Zzp'ers massaal in acute geldnood: waar gaat het mis? (rtlnieuws.nl)


Nederland zit pas een paar weken op slot en nu al moeten vele tienduizenden zzp'ers accuut aan het infuus van de overheid. Is het fair dat zzp'ers allerlei fiscale voordelen genieten, maar in moeilijke tijden direct hun hand ophouden? "Je kunt je afvragen of de overheid hier niet te soepel is." ...

door Havermout in Overig  ·  41 Reacties

  • 0
  • 631x gelezen
Reageer met een Emoji
2
1
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ze komen er nu achter dat ze nooit geen ondernemer zijn geweest maar een verkapte loonslaaf zonder rechten.

1
1 Nexit-En-Snel

Zwakzinnigen zonder pensioen.

7
2 Reagurius

@1 Mja... zo is het wel. Alleen dan worden sommigen hier boos als je zoiets zegt.

2
3 smurf

Zij hebben in die tijd dat zij ZZPer werden te weinig tijd gehad om een buffers op te slaan, ( uitzonderingen nagelaten )

1
4 nog een keer

* Verwijderd door de redactie *

5 De vrijende rechter

En wat te denken van al die opscheppende compleet idiote ondernemers. Zij rijden tegen lage kosten op gas met van die dikke Amerikaanse pick-ups. Het hele jaar kijken ze op ons, burgers, neer, wetten met betrekking tot parkeren compleet negerend. Zij werken hard, toch, zij hebben meer rechten.
En nu staat dit soort idioten als eerste klaar om hulp te ontvangen, terwijl zij al die jaren al heel veel subsidie hebben gehad.
Totaal geen medelijden met dit soort mensen. Laat ze maar lekker failliet gaan. Ballen zijn het.

1
6 rlw

@4 Als je zo weinig kunt verdienen met je professie kan je er beter mee stoppen.

3
7 21st Century Guy

* Verwijderd door de redactie *

8 grv

_Ruim 90.000 werkzoekenden zijn dit jaar als zzp’er gestart om negatieve redenen zoals het niet verlengd worden van het contract, ontslag en wanneer het vinden van een geschikte baan vervolgens te lang uitbleef. Het starten om negatieve redenen noemen we ‘gedwongen’; iemand wordt zzp’er maar zou liever in vaste (loon)dienst willen werken. Het lukt echter niet een passende baan te vinden. Daarnaast is er ook een specifieke groep die door hun werkgever ‘gedwongen’ wordt als zzp’ers verder te gaan. Men wordt ontslagen en krijgt de ‘keus’ om als zzp’er hetzelfde werk uit te voeren. De ‘gedwongen’ zzp’ers hebben veelal een technisch, pedagogisch, creatief of taalkundig beroep._

En vergeet niet dat het ontslagrecht per 1 januari is versoepeld.
Prettige wedstrijd verders allen..

3
9 Sjaak Trekhaak

* Verwijderd door de redactie *

10 De vrijende rechter

@7 .
Dat komt hoofdzakelijk door de moordende concurrentie in sommige vakken. ( vraag en aanbod )

1
11 nog een keer

* Verwijderd door de redactie *

12 Stampertje

@10 Precies. Gewoon te gek voor woorden dat zij (wij) worden gezien als mensen die met geld smijten dat ze niet hebben.

1
13 Criticaster

ad @10 Alle burgers zijn gelijk maar ZZP-ers zien zich als betere burgers die alles mogen.

0
14 rlw

* Verwijderd door de redactie *

15 De vrijende rechter

@5 Als ondernemer heb je geen rechten. Dan moet je het allemaal zelf uitzoeken.

1
16 smurf

* Verwijderd door de redactie *

17 De vrijende rechter

* Verwijderd door de redactie *

18 De vrijende rechter

Veel zzp-er werken gedwongen voor een te laag tarief. Dat geldt niet alleen voor de nieuwe zzp-ers, maar ook voor veel traditionele zzp-ers, bijvoorbeeld boeren. Een derde van de boeren leeft onder het bestaanminimum.

1
19 Myth63

* Verwijderd door de redactie *

20 De vrijende rechter

Wat een bizarre mening over ZZPers. Ik ben geheel vrijwillig ZZPer en vanwege mijn pensioenbuffer kan ik als het moet de rest van dit jaar uitzingen zonder pijn te lijden. Maar dat betekent wel dat ik dan van mijn eigen pensioenpot voortijdig geld moet gaan weghalen. Dat was niet de bedoeling.
En de Coronacrisis is NIET een normaal bedrijfsrisico. Als het dat was dan hoefde de overheid nu niets te doen want dan lag het risico inderdaad 100% bij de ondernemers.

Dit is een dermate bijzondere situatie dat je dit mniet als gewoon bedrijfsrisico kunt zien. En dus maakt de overhied een NOV regeling en daarbij krijgen ondernemingen (!) tot 90 % van de loonkosten vergoed. Al die mensen krijgen dus volledig doorbetaalt en het risico ligt dus voor 90% bij de overheid en slechts voor 10% bij de ondernemer. Waarom is dat dan voor ZZPers slechts een fooi ( 3 maanden bijstandsuitkering) .
Ik ou zook best wel 90% van de loonsom van mijn 1 mans onderneming door de overheid betaalt willen zien. En als men spreekt over belastingvoordelen dan is dat ten dele waar maar volgens mij zwaar overdreven. Ik betaal gewoon IB net als ieder ander. De zelfstandigenaftrek is maar een paar duizend euro dus daarop bespaar ik dan de helft. Dat gaat dan over hooguit 3000 euro per jaar verschil. NOu betaal mij dan maar 90% van mijn inkomsten minus die 3000 euro op jaarbasis. Maar goed ik zei al dat ik geen problemen heb en voldoende buffer. Maar......
ik ken veel beroepsmusici die normaliter een leefbaar inkomen hebben van ( bij 2 verdieners) ergens rond de 2500-3000 euro per maand. En ook musici moeten ergens wonen ( ja echt) en die betalen ook hypotheek en hebben ook vaste lasten net als iedere Nederlander.
EN dan zijn er mensen die beweren: Hadden ze maar geen ZZPers moeten worden. Nou beste lezers: voor jullie informatie: er zijn nauwelijks vaste banen te vinden in de artistieke sector.
Dus de meeste ,musici zijn gedwongen zelfstandig. Neem koordirigenten : die werken avond aan avond en voor 4-5 of meer verschillende koren. Hoe moeten die bij een stel amateurzangers metg een vereniging een vast dienstverband afdwingen? Dat kan dus niet.
En daarnaast heb je dan de groep gedwongen ZZPers omdat bedrijven zich ( met steun en zonder tegenwerking van de overheid) asociaal opstellen ( denk aan psotbezorgers) en geen vaste contracten meer geven aan hun werknemers maar iedereen verplicht de ZZP situatie in drijven. En dan nu gaan roepen: maar ZZPers verdienen zoveel en die moeten zelf maar een buffer bouwen. Roep dat dan ook naar de KLM . Die had toch ook een buffer kunnen opbouwen. Er wordt duidelijk met 2 maten gemeten en dat komt volgens mij slechts door de afgunstige gedachte dat ZZPers zoveel verdienen. NOu ik heb als ZZPer inderdaad goed to heel goed verdient en ik ben niet de enige, maar de groep echte ZZPers is slechts een klein percentage.
De rest zit nu gewoon aan de grond dankzij een crisis die ver uitstijgt boven een normaal ondernemersrisico.

5
21 PFL

Veel ZZP ers zijn gedongen om ZZP er te worden. Ontslagen bij PostNL, maar je mag terugkomen als ZZP koerier bij ......... diezelfde PostNL die jou er vorige maand uitgeschopt heeft. Oh ja, en je bent dan wel ZZP er, maar wij ( van PostNL ) bepalen wanneer je rijdt, hoe je rijdt, welke tijden je rijdt, hoeveel pakjes je bezorgt, en als laatste puntje: wij van PostNL bepalen je salaris en je mag alleen maar pakjes bezorgen van PostNL. Eigen bezorg opdrachten ? NEE !!!

Kijk dat soort mensen ( de hierboven beschreven koerier / pakketbezorgers van PostNL ) zijn dan op papier wel ZZP er maar zijn eigenlijk niets anders dan een WERKNEMER die zelf alle kosten mag dragen tegen het salaris van een werknemer. Deze mensen krijgen ongeveer 10 euro per uur.

Iemand zoals ik, die zelf jaren geleden bewust gekozen heeft om als ZZP er verder te gaan, heeft zijn zaken veel beter voor elkaar. Ik heb een buffer opgebouwd, doe mijn eigen pensioen voorzieningen, en koop (dus geen lease) elke 5 jaar een nieuwe auto. Waarom ? Simpelweg omdat ik geen 10 euro per uur vraag, maar minimaal 65 euro per uur. En IK bepaal wanneer, waar, hoelang, en of ik wil werken. Niemand vertelt mij wat te doen ! Ik vertel de opdrachtgever over: HOE IK HET ZOU GAAN DOEN, en dan is het aan de opdrachtgever om te zeggen: doe maar of doe maar niet. Kijk, dat is ondernemen !

Ook bij mij liggen de nieuwe opdrachten nu stil en is de order portefeuille in de koelkast gelegd. Veel opdrachten kunnen nu niet worden uitgevoerd, maar wellicht wel na de zomer. Dus wat in het vat zit ....... Even de spaarpot openen mensen, en niet gelijk aan het staatsinfuus gaan hangen. De verdiensten komen echt wel weer, heb vertrouwen !!!

3
22 Een hardwerkende ZZPer

Gelukkig heb ik een adviserend beroep als zelfstandige en ben juist vaker nodig in sommige gevallen. Dus nog steeds tevreden met de keus die ik destijds gemaakt heb.

3
23 Racism monitor 2020

@21 200% mee eens question

0
24 Criticaster

@22 : Hoe komt het dan, dat jij zo'n grote azijnpisser bent geworden?

3
25 Grasshoppertje

De liberalen en zelfstandigen vragen ineens massaal om socialistische maatregelen.

Ze eisen sociale voorzieningen. Het moet niet gekker worden.

Socialisme moet nu de economie redden question

3
26 Gekste Henkie

@26 Daarom --> sociaaldemocratie question

0
27 Criticaster

@25 Omdat sukkels zoals jij mijn diensten inhuren omdat ze zelf niets kunnen !

4
28 Een hardwerkende ZZPer

@27
Ik denk dat dat 1 van de uitkomsten gaat zijn en Ascher hintte daar al op:

Nu we zo sociaal zijn naar bedrijven kunnen we ook iets terugvragen, dat wordt tijd.
En Rutte zei iets van "ja dat snap ik zelfs".

Het wordt tijd dat rechts en links leren om elkaar een helpende hand te geven, dat is toch al de praktijk. Geld verdienen mag en moet zelfs, maar het moet menselijk besteed worden en niet alsmaar naar oppottende aandeelhouders gaan. Evenwicht is het sleutelwoord en samenwerken.

Geld moet rollen is het spreekwoord al heel lang. En met wat er nu gebeurt hoort het iedereen duidelijk te zijn dat bedrijven en mensen alleen samen gelukkig kunnen worden.
De nadruk lag te veel op 1 been en daar is men nu over gestruikeld.

Afgezien van het huidige drama, kan dit voor de mensheid nog een zegen worden. Al heb ik er best een beetje hard (en gek) hoofd in

2
29 Gekste Henkie

@29 Ik denk dat het als "reset" nog helemaal niet zo erg is. Uiteraard volledig afgezien van de doden/nabestaanden.

0
30 Criticaster

@28 : En daar word je dan een zure azijnzeiker van? Vreemd.
Wat is de echte oorzaak?

0
31 Grasshoppertje

@5
Als ik u dat moet uitleggen bent u geen ondernemer.

1
32 Nexit-En-Snel

Er zijn zeker een hoop zzp'ers (geweest) die alleen maar aan de vette tijden dachten/denken en dat als standaard hanteerden.
Aan de andere kant is een totale noodstop vanwege een crisis als dit ook niet de schuld van die zzp'ers en kun je er als kleine ondernemer moeilijk op voorbereiden, zeker in de gesloten branches.

1
33 Wild Rover

* Verwijderd door de redactie *

34 De vrijende rechter

"Stel je omzet als zzp'er is 60.000 euro"

Veel zzp-ers verdienen niet veel meer dan het minimumloon. Ongeveer 75.000 zzp’ers verdienen minder dan 15 euro per uur, bijvoorbeeld in de bouw, de zorg of bij de postbezorging.

1
35 de gezonde roker

@22 In het geval van PostNL en schijnondernemerschap heeft de rechter er een streep onder gezet.

0
36 Wild Rover

@36 door*

0
37 Wild Rover

In sectoren als horeca, kunst en cultuur en maaltijdbezorging zijn de tarieven heel erg laag. Daar kunnen mensen geen buffer opbouwen

0
38 Querulijn Xaverius,

Feit is dat veel grote bedrijven het ondernemersrisico hebben afgewenteld op de werknemers (die nu de zzp-ers, flexwerkers zijn). Dat begon al onder Wim Kok met z'n employability en de enorme opkomst van uitzendbureau's. Later zijn daar nog de pay-roll constructies, 0-urencontracten, flexibele schil en ZZP-ers bijgekomen. Waarom? Simpel. Omdat bedrijven het ondernemersrisico volledig hebben afgewenteld. Feit is dat de overheid al deze constructies nooit had mogen toestaan!

0
39 Querulijn Xaverius,

@2 @3 "leuk" dat jullie met zo veel dedain over deze mensen spreken. Het zijn mensen die vaak keihard werken voor een lage vergoeding. Ze houden immers niet hun hand op. (Nu wel maar dat is een uitzondering) Wat zwakzinnig is, is het feit dat dergelijk hard werken zo laag wordt gewaardeerd en beloond. Hetzelfde zie je bijvoorbeeld ook in de zorg. En dat vinden jullie een normale ontwikkeling? Jullie hebben ook zeker hypocriet staan klappen. Wie weet wordt je nog wel eens afhankelijk van zo'n zwakzinnige als je in het ziekenhuis wakker wordt.

0
40 Querulijn Xaverius,

@18 Misschien ff #1 nog eens lezen.

0
41 smurf

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Eliot Higgins van Bellingcat: ‘Voor dit werk moet je obsessief zijn’

Bellingkat, werd alom gelauwerd, omdat het door westerse overheden gewenst nepnieuws bracht. ...

1 minuut geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

1 uur geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

3 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

3 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Muziekdraadje

Tommy Boyd & Boyce Hart - I Wonder What She's Doing Tonighthttps://youtu.be/lFT0Xd_Eec0?si=bEqwfiBd21NLgE56...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Wat ook goed zou zijn is dat Rutte een toontje lager gaat zingen. Hij is alweer bijna een jaar over zijn graf heen aan het regeren. De laatste v...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Indian Hard MmsPriyanka Chopra NudesBamgla CotiWww Xhmaster.xomBouncing Boobs GifGay Porn ViceosJapanese Uncensored HdGiselle Gewelle PornBellelouiseAlina.rose9Jess Gabor NudeMalina MelendezSoft Sparkling NudeXvideo MumIndia Xxx PhotoVideos Pornos MéxicoElevator BlowjobTamil Anty X VideosDeni Denial VideosMalayali Aunty Hot VideosX Vidio Mom SonMomvidsGianna Michaels TittiesFappynessFun In The Backrooms PornXxnx NetPorn ExtremosKeiran Lee SexHot Nurse Xxx VideoDani Daniels Lesbian VideosSissy Porn HypnosisNatalie Grace FeetXbamsterJay Marvel PornDaty MeaningSukihana VideoPorn AziatiquePornoxxx+18Free ClassicpornLenathelugBrazerss Big TitsPrincess_moanaKhus SyrupKamini Sex VideoBengali Xxx Porn VideoFree Se XclipsSweetsinnerpornMale Talking DirtyBig Titty Brazilian Bruna Paz Anal CreampieNude Old GuysFulladultmoviesSexosurBoundhub$Cumming VidiosHoneymoon Full MovieSexy 2017AlphapornTranny FuckedPornos Latinos GratisDanielle FoxxxStrapon PovShraddha Kapoor Xxx VideoBoy Vs Boy SexBrittny SkyeXhamsters VoyeurSex Video Hd BlackMalayalam Sex SJapanese Wife Affair MoviesHoled.comErotica TouchHentaihanimeTitty AttackNyakumi PornHbrowswPorn.coVoissa BlogSex Com AuntyBf Bf Video SexySweet Lady SexBhen XxxXnxx Video DowonlodBlack Raw.comAsians OnlyfansYung YannahBest Of Pussy EatingNastyanass NudesKamalika ChandaNade AliKriti Sanon Hot SexGone Wild AudiosYorgelis Carrillo PornJenaveve Jolie AnalSexy Midget FuckedRaju Punjabi SongsBlack Pron ComBollywood Hot Sex SceneLambi Chut Ki ChudaiDownload RedtubeMegapersonelsHot4lexi NudeNaked Video NakedBest Ebony PornstarsTamil Xnxx VedioActress Asin Sex VideoHot Mom NudesXxx Videos Hindi DubbedKannada Heroine NudeSexmassage PornCharlotte Parks PornOglafPron HutTaylor SheeshBhad Bhabie LeaksMia Khalifa XxxxxWolf Of Wall Street Movie ScenesColmek SquirtLena Pual HdYuu Shinoda UncensoredMadiiitay Onlyfans LeaksMiss.b Nasty TwitterYoutube Sex Video ComJapanese Mom XxxxXxx Com HollywoodForce Strip PornSpankbang OmQuadrinhos EróticaStpemother FriendsFisting And AnalKajal AgrawalxxxMaddison Fox NudeLift Carry PornTelugu Heroine Sex FilmXxx Full Movie OnlineSwimming Pool XnxxEkaterina EnokaevaMallu Aunty BathJasmine Mendez HeadscissorsSissygasm HypnosisBangbroaNaked Hot TubAlex Coal NudeMilf Bj GifBeazzers ComBangla Cinema VideoBrie Larson SexMilf ForcesReallifecam 24 7Choclate ModlesLilo MaiLiz Jordan Brazzers