2 meter afstand bewaren blijkt niet genoeg, het moet 7 tot 8 meter zijn om coronabesmetting te voorkomen (gfcnieuws.com)


De twee -meter afstand die wordt geadviseerd om besmettingen met het coronavirus te voorkomen, blijkt niet voldoende te zijn. Volgens een nieuwe studie die is uitgevoerd door ‘the Massachusetts Institute of Technology’ (MIT) zou de afstand minstens 7 tot 8 meters moeten zijn. ...

door Jij Wel Dan in Buitenland  ·  18 Reacties

  • 0
  • 606x gelezen
Reageer met een Emoji
1
2
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

'kunnen nog uren als een nevel in de lucht blijven hangen'. dan slaat die 7 tot 8 meter dus ook nergens op

2
1 semperpenis

Goed dat de hoesters thuis blijven en nu ins zelfs 1,5 meter genoeg. question

3
2 TheoTheo

Ja tuurlijk joh, we gaan nog een schepje bovenop doen.
Dit zijn zeker klimaatgekkies die nu even geen aandacht krijgen.

Maar een grote FUCK YOU voor deze idioten.

5
3 skapoe

Mag je dan nu eindelijk met gasmasker over straat?

1
4 Bluth

Nee, is gewoon niet waar, dat je veel meer afstand zou moeten houden, staat NIET in dat onderzoek. Dat is wat verschillende media ervan maken.

Zie dit draadje:

https://www.nieuwskoerier.nl/news/640404-wetenschapper-van-mit-corona-kan-uren-in-de-lucht-blijfen-en-8-meter-reizen

"Laat je niet gek maken.

Ik las dit gisteren al, heb het bewust niet geplaatst omdat het New York Post artikel erg selectief citeert.

"Given various combinations of an individual patient’s physiology and environmental conditions, such as humidity and temperature, the gas cloud and its payload of pathogen-bearing droplets of all sizes can travel 23 to 27 feet (7-8 m)."

Met andere woorden, iemand met (bij wijze van spreken) een gigantisch krachtige neus, onder de juiste luchtvochtigheids- en temperatuuromstandigheden kan, indien ook nog eens aan een hele rits andere voorwaarden wordt voldaan, ervoor zorgen dat druppeltjes 7 tot 8 meter ver reiken.

"The degree and rate of evaporation depend strongly on ambient temperature and humidity conditions, but also on the inner dynamics of the turbulent puff cloud coupled with the composition of the liquid exhaled by the patient."

En zelfs onder die omstandigheden, blijven de druppeltjes hoogstens minuten in de lucht aanwezig:

"Under these conditions, the lifetime of a droplet could be considerably extended by a factor of up to 1000, from a fraction of a second to minutes."

Wat daarvan de praktische gevolgen zijn, is nog niet eens bekend. (Dus dat 1.5 meter afstand houden niet afdoende is, kan niet geconcludeerd worden.)

"Whether these data have clinical implications with respect to COVID-19 is unknown."


De NYP citeert enkel de meest griezelige zinsnede (namelijk de tweede helft van het eerste bovenstaande citaat) uit een veel langer artikel met een hoop mitsen en maren (de rest van de citaten met alle vereisten waaraan voldaan moet zijn voordat dat tweede gedeelte van die zin überhaupt relevant wordt)."

1
5 progressiefliberaal

Mijn dochter loopt stage in een verpleeghuis ( dementerende mensen) op elke afdeling in het ziekenhuis, bij de mensen thuis, in het verpleeghuis gaat hun dat echt niet lukken.

0
6 Erika

Ik word een beetje moe van al die websites die wetenschappelijk onderzoek citeren - maar dan enkel één zinsnede uit het verband rukken.

Kap eens met die misleiding. Als die lui niet gewoon hun werk goed kunnen doen - stukjes schrijven - dan moeten ze ander werk gaan zoeken in plaats van mensen met sensatiestukjes op het verkeerde been te zetten.

0
7 progressiefliberaal

Ja op zich zou dat zomaar waar kunnen zijn, maar het bereiken van nul besmettingen is NIET het doel.
Want dan komt de epidemie stil te staan en moet je maatregelen nog veel langer volhouden.
WE moeten hier zo snel mogelijk doorheen en daarvoor moeten besmettingsroutes worden OPENgelaten.
Dit is ook de reden waarom we niet geacht worden allemaal met mondkapjes te gaan lopen.

Er is vast nagedacht over die 1.5 meter en het is genoeg om het reproductiegetal onder de 1 te duwen dus is het een prima maatstaf.

2
8 Gekste Henkie

@6 mijn dochter werkt ook in een verpleeghuis en is zwanger. ze is een stoere maar pappa wat minder in dezen

0
9 semperpenis

iedereen krijgt corona odd.

2
10 Lambaster

"De researchers die hun bevindingen hebben gepubliceerd in ‘The Journal of the American Medical Association (Jama)’, waarschuwen verder dat de virusdeeltjes die vrijkomen bij niezen en hoesten, nog uren als nevel in de lucht kunnen blijven hangen."

Dat staat ook niet in het onderzoek. Het woord 'hours' komt maar eenmaal voor:

"Eventually the cloud and its droplet payload lose momentum and coherence, and the remaining droplets within the cloud evaporate, producing residues or droplet nuclei that may stay suspended in the air for hours, following airflow patterns imposed by ventilation or climate-control systems."

Residuen van druppeltjes, niet per se virusdeeltjes. Daarover wordt juist benadrukt dat het helemaal niet duidelijk is hoe lang ze actief blijven in de lucht, wel is bekend dat het van ontzettend veel factoren afhangt:

"The evaporation of pathogen-laden droplets in complex biological fluids is poorly understood. The degree and rate of evaporation depend strongly on ambient temperature and humidity conditions, but also on the inner dynamics of the turbulent puff cloud coupled with the composition of the liquid exhaled by the patient."

Niet voor niks staat er ook verderop in het onderzoek dat de druppels waarschijnlijk slechts minuten overleven, zelfs onder ideale omstandigheden:

"Under these conditions, the lifetime of a droplet could be considerably extended by a factor of up to 1000, from a fraction of a second to minutes."


Laat je niet misleiden door dit soort clickbait-artikelen die heel selectief quoten uit onderzoek om maar zo sensationeel mogelijk te kunnen schrijven en reclame-inkomsten binnen te kunnen harken. Lees zelf het onderzoek eventueel op https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2763852?resultClick=1

1
11 progressiefliberaal

@8 over nagedacht ja, maar is er onderzoek naar gedaan? hoe komen ze op 1,5 meter? mij persoonlijk lijkt het veel te weinig, als je iemand tegen komt die kucht en corona heeft

1
12 Roomboterbabbelaar

Met een mondkapje kun je het probleem ook oplossen. Dit is zo ongeveer de 20e keer dat het RIVM het bij het verkeerde eind heeft. question

1
13 samcash

@1

Allemaal zo lang mogelijk gebukt blijven lopen dus question

0
14 Congo

Ik kom voor mijn werk nu vaak bij mensen uit de zorg. Die houden graag 3 tot 4 meter afstand.

0
15 Lievense

Zo dicht bevolkt is Suriname niet dus die afstand kan daar makkelijk gehandhaafd worden!

0
16 Zie Hier

@9

Kan me je gevoelens helemaal delen.
Weet je wat mijn dochter zei gisteravond toen ze van haar stageplaats thuis kwam.
Mam ik vindt dit zo niet leuk.
Normaal heb ik altijd tijd voor haar vraag hoe het gegaan is die dag. Geven we elkaar een knuffel daarna gaan we avondeten
Nu doen we het geheel anders.
Vraag haar wel hoe was het vandaag? maar nu zonder knuffel.
Stuur haar daarna direct onder douche, ze moet haar kleding in een aparte wasmand doen die zet ik dan twee dagen in de schuur.
Na het douchen geven we elkaar een knuffel.
En dan zeg ik sorry lieverd dat het zo gaat heb net het gevoel of ik je afstoot nu. Dat gevoel wil je niet geven, en die wasmand in de schuur net of je ziek bent.
Dan gaan we avondeten.

1
17 Erika

Ik bezorg zelf kranten en folders @9 maar in de twee wijken waarin bezorg heb ik mensen met tranen in hun ogen zien staan.

Een opa en oma die hun kinderen en kleinkinderen niet zien. Hun angst en zorgen en het gemis Maar ook een vrouw die zich heel eenzaam voelt nu. Normaal ging ze iedere dag naar een winkel toe om haar vrienden te zien en dan had ze nog een plaats waar ze kwam. Daar voelde ze zich gelukkig bij.
Dat ze blij zijn dat je als bezorger nog de krant komt bezorgen en heel even met hun praat.
Nu sinds deze week gaan ze me overdag minder zien omdat de folders afgestoten zijn. Het zijn nu nog alleen ochtendbladen en de weekbladen die ik heb. Kan er dus ook minder voor ze zijn.
Maar het doet je heel veel dat je mensen ziet met machteloosheid en je staat er zelf machteloos voor omdat je geen arm om hun heen kunt doen.
Dezelfde pijn en verdriet toen ik mijn vader verloor aan dementie.
Stomme rot virus!

1
18 Erika

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

Word eens tijd dat we al die islamitische winkeltjes gaan bekladden, aangezien er een lange geschiedenis is van genocide op christenen in islami...

4 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Bram brabant
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Hotels genoeg van den Burg.😡Of , zomaar een idee: het Dublin verdrag handhaven. Die geen recht op asiel hebben het land uit zetten, of in ...

12 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

MARCUSAURELIUS
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Zo werkt dat bij genocide....

20 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Marrie1
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

Laf smerig tuig....

28 minuten geleden geplaatst door Marrie1

sockknitter
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@20 Hoe dan?Mensen terugsturen naar de grens?...

31 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Wie zegt dat dit verhaal klopt?Het is wel vaker voorgekomen dat achteraf bleek dat het hamasstrijders waren in burger die hun wapendepots ging...

31 minuten geleden geplaatst door Malinois

sockknitter
Omstreden pro-Russische website Voice of Europe was ook podium voor FVD-prominenten

Vandaar, dat Thierry zo agressief reageerd in de Tweede Kamer....

33 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@19 Waarom denk jij dat hij niet met andere politici zou overleggen? Het is toch niet alleen een probleem in Nederland?...

39 minuten geleden geplaatst door Bop

progressiefliberaal
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@17,De kraan is niet dicht. Er worden nog steeds aanvragen behandeld en de regering heeft nog niet duidelijk gecommuniceerd dat er geen nieu...

39 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

van Keulen
Auto rijdt tegen gevel Aziatisch restaurant Goes

Sambal bij?...

43 minuten geleden geplaatst door van Keulen

NK. App
FuckhentaiNaket MaturePorn Xxx Hd VideosMia Kañifa VideosChikan VideoViolet Myers FeetMia Khalifa SexxErotic AsrmReal SexseMom And Son SeduceSex مترجمWww.imagefap.cimLil-braidsSexs MotherPicture Of A PussyBangali Porn VideoSexy Girls Showing BoobsCumpicturesKorea AvSuck Hot CockVoyeur House SodaNaocobtoEve30jAmatör PornolarıFullhdsexyvideoDillion Harper BlowjobsJapanese NudeSex Hindi Mai SexWww Sister And Brother Sex ComFast BlowjobsSappire EroticaRape Fantasy RedditPorn FrenshBen 10 NudeBrandi Love Full MovieSports PronGrandmas In BondageDo You Love Your Mom And Her Two-hit Multi-target AttacksPiss FuckNoodlemagnizeCaged FuryBigbootyandbeastGang Bang X VideosXxxwwwvideosBellaporch PornScp-1471 PornKannada Sex Video ClipVanessajamesBlackmonstererror1980 Porn StarsJacquie DtAdultnworkFucking DogAmariah Morales NudesFemboy Porn ConicsBella Thornw LeakedCawd-551 EnglishHalococo PornBabes Gone WildIndianhindipornNice XxxxHuge Titty CumshotsKannadasexmoviesDesi Wife Sex MmsSmall CameltoeApril Fools PornSex Video KajalManisha Koirala Xxx VideosValkyrae NudesAgentredgiOnly Xxx VideoHd Sexy Hd Sexy Hd SexySoftcire PornPornos Vidéos GratuitesPanam PornAmily OnxySubmisdive PornHinata HentaiXxx Sex Video Hindi HdSucking Juicy BoobsMy Hentia ComicPorn NetNichole Sakura NudeAnal DreddLauren BurchnudeSex Video KingEscort SearchDale DaboneSnap Leaks NudesYespornsBig Boobs VideosShe-hulk PornAdult Friend Finder RedditGermangoogirlsNami NudeJessica Hecht NudeDesi Bhabi Sex VideosDitto HentaiHuge Boobs Tik TokLeah Gotti XxxDanny D AnalPornos MexicanasRoughbondageLiz Jordan FeetSala De Bate Papo BolXnnx ChinaPokemon May NudeBeautiful Girl Hd SexVixin ComEsperansa GomesDeroixonCarolina Samani NudeIndian Gangbang Sex VideosWww Dirty Sex ComPunjabi Wife XxxSon Making Love To MomPorn Ebony MatureWarframe PornBiggest Cocks In PornSexy Bf Picture VideoSaxi KhaniMolly.littleDriping Wet PusyBeautiful Nude BoobsSex LoungeDamaris LeighKnot Dog PornPorn Magazine FreeXbideoaHousewife KellyCheerleadergangbangErotik Film IzlemeSpooning PornMexican OnlyfansWwe Lita TitsTopangasworldSexy Step Sis PornHollywood Love Making ScenesSunny Leone Sex With His HusbandAfrican FemdomBdsm PornoMaliah MichelsBella Thorne SextapePink Pussy PicsNikki BenzpornIncsect PornAlexis Andrew PornTits OmegleLive Cams XxxNeuvoloquo