Gezondheidsmedewerkers in Senegal desinfecteren een gezondheidscentrum om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Volledig scherm
Gezondheidsmedewerkers in Senegal desinfecteren een gezondheidscentrum om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. © REUTERS

Woedende reacties na tv-gesprek tussen Franse topdokters over testen van coronavaccin in Afrika

Op de Franse tv-zender LCI opperden dokters Jean-Paul Mira en Camille Locht gisteren tijdens een gesprek het idee om testen rond een vaccin tegen het coronavirus uit te voeren in Afrika. De uitspraken leiden tot veel ophef. Onder andere voormalig topvoetballer Didier Drogba spreekt op sociale media schande over het voorstel. “Afrika is geen laboratorium”, klinkt het.

11 reacties

  • Fatima El Kharoubi

    4 jaar geleden
    Je verwacht van wetenschappers dat zij menselijk zijn? Het is alsof dat Afrikanen geen waarde hebben, dus laten wij maar massaal op ze gaan testen?! Dat die wetenschappers het maar op zichzelf testen, maar dat zal niet gebeuren?! Want daarvoor voelen zij zich te waardig voor?! Wat een discriminatie! Afschuwelijk!
  • Bart Vandevelde

    4 jaar geleden
    Is het zo ver gekomen dat medische specialisten moeten verantwoording afleggen aan iemand die zijn centen verdient door achter een bal aan te lopen?
  • Dirk Vangossum

    4 jaar geleden
    Dan hoeft Drogba achteraf niet te komen klagen dat de vaccins eerst voor "niet Afrikaanse " burgers wordt ingezet. Nog beter zou zijn dat Drogba de politieke leiders uit Afrika kan overtuigen een degelijke gezondheidszorg uit te bouwen .
  • Pascha Van Rossem

    4 jaar geleden
    Ik begrijp deze dokters volkomen. Dit is misschien wel een uitgesproken kans voor Afrika om aan deze epidemie te ontsnappen. Wat andere optie heeft men hier anders ? Men kan ook niets doen en afwachten ...
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Nu nog die Drogba duidelijk maken dat die dokters dat net voorstellen om sneller een vaccin te hebben en dus levens te redden. Dit een racistisch en minachtend voorstel noemen duidt duidelijk aan dat hij alleszins niet de slimste van de klas is.