dat voor de lol doen? Er is gewoon onderzoek naar geweest.

1
18 schrootflint

Je houd het virus niet tegen met een mondkapje, je krijgt het alleen niet in hapklare brokken binnen van lieden die met consumpties spreken, en dat is een voordeeltje en zelf verspreid je ook geen hapklare brokken indien je met consumpties sproeit bij het spreken.

5
19 Positivo

@18
Men doet wel meer zaken die niet helpen om paniek te voorkomen.
Welk onderzoek?

1
20 MARCUSAURELIUS

Volgens veel bovenstaande reacties is het onzin. Ik zag laatst een Koreaanse viroloog die daar toch anders over dacht. Het helpt wel degelijk om de verspreiding te verminderen.

0
21 Eric

Nou, dan moeten we eigenwijs zijn en wél een mondkapje gaan dragen. Er is geen wet die dat verbied dacht ik. Medisch noodzakelijk.

0
22 Ness

Hoeveel mondkapjes heb je nodig? Na een bezoek aan bijv. de supermarkt of even naar buiten moet je dat kapje toch weggoooien? Ik denk dat de mensen die je ziet met een mondkapje dat niet doen.

"Rode Kruis: Nederlanders weten te weinig over gebruik mondkapjes
Een derde van de ondervraagden is zich ervan bewust dat verkeerd gebruik van mondkapjes het risico op besmetting juist vergroot. Bijvoorbeeld door na het dragen de buitenkant van het mondkapje aan te raken, of herhaaldelijk hetzelfde mondkapje dragen."
https://nos.nl/artikel/2324466-rode-kruis-nederlanders-weten-te-weinig-over-gebruik-mondkapjes.html

De mondkapjes met een ventiel kosten dacht ik, tussen de 15 en 20 Euro. De lapjes , die niet helpen, zijn veel goedkoper. Dus een overheid die verplicht om een kapje te dragen moet A zorgen dat ze er zijn en B bijsptingen in de kosten of deze via belastinginkomsten 'gratis' verstrekken.

Het gevaar is ook dat mensen zich eerder besmetten omdat zij continu, uit kostenoverwegingen, hetzelfde kapje gebruiken. Zie bijgevoegde link.

Geen verplicht mondkapje a.u.b. Zij die het persè wel willen doen staan daar natuurlijk vrij in.

9
23 Hendrianus

@22
Zodra de kosten om de hoek komen kijken haken veel voorstanders al gauw af.

10
24 Hendrianus

@11

Eens maar als iemand hoest betekent dat nog niet dat iemand corona heeft. Ik hoest bij hooikoorts ook altijd.
En ik zal toch echt boodschappen moeten doen

2
25 krek

Wie een mondkapje om wilt doen moet dat gewoon doen ,als je je daar beter bij voelt.

0
26 ongelovenloos

@25 Nou Krek, ik snap wel dat jij je boodschappen in huis wil hebben. Maar op dit moment is het niet zo handig om te hoesten in de super omdat jij hooikoorts hebt? Als je bij me in de buurt zou wonen, neem ik die boodschapjes voor je mee en zet ik ze voor de deur af. Mensen die hoesten en proesten geven onrust. Zeker in de winkel.

1
27 DaisyDaisy

@27 Dat zeggen veel mensen.
Helaas als men echt een beroep op ze doet laten de meeste het (met een goede smoes) afweten.

0
28 MARCUSAURELIUS

@28 Daar gaat het hier niet om Marcus, maar ik doe dat als dat nodig is, geloof me maar.

1
29 DaisyDaisy

@29
Daar gaat het wel om.
Niet iedereen heeft buren zoals jij.

0
30 MARCUSAURELIUS

Niet dragen want ziekenhuis personeel dragen het nutteloos blijkbaar.

0
31 meneer van het nieuws

Ik zou graag iedereen willen vragen zich aan de feiten te houden aub.
Mondkapjes zijn pure onzin, in ziekenhuis ook.
Volgens specialisten is corona niet besmettelijk.
Iedereen die zegt dat het wel zo is, is een betweter,meld je aan bij RIVM zou ik zeggen!!!

Aura Timen, hoofd Centrum Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding, legt uit waarom we ons geen zorgen hoeven te maken over het COVID-19. Wil je de hele video zien? Kijk dan op: http://bit.ly/2OTHbPn #nieuw #coronavirus #ncov #covid #virus
Translate Tweet

1
32 Goldrush

@25
Viel wat weg.

Nee niet eens, hoesten is een reactie van de longen die allerlei oorzaken kan hebben en dat betekent nog niet dat iemand corona heeft

Wat jij wil is iedereen die ook maar enigszins hoest in huis opsluiten. Rokershoest? Je mag nergens meer komen, hoesten door astma? Je mag nergens meer komen. Etc etc
Bij Corona heb je meer symptomen dan alleen hoesten
Dat mensen bang zijn voor iemand die hoest dat is hun probleem

1
33 krek

@28 @30

Ook dat nog eens.
Altijd zo makkelijk om te oordelen zonder iemand zijn/haar situatie te kennen.

1
34 krek

@32 volgens de WHO was het ook niet besmettelijk.
Het kon niet van mens tot mens overgedragen worden.
De RIVM neemt alles klakkeloos over van het totale corrupte WHO.

0
35 meneer van het nieuws

@33 Hoe moet ik nou weten wat voor hoest je hebt als ik jou niet ken?

2
36 DaisyDaisy

@33 "Dat mensen bang zijn voor iemand die hoest dat is hun probleem".

Eikel.

2
37 DaisyDaisy

@33 Enerzijds anderzijds... Omdat je ook besmet kunt zijn zonder dat je dat weet kun je door te hoesten (al is dat door hooikoorts of astma of een andere 'nette' reden) vermoedelijk het virus wel verspreiden.

Nu ben ik er ook niet voor om iedereen maar voortdurend opgesloten te houden - je kunt nou eenmaal niet altijd vooraf weten of je moet hoesten of niezen.

0
38 Smiling

Dus, omdat er mensen zijn die het verkeerd gebruiken, of door een slecht mondkapje te dragen denken veilig te zijn en niet meer aan de regels te houden stellen ze nu: Het werkt niet.

Mijn moeder heeft 4-5 maanden geleden scepsis gehad. Ze heeft nu wel hart en long problemen dus een enorm risico (een griepje zou haar de komende paar maanden waarschijnlijk al omleggen).

Aangezien ik de zorg heb over haar en mijn eigen leven beter kan controleren dan die van een vreemde is het heel simpel:

a) Ik heb FFP2 en FFP3 mondkappen en bijbehorende actief koolstof filters voor zowel haar als mijzelf als enkel van mijn vrienden die ik graag wil kunnen blijven zien.
b) Ik gebruik UV-C lampen met ozon in een desinfectie box thuis voor het ontsmetten van mijn mondkapjes, telefoon, sleutels, en bijna alles wat ik buiten regelmatig gebruik (half uur in zo'n box en bijna alle DNA / RNA is kapot)
c) Ik blijf zoveel mogelijk thuis, maar moet toch wekelijks boodschappen doen voor haar en mijzelf, tijdens boodschappen zie ik vaak teveel mensen bij elkaar (die ik niet ken, waarvan ik dus geen idee heb hoe zij zich aan de afstand regels houden etc.) dus in die gebieden draag ik *altijd* minimaal een FFP2 (sommige winkels ga ik niet eens in zonder echt gasmasker)
d) Handschoenen gebruik ik niet, er is te veel kans op kruisbesmetting (China gebruikt ze ook niet) maar ontsmet mijn handen voor en na ik naar buiten ga met iodine (dit blijft langer in je huid zitten dan alcohol die direct verdampt en doodt besmettingen binnen enkele minuten, zelfs als de besmetting pas NA het handen wassen ontstaat).
e) Niemand in mijn vriendenkring die zich niet aan bovenstaande maatregelen houdt is de komende tijd welkom bij mij thuis.
f) (Korte) bezoeken bij mijn moeder zijn ook met FFP2 mondkapje op, meer dan 2-3 meter afstand in haar huis en achteraf ontsmetting van de ruimte waar ik ben geweest, het liefst kom ik niet binnen, maar zij heeft natuurlijk ook haar sociaal contact nodig.
g) Wekelijks een IgG/IgM antibody test om te zien of het gezin van mijn zus al besmet is geraakt, zodat zij na verloop van tijd de zorg tijdelijk kan overnemen en ik besmet 'mag' raken.

Het gaat er niet om dat een masker de rest van de besmetting kansen wegneemt, het is een EXTRA iets.

Ondertussen zijn er mensen in totaal afgesloten zorginstellingen besmet en aan het sterven, maar mijn moeder niet.... Laat ze maar lekker door zeuren over of het wel of niet werkt, als je weet hoe, en je houdt je aan de correcte werkwijze, werkt het zeker weten beter dan geen mondkapje.

Dat bijvoorbeeld Staedion vorige week nog werklui bij alle ouderen in mijn moeders flat langs stuurde om Rookmelders te plaatsenl; geen handschoenen, geen mondkapjes, vuile werkkleding etc. zou niet meer mogen, maar is wel het gevolg van dit soort berichtgeving.

0
39 lost

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Benzardi
Timmermans stelt formatiedeadline aan rechtse onderhandelaars: vóór 1 juni moeten ze eruit zijn

Is Timmerfrans nog steeds huillie,huillie aan het doen omdat hij en zijn linkse beroepswerklozen hebben verloren.Aandoenlijk....

zojuist geplaatst door Benzardi

Strongoli
Zo kom je van die verschrikkelijke knoflookadem af: ‘99 procent van de geur verdwijnt’

@2Je snapt het nog steeds niet. Óf je plaatst iets om te lezen, òf je plaatst niets.Je moet mensen niet dwingen, om abonnementen te neme...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

GreyB
Bondgenote Trump roept Republikeinse kiezers op zich te bewapenen

Tja, dat is de Trumpsekte.....

1 minuut geleden geplaatst door GreyB

Bop
Leon Verdonschot: 'In Mona Keijzers logica bestaat er voor lagere inkomens een grondrecht op dierenleed en ongezond eten'

@1 Altijd een genot, jouw onderbouwingen te lezen.Want wat er precies "dom gelul" aan is vergeet je er weer bij te vermelden. Verdonschot sl...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

LoydMorris
Timmermans stelt formatiedeadline aan rechtse onderhandelaars: vóór 1 juni moeten ze eruit zijn

@12 Proest. . . shit, daar ging de koffie over m'n toetsenbord. . . Je zult maar vertrouwen hebben in Timmermans en Klaver....

5 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Twee minderjarigen aangehouden met vuurwapen en mogelijk explosief

@3 Met dit verschil, dat zij tevens de beschikking hebben over 'n paspoort uit een of andere Noord-Afrikaanse heilstaat....

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@113 Nee. . . . Net zoals jij, als een blinde je eigen ondergang tegemoet blijven lopen, da's slim . . . ...

10 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Timmermans stelt formatiedeadline aan rechtse onderhandelaars: vóór 1 juni moeten ze eruit zijn

@10 Ik begrijp niet wat daar dom aan is. Het duurt allemaal belachelijk lang en dat was met Rutte toen evengoed zo.Enfin, ik hoop dat je krij...

10 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Timmermans stelt formatiedeadline aan rechtse onderhandelaars: vóór 1 juni moeten ze eruit zijn

@7 Daar heb ik tenminste nog énig vertrouwen in. Dat kan ik bijvoorbeeld van de mevrouw met de houten boerderijketting en de geblondeerde mene...

14 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@111 We zijn inmiddels 9 jaar verder sinds die publicatie en er is nog niets te merken van hun voorspelling....

23 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Hypno PornBf Bhojpuri Bf Bhojpuri BfSkyy Black BjShoplyfter.comSxyptnMangas Hentais Sem CensuraKenzie Reeves PornhubJoey SilveraSara Jay DoggystyleGaki Ni MadotteWww Hindi Sax VideoMia Khalifa Nude InterviewLatina Blacked PornFamosas Do Tiktok PeladasMalayalam Sex Video HdLove Indian SexTrisha Hot SexyBest Kitchen SexFamily Sex VideosFemboy FrotDesi Women Sex VideoJessica Alba Sex VideoPunjabi Couple PornNude StripperJapan News PornhubDeepnude RedditNacho VidalPappu PeluPorngeeBurglar PornSneaky PornMikayla Demaiter PornMonster Cock LandTeen Non NudeMia Khalifa Ka Bf VideoBoolooCamgirls WebsitesSkipthegames OmahaFree Hd Sex MoviesMarianna OrlovskyHindi Maa Beta SexJapanese Porn With Eng SubStep Free PornPublic Nudity TwitterXhamstesliveStudent Xxx ComVellore Sex VideoSakuya YuyaBrazzers Videos Free DownloadSex Com MovieInfluence: Vanna Bardot - Part 1Anime Porn UnsecuredLola MorenaAsian Shared WifeEmma ButtsNaked Hot MomsDemi Moore NudaBig TitspussyDesi XxxPunjabi Sex FilmBrother And Brother Sex VideoAbigail Ratchford PornChaturbate MilfTransexual Video PornNudeforumJulia Stiles NakedSky Bri XvideosSteph KegelPorn Star AllTelugu Sex Porn VideosSex Blue Picture DownloadNew Hot Indian Porn VideosIndian Village Pron VideoFree Porn Video'sErosberriesLesbiaanas Teniendo SexoCelina Powell NakedJanvi Kapoor Hot PicAngel Youngs IafdXxx Blue Film IndianKerala Actress PornLily Collins NudeHindi Kamasutra SexDesi Mallu SexAmerican Dady PornTastyblwckVixen PornvideosGena.rx NudeSexy Teen TitsKaeley Cuoco NakedEbony Masturbating SoloListcrawler TrannyChat Avenue 1Real Celebirty PornPorn HuibMea MeloneStrip Club ListPornographie VfCleb Jihad LiveV I X E N PornGoth Girl NudesOviya BoobsPorn SongAlexisfawxliveMadurasputasVixen.comPornographie MamieBaire IvoryJodi Arias NudeScarlett Bordeaux NudeEsperanza Gomez Videos Porn02 PornYespornpleasexxxIndian Desi PornvideoFatalo ModelKelsi Monroe BangbusPandora Kaaki NudrMia KhalifxxxTamil Sex KathaAnime Raping PornTubos PornSweetsinnerFoxxy StarMegami-ryou No Ryoubo-kunRomi Rain SexIndian Fuck HardDesi Adult PornEallifecam ComHot Girls NipplesBella Poarch Leaked VideoThe Hun.com色 网Bocil SangeElitejavhdDesi Facial PornNude SiaterNudecityPorn WebsiteUol Batepapo GratisEmily Beecham NudePorn Video IndonesiaMexicanas MamandoLana Rhoades BoobsTamil Forest SexHot Sexy Nude Girls VideosJerking Off BrotherKaty Perry NudesPorn HygMissionary PositionsBrandy Renee Pornhub