Een leeg restaurant China Town.
Volledig scherm
PREMIUM
Een leeg restaurant China Town. © Rolf Hensel

Chinese restauranthouders verbaasd: ‘Waarom is er nog geen totale lockdown?’

ARNHEM/ BENEDEN-LEEUWEN - Hier en daar zijn nog wat afhaalloketten open, maar verder is ook de Chinese horeca dicht door het coronavirus. De Chinese restauranthouders vinden dat Nederland zeker in het begin veel te laks is geweest in de aanpak van het virus. ,,Wij pasten al eerder zelfcensuur toe.’’

32 reacties

  • Nicoh

    4 jaar geleden
    Ik heb het niet over de naam, maar de onderkenning dat het een nieuw virus is: 'Identificatie' van een virus heet dat.  
  • Hans

    4 jaar geleden
    We hebben het hier over Nederland, niet over de VS, Italië of Spanje.En: de Chinezen hebben er anderhalf tot twee-en-een-half maand over gedaan voor ze in lockdown gingen. Nederland had de eerste maatregelen 12 dagen na de eerste besmetting, Brabanders moesten al thuisblijven. Scholen, café's etc. gingen dicht na 19 dagen. De Chinezen moesten meer dan 2x zo lang denken, Trump denkt (of wat er voor moet doorgaan) nog steeds.
  • Desirea

    4 jaar geleden
    https://www.ad.nl/buitenland/hoe-de-chinezen-het-coronavirus-eerst-onderschatten-en-pas-laat-ingrepen~a161c4b7/
  • KNijmegenaar

    4 jaar geleden
    @Ook: Als ik nu naar Donald Trump kijk en vervolgens naar bijv. de Braziliaanse president Bolsonaro, de Filipijnse president Duterte of de Wit-Russische president Loekasjenko dan is Donald Trump dan zie ik, gelukkig,  nog een wereld van verschil.
  • Nuiler

    4 jaar geleden
    Trump zeer begaan??? Schei toch uit. Met zijn falen om tijdig in te grijpen, het land voor te bereiden, economie boven de volksgezondheid te plaatsen en nu met geld te smijten om hulpmiddelen te bemachtigen ten koste van andere landen, durf ik crimineel gedrag te noemen van deze leider met dadelijk honderdduizenden doden op zijn naam in de VS!