• 7
  • 782x gelezen
Reageer met een Emoji
13

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@49 Er werd gewoon triage uitgevoerd. Bijna 10.000 doden. De meeste overleden niet in het ziekenhuis. "De gezamenlijke ziekenhuizen en ambulancediensten stelden daarom een speciaal beddenmeldpunt in om continu bij te houden waar nog bedden vrij waren."

0
51 de gezonde roker

@50
Verschil is dat door beademing mensen kunnen herstellen
En die capaciteit is beperkt
Vandaar alle maatregelen

4
52 LGK

@51
Ik gun het u niet, ik wens het u niet toe, maar een Corona-besmetting van dichtbij meemaken, zou wel kunnen helpen om uw ogen te openen....

6
53 Frouke

@53 Krijg de corona! Oftewel: Krijg een loopneus! Je bent duidelijk verblind door angst. Onnozel wicht.

6
54 de gezonde roker

@51
Triage is inderdaad in onze humanitaire gezondheidszorg gebruikelijk, zelfs als er geen (bijna schreeuwend!) tekort is aan IC-bedden, ziekenhuisbedden, beademingsapparatuur, beschermende middelen, slaapmedicatie (wordt nu al gebruikt uit de diergeneeskunde wegens tekorten), hoger gekwalificeerd medisch personeel.

Ook bij ernstige griep wordt Ouderen een menswaardig einde gegund. Maar stap nu eens uit de waan, dat corona hetzelfde is als griep.....

6
55 Frouke

@54
Ik ben niet bang voor mijzelf, maar wel voor ontkenners als u. Zij brengen onnodig mensen én de gezondheidszorg in gevaar.
Jomanda is er een heilige bij....

6
56 Frouke

@54
Delen ze zakdoekjes uit op de IC en op Corona-afdelingen denkt u? Heeft u zich al aangemeld in een willekeurig ziekenhuis voor deze taak?

7
57 Frouke

@56 Het grootste gevaar zijn onnozele paniekzaaiers zoals jij. Het probleem is niet gezonde mensen die op een kluitje zitten maar zorgpersoneel dat dat onbeschermd en ongetest moet werken. In Zweden is er geen totaal geen lockdown maar worden de kwetsbaren beschermd.

6
58 de gezonde roker

* Verwijderd door de redactie *

59 Captain Hero

@58
Gezond? Zoals de carnavalsliederen in Brabant? question

7
60 Frouke

@54

Weet je het is in 80% van de gevallen waarschijnlijk een loopneus, maar o wee als je bij de 20% hoort waar je lichaam of te zwak is om te vechten of raar reageert of overreageert dan ben je more or less fckd. Heeft niks met een griepje te maken, maar met kansen. Helaas het beste wat we hebben nu is beademing met hydrochlorine mix en dat is echt niet tof want het is beter dan niks natuurlijk maar het is verre van ideaal. Hydrochlonrine heeft bijwerkingen en daarnaast beademing zorgt voor trouma aan je lichaam. 1 dag op IC is een maand herstellen.

0
61 student1255

@59
Niet als het aan de noordelijke lidstaten ligt. Er is nu eerst een gift, daarna het ESM, en daarna zien we wel weer.

8
62 Frouke

* Verwijderd door de redactie *

63 Captain Hero

@61 Daarom is het belachelijk dat zorgpersoneel niet preventief wordt getest en (de thuiszorg) onbeschermd moeten werken. En ook belachelijk om de algemene bevolking op te sluiten en de economie plat te leggen. Door de paniek en angst overlijden er waarschijnlijk meer mensen aan onnodig hartfalen dan aan corona. Ook gaan er straks duizenden mensen vroegtijdig dood die in de bijstand terechtkomen. Er wordt nu alleen maar gekozen voor ouderen en zwakkeren met een levensverwachting van een jaar.

In Zweden is er geen lockdown, geen economische schade maar wel een lockdown van zorginstellingen en thuiszorg. Dat bewijst dat het ook anders kan.

5
64 de gezonde roker

@64 dat moet ook sowieso. Dat was idd achterlijk om niet direct te doen. Hoeveel lessen wil je hebben uit China, Zuid Korea en Italie? Die kwamen met videoverslagen en smeekbedes.

- opsluiten bevolking moet omdat we niet oneindige capaciteit hebben in de IC (met veel getouwtrek 2400 en dat is hoogst waarschijnlijk te weinig: vandaag is het getal 1324 al voorbij gegaan). Het dodenaantal is minder hoog als we dat doen. Anders zitten we op het tienvoudige en we hebben democratisch gekozen een dergelijke immorele weg niet te varen. Eigenlijk is dat het korte antwoord erop.

- De berekeningen over hoeveel er doodgaan aan angst en paniek (te bestrijden overigens met goede duidelijke voorlichting en eventueel medicatie) en gederfde levensjaren (denk aan opbouw van de economie) en nog schokkender mensen die nu NIET naar de dokter die hartziektes hebben of net de chemo instappen gaan tja die berekeningen zijn veelal schattingen. Vandaag is er wel duidelijkheid geschapen dat ze MOETEN gaan. Maar goed deze mensen liggen veelal niet op de IC.

- Qua vroegtijdige bijstand. Dat weet ik niet. Ook dat moet je bezien. Als er een vaccin is, wat nu wel hoopvol is, dan kunnen we over een maand of 3 toch wel weer langzaam aan opbouwen.

- Zweden heeft afgeleide economische schade sowieso. Denk aan export/import schade. Zweden heeft een veel groter land met veel minder mensen dan wij. Daarnaast meer een economie op gas en olie. De scholen dicht is overigens ook iets waarvoor de bevolking door demonstaties heeft gekozen en niet de regering.

0
65 student1255

@64

"Ook gaan er straks duizenden mensen vroegtijdig dood die in de bijstand terechtkomen."

Want die plegen meer zelfmoord?

6
66 LGK

@65 Na een maand of drie op slot is Nederland failliet.

7
67 de gezonde roker

@67 we zijn ook niet geheel op slot. Check de staatsschuld die we opbouwen, daarnaast hadden we voorgaande jaren aardig wat gespaard. We kunnen een klap hebben. Failliet gebeurt niet. Kijk het is niet een nationale maar een globale crisis. Geen Griekenland gevallen (valse administratie), maar een force majeur zoals corona waar iedereen inzit. Dan zie je ook ECB, IMF en andere Europese/Globale instellingen helpen. Laat staan dat er alsnog iets van begrip moet zijn naar elkaar toe. (dat zal met toekomende en bestaande regelgeving nog moeten worden bepaalt)

1
68 student1255

@66 Mensen in de bijstand leven gemiddeld 10 jaar korter. De gemiddelde coronapatiënt had voordat die ziek werd een levensverwachting van 1 jaar. https://www.ad.nl/binnenland/coronamaatregelen-veroorzaken-op-langere-termijn-juist-meer-doden~a0f0aa10/

Er gaan meer mensen dood aan aan onnodig hartfalen door corona-angst dan er doodgaan aan corona. https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5079471/cardiologen-luiden-noodklok-coronavirus-hartklachten

Als je reageert kom dan met linkjes. Op onnozele roeptoeters reageer ik niet meer.

6
69 de gezonde roker

@58 Je zwetst over Zweden .

3
70 Nurse Ratched

@69

Dus nu heb ik een baan
Wordt morgen werkloos
Na 2 jaar nog geen nieuwe baan
En kom dan in bijstand

En ineens leef ik dan 10 jaar korter?

7
71 LGK

@69

ja goed misschien wel maar dan kom en blijf ik op wat ik al zei. De regering, die democratisch gekozen is, komt met een grensoverschrijdende en vergelijkende methodiek. Dit is denk ik ook mocht het misgaan hun hachtje te redden. Persoonlijk denk ik dat het meest effectieve een full lockdown is. 1 uurtje naar buiten. Mondkapjes verplicht. Iedereent testen. App installeren en selfies maken dat je thuis bent. Maar dit kan niet. Te duur en te arbeidsintensief. Dus krijg je variaties. Niemand heeft een antwoordenboek dus ze proberen wat. We vertrouwen niet op de cijfers van China dus tja krijg je variaties. Na deze crisis kunnen we kijken wat de juiste methodiek zou zijn dan denk ik dat de volgende crisis beter zou gaan.

1
72 student1255

@71 gaat om de gemiddelde levensstijl die een bijstandsgerechtigde heeft. Daarnaast hebben veel ervan mentale problemen of andere problemen en ja dat zorgt niet bepaald dat je dagelijks heel gezond eet.

1
73 student1255

@67

"Na een maand of drie op slot is Nederland failliet."

Nope
Het zal een harde klap zijn voor horeca en alle vormen van ontspanning (concerten, vakantie, pretparken ect)

Maar deze week gaat u nog naar de Albert Heijn
En als uw wasmachine kapot gaat, gaat u die vervangen

6
74 LGK

@74 daarom zijn vouchers ook fijn. Dan kan ene bedrijf min of meer nog overend blijven.

1
75 student1255

@73

Ohhh, dus heeft niks te maken met corona?

4
76 LGK

@76 nee , waarom zou het iets met corona te maken hebben? Kunnen ze niet eens betalen. Ze drinken vooral Schultenbrau en Albert Heijn Basic pils.

ontopic: ze zijn wat bevattelijker omdat ze vaak al een slechtere weerstand hebben en eventueel onderliggende klachten.

1
77 student1255

* Verwijderd door de redactie *

78 dmpr2.3

@47
Mooi hé dat draaien van haar, te laf om toe te geven... question question

3
79 Lias

@78
Dat komt uit week 11..

Dit bijgewerkt tot week 13..
https://www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers-nederland

2
80 Sjaak Trekhaak
81 Nurse Ratched

@78 het is niet Rutte, het is in alle landen nu paniek en er is een reden voor. Deze grafieken moet je aan het einde van het jaar wanneer er open kaart is over aantal echte doden vergelijken.

0
82 student1255
83 Nurse Ratched

Sancties gelden meestal niet voor medicijnen en medisch apparatuur.

3
84 A Passenger

@77

Ik snap het
Maar @69 ziet wel verband

5
85 LGK

@78 Dus al die patiënten op IC is maar aanstellerij of nep?

1
86 A Passenger

@78

Dus wel

Meer doden in NL

"In Noord-Brabant en Limburg, maar ook in de rest van Nederland, zijn de afgelopen weken veel meer mensen overleden dan gemiddeld."

3
87 LGK

@84

Toen sancties werden ingesteld, dacht westen niet dat men misschien ooit iets nodig had van dochter onderneming van Rostec

3
88 LGK

@22
"En nu maar hopen, dat als het in de VS de komende dagen/weken (vrij voorspelbaar obv corona-feiten) verder gierend uit de klauwen gaat lopen, Trump tóch weer anders beslist...."

De overheid in de VS adviseert nu mondkapjes en dat is tamelijk uniek te noemen in het westen.
Ik betoogde al eerder dat men de bevolking dan een middel in handen geeft om de epidemie hard te remmen. Hoe harder je remt, hoe trager die epidemie gaat dus hoe langer dat duurt.

Men geeft de bevolking dit middel liever niet, omdat nu de overheid de regie heeft, men kan ook het aantal besmettingen laten STIJGEN door maatregelen op te heffen. En in het ideale geval de bezetting van de zorg op 99% houden. Dan krijgt iedereen zorg en de economie wordt het minst hard getroffen.
Als de bevolking uit corona-angst massaal mondkapjes blijft dragen bepaalt hun angst of de epidemie versnelt of vertraagt en niet het beleid.
Hierom denk ik dat men pas in laatste instantie mondkapjes adviseert, alleen als er uit NOODZAAK echt hard geremd moet worden.

Mijn conclusie is: men verwacht dat het daar vies uit de hand loopt, men gaat nu zover om de rem te gebruiken die een enorm nadeel in zich draagt. Men moet.

3
89 Gekste Henkie

https://www.nytimes.com/2020/04/03/world/coronavirus-news-updates.html?action=click&module=Spotlight&pgtype=Homepage
---------------
Coronavirus Live Updates: C.D.C. Recommends Wearing Masks in Public; Trump Says, ‘I’m Choosing Not to Do It’
---------------

Want mondkapjes vertragen de epidemie en dat schaadt de economie.
Daarom wil Trump stiekem dat men het laat.

Als veel mensen daar gehoor aan geven (de helft stemt op hem) dan gaan ze daar feest meemaken.

5
90 Gekste Henkie

@5 : Griekenland moest de bejaarden zonder pensioen zetten, de uitkeringen stoppen en alles verkopen dat inkomen oplevert, tot en met havens en eilanden, voordat ze weer geld kregen om hun lopende zaken van te betalen. Ook vals voorgelicht/in de val gelokt door Goldman Sachs, net als Spanje en Italie.

4
91 Wendel

Hypocrisie is 1 ding. Maar wij moeten van ons eigen gas af / mogen geen Russisch gas omdat zij hun schaliegas aan ons willen slijten, en het lukt ze ook nog. Wij zijn een flink stuk export kwijt doordat wij Rusland moesten boycotten van hun, niet om humanitaire redenen, zoals ze voorgaven, maar omdat US krampachtig probeerde, wereldmacht nummer 1 te zijn en blijven, toen de petrodollar in gevaar kwam.

Rusland mag economisch niet bloeien, en China ook niet. DAT is de ECHTE reden van die boycots, en dat Europa daar ook onder lijdt en eventueel het strijdtoneel wordt waarop HUN strijd met Rusland en Noord-Afrika, Turkije wordt uitgevochten, komt ze goed uit want dan blijft de EU ook mooi zwak. Dat wilden ze al toen ze Duitsland zo te grazen namen d.m.v. twee wereld-oorlogen en de hele Duitse bevolking daarvoor straffen tot in lengte van dagen, genocide op de burgers na WOII.

5
92 Wendel

@4 Het zou Trump sieren de sancties tegen Iran op te zeggen vanwege de crisis.Alle hulp is welkom toch.

2
93 jantje van leiden

@71 Ik denk dat statistieken en gemiddeldes te hoog zijn gegrepen voor jouw pindabrein dus laat ik het erbij.

2
94 de gezonde roker

@77 Als gevolg van de crisis zullen er duizenden permanent bijkomen in de bijstand met een gemiddeld 10 jaar kortere levensverwachting. Dat moet je afzetten tegen de duizenden die nu overlijden met een gemiddeld veel kortere levensverwachting en veel lagere levenskwaliteit vanwege onderliggende ziektes.

1
95 de gezonde roker

@95

weet niet of het zo gaat. Op de IC liggen 50% tussen 1-50 jaar en andere 50% ouder dan 50 jaar. Zie die Eindhovense muzikant bijv. die was gezond.

0
96 student1255

@96 Gezonde mensen die overlijden aan corona zijn uitzonderingen net als bij griep en verkoudheid.

"De meeste patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest), zaten volgens het RIVM in de leeftijdscategorie 70 tot 79 jaar. De meeste overleden patiënten zaten in de leeftijdscategorie 80 tot 89 jaar."

https://nos.nl/artikel/2328824-corona-in-nederland-cijfers-van-30-maart.html

1
97 de gezonde roker

Nee hoor .
Soms praat Trump nog gewoon met “ Poetn”.

3
98 Goodnews badnews

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@1, @2,Inderdaad....

2 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

Uitgaande van hetgeen in het artikel staat heeft dit veel weg van 'Kafka' en van '1984 van Orwell'.Rehabilitatie is volgens mij aan de orde....

4 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

Het gaat om belastinggeld waar niet zorgvuldig mee is omgesprongen. En dit is niet het enige bonnetje dat zoek is geraakt. ...

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

Te lezen zonder paywall op de website van NRC zelf:https://www.nrc.nl/krant/2024/04/19/#101...

10 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@1 Het deugt niet dat deugers de orde willen verstoren....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@64 Je bedoelt deugers binnen de overheid....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@62 Zou best kunnen eh. Voor WO1 was de kerk helemaal niet populair. Na WO2 was de kerk ineens razend populair. Dat is opzich niet vreemd. Maar ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

LoydMorris
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Zo ziek, verrot is de huidige samenleving inmiddels. . . Hier zijn de mensen voor gevallen, die wij op deze 4e mei herdenken. . . ...

2 uur geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@1 Er liep nog nooit iemand met een Nederlandse vlag demonstratief te zwaaien op 4 mei, tijdens de dodenherdenking op de Dam. . . ...

2 uur geleden geplaatst door LoydMorris

eh
Muziekdraadje

@2912 aj, sterkte....

3 uur geleden geplaatst door eh

NK. App
LanaivansXxxnxpornEbonypornoDownload Pornhub OnlineHot Babes NudeVideos De Pornos De FamosasPlayboy Sex VideoMusalmani Xxx VideosApha PornMuscle BarbieBokep KepangBlackwebAlexandra Horvath NudeNude Woman BeautifulIntense CreampieYoung Anal Sex51风流Site Porno Xxx69 PornaX Master SexHindi Hd Porn ComJapan Bus PornIran PornosuPornhub.comHuge Boobs TubePorn DollsAdult VideospornHenteriaBody Painted PussyList CrwalerسكسشواذVirgin SexBella Brookz PornAria Electra FanbusMegan Rain ThreesomeBlacked CreampiedDaddy Daughter EroticKathy HeavenJohny Sins SexHot Brunnette NudeThreesome HdMyfreecams.comCelebritynude LeaksIndian Muslim XnxxSex Of MalluBepornEllie May PornPorn MenesIndianpirnVoyuer FranceHentaijaponYouporn SiteAdultphonechat Co UkEbony OrgyXxnx VdeosFrog PornCatty190Porn Hub Hd MoviesFuta StoriesXnxx ProxyMilf TicklishBoobs Kissing RomancePussy Lick LesboAmador PornsPandoraakaki NudeXnxx SinDisha Patani PronBhabhi In Saree SexPorn DirectMilherespeladasvipIsucaHands On Your Knees Angelina JolieLois From Family Guy NudeSex And Sex VideoPron Video BrazzersDsvr-1317Joshiochi 2 Kai Kara Onnanoko Ga FuttekitaSunny Leone FucksAnna MorikawaSexx VedosHindi Sex GroupChristina Applegate NudeBog Butt PornP O R N AsmrBbw SquirtBilie Eilish SextapeTeens Solo AnalGraciebon AnalComicon PornBig Ass Teen PornBi F Film HindiSexy Video Hd First TimeAsian BlackedAlien HentieAthena Faris VrRampant Tv]Linda SweetDowns PornOlder WomenxxxS E X Y B A B E SAlthena PalominoGenie Exum LeaksBhudda Bang.comFamous Porn StarDdf NetAmateur Homemade SexHitomi JavBd Erotique En LigneNude Pics Lindsay LohanHentai Advanced SearchCoomeet LegitHentai3Sidney Summers PornChat Roulette AdultComics Pornos EspañolSexxx SleepingSamanta LillyForce To Sex VideoSaeko Matsushita SupjavCall Girl SexLesbianasporno GratisAnime Prn VidsSex Angreji SexChaturbate GuysUllu Videos HdKacey QuinnTamil Sex SareeRed Sex XxxKolkata Sonagachi SexyXxx Bp LiveBrazzers MenFuta ClubCojiendome Ami PrimaHighschool Of The Dead PornhubMizztwerksum PornSkylar OnlyfansEbony Black PornographySkipethegamesXfantazy TvPulsamentoWww Tamil Aunty SexBoobsucking VideosNatural Tits GifXxx Gay Porn ComValentinaxxxUncensord HentiHentai BomNudes PosesDick GifErotic Sex Xxx