RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

1-jarige Medina na 10 dagen ziekenhuis hersteld van coronavirus

Vader Kevin, samen met de 1-jarige Medina vanochtend in het ziekenhuis.

De 1-jarige Medina uit Oegstgeest die werd opgenomen in het ziekenhuis vanwege het coronavirus, is weer hersteld. Na tien dagen mocht ze deze morgen het Alrijne-ziekenhuis in Leiderdorp weer verlaten, vertelt moeder Samira aan RTL Nieuws. "We zijn zo blij, onze strijder heeft het coronavirus gewoon overwonnen."

De kleine Medina heeft al de hele dag een enorme glimlach op haar gezicht. Voor het eerst in een lange tijd kon ze vannacht zonder extra zuurstof de nacht doorkomen, waarna vanochtend het goede nieuws van de kinderarts kwam: Medina mag thuis verder aansterken. En daar moesten haar ouders, Kevin en Samira, lang op wachten. "Het was een hele heftige periode voor ons en voor Medina."

Met spoed naar ziekenhuis

Op 16 maart begonnen de eerste klachten bij Medina, ze moest veel hoesten en was erg benauwd. Tien dagen geleden moest ze uiteindelijk met spoed naar het ziekenhuis, omdat ze positief was getest op het coronavirus en het steeds slechter met haar ging.

Niet
Lees ook:
Niet veel kinderen hebben corona, maar Medina (1) ligt ermee in het ziekenhuis

Ze kreeg elke dag vele liters zuurstof toegediend, maar het leek aanvankelijk niet snel beter te gaan. "Ze was er zelfs zo slecht aan toe, dat ze bijna naar de intensive care moest", vertelt moeder Samira. "Ze was op het begin echt heel erg ziek. Ze kon niets doen, alles kostte te veel energie. Ook niet in bad bijvoorbeeld, daar had ze te weinig zuurstof voor in haar lichaam."

Gelukkig ging het net op tijd weer iets beter en hoefde ze niet naar de ic. En vandaag ging het dus zo goed, dat ze weer naar huis mocht. "Eindelijk, want de muren kwamen wel op ons af. De kamer waar Medina op lag, was voor ons gevoel één bij anderhalve meter. Wij mochten als ouders ook niet van die kamer af, om bijvoorbeeld even te luchten. Zelfs de verplegers kwamen de eerste dagen niet binnen, maar praatten via een intercom. Dan voel je je wel opgesloten."

Twee weken in quarantaine

Medina moet samen met haar zusje en haar ouders nu twee weken thuis in quarantaine blijven, nog steeds niet naar buiten dus. "Ach, we zijn allang blij dat we weer met z'n allen samen zijn en dat we dit samen hebben doorstaan."

Hoeveel kinderen hebben het coronavirus in Nederland?

Het RIVM publiceerde vanmiddag nieuwe cijfers met meer informatie over de leeftijd van coronapatiënten in Nederland. Hieruit bleek dat tot nu toe 71 kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar ziek zijn geworden door corona. 25 van hen moesten worden opgenomen in het ziekenhuis.

In de leeftijdscategorie van 5 tot en met 9 jaar werden 10 kinderen ziek, van wie er twee naar het ziekenhuis moesten. In de leeftijdscategorie van 10 tot en met 14 jaar ging het om 38 zieke kinderen, van wie er 4 naar het ziekenhuis moesten. In de categorie 15 tot en met 19 jaar werden meer kinderen ziek: 79 tieners in totaal, van wie er 11 naar het ziekenhuis moesten.

Geen enkel kind is tot nu toe overleden aan het coronavirus in Nederland. Daarnaast benadrukt het RIVM dat de meeste jongeren bij een besmetting nauwelijks klachten krijgen. Zo zullen de meeste jongeren niet eens merken dat ze ziek zijn, als ze besmet zijn met het virus.

Eerder vertelde oma Brigitte hoe bang ze was vanwege de ziekenhuisopname

01:23
'Verschrikkelijk om te zien'