U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 15
Nederland kreeg veel kritiek te verduren van Zuid-Europa. Nu komen Rutte en Hoekstra toch met steun van 1 miljard euro in een Europees fonds voor medische noodhulp. ...

7 maanden geleden door kanniewaarzijn

REAGEER MET EEN EMOJI
3
2
2
18

Wie willen nog op deze leugenaars van het kabinet stemnen? Dan ben je toch echt wel hersendood. Oudjes moeten hier van de beademing af om zuid Europese landen financieel te steunen he Mark Kutte!

1 SergioLeone    
7 maanden geleden door SergioLeone
6
Meld

* Verwijderd door de redactie *

2 Stampertje    
7 maanden geleden door Stampertje

' Vanmiddag spreekt premier Rutte in een videoconferentie met EU-leiders. 'Ik denk dat Rutte en Hoekstra worden uitgelachen met hun 1 miljard.'

Ik vind 1 miljard al teveel. F*ck de EU!

3 SergioLeone    
7 maanden geleden door SergioLeone
3
Meld

Mensen koop vanaf nu aub zoveel mogelijk Nederlandse producten! Italiaanse, Spaanse en Chinese rommel hebben wij echt niet nodig. Wij kunnen zelf zo'n beetje alles beter maken, het kost alleen vaak wat meer. Hetzelfde geldt voor de vakanties, laat Spanje en Italië gewoon links liggen, er zijn genoeg mooiere plekken op de wereld.

4 Kaffer    
7 maanden geleden door Kaffer
3
Meld

@4 Dat doe ik al jaren question
Geen Chinese rommel

5 Alexis    
7 maanden geleden door Alexis
2
Meld

Dat is het resultaat wat je bij dit figuur altijd krijgt, volgens Een Vandaag was z'n partij dankzij/ondanks zijn Corona-belijd gestegen met 8% !!

Dan weet je toch dat je doordat figuur direct genaaid zal worden!

6 Zie Hier    
7 maanden geleden door Zie Hier
1
Meld

Ik zou als ik Nederland was ook maar es geld gaan eisen van andere EU landen. We zitten hier ook in een vette crisis. Maar kennelijk is men dat even vergeten,

7 Querulijn Xaverius,    
7 maanden geleden door Querulijn Xaverius,
1
Meld

Van een Nee , naar 1 miljard in een paar dagen.....
Zo kennen we Rutte weer...
Die in eens stijgt in de peilingen om zijn goede leiderschap..
En vervolgens hier het land financieel kapot laat gaan, en onze ouderen hun zorg ontneemt.

Rutte heeft zich weer eens van zijn slechtste kant laten zien, Heeft zich laten chanteren en staat dus wederom weer niet voor zijn eigen burgers..

NEXIT ....

8 Jill    
7 maanden geleden door Jill
2
Meld

@3 . Dat is dan wel weer 1 miljard van ONS belastinggeld dat ze nu weggeven.

Met 1 miljard kun je ook alle ZZPers ( 1 miljoen in Nederland) nog 1000 euro extra geven om deze moeilijke tijd door te komen. Bedrijven krijgen wel 90 van hun loonsom ( hoezo hebben bedrijven geen ondernemersrisico??) maar ZZP ers krijgen bijstand met wat zachtere voorwaarden en maximaal 3 maanden. Nogal een verschil in aanpak.

9 PFL    
7 maanden geleden door PFL
1
Meld

Die 1 miljard is niet het bedrag waar het om gaat. En om de grote hap komt nog heel wat discussie.

10 Gekste Henkie    
7 maanden geleden door Gekste Henkie
1
Meld

@4
Ik heb gisteren een filmpje gezien met een topeconoom.
Die pleitte juist voor nog meer wereld grote ondernemingen, omdat zelf produceren in eigen land, te duur zou zijn.
Zelf onze landbouw willen de banken overhevelen naar Oekranine en dat soort landen, waar de grote banken de landbouw nu subsidiëren.
Dus komt ons voedsel en vlees straks ook uit het buitenland, met alle gevolgen van dien, terwijl op het label mag staan dat het Nederlandse producten zijn ( kip en vlees enz, )

11 Marrie    
7 maanden geleden door Marrie
1
Meld

Ze willen ook geen hulp maar een blanco cheque om hun zakken te vullen. Als Rutte daar aan toe geeft dan moet hij bij mij niet meer aankomen met zijn bezuinigingsbeleid want dan wil ik ook lekker zwart gaan verdienen.

12 niet-alles-geloven    
7 maanden geleden door niet-alles-geloven
0
Meld

@12 . Zwart bijverdienen gaat dadelijk niet meer, want deze crisis wordt misbruikt om contant geld uit te bannen!

13 SergioLeone    
7 maanden geleden door SergioLeone
3
Meld

@6 Mee eens. Juist de reageerders die op NK altijd zo pro EU en anti nationalisme zijn blijken na Rutte's toespraken een grote fan van Rutte, en adoreren het wij Nederlanders nationalistische gevoel etc.
Lopen op koningsdag waarschijnlijk ook voorop met oranje vlaggetjes te zwaaien en bij de aankomst van immigranten ze toe te zingen. Veel Nederlanders zijn blijkbaar weinig rationeel ingesteld en hebben een geheugenstoornis. Ik voorspel een Rutte-4.

14 Conradijntje    
7 maanden geleden door Conradijntje
2
Meld

@11 Ja het moestuintje van Jette Klijnsma is dan ook verboden. Landbouw mag over een aantal jaren alleen nog in de Oekraïne worden gedaan. Vandaar ook dat de laatste vrije jongens die niet voor een multinational werken, de boeren, nu aangepakt worden. Ook water, H2O, gaat in eigendom van een multinational. Iemand die water opvangt met een regenton is dan een dief. De USA is ons hierin al voorgegaan.

15 Conradijntje    
7 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

Heel gezond Nederland in lockdown, economie naar de knoppen vanwege bezuinigingen op de zorg, en nu geeft die klootzak ook nog 's een miljard weg. Landverrader.

16 de gezonde roker    
7 maanden geleden door de gezonde roker
2
Meld

@4
Jij zegt het precies goed BOYCOT China en zijn produkten ,van die spleetogen is maar een goed product gekomen . En dat was het BAMI GERECHT heerlijk verder was er niks NASSI komt uit INDONESIE . Dit is voor de Indonesiërs die het oude koloniale leger trouw waren zij willen absoluut niet met China en zijn bevolking geassosieerd worden , vele zullen er niet meer zijn in Nederland maar hun kinderen en kleinkinderen zeker het zijn fantastische mensen , die verdienen het om geeerd te worden .

17 on the mountain top    
7 maanden geleden door on the mountain top
3
Meld

Nadat dit bedrag als schenking vaar de zuidelijke Euro-landen wortdt overgemaakt gaat komt hetzellfde verzoek om Eurobonds uit te geven over 14 dagen terug en tevens om het reservefonds (ESM) aan te spreken waardoor Nederland per saldo nog duurder uit is.

18 Dalon    
7 maanden geleden door Dalon
1
Meld

Eerst keihard zeggen dat het niet gaat gebeuren en nu al op de 1 miljard toegezegd.
Het zou Pinokkio weer eens niet wezen. Hoekstra is ook al met dat virus besmet.
Slapjanussen zonder ruggengraat!

19 Nicks R. Van    
7 maanden geleden door Nicks R. Van
2
Meld

@5
wat voor telefoon heeft u?
en waar denkt u dat deze vandaan komt? of de onderdelen daarvoor?
droom lekker verder.

21 t.rap.er.niet.in    
7 maanden geleden door t.rap.er.niet.in
2
Meld

@5 Uw TV, Uw laptop, Uw PC, Uw spelcomputer, Uw camera, Uw blu ray speler, Uw DVD speler, Uw medicijnen, als er Made In China opstaat verwacht ik van U dat U ze vanavond nog weg gooit.

22 ben22    
7 maanden geleden door ben22
1
Meld

Waarom zou je niet gewoon lekker boven je stand leven als noord-Europa je toch elke keer uit de brand helpt?
Ik geef die knoflooklanden groot gelijk. Wij zijn gekke Henkie.

23 Spraypaint    
7 maanden geleden door Spraypaint
1
Meld

@4 U weet niet waar u over praat,..

Italie is geweldig....Mijn favoriete land

24 iedereen heeft recht op mijn mening    
7 maanden geleden door iedereen heeft recht op mijn mening
3
Meld

Een nexit zou het meest verstandig zijn.

25 smurf    
7 maanden geleden door smurf
2
Meld

@4 dat doe ik al jaren, liefst streek producten. Maar ja dan ben je meteen weer een links gekkie in de ogen van sommigen.

26 ModReset    
7 maanden geleden door ModReset
0
Meld

Dat geld hebben ze al lang nodig. Corona verandert daar niks aan.
Ze zitten al in de shit sinds de kredietcrisis van 2010. Deze landen leven op krediet. Daar is dit systeem ook op gebaseerd. Vroeger devalueerden ze de lire of de peseta t.o.v. de gulden en de mark om waardeverlies uit te drukken. Dat is precies hetzelfde als meer geld lenen. Ze kunnen de werkelijke waarde nooit terugbetalen.

Ik moet denken aan de 'Vier ruiters van de Apocalyps'. Alhoewel ik niet gelovig ben in de traditionele zin en de bijbel vooral als een uitvloeisel van machtsmechaniek zie, is deze wel samengesteld uit veel oudere wijsheden.

De eerste ruiter van de apocalyps 'verovering' gebruikt 'verspreiden van ziekten' als wapen. In sommige latere geschriften wordt hij ook zo genoemd, De andere ruiters worden naar hun wapen genoemd: oorlog, hongersnood en dood.

De Verovering zou je kunnen omschrijven als het kredietstelsel en het ontnemen van opgebouwde middelen aan landen en particulieren. Corporalisatie, Geld bijdrukken, IMF-maatregelen, etc. Alle kenmerken van dit neoliberale kapitalisme.

In onze vorm heet de eerste ruiter van de apocalyps dus Neoliberaal Kapitalisme.

27 Hollander1967    
7 maanden geleden door Hollander1967
1
Meld

hoho, Italië alleen? Spanje, Frankrijk, Griekenland en Hongarije willen ook. [sarc off]

en dat zal nog wel gebeuren ook, hè Rutte

28 Roomboterbabbelaar    
7 maanden geleden door Roomboterbabbelaar
0
Meld

Verrekte slappe politici. Krijgen een weerwoord van die zuidelijke landen en meteen geven ze weer toe. 1 Miljard euro weggeven terwijl we hier zelf ook grote problemen hebben die in de komende tijd alleen maar nog veel groter zullen worden. Die Rutte en consorten flikken het iedere keer weer. Eerst een grote mond open trekken en vervolgens na kritiek toch weer toegeven en de geldbuidel open trekken. Het wordt hoog tijd dat die slappe hap eens gaat beseffen dat we in deze tijden van grote ellende de eigen bevolking voor moet gaan in alle opzichten. Vooralsnog krijgen we wellicht ook Italiaanse toestanden hier. Dan maar eens kijken of we miljarden van die EU kunnen verwachten. Dat zal er niet in zitten denk ik.

29 Christiaan    
7 maanden geleden door Christiaan
0
Meld

@29 Verkiezingen komen er weer aan. Daarom heeft Rukke zo,n grote smoel naar Italie...

Aangezien er voor 20 miljard aan handel elk jaar naar Italie gaat trekt die zich terug de lafaard.. Stel je voor dat zijn toekomstige erebaantje in gevaar komt!

30 iedereen heeft recht op mijn mening    
7 maanden geleden door iedereen heeft recht op mijn mening
0
Meld

Misschien kunnen ze wat Ferrari's deze kant op sturen die verloot kunnen worden onder de Nederlanders. question

31 RazorBlade    
7 maanden geleden door RazorBlade
0
Meld

@31 Of ruilen met die plastic Tesla's uit Tilburg. question

32 Kees Klapzand    
7 maanden geleden door Kees Klapzand
0
Meld

Rutte helpt startende, ZZP en zelfstandigen naar kl***.
Die man moet weg, per direct

33 opabert    
7 maanden geleden door opabert
0
Meld

@6 Gijs Rademakers en Ipsos liegen de ballen uit hun broek

34 Bollieboos    
7 maanden geleden door Bollieboos
1
Meld

Toen Rutte en Hoekstra het over hun diepe zakken hadden, bedoelden zij wel ONZE ZAKKEN!
Rutte is de meest onbetrouwbare premier die Nederland ooit gehad heeft.
Wie kopen ze nog meer om naast hersenloze influencers? Peilingbureau's, talkshowredacties en geldbeluste hosts?
Geen 1 miljard naar Italië. Eerst maar het zwart geld ophalen bij de rijken daar.

35 logikus    
7 maanden geleden door logikus
0
Meld

@34 Klopt heb lang deelgenomen aan die onderzoeken maar onlangs een punt achter gezet!

Als ik in mijn omgeving dezelfde vragen is de reactie altijd 100% anders dan de uitslagen van die clubs!

36 Zie Hier    
7 maanden geleden door Zie Hier
1
Meld

@36

Er zijn altijd mensen die denken dat er gelogen of gefraudeerd wordt als iets anders blijkt te zijn dan zij zouden willen .
En die hebben ook een omgeving die zo denkt want anderen passen daar niet in .
Dat zijn de gebruikelijke complotdenkers : alles is gemanipuleerd en tegen hen .
Gelukkig hebben de meesten een reele kijk op de maatschappij .
En zelfs Het Witte Huis en Trump vertrouwt Ipsos want die onderzoekt voor ze.

37 Goodnews badnews    
7 maanden geleden door Goodnews badnews
7
Meld

@29

Je zult ook een ander een ander eens gaan helpen . Ben je helemaal gek.
Zelfs als je het zou kunnen missen ( zoals in dit geval) nog niet eens.
Dan hou je het lekker in eigen zak.
En wel kwaad worden als jij niet geholpen wordt natuurlijk.
38 Goodnews badnews    
7 maanden geleden door Goodnews badnews
7
Meld

* Verwijderd door de redactie *

39 Captain Hero    
7 maanden geleden door Captain Hero

@37 Zoals jij dus!!!

40 Zie Hier    
7 maanden geleden door Zie Hier
0
Meld

@8
Ik lees zojuist in een bericht
"Kamer trapt op de rem nu het kabinet er snel allerlei wetten doorheen wil jagen. "
Daar gaan we weer hoor.
De viespeuken willen van de gelegenheid gebruik maken om er weer duistere wetten door te drukken.
Wie nog enig vertrouwen heeft in dit kabinet is toch werkelijk onverbeterlijk

41 pica pao    
7 maanden geleden door pica pao
0
Meld

Zwakke corrupte windvanen. Wie heeft daar nu geen minachting voor. Plus je laat zien welk gedrag bij jou het beste werkt.

Wat een diep treurige politieke nonleiders hebben wij toch!!

42 purelogica    
7 maanden geleden door purelogica
0
Meld

@41 + Mooi dat de kamer in verzet komt, en als ze dat nu dan ook maar vol houden.
Vind het een schande tegen over ons als burgers dat we zo hard bezuinigd hebben, en nu zomaar even 1 miljard toegezegd word van ons belasting geld.
Onze burgers die kapot gaan door de financiele klap, en ze dan nog van alles achter onze rug om door willen drukken..

Ze zijn inderdaad onverbeterlijk, maar gezien we de berichten lezen dat Rutte weer in de peilingen stijgt , als goede leider, zijn er ook een hoop mensen onverbeterlijk dat ze er nog in geloven..

43 Jill    
7 maanden geleden door Jill
0
Meld

@40 Juist @37 is influencer en Rutte betaald hem
sommige mensen doen alles voor geld b.v (schandknaap)

44 Bollieboos    
7 maanden geleden door Bollieboos
1
Meld

@38 Nederland doet internationaal al jaren meer dan genoeg. Hoef ik niet verder op in te gaan. altijd maar op de voorgrond staan om hulp te bieden, nepvluchtelingen op te vangen etc. De ongekende crisis die we nu wereldwijd hebben treft ook ons land heel zwaar. En dat zal de komende maanden nog veel zwaarder worden. Niet alleen op het gebied van gezondheid, maar ook op economisch gebied. En dan probeer je eerst de problemen in je eigen land op te lossen en niet in eerste instantie de buidel te trekken voor landen die afgelopen jaren overal het schijt aan hebben gehad en het geld met zakken uitgegeven hebben. Toegegeven, de problemen in Italie en Spanje zijn gigantisch. Maar wij kunnen wellicht ook die kant op gaan. En wij zullen ook een buffer moeten hebben om al die failliete bedrijven en werklozen te helpen.

En als je dan leest dat die slappe EU hap 450 miljoen euro gaat geven aan Marokko dan zakt daar mijn broek echt van af. Dat geld zou besteed kunnen worden aan de problemen in Europa, dus Italie, Spanje en andere landen. Marokko is niet eens een EU land en ligt al jaren dwars voor wat betreft het terugnemen van hun eigen asieltuig.

Je zult ook een ander een ander eens gaan helpen . Ben je helemaal gek.
Zelfs als je het zou kunnen missen ( zoals in dit geval) nog niet eens.
Dan hou je het lekker in eigen zak.
En wel kwaad worden als jij niet geholpen wordt natuurlijk.

45 Christiaan    
7 maanden geleden door Christiaan
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
In het Midden-Oosten zien ze liever Trump dan...
Terwijl veel wereldleiders stiekem hopen dat...

1 dag geleden door RTL Nieuws

Geen mondmasker op? Zo snel verspreidt het vi...
Japanse onderzoekers van Riken en de Universi...

1 dag geleden door iedereen heeft recht op mijn mening

Nederland nadert grens van 300.000: binnen tw...
Het duurde bijna zeven maanden voordat de 100...

1 dag geleden door AD

Pijnlijk: het interview waaruit Trump wegliep...
Vorige week maakte Donald Trump zich publieke...

6 uur geleden door Crezee

Falend testbeleid, bron van ellende .
Jorn Lukaszczyk in gesprek met met biochemicu...

1 dag geleden door Rapunzel


ADVERTENTIE


Laatste reacties
MacGu
Falend testbeleid, bron van ellende ....
@95 Dank je, dat overtuigen werkt 2 kanten op...

minder dan een minuut geleden door MacGu

LoydMorris
Klimaatbaas Frans Timmermans: Brussel houdt n...
@3 De enige oplossing is minder... veel minde...

minder dan een minuut geleden door LoydMorris

DikkeTor
Alle DJ’s het land uitgezet...
@1 Het zou eigenlijk in het echt moeten gebeu...

minder dan een minuut geleden door DikkeTor

uahoera
Alle DJ’s het land uitgezet...
@1,Whahahahaha... :) :) :) ...

1 minuut geleden door uahoera

Snorrie
Aantal coronadoden neemt weer flink toe...
@107Volgens een vriend van een vriend die d...

1 minuut geleden door Snorrie

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig