Begrafenisondernemers maken momenteel overuren. Er mogen maximaal dertig mensen bij aanwezig zijn. Een begrafenis van een coronaslachtoffer in Eindhoven.
Volledig scherm
Begrafenisondernemers maken momenteel overuren. Er mogen maximaal dertig mensen bij aanwezig zijn. Een begrafenis van een coronaslachtoffer in Eindhoven. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

CBS vermoedt honderden extra coronadoden: ‘Sterfte in Brabant 80 procent hoger dan gemiddeld’

UpdateHet Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) schat dat de tweede helft van maart ruim 1600 mensen meer zijn overleden dan gemiddeld. De onderzoekers denken dat dit verschil grotendeels te verklaren is door de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Het is volgens het CBS ‘waarschijnlijk dat de sterfte nog verder oploopt’.

  1. Reacties op kabinetsformatie: ‘Ik ben niet links of rechts, ik ben ervoor dat politici ons land gaan leiden’
    28

    Reacties op kabinets­for­ma­tie: ‘Ik ben niet links of rechts, ik ben ervoor dat politici ons land gaan leiden’

    ‘Elke dag wanneer ik de politiek volg, voel ik het zand tussen mijn vingers glippen. Het maakt me angstig dat we zo machteloos staan. En dat politici op elkaar reageren, de een nog hatelijker dan de ander’ en ‘We staan niet ver af van een verloren poging om een rechtse regering te vormen’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
  2. Ook in Ierland was het slecht gesteld met leesvaardigheid van kinderen, totdat overheid het roer radicaal omgooide
    PREMIUM
    leescrisis

    Ook in Ierland was het slecht gesteld met leesvaar­dig­heid van kinderen, totdat overheid het roer radicaal omgooide

    Terwijl Nederlandse kinderen en jongeren steeds slechter kunnen lezen, blijkt Ierland een succesverhaal te schrijven. Daar werd vijftien jaar geleden alles op alles gezet om de kwaliteit van het onderwijs te verhogen. De oplossing bleek voor een deel heel simpel te zijn, en na vier jaar waren de eerste resultaten zichtbaar. Wat kunnen we leren van hun aanpak?