Jim Bakkum wil niet naar LA, doorbraak VS van de baan

Jim Bakkum heeft er wel eens over gedacht om te verhuizen naar Los Angeles en daar een carrière op te bouwen, maar ziet daar toch van af. Dat vertelt de zanger, bekend van de allereerste Idols, in &C. Een doorbraak in de Verenigde Staten lijkt daarmee uitgesloten. “Ik denk dat we nog steeds hier in de buurt wonen. Ik ben niet van plan om naar het buitenland te gaan. We hebben het weleens gehad over LA, maar ik vind het nogal wat, om de kinderen daarnaartoe te slepen.”

Zijn vrouw Bettina Holwerda daarop: “Ik zou daar best makkelijk in zijn. Stel dat jij daar werk zou krijgen – want laten we wel wezen, dat overkomt jou eerder dan mij – dan zou ik zeggen: leuk, gaan we doen. Maar ik denk dat Jim het lastiger zou vinden om zijn ouders te missen.”

Jim: “En om de kinderen uit hun vertrouwde omgeving te halen. Terwijl die stiekem hartstikke flexibel zijn.

Bettina: “Ja, die hebben binnen een week nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Er was ook wel even sprake van dat wij mee zouden gaan naar Miami voor de drie weken durende opnames van Onze jongens in Miami, maar dat vonden we met een baby en een jetlag toch iets te veel gedoe.”

Doorbreken in de Verenigde Staten is voor Nederlandse sterren bijzonder lastig. Glennis Grace beweerde jarenlang bijvoorbeeld dat ze hartstikke beroemd aan het worden was in Amerika en dat ze Nederland echt nooit in de steek zou laten, maar ondertussen doet ze in eigen land nog steeds Whitney Houstin-imitaties in de kleinere zalen.

Het &C-interview met Jim Bakkum kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen