U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 1
De NASA is van plan om vanaf 2024 weer mensen naar de maan te sturen. Ditmaal voor lange periodes, om verdere ruimtereizen naar Mars voor te bereiden. Daarvoor willen de Amerikanen vaste infrastructuur op de maan gaan bouwen. ...

7 maanden geleden door RTL Nieuws

REAGEER MET EEN EMOJI
2
2
1

NASA een instelling die $60 miljoen per dag krijgt van de belasingbetaler, heeft altijd plannen, afbeeldingen gemaakt met photoshop en vooral veel beeld animatie studioos in de buurt..... met de computers van nu zouden ze zo naar de maan kunnen....Alleen buiten de Van Allen gordels heerst een dodelijke kosmische straling... NASA....never a space agency/ never a straigt answer ... Bah.

The Apollo Moon Landing Hoax. This video is a pure truth informing classic.
https://www.bitchute.com/video/qMz3ncef3Jj9/ alles is immers verwijderd van youtube....

1 flessenhals    
7 maanden geleden door flessenhals
9
Meld

@1 ,

Onzin allemaal. NASA is niet de enige ruimtevaartorganisatie en als ze dus constant de boel zouden flessen, dan zouden wetenschappers over de hele wereld daar zo achter komen.

2 progressiefliberaal    
7 maanden geleden door progressiefliberaal
1
Meld

@1 Dat is allemaal complotmeuk. Ook dat van die van allen gordel, daar kun je gewoon doorheen. Je moet er alleen niet maanden blijven “hangen”.

3 Scrow    
7 maanden geleden door Scrow
2
Meld

@1 “pure truth”. Als ze zo beginnen weet ik altijd al genoeg question maanlanding is echt gebeurd, al snap ik dat het complot erover best spannend en onderhoudend kan zijn.

4 Scrow    
7 maanden geleden door Scrow
1
Meld

Zolang ze afhankelijk zijn van de SLS zie ik hier weinig van komen,. Een SLS lancering kost 1 miljard dollar (100t lEO), terwijl een Falcon Heavy (niet gekeurd voor bemande vluchten)) $150 miljoen kost (60t LEO). Voor een serieus maanproject heb je een betaalbare lanceerder nodig, ook voor bemande vaart. Ik denk zelf dat het goedkoper is de bemanning met een Spacex Falcon 9 naar LEO te brengen om vervolgens over te laten stappen op een door Falcon Heavy of New Glenn getransporteerd maan ruimteschip. Ook zou de ontwikkeling van SpaceX Starship ook in de gaten gehouden moeten worden. Ook als deze nog niet man-rate is kan deze een zeer belangrijke rol vervullen om zware vrachten 100+t de ruimte in te krijgen. Verder zou je alle ruimteschepen (aarde / maan) en landers voor het maan project in de ruimte moeten houden en bijtanken met transport ruimteschepen. Een nieuw maanproject moet vooral een ding zijn en dat is betaalbaar en daar kunnen de innovaties van particuliere ruimte bedrijven prima bij helpen.

5 Nos Calan Gaeaf (s7p)    
7 maanden geleden door Nos Calan Gaeaf (s7p)
0
Meld

Geheel eens met @5 . Het coronavirus gooit nu roet in het eten; er volgt een globale economische crisis, binnenkort. Dat hele peperdure SLS-systeem zal 'on hold' gezet worden; het gaat de koudste ijskast in die de VS kent. Een verouderd systeem, alleen maar wegwerpraketten, veel te duur.

Maanreizen zullen een klus worden voor SpaceX. De Falcon-Heavy kan zware lading richting maan schieten. En zal dat ook gaan doen. Nasa zal bakzeil halen en om het project toch te doen slagen, met Elon Musk gaan praten.
Echter, het Starship-project van SpaceX zie ik de eerste tien jaar niet succesvol in een baan om de Aarde komen. Gisteren is het derde prototype tijdens een druktest ontploft. Dus dat loopt voor geen meter, maar kost klauwen vol geld. En ook Elon Musk zal geraakt worden door de komende crisis, dus de ruimtevaart zal op een laag pitje komen te staan. Ik moet het allemaal nog zien, maar SpaceX is de grootste kanshebber om het maanproject voort te zetten.

6 weerman    
7 maanden geleden door weerman
0
Meld

@6
Ik ben het grotendeels met je eens.
Echter, Elon Musk heeft een afwijkende kijk op het ontwikkelen van ruimtevaartuigen.
Iedereen verklaarde hem voor gek toen hij herbruikbare raketten wilde gaan bouwen!
Toen de eerste 4 Falcon 1 prototypes ontploften zag iedere criticus dat als bewijs voor hun gelijk.
Nu weten we dat Elon Musk het gelukt is en voor een revolutie gezorgd heeft in de raket-industrie en anderen nu ook zulke systemen ontwikkelen zoals Blue Origin en evt. Rocket Lab.
Elon Musk heeft aangegeven dat Starship in korte tijd vele itteraties (lees: vele mislukkingen) zal doormaken voordat het een deugdelijk product zal zijn.
Wederom doet hij iets wat niemand nog ooit heeft gedaan dus verwacht dan ook niet dat dit project van de ene op de andere dag zal slagen.
Ik heb er wel vertrouwen in alleen zal het mischien iets langer duren dan geplanned door Elon Musk en inderdaad door de aankomende crisis waarschijnlijk nog iets langer, helaas.

7 SBD    
7 maanden geleden door SBD
0
Meld

@7
Ik wist niet dat Musk gezegd heeft dat er veel mislukkingen zouden komen vwb Starship. Maar; hij krijgt -alwéér- gelijk. question

Verder is het een geweldig concern wat in korte t ijd ruimtevaart veel goedkoper maakte. Ze hebben veel vertrouwen van de klanten, en dat is een opsteker, uiteraard.

8 weerman    
7 maanden geleden door weerman
0
Meld

@8
Nee, hij heeft gezegd "Many itterations in short succession ", hij heeft ook gezegd dat mislukkingen juist heel leerzaam zijn en dus minder vervelend als dat het zou lijken en dus maakte ik de vertaling "vele mislukkingen".
Ik ben een groot fan van SpaceX. question

9 SBD    
7 maanden geleden door SBD
0
Meld

@9
Vergis je niet; ik óók. Maar de vraag is: houdt SpaceX deze werkwijze vol, nu er een economische crisis gaat volgen op een pandemie... Reken maar dat Musk dat met zijn specialisten bekijkt. Afwachten maar.

10 weerman    
7 maanden geleden door weerman
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
KOZP: geef alleen racismevrije intochten subs...
De actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) roe...

10 uur geleden door AD

Duizenden demonstreren in Vrouwenmars tegen T...
Duizenden, vooral vrouwelijke demonstranten,...

1 dag geleden door Crezee

Rutte was op de hoogte van vakantie koning: &...
Premier Mark Rutte heeft te laat beseft dat d...

1 dag geleden door AD

De zaak tegen Donald Trump
Door de NYT editorial board: Corruptie, woede...

1 dag geleden door Crannbuidhe

Onafhankelijke NOS?
De NOS pretendeert op onafhankelijke wijze jo...

1 dag geleden door Fernand


ADVERTENTIE


Laatste reacties
joostmaghetweten
De online fabeltjesfuik |Zondag met Lubach (S...
@106Ja, daar zal ze het mee eens zijn. Dat ...

1 minuut geleden door joostmaghetweten

Nurse Ratched
RIVM meldt 8.015 positieve tests, 17 procent ...
@25 Ha heb zelfs ratje rustig gekregen met di...

1 minuut geleden door Nurse Ratched

-Koeievla-
Moet de vegaworst ‘vegetarische tube’ gaa...
@51 e.a.[Ik begrijp dat dus ook niet. Als j...

2 minuten geleden door -Koeievla-

Prikkebeen
Gordon gaat nooit meer stoppen met zingen...
Gordon : zelfs als er niets, maar dan ook...

2 minuten geleden door Prikkebeen

Wilmama
RIVM meldt 8.015 positieve tests, 17 procent ...
@14 CC: @23Haal (eens eindelijk) je vingers...

2 minuten geleden door Wilmama

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig