Viroloog  Anthony Fauci
Volledig scherm
Viroloog Anthony Fauci © Photo News

Coronavirus kan zich volgens Amerikaanse viroloog mogelijk bij het spreken overdragen

Mogelijk zet het nieuwe coronavirus zich over wanneer mensen spreken en via ademhaling, zo heeft viroloog en presidentieel adviseur Anthony Fauci tegenover Fox News gezegd.

40 reacties

  • Farid Meziani

    4 jaar geleden
    Ronny Deckers, Anthony Fauci is niet zo maar de eerste de beste viroloog. Verder heeft de CDC , zeg maar de Amerikaanse gezondheidsdienst de guidelines in verband met maskers aangepast. Ok? Thanks.Eén van de zogenaamde trollen.
  • Herman Kouter

    4 jaar geleden
    Toch gezegd. Airborne. Zo besmettelijk als de mazelen. Dan is er geen ontkomen aan. Iedereen zal het krijgen zoals de Duitsers het zeggen en daarom iedereen testen. Het belangrijkste nu is een goed geneesmiddel en mondmaskers.
  • Robert De Meulder

    4 jaar geleden
    Bij het spreken kan het overgedragen worden en niet tijdens het lullen.Dus Trump moet geen schrik hebben.
  • Ronny Deckers

    4 jaar geleden
    Een typisch voorbeeld van wat sociale media teweegbrengen. Op onze aardkloot doet 1 specialist een uitspraak, waarover verder nog niemand gesproken heeft, en direct heeft hij pakweg 1% gelovers. Die twitteren, instagrammen of Tiktokken dat rond en die 1% worden er 10. Dan volgt een 2e ronde en de hype heeft vaste voet. En de beleidsvoerders moeten alweer een boel van hun broodnodige tijd verdoen om hierop te antwoorden. En dan komen, uiteraard de trollen.van onder hun steen.
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Hij wordt wakker. Toch logisch als je met elkaar spreekt dat er speeksel in minuscule dropplets door de lucht gaan. Denk dat iedereen dat al weet. En die gaan verder dan 1,5 m. Wees daar maar gerust van. Zoals met alles is in Belgie "alles geen probleem" tot het probleem toch daar is.