EPA
Volledig scherm
© EPA

Waarom Taiwan zo weinig coronabesmettingen en doden telt

Taiwan, een onafhankelijke staat in de Oost-Chinese Zee, telt meer dan 23 miljoen inwoners en ligt op amper 1.000 kilometer van de Chinese stad Wuhan – waar het coronavirus in december voor het eerst werd vastgesteld. Toch zijn er tot op vandaag amper 329 bevestigde coronabesmettingen en stierven er vijf mensen aan de gevolgen van het virus. Ter vergelijking; België telt 15.384 bevestigde besmettingen en 1.011 doden volgens de laatste cijfers. Hoe dat verschil verklaard kan worden? Omdat Taiwan de grenzen streng ging controleren zodra het coronavirus hen ter ore kwam.

57 reacties

  • Erik De Keulenaer

    4 jaar geleden
    Evelyne Dewulf , waar wij voor gekozen hebben ?? Jij mss wel maar dat was de minderheid remember !? Degen die niet verkozen zijn zitten daar nu te prutsen !
  • Erwin Fiers

    4 jaar geleden
    Die hebben gewoon meer discipline dan wij.Komend weekend mooi weer.In het Nieuwsblad stond te lezen: haal de barbecue maar boven.En dan zal er een loopje genomen woreen met social distancing.Waar zijn we mee bezig?
  • Evelyne Dewulf

    4 jaar geleden
    Gedane zaken hebben geen keer. Nogmaals, we hebben de politiekers waarvoor we gekozen hebben. Opkomstplicht houdt in dat je er geen vogelpiek van maakt in het kieshokje
  • Jan Demulder

    4 jaar geleden
    Ben vaak in Taiwan, en idd controle op de luchthaven maar social distancing is daar een tweede natuur, ook een masker is daar heel natuurlijk. Iedereen die verkouden is of zich grieperig voelt doet uit respect een maskertje op. In de metro kan je van de grond eten, in shopping centra/metro ontsmet men altijd heel regelmatig de banden van de roltrap. We kunnen heel veel leren van de Taiwanezen. Ze zijn een geweldig volk ;)
  • Willy Van Hecke

    4 jaar geleden
    Een grote zelf dicipline, goede controle en genoeg mondmaskers voor "iedereen" dat zou bij ons ook de norm moeten zijn geweest, spijtig genoeg een groot gebrek er aan.