RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

RKC snapt niets van KNVB: 'Wij hebben na 30 juni zes spelers minder'

Beeld © Pro Shots

De KNVB liet gisteren weten de lijn van de UEFA te volgen en er alles aan te doen om de competities in de zomermaanden af te maken. RKC-directeur Frank van Mosselveld snapt niets van die beslissing. "Het is competitievervalsing."

Dat zegt hij tegenover het Brabants Dagblad. RKC staat momenteel laatste en degradatie lijkt onafwendbaar. Van Mosselveld ziet het al helemaal somber in als ze na 30 juni moeten gaan vechten voor lijfsbehoud. "We hebben bijvoorbeeld zes spelers tot eind juni gehuurd. Er is geen voetbalbond die kan beslissen over arbeidsrecht. Die spelers kunnen door hun clubs worden teruggeroepen."

'Aanvoerders
Lees ook:
'Aanvoerders eredivisie willen stekker per direct uit competitie'

Competitievervalsing

RKC zou het dan met een wel heel smalle selectie moeten gaan doen, zegt Van Mosselveld. "De UEFA zou ze dan alleen een speelverbod op kunnen leggen. Wij hebben dan zes spelers minder dan twee maanden geleden. Dan is er sprake van competitievervalsing."

Ook financieel komt een club als RKC in zwaar weer door de beslissing om eventueel door te laten spelen in de zomer. "De vraag is wie de gevolgen gaat dragen. Daar zijn wij niet toe in staat. Voor clubs als Willem II, Heracles en FC Groningen, die hun selectie al voor negentig procent rond hebben, ligt het allemaal wat makkelijker."

Ajax-directeur
Lees ook:
Ajax-directeur Overmars wil competitie niet meer uitspelen