VTM Nieuws
Volledig scherm
© VTM Nieuws

Minister De Crem legt uit waarom er zo streng wordt opgetreden tegen tweedeverblijvers

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) lichtte vandaag in VTM Nieuws toe waarom mensen zich momenteel niet naar hun tweedeverblijven mogen begeven. Op die beslissing en het strenge politieoptreden tegen mensen die dat toch nog doen, komt zowel vanuit burgers als uit politieke hoek veel kritiek.

99 reacties

  • Jean West

    4 jaar geleden
    En al de Belgen die in Luxemburg wonen en hier in hun tweede verblijf zijn wie reageerde daar op. Ze mogen zelfs blijven na politie controle.
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Alle richtlijnen moeten gerespecteerd worden en er mag gerust gecontroleerd wordent. Maar bij mensen binnenvallen zonder huiszoekingsbevel is verboden. Ook de staat heeft regels na te leven. Je kan moeilijk eisen dat iedereen braaf de wet volgt terwijl je ze zelf overtreedt. Zo voed je het ongenoegen bij de mensen en daar heeft niemand voordeel bij.
  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    Het is een minister die in het verleden bewezen heeft hij op verschillende minister posten niet thuis hoort. Nu zit hij er weer in een zeer cruciale situatie waar hij al met ego door de mand gevallen is. Deze minister weeral zit niet op zijn plaats. Te veel ego en onkunde. Zoek zijn verleden maar op. Niet ok. Burgemeester van Antwerpen tackelt hen steeds op het moment en hij weet dat. Zelfs nu geeft de politiek al dikwijls zijn broek laten zakken. Advies. Stop toch met die man.
  • Luc Vereecke

    4 jaar geleden
    De Crem, is dat niet degene die zich ook altijd aan de regeltjes houd, zoals in New York in 2008? Hij misbruikte toen ook al zijn macht en liet een Vlaamse barvrouw ontslaan toen ze over zijn uitspattingen blogde.
  • Thomas Anderson

    4 jaar geleden
    Waarom mogen motorijders geen rit maken met helm op?Te gek voor woorden nu we eens niet van de baan kunnen gemaaid worden door koning auto en vrachtwagen.