Corona: kan zorg om gezondheid brug slaan tussen Israëli’s en Palestijnen? (bukraa.com)


Zowel Israëli’s als Palestijnen worden getroffen door corona. Draagt de gemeenschappelijke wil de epidemie te overleven bij aan wederzijds begrip? Jan Keulen las Ik zal niet haten van een Palestijnse dokter, die gelooft in de geneeskunde als brug tussen de twee volken. Too good to be tr ...

door Jan Douwe in Buitenland  ·  23 Reacties

  • 0
  • 333x gelezen
Reageer met een Emoji
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
1 kovichni

Uitgesloten. De Gazanen worden door Israël nu al zwaar beperkt in de middelen die ze mogen ontvangen om het coronavirus te bestrijden. Dat staat gelijk aan genocide.

6
2 samcash

@2 Zie hier de verzoenende woorden van de immer sympathieke Gazanen.

https://www.google.nl/url

2
3 Belazerd

@2
Je bent voor de zoveelste keer keihard aan het liegen, meneer de Hamas-aanhanger. Je -zoveelste- beschuldiging van genocide is jammerlijke laster en grote onzin. Je Jodenhaat is grenzeloos, maar we hebben jou wel door. Hier, lees dit maar:

https://www.nieuwskoerier.nl/news/639637-vn-gezant-prijst-israelisch-palestijnse-samenwerking

2
4 weerman

@4
Nee jij bent de leugenaar, teringzionist. Je Palestijnenhaat is grenzeloos. Israhel beperkt de hulpmaterialen voor de bestrijding van het coronavirus in Gaza.
Hier kun je het zelf lezen.
https://www.dewereldmorgen.be/artikel/2020/03/28/palestina-bereidt-zich-voor-op-impact-corona-voor-zover-dat-kan-onder-een-bezetting/
Het is nog niet doorgedrongen tot de hoofdberichten maar in Gaza dreigt een humanitaire ramp zonder voorgaande. Reeds voor de Corona-pandemie werd de situatie in Gaza door de VN omschreven als ‘volledig onleefbaar tegen 2020’. Hospitalen hebben geen voorraad aan essentiële werkingsmiddelen, beschermingskledij, mondmaskers, ontsmettingsproducten, functionerende operatiezalen, ICU-bedden (Intensive Care Units), onvoldoende personeel, dokters, verplegers, ambulanciers, ambulances …

1
5 samcash

@5

Foutje; ik haat geen "palestijnen" (arabieren) maar ik haat een terreurgroepering die graag burgers vermoordt en de eigen burgers chanteert met hun leven. Wie terreur steunt, is fout. Lode Vanoost is een antisemiet, dat blijkt uit al zijn stukkies, die druipen van de éénzijdigheid. Logisch dat je die citeert, en volgt. Past helemaal in jouw straatje.
Misschien handiger als Hamas eens vrede en een niet-aanvalsverdrag met hun beide buren sloten, dan kan er meer hulp in. Wordt wat moeilijk als Egypte en Israël voortdurend op hun hoede moeten zijn op die door jou zo geliefde terroristen. Dagelijkse terreur bij de buren uitoefenen en intussen krokodillentranen janken over het Groooote Onrecht wat hen wordt aangedaan? Er zijn nog altijd antisemieten en sufferd die daar intrappen. Gaza krijgt vele miljoenen van o.a. Qatar. Daar hadden ze hun ziekenhuizen mee kunnen bevoorraden, maar ze verkozen wapens en munitie. Wat overblijft, gaat op rekeningen van hoge Hamas-schoften. Dat weet iedereen. Dus stop met Israël de schuld te geven en wordt eens volwassen EN wakker.

1
6 weerman

@6
Leugens, leugens en nog eens leugens. Alles wat Gaza binnenkomt gaat via Israhel en die houden alles tegen wat zij willen. Als Israhel vrede wil dan moeten ze de blokkade van Gaza opheffen en stoppen met Palestijns land te koloniseren.
Maar Israhel wil helemaal geen vrede; ze willen iedere Palestijn tot de laatste man, vrouw en kind uitmoorden. Jij bent een zionist en liegen is je 2e natuur.

1
7 samcash

@7 : Uhm ik wil me niet mengen in de discussie maar er is ruim voldoende aanvoer van zaken in Gaza buiten Israel om. Tunnels vanuit Egypte - en alhoewel die gang van zaken inderdaad wordt veroorzaakt door de politiek van Israel maakt Hamas vette winst op de (mensen)smokkel, evenals de bedoeïnen in dat gebied, en ook gaat af en toe de grens met Egypte open.

0
8 Ness

@8
Je mag je gerust mengen in de discussie maar het zal niet meevallen om mijn mening te veranderen. Ik houd me al 20 jaar bezig met het Palestijnse probleem en weet er gewoon heel veel van. Tunnels worden op last van Israël dicht gestort want dat maakt deel uit van het vredesakkoord dat Egypte sloot met Israël in ruil voor teruggave van de Sinaï. De normale doorgang van producten en grondstoffen voor Gaza vindt plaats via Israël, die niets toelaten wat ook maar in de verste verte als wapen zou kunnen worden gebruikt, inclusief bouwmaterialen. Verder houden ze de kust van Gaza potdicht. Voor meer info verwijs ik je naar recente VN rapporten die precies hetzelfde verklaren met 1 verschil dat ze het nog geen genocide durven te noemen.
Ik weet niet waar je je informatie aan ontleent, maar ik weet vrijwel zeker dat die onjuist is.

1
9 samcash

@9 : Ben er jaren geleden zelf geweest, in Rafah. Ik *mocht* toen vanuit Egypte door de tunnel samen met een Tjetsjeen, voor maar 2000 dollar pfff. Maar niet gegaan uiteraard. Het is wel die reis - compleet plotseling en ongeorganiseerd - die me nogal van gedachten heeft doen veranderen omtrent arabieren, moslims, hamas, boerka's et al. Speciaal hamas kan rekenen op een portie pisgiftigheid. Het resultaat van die reis is dat wat mij betreft heel Palestina, Israel en wijde omstreken in de zee mag zakken. Ze doen met z'n allen niet voor elkaar onder in kwaadaardigheid. Ik heb het opgegeven en hou me d'r niet meer mee bezig.

0
10 Ness

@10
Ja, het zionisme heeft daar heel wat aangericht. Voor de Joodse kolonisatie waren de Palestijnen een vreedzaam en welvarend volk. Al hun land en bezittingen zijn door de joodse kolonisten geroofd.
Egypte heeft ontzettend geleden onder de Engelse kolonisatie. Na de nationalisatie van het Suezkanaal zijn ze door de Westerse wereld uitgekotst. Een soortgelijk verhaal gaat op voor Iran. Het kolonialisme heeft niets goeds gebracht in het MO. Waar wel?

2
11 samcash

@11 : In grote lijnen ben ik het met je eens. Maar Palestina maakte deel uit van het Ottomaanse rijk, met Ottomaanse regeltjes en gebruiken, en een van die gebruiken was het tot slaaf maken dan wel verjagen van oa joden en christenen. Dus zo heel vredelievend kan ik dat dan ook weer niet vinden. Arabieren zijn echt geen lieve jongetjes. Die hebben een diepe minachting voor 'westerse wetten en regels' zoals het uitroepen van een afgebakende soevereine staat; daar geloven ze niet in, punt. En dat is deze super-arroganten zwaar opgebroken, maar de Palestijnse Jan-met-de-Pet is er de dupe van geworden. Want op eigen armen en 'minderen' wordt door *arabs* zwaar neergekeken. Dat is prima kanonnenvoer, dat zijn handige martelaartjes, maakt mooie reclame/propaganda - voor de islamitische strijd, een idee waar ze allemaal van bezeten zijn.

0
12 Ness

ad 12: met name hamas, oorlogsprofiteurs par excellence.

0
13 Ness

@11
Wat je zegt klopt niet. Joden en christenen werden gewoon getolereerd in het Ottomaanse rijk. Bij een volkstelling van 1850 werden er 17.000 joden geteld in de landstreek Palestina. In die periode woonden er volop joden in het Ottomaanse rijk.
Lees je even mee? https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_de_Joden_in_Turkije
De geschiedenis van de Joden in Turkije omvat een periode van bijna 2.500 jaar. Al sinds de 5e eeuw v.Chr. hebben er joden geleefd in Anatolië.[1] Eind 15e eeuw werden de Spaanse en Portugese joden verdreven waarna een groot deel van hen onderdak vonden in het Ottomaanse Rijk. Tot aan het begin van de 20e eeuw had het Ottomaanse Rijk een aanzienlijke joodse populatie, maar sinds de oprichting van Israël zijn velen van hen geëmigreerd naar Israël. Momenteel leven er naar schatting nog 17.000 joden in Turkije. question
IK ben bang dat je te vaak naar zionistische agitators hebt geluisterd.

2
14 samcash

@13
Kijk uit; je probeert te discussiëren met een echte Hamas-adept, een hater van alles wat niet arabisch is. Wat goed te zien is aan zijn mening en z'n woordkeuze. Er heeft er maar één gelijk en dat is hij -vindt hij. De rest "luistert teveel naar zionistische agitators".
Tja, dan is respectvol discussiëren onmogelijk. Nogal frustrerend, zeker als je ziet dat-ie liegt dat-ie barst. Want zelfs de VN heeft gisteren nog de samenwerking tussen Gazanen en Israël voor wat betreft de corona-aanpak geprezen. Dat samcash daar dan tegenin gaat, is zijn probleem: hij leeft in een nepwereld waarin alle kwaad de schuld is van Joden ("zionisten") en waarin iedereen slachtoffer is van Joden. Met zo'n iemand valt niet normaal te praten. Punt, uit.

1
15 weerman

@14
Moet zijn @12 question

1
16 samcash

@14
Vertel je er dan ook even bij dat de Joden die mochten blijven, in feite derderangs burgers waren, met beperkingen van hun rechten, en met extra zware belastingheffingen? Je doet nu net alsof ze gelijkwaardig mochten leven in dat imperium, maar dat is niet waar.
Grappig dat je wèl toegeeft dat in de jaren '40 velen van hen naar Israël (nu schrijf je het opeens WEL goed; grappig!) emigreerden. Waarom deden ze dat, als ze het zo "goed" hadden in dat Ottomaanse Rijk? Jij gaat toch ook niet weg naar het Midden-Oosten, want je hebt het hier zo goed? Vreemd he? question

1
17 weerman

@15 : Op jouw oordelen ga ik niet af, weerman. Maar wat je zegt op @17 klopt dan weer wel. Jij en samcash hebben duidelijk een geschiedenis en daar wil ik niet tussen zitten, dankuwel. Maar ik weet 1 ding heel zeker: de kwestie Palestina is voor zowel de 'arabs/muslim bro's' als de 'zio's' een melkkoetje. Geen van de partijen, inclusief de hulpcaravaan, heeft baat bij een oplossing van het conflict, zolang er voordeeltjes te trekken zijn. De enige losers zijn de Jan-met-de-Petten in dat gebied, Palestijnen, Israeliërs, de mensen van de Sinaï en die op de Golan.

0
18 Ness

@18
Je hoeft ook niet op mijn mening af te gaan, ik gaf 'm ter overweging.

Dat geen van de betrokken partijen belang heeft bij een permanente vrede, is al sinds 1948 duidelijk. Vooral de arabieren hebben baat bij de "zielige kaart trekken". Dat levert ze elk jaar tientallen miljoenen dollars op, die bv. Hamas in z'n zak steekt.
In dit soort conflicten hebben machthebbers altijd belangen, dat is overal zo. En in feite is dit conflict een gevalletje 'broedertwist' en dat zijn de ergste, helaas.

Ik heb een tijd de hoop gehad dat de agressors plaats zouden maken voor verstandiger lieden. Helaas, aan alle kanten zien we dat hardliners zich profileren en zorgen dat ze aan de macht blijven. Inderdaad; ten koste van het gewone volk. Ik heb ergens medelijden met de arabieren in de Gazastrook. Ze zuchten onder een religieus-fascistische dictatuur en worden gebruikt als menselijk schild. Op de Westbank zien we Groot-Idioot Abbas de ene na de andere haat en leugenzee verspreiden, in Israël regeren de hardliners en destilleren hun macht uit het conflict.
En niemand waagt zich meer aan oplossingen. De laatste probeersels van die idioot van een Jaret Kusner (schoonzoontje van de Oranje Clown) zijn ook al begraven.
En zo suddert dit conflict rustig door; te veel mensen verdienen er leuk aan. Dat nog veel méér mensen er onder lijden, interesseert niemand meer iets. Zo zijn mensen nou eenmaal.

Ja, samcash en ik hebben een geschiedenis -helaas. Het zij zo.

1
19 weerman

@17
Ze mochten niet alleen blijven, ze werden verwelkomd toen ze weggejaagd werden door die fijne christenen in Europa. Daarmee hebben de Ottomanen hun leven gered. En natuurlijk waren ze belastingplichtig. De Ottomanen waren heel erg gericht op belastingheffing( lees uitbuiting) van de bevolking. Ze hadden een enorm staand leger dat ze moesten onderhouden. Toch is het joodse volk niet slecht gevaren onder de Ottomanen. Maar ook de Palestijnen waren schatplichtig onder de Ottomaanse overheersing. En joden hoefden geen militaire dienstplicht te vervullen.
Joden zijn altijd opportunisten geweest. Zij dachten dat ze in Palestina beter af zouden zijn. Ook zijn veel joden in het MO geterroriseerd door de zionistische geheime dienst om ze over te halen naar Israhel te komen. In Irak hebben de zionisten daarvoor zelfs bomaanslagen gepleegd op een Synagoge. In Europa zijn joodse gevangenen na de oorlog bewust langer vastgehouden in de gevangenenkampen omdat de zionisten nog niet klaar waren om ze te ontvangen in Palestina. Kun je nagaan wat voor laag tuig de zionisten zijn, zelfs tegenover hun eigen mensen. Mensen die door blind toeval niet in de vernietigingskampen waren omgekomen , werden een jaar langer opgesloten in de kampen. Europa werkte wel mee omdat het antisemitisme daar nog steeds aanwezig was; ze wilden liever geen naar huis terugkerende joden want de buit (de joodse eigendommen) was intussen al verdeeld. Laat ik maar ophouden, anders wordt het een heel boek. Het is om misselijk van te worden.

2
20 samcash

@20
De bekende en beruchte versie van Joden- en/of zionistenhaters. Een inkijkje in de xenofobie en haat. Het is om misselijk van te worden.

0
21 weerman

@21
Wil je ontkennen dat de Ottomanen hun leven hebben gered?
Zionisten kun je alleen maar haten als je de geschiedenis van Israhel kent.
Verder ben ik een actief lid van Jewish Voice for Peace, dus met de jodenhaat valt het wel mee in mijn geval. question Tot slot ben ik een groot bewonderaar van Noam Chomsky. Die ken je misschien ook wel.

1
22 samcash

@2

En je bent een bewonderaar en ondersteuner van Hamas, dat gaf je al eens eerder toe. De rest verzin je ter plekke, wedden? question

0
23 weerman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

VRIJHEID VOOR IEDEREEN !! (behalve voor moslims en links 😂😂😂)...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

Marrie1
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Wat ligt dit er dik boven op, lijkt wel een poging om burgers van het echte gevaar uit het MO af te leiden....

3 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Hendrianus
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Het is te hopen dat Poetin spoedig sterft en dat opvolgers intern een bittere strijd gaan voeren. ...

3 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

progressiefliberaal
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dus eigenlijk is er een soort van crisis, bovenop de al aanhoudende onwenselijke situatie?Mooi, dan kan er dus een asielcrisis afgekondigd w...

4 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Graaier1000
Datawetenschapper Hannah Ritchie: ‘De magnetron is de meest efficiënte manier om te koken'

De koptekst geeft mijns inziens niet de essentie van het artikel weer. Helaas kan ik de koptekst alsook de korte daarbij behorende inleiding nie...

8 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Benzardi
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

De enige juiste beslissing...

9 minuten geleden geplaatst door Benzardi

icnivad
Ongezonde aroma's in rookworst en barbecuesaus worden verboden, zo zit het

@1 Heb je een vuurtje? 😂...

9 minuten geleden geplaatst door icnivad

Hendrianus
Hiphopper die zich achter vrouwenprotest in Iran schaarde, krijgt doodstraf

Walgelijk regime, de doodstraf vanwege een onwelgevallige mening. Hij moet als afschrikwekkend voorbeeld dienen zodat anderen de mond houden. ...

9 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@36 Ja joh, links dat al een eeuwigheid niet geregeerd heeft is schuldig aan wat centrum rechts heeft neergezet. Dat eeuwige gewijs naar fictief...

12 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Reconquista
D66-prominent voelt zich 'tweederangsburger' in Nederland - NieuwRechts.nl

"""Kennelijk leef ik in een land waarin de politieke meerderheid mij beschouwt als tweederangsburger" Haar minderwaardigheidscomplex is zo g...

14 minuten geleden geplaatst door Reconquista

NK. App
Www Black Sex ComRae Lil Black VideosHot Moaning PornJav UncenceredNhintaiYespornplease PornPorn IkeFacial Compilation PornVeronika Rajek NudesHindi Actress Sex MovieHorsedildoMotheessWww Teen Porn ComPorn Sex Of Sunny LeoneSammyboyHistoires DesexesLinda Park NudeCoco Austine NudeSommer Ray BootyAnjali Sex VideoJuegos PornoNsfw VrNaked On TiktokDatezoneGay AnimeKaren YuzurihaNollypornBangla Bangla Blue FilmX Adult VideoVideo Bf Sex VideoElla Knox Hd PornWw Hindi Sex VideoAnimal Crossing PornPublic CameltoeFirst Porn VidKourtney Kardshian NudeBf Video HdBigtits GloryholeEporner.clmClose Up Pussy VideosYashika Anand NudeMom Son Porn CaptionsAnime18Blowjob TortureHot Blondes BjRomancevideosMi Suegro Me CojeAfrica Free PornIndian Kannada SexProncomicsNude CouplesBokep.indo.2022Big Black Cock XxxTamil Sx StoriesPisceusAntarwasna Sexy VideoWww Indian Xxxx VideoNude Blondes With Big TitsFree Brazzer ViedosAlways Bet On Black 2 Honey GoldJav Bbc PornReddit GwcouplesHeantai HeroesBabe NudeYoungtwink PornOdia Sex Odia SexAlexa Collins Onlyfans LeakedBrazzers HatBangla Chuda Chudi StoryBeautie PornCsrton XxxAssistir Filmes PornograficosBrezzırs PornMoiicos43Bokep Suami IstriAuntyboysexGudiya Sex VideoStep Sis BjDeep CleavageTamil Xex VideoXxx Korean PhotosNude Pics Of YoungKenzo Alvarez PornNaked VaginaSunny Leone Sex Video XxBlogcornoPorn Anal CreampiesPrivate CastingsZareen Khan Nude PicsShivani PornCooking In NudeTsubasa Hachino And Hono WakamiyaXvodeo ComJoshy And LockyKatrina Kaif PornMom Sucked SonSky Bri PormMegan BackroomcastingcouchBrazzers Sex Video ComJenna StarrTeen Couple PornToples BustyPuku ImagesTelugu Boothu VideosChachi Porn VideoSexy Blue NangiXxx Sanny LioanBarbarian SextubeFree Top PronPremiu BukkakeSkylar Rae LeakDipika Padukone XxxXxx Salwar KameezForced Oral Sex VideosPutas CojenOne Piece Porn VomicsA Score To Settle Dean Van Dammekitana LureHindi Sexy SuhagratMaplestar ZeldaThe Dan Dangler PornYuko Ono JavTubesarafiAbella Denger AnalActress BanupriyaJavbhihiCelebrity New NudesEnglish Wala BfSexx BhabhiFemboynudeBbc MissionaryDani Daniel Latest PornAbdl And MommyMygurlfundDesi Gay XxxNude Sex SceneOppenheimer Sex Scene PornMollyredwolf PornIndica Flower DpBoobs BigtitsDesi Xx.netAbigail Spencer NudeFaith West NudeDaisuki Na HahaIndian Audio Sex VideosExxxtra Small PornClose Up Clit LickingSky Bri Of LeaksDanielle DelaunayNo Panties SkirtEbony Teen Sex