Richard de Mos – D66 doe Nederland een plezier; hef jezelf op

02-04-2020 12:26

Iedereen, ook al ben je van de generatie erna, kan zich nog wel de iconische beelden herinneren van de geestelijk vader van D66: Hans van Mierlo. De politicus maakte in 1967 diepe indruk met zijn nonchalante houding en charismatische uitstraling in het campagnefilmpje van zijn vernieuwingsbeweging. Het filmpje smaakte naar verandering en maakte indruk omdat het origineel en verfrissend was. Op zo’n manier waren politici nog nooit aan het Nederlandse volk voorgesteld. Ook aan goede plannen ontbrak het niet: een gekozen burgemeester, een gekozen minister-president, de afschaffing van de volstrekt overbodige Eerste Kamer en de invoering van het referendum. Democraten66, dat dus ooit ergens voor stond, is nu verworden tot een Wibra-partij die Nederland keer op keer tegen stuntprijzen in de uitverkoop doet!

‘D66 verkiest ordinaire machtspolitiek boven principes’

Met een gelikt verhaal over democratie heeft de partij zich in de Tweede Kamer genesteld. Maar eenmaal in het centrum van de macht, zijn alle zogeheten kroonjuwelen schaamteloos geprullemandeerd. Dag en tot ziens zeiden ze tegen de gekozen burgemeester en de gekozen minister-president, de mazzel tegen het afschaffen van de Eerste Kamer en bye, bye referendum. Een partij die zo met haar geboortepapieren, haar idealen, omgaat, is geen knip voor de neus waard en verkiest ordinaire machtspolitiek boven principes.

Wat wel kwam waren plannen die gezien mogen worden als keiharde sloopkogels van de BV Nederland.

Terwijl de zorgen over een overbevolkt Nederland hand over hand toenemen en onderzoeksbureau Kantar heeft vastgesteld dat 65 procent van de Nederlanders voor inperking van immigratie is, komt D66 met het ridicule en wereldvreemde plan om meer Afrikaanse arbeidsmigranten naar Nederland te halen.

‘Rob Jetten zet andersdenkenden steevast weg als racisten, fascisten of aanhangers van een enge ideologie’

Een keihard werkende bevolkingsgroep, die van groot belang is voor onze economie, tot op het bot beledigen? D66 kan het! In al haar wijsheid wil de partij dat de Nederlandse veestapel, ons trotse exportproduct, wordt gehalveerd. Terwijl de Nederlandse boeren voorzien in onze voedselvoorziening en meer dan behoorlijk bijdragen aan het Bruto Nationaal Product, zegt D66 tegen de boeren: ‘Inpakken en wegwezen’!

Maar als je denkt dat je alles hebt gehad, is daar rechtstreeks vanuit Maison Pretty Boy, de opvolger van Alexander Penthouse: Rob Jetten, u weet wel die man met een trendy bril, zijn haar goed in het vet en verpakt in een als gegoten zittend maatpak. Die man die andersdenkenden steevast wegzet als racisten, fascisten of aanhangers van een enge ideologie. De man die nu de partij leidt die ons land in de uitverkoop zet bij de Europese Unie; een gedrocht dat Nederland, als we een referendum hadden gehad, waarschijnlijk met piepende banden zou verlaten.

‘Met zo’n politicus als vriend, heb je geen vijand meer nodig’

Die man haalde deze week uit naar de opstelling van het kabinet in Europa. Hebben we met Hoekstra eindelijk eens iemand die opkomt voor de Nederlandse belangen, iemand die wil stoppen met gratis geld voor Zuid-Europa, komt Rob met angsten over een grote diplomatieke ramp. Volgens Jetten is ‘Nederland rijk geworden van de EU’ en daarom moeten er, opnieuw, miljarden worden overgemaakt naar landen die het niet zo nauw nemen met het in toom houden van de staatsschuld.

Terwijl onze zorg kapot is bezuinigd en nauwelijks capaciteit heeft om de coronacrisis op te vangen, terwijl er straks vele Nederlandse bedrijven failliet gaan, voor veel mensen het behoud van hun baan hoogst onzeker is, terwijl ons land zich moet opmaken voor een diepe economische recessie, maakt Jetten zich primair hard voor landen in Zuid-Europa, met zo’n politicus als vriend, heb je geen vijand meer nodig.

Please D66 doe Nederland een plezier, hef jezelf, als het kan vandaag nog, op! Doe daarbij het licht uit, komt die mooie actie het klimaat ook nog ten goede.