VS overweegt nu toch mondkapjes te adviseren voor burgers, RIVM blijft op standpunt: ‘Schijnzekerheid’ (ad.nl)


De Amerikaanse én de Duitse autoriteiten overwegen nu toch iedereen te adviseren een mondkapje te dragen. Wat is er veranderd? En waarom blijft Nederland bij het advies dat het níet nodig is? ...

door Havermout in Binnenland  ·  35 Reacties

  • 7
  • 417x gelezen
Reageer met een Emoji
1
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Omdat het RIVM nog steeds wil dat corona blijft voort woekeren, zodat er groepsimmuniteit komt. En dat mag van het RIVM wel een paar duizend doden kosten.

8
1 beastyboy

@1
Maar ze weten bij het RIVM geeneens hoever we zijn met groepsimmuniteit, omdat er nog steeds niet buiten de ziekenhuizen getest wordt.
We zouden op 1% of op 5% of misschien zelfs 10% groepsimmuniteit kunnen zitten. Maar ze weten het gewoon niet bij het RIVM, omdat er niet getest wordt.

4
2 beastyboy

** gebruiker verwijderd **

Het RIVM, over schijnzekerheid gesproken...

3 verwijderd9139144

Waarom zou je in godsnaam een muur voor je mond willen hebben XD

8
4 DikkeTor

Lijkt me wel wat, maar waar haal ik ze vandaan en wat kosten die dingen?

2
5 DaisyDaisy

"Een mondkapje heb je alleen nodig als je ziek bent of voor een zieke zorgt, zei het Amerikaanse instituut voor bestrijding van infectieziekten CDC. Net als de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. "

Dat blijkt dus een leugen, geven ze zelf nu ook toe: "Maar Amerikaanse experts komen nu terug op die richtlijnen. Mondbedekking helpt mogelijk toch om de verspreiding van het virus te vertragen."

De vraag is dus waarom ze er eerst over logen. Heeft het met geld te maken ?

"Onderzoekers in Hongkong concluderen op basis van Chinese data dat tussen de 20 en 40 procent van de infecties plaatsvond voordat de besmetter symptomen had. "

Maar hier hield het RIVM vol dat je anderen niet kan besmetten als je geen symptomen hebt. De vraag is dan ook waarom RIVM dat beweerde, want ze kunnen dat nergens onderbouwen. Heeft het met de economie te maken dat ze maar wat beweerden en dus logen ?

5
6 B55

Het grootste effect van mondkapjes is als het anderen moet beschermen,een echte betekenisvolle werkzaamheid bij het voorkomen van uitbreiding besmetting krijg je eigenlijk alleen als je iedereen verplicht er 1 te dragen in het openbaar,dan pak je automatisch de verspreiders ook mee.

1
7 billib

@7 Nog een keer.

0
8 DaisyDaisy

Mondkapjes maken de kans dat je zelf besmette vochtdruppels verspreidt iets kleiner. Het beschermt je niet tegen besmetting door anderen. De enige mondkap bescherming die maximale bescherming biedt is FFP2 en FFP3. En aangezien die niet in grote hoeveelheden beschikbaar zijn moet je die reserveren voor de zorgprofessionals.

2
9 BlackNinja

@8 zo moelijk is het toch niet? als er genoeg mondkapjes zijn voor iedereen ok,dan doe je er 1 op als je daar zin in hebt,maar zonder verplichting dat iedereen er 1 moet dragen is de werking relatief,snotteraars,hoesters,consumptiepraters,enz. die besmet zijn zullen toeslaan,zegt er 1 iets sappigs in je gezicht dan kun je beter ook een bril ophebben en daarna direct naar huis om de hele outfit te reinigen en te gaan douchen,want 1 klein foutje en het is raak.

0
10 billib

@10 Is net een drukke film wat je doet, billib, heb net een jointje op in de kelderboxquestion

4
11 DaisyDaisy

@5
Je kunt ze óók zèlf maken..
Ik heb ze begin januari al aangeschaft.
Ga zonder ècht niet de deur uit.
In veel landen zijn ze verplicht, zoals in Italië en Tsjechië.
Winkelpersoneel en dienstverlenende beroepen zouden ze zeker verplicht moeten hebben.
In België wordt het u oók verplicht voor winkelpersoneel.

Zou het verder op prijs stellen, als snorren en baarden óók verwijderd worden.
Als er ergens "besmettingshaarden" zijn, dan is het wel op die plekken.
Iemand dáár wel eens over nagedacht?
Hoe vaak blijven daar wel niet "druppels" hangen?
Alleen daarom zou je al mondkapjes moeten dragen.. question

2
12 Strongoli

@12 "Zou het verder op prijs stellen, als snorren en baarden óók verwijderd worden".

Ja goed idee.

2
13 DaisyDaisy

Wat er niet is kun je ook niet dragen dus daarom adviseren ze het niet bij het RIVM en hebben ze het over schijnzekerheid. In België hadden ze eerst hetzelfde standpunt en heeft een viroloog ook toegegeven dat dit advies te maken had met met het tekort aan mondkapjes.

Elke onnozelaar kan leren hoe je op een veilige manier een mondkapje moet d4agen en verwijderen, zo ingewikkeld is dat allemaal niet dus het argument dat gewone mensen er niet veilig mee om zouden kunnen gaan is ook onzin.

3
14 RoosjeB

@1
Dat redt je niet met een paar duizend doden. Groepsimmuniteit kan wel een half miljoen doden opleveren.

1
15 samcash

@15
En de doden vallen óók zeker niet allemaal in de oudere leeftijdsklasse, bij het streven naar een groepsimnmuniteit.
Dat is óók een fabeltje.
Ik blijf het nog steeds een enge ontwikkeling vinden, die Rutte en het RIVM zich als doel hebben gesteld...
Ik zou niet eens, in zo'n geselecteerde toekomst willen leven.
Walgelijk, dat mensen achter dat soort ideeën kunnen staan....

2
16 Strongoli

@11 de ergste pretpeuk die ik ooit heb gerookt was in een verweg land,met tientallen jaren gevangenisstraf als je alleen al een blaadje achter je kiezen had,voor het roken ging het nog wel,maar toen ie was opgerookt sloeg de paranoia toe,dan flitsen er beelden door je hoofd waarin je omgekeerd aan je voeten hangt enz.,met een hartslag die door m´n oren leek te komen heb ik het toen door plee gespoeld met wat broodjes om het minder opvallend te maken.

1
17 billib

@17 Ik volg je ff niet, doe mijn best lol.....

0
18 DaisyDaisy

Met 350 miljoen inwoners hebben ze dus wel miljarden van deze mondkapjes nodig! Dus Trump zegt dan dat ze ook een sjaal kunnen gebruiken. WHO zou daar een response op kunnen geven over de effectieve bescherming die daar mee gepaard gaat.

0
19 niet-alles-geloven

@2 lullig gezegd weten ze dat wel (enigszins)
Er werd weken geleden al aangegeven dat bij de bloeddonaties van Sanquin wekelijks 10.000 random donoren anoniem zouden worden getest op antistoffen.

Jammer genoeg zei Rutte anderhalve week geleden nog: "Die cijfers zijn leuk voor achteraf."

Ze kunnen dus wel degelijk een schatting doen van de totale besmetting onder de bevolking, maar weigeren die cijfers naar buiten te brengen.

0
20 lost

Simpel gezegd: Als *iedereen* een mondkapje draagt (al is het aar een sjaaltje of zelfgemaakt mondkapje) zal het de verspreiding remmen omdat mensen die nog niet weten dat ze besmet zijn minder snel anderen zullen besmetten.

Zelf heb ik een lading FFP2 en FFP3 maskers gehaald voor mijzelf en naasten.
Die filteren tenminste ook 95-99% van de lucht die je inademt.

Als anderen geen mondkapjes dragen, dan kun je alleen goede respirators (of een gasmasker :p) gebruiken ter zelfbescherming.

1
21 lost

@21 Sleutelwoord is inderdaad 'iedereen', wat bij het geval van de VS dus neerkomt op honderden miljoenen of zelfs miljarden mondkapjes. Per dag. Mag ik even vragen waar die allemaal vandaan moeten komen als er nú al tekorten zijn?

0
22 Neobullseye

@22 lezen: In China loopt ook niet iedereen met een medisch masker, zelfs als iedereen alleen al een lapje voor de mond heeft werkt het (niet de volle 100% natuurlijk, maar het vermindert wel)

Die zelfgemaakte mondkapjes bijv van een lapje stof + het papiertje met kreukel vouwen erin) helpt ook al een behoorlijk percentage van uitgeademde / uitgehoeste druppels tegen te houden.

Iedereen heeft nog wel een tshirt en wat touw of elastiek liggen, het vermindert verspreiding, het stopt het niet.

De tekorten zijn er voornamelijk omdat alles wat nu chaotisch gemaakt wordt en wereldwijd verspreid nogal vaak niet aan de medische normen voldoet of nog getest/gevalideerd moet worden door de regering. (Ook hierbij dus alleen voor de medische mondkapjes, de regering kan het niet maken om te zeggen: Hier heb je 1.000.000 mondkapjes uit China, om daarna erachter te komen dat het geen PM2.5 maar eerder PM0.4 mondkapjes zijn)

1
23 lost

@22 Ook hoef je de volks-mondkapjes niet elke dag te wisselen. Het gaat er bij deze namelijjk niet om dat jij er zelf niet ziek van wordt, het gaat erom dat je niet meer over producten / mensen heen hoest / niest / ademt.
Dat kan ook met een reeds besmet mondkapje.

2 mondkapjes per persoon waarbij er 1 in de bleek / alcohol gaat terwijl je de ander gebruikt is dus meer dan genoeg voor dit nut.

1
24 lost

Mondkapjes zijn echt wel nodig ... en de afstand van 1,5 meter is bij lange na niet voldoende in afgesloten ruimtes

- SARS-CoV-2 Coronavirus Micro-droplets -


- Sneezing and Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) -

2
25 Vageali6888

@21

>>>Zelf heb ik een lading FFP2 en FFP3 maskers gehaald voor mijzelf en naasten.
Die filteren tenminste ook 95-99% van de lucht die je inademt

0
26 eoghanfeehily

RIVM slaat de plank al mis vanaf januari iedere keer komen ze na een paar weken terug op zaken als in het buitenland rapporten uitkomen.

Asymptomatische mensen besmetten minder mensen met een kapje, zieke mensen ook en je raakt minder snel je mond of neus aan. Nee joh het is zinloos vandaar dat het in Azië standaard is sinds SARS. Wat weten hyper moderne landen als Zuid-Korea nou? Nee ik geloof dat ons RIVM onfeilbaar is, en vertrouw er blind op na dit alles.

1
27 Smite Gait

@27

Goh , we zijn het een keer eens question

0
28 Vageali6888

Het RIVM heeft het over "schijnzekerheid" , terwijl niemand beweerd dat er zekerheid is dat je met een mondkapje niet besmet kan raken ...

Er is wel zekerheid dat het risico verkleinend werkt , als het RIVM dat nou eens communiceert ...

1
29 Vageali6888

de rivm vind........blablabla. daar vertrouwd toch niemand meer op

2
30 120db

@30

"daar vertrouwd toch niemand meer op"

Rutte wel .. het hele beleid is er op gebaseerd

0
31 Vageali6888

@31
is niet rutte de regiseur?

2
32 120db

Gereformeerde passieloze Hollanders zijn van: 'doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg!'

0
33 CoolMemories

@29 Als je door een aerosol vol virussen loopt kan een mondkapje het verschil maken.

0
34 CoolMemories

@34
Virussen gaan door al filters heen, dat was de rede dat het zo lang duurde dat ze ontdekt werden.
Het biedt feitelijk nauwelijks bescherming, wel is het zo dat besmette personen met mondkapje op minder van deze virussen verspreiden.

0
35 MARCUSAURELIUS

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
MARCUSAURELIUS
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Als ik meisje was zou ik niet tegen zo'n team willen spelen.Zou zeggen: ''Jullie hebben gewonnen zonder te spelen.''...

8 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Hendrianus
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Het duurt nog even voor de spreidingswet actief is, 'De provincies hebben tot 1 november de tijd om afspraken te maken met gemeenten. Op die dat...

11 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@34 Hoe kom je daar nou bij?????...

17 minuten geleden geplaatst door Bop

Frans Dictatormans
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Who's fooling who? 🤔 😎 😂 🤣...

20 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Weetal
VN-rechters eisen dat Israël voedsel toelaat tot Gaza om hongersnood te stoppen

Israel doet wat het nodig vindt.VN of geen VNIs maar goed ook....

20 minuten geleden geplaatst door Weetal

Frans Dictatormans
Smelten van poolijs heeft invloed op de tijd

@6 Yep, zo geschrokken dat HinderlijkeWalm zich niet meer kan verroeren:https://www.reddit.com/media?url=https%3A%2F%2Fpreview.redd.it%2Froom-22...

22 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Querido not
VN-rechters eisen dat Israël voedsel toelaat tot Gaza om hongersnood te stoppen

@3 Of het een nazi methode is weet ik niet.Maar het is in ieder geval een daad tegen de menselijkheid - een oorlogsmisdaad - en het begint s...

23 minuten geleden geplaatst door Querido not

Frans Dictatormans
Smelten van poolijs heeft invloed op de tijd

@1 Tijd voor een nieuwe verzekering, De Secondestekort Aanvullende Tijdverzekering?...

24 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Weetal
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Schandalen zijn er overal.Of linksom of rechtsom.Nederland staat onder druk van Amerika.Amerika zegt: Schiphol mag niet krimpen,dus ...

24 minuten geleden geplaatst door Weetal

Frans Dictatormans
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

@5 Moet men ook gaan groeperen. Ben vorig jaar in een afgelegen deel van de Ardennen aangereden door een Mohammedaan (i.e. een Marokkaan), een z...

26 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

NK. App
Gym Mom PornChanel West Coast NudesJesse Rogers PornBeautfull PornGay Black Hot PornSister Yoga PornStrangerhandjobSexvedoeKai ParkerIndian Free Porn SiteSexsiy VideoModerngomorrahDick Flash BeachAnnabel Redd NudeToy Anal PornNude MatureLily CadePourno GayMalayalam Reshma VideosTiktok PornographicRedtubvideoKatrina Kaif AssIran Girl SexXxmovMalayalam Naked MovieOmegle MasturbateClamour PornPorn ComixTube PervejizaBest Pov PornstarsStella CardoPorn First TimersCristina ModelLesbbian Porn VideosSerenitylove001Linzee Ryder SexWii Fitness Trainer PornWalking Around The House NakedNewest Hot PornAlexis Texas Mike AdrianoTia Carrere PornosSimpzor Onlyfans LeaksCumshot LoveIn Car NudeSmall Porn VideoX EdiosNia BleuJapanese Big Boobs NudeSandals PornSimply_hentaiThe Last Of Us Sex ScenePorn Pics Of CartoonTaraswrld Onlyfans LeakKaıtFreeuse FantasyFf14 HentaiHttp Xxx ComXxx Video Low QualityDiscord Nude ServersTs EscourtsLaurel HollomanRiverann OnlyfansViral Adult VideosAsmr Claudy PornYang Hairy PussySexe.modelPenny Barber BbcDress Change SexIndian Naked VideoXvideos Of Indian GirlsAdult Movies PornosLivanddrewMarathi Sax ComParineeti Chopra Sexy PicsSex Education Sex VideosVideos Pornode LesbianasDabofkyaFirsttimeanalDehati Sex Hd VideoSsbbw TwerkBokep IndoneesiaNewsexxxx ComAngie Faith NudeCumonassVideos Pornos De Karol GMia Malkova Hd VideosSexy Hot Video FullCameron DiazxxxUtsunomiya Shion PornInternetxhicksTop Adult SitesGloryholeswallow VideosMushroom HeadcockTint Texie PornShridevi SexyBusty Cops 2Kloelamaravilla18Lulu Chu ThreesomeFree Online Adult ChatMackzjones RedditWww Indian Sex Video ComLatest Sex ComResmi Nair XxxHello Google Blue FilmHotlesbian PornImage Search PornErotic MovieTelangana Xxxசட்ட மட்கLyna Perez Only FansJulesjordan VideoBlack Large BoobsWish Rathod SexSex VipTamil Secret SexPriceless_nina LeaksNudest Beach VideosMike Panik PeggingCzech Casting FullSexiest Ebony PornstarsIndianporn WebseriesAsuka HentaiGehna Varishth VideoHd RepronRai XxxRedwap Porn VideosDesi Porn XxxxBengali Bhabi SexBihari Xxxx VideoPornovıdeoAnal Mom PornSeexx CinaPorn FanficSexy Taylor Swift PicsIndian Sex Video KannadaDanni Rivers Porn VideoBackroom Casting Couch FullPuretaboo.comBeandi BelleThe Nip SlipJ.a.v PornBrazzierTeencream PieMissjohndough OnlyfansUpshirt No PantiesJijasalisexKira Perez PornSex SeethaNicole Nurko OnlyfansVoyeur Housse