Commandant Brett Crozier van de USS Theodore Roosevelt.
Volledig scherm
Commandant Brett Crozier van de USS Theodore Roosevelt. © AFP

Commandant die noodklok luidde na corona-uitbraak op vliegdekschip op non-actief gezet

Al 114 van zijn 4.800 bemanningsleden hebben intussen positief getest op het nieuwe coronavirus, maar het Amerikaanse leger neemt het de commandant van vliegdekschip USS Theodore Roosevelt niet in dank af dat hij eerder deze week openlijk de noodklok luidde over de situatie aan boord. Hij is intussen van zijn bevel ontheven omdat hij “een foute inschatting” maakt van de situatie.

25 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    4 jaar geleden
    De zuster van Adam Schiff (D.CA.)is getrouwd met de zoon van George Soros. En ja , de dochter van John Kerry is getrouwd met een Mullah uit Iran, met wie hij een nucleaire deal heeft onderhandeld. Hillary's dochter Chelsea is getrouwd met de neef van George Soros. En zo zijn er duizenden VS ambtenaren die verbonden zijn met de Obama-links, en alles doen om Trump buiten de deur te zetten. Met een lek hier en daar, om hem te ondermijnen. Vandaar..
  • Chris Wouters

    4 jaar geleden
    Commandant Brett Crozier heeft geen informatie laten uitlekken, dat heeft iemand anders gedaan. Crozier heeft de (belangrijke!) boodschap op de correcte wijze doorgegeven. Goed te horen dat hij niet meer op non-actief meer is, maar wel een andere functie krijgt. Maar ik vrees wel dat een hogere graad er voor hem niet meer in zit...
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Karel Tichmann, grondig lezen. Bill Crozier heeft zijn bericht volgens de regels doorgestuurd maar het was GELEKT! Dat is een groot verschil. De huidige situatie bewijst toch meer dan duidelijk dat Trump en het Pentagon diegenen zijn die hier een gigantisch inschattingsfout gemaakt hebben. Trump zou zichzelf de laan moeten uitsturen.
  • Luc Lepoudre

    4 jaar geleden
    De "vijand" lacht met die verouderde rommel. Bij een echt conflict liggen al die mega-vliegdekschepen binnen de week op de zeebodem met de nieuwe technologieën. Dit is een concept van 80 jaar geleden.
  • jean marchand

    4 jaar geleden
    Wat is nu het verschil met China? Is dat niet dezelfde dictatuur! De eerste arts die alarm sloeg werd ook uit functie gezet.
  1. Coronavirus bedreigt Amerikaanse vloot: VS halen duizenden manschappen van vliegdekschip

    Coronavi­rus bedreigt Amerikaan­se vloot: VS halen duizenden manschap­pen van vliegdek­schip

    De Amerikaanse marine haalt duizenden opvarenden van een vliegdekschip bij Guam. Aan boord van de USS Theodore Roosevelt zijn tot dusver 93 besmettingen vastgesteld met het nieuwe coronavirus. Het Pentagon zegt dat op het eiland in de Grote Oceaan hotelkamers worden geregeld voor personeel dat van boord gaat. Het schip heeft ongeveer 4.800 bemanningsleden en van hen moeten er zo'n 1.000 achterblijven omdat er wapentuig aanwezig is, zei waarnemend minister van Marine Thomas Modly in Washington.
  2. Coronavirus verspreidt zich razendsnel op vliegdekschepen: Amerikaanse defensie in Stille Oceaan is bedreigd, commandant luidt noodklok

    Coronavi­rus verspreidt zich razendsnel op vliegdek­sche­pen: Amerikaan­se defensie in Stille Oceaan is bedreigd, commandant luidt noodklok

    Ook op zee woedt het coronavirus in alle hevigheid. De Amerikaanse marine wordt niet gespaard. Zo heeft de commandant van het nucleaire vliegdekschip USS Theodore Roosevelt de noodklok geluid. Minstens 100 bemanningsleden zouden al besmet zijn en het virus verspreidt zich razendsnel. De commandant vraagt onmiddellijke hulp om zijn bemanning in quarantaine te plaatsen. Ook de USS Ronald Reagan zou zijn getroffen. De Amerikaanse marinebasis Yokosuka in Japan is gedeeltelijk in lockdown. Het coronavirus vormt alzo een bedreiging voor de Amerikaanse defensie in de Stille Oceaan.