Befaamd psychiater: "Trump is gevaarlijk geestesziek" (hln.be)


HLN - Het Laatste Nieuws - Volg het nieuws op de nr1 nieuwssite in België, HLN.be brengt je het allerlaatste nieuws 24/24 en 7/7, uit binnen - en buitenland, evenals dichtbij met nieuws uit je eigen regio. ...

door Kiki in Buitenland  ·  219 Reacties

  • 13
  • 1746x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Meneer de psychiater mag helemaal geen diagnose stellen van iemand die zijn patient niet is.
Als ik Trump was dan liep ie nu niet meer vrij rond...

6
201 Gummibal

@201 Hij stelt geen diagnose, hij maakte een analyse. Klein verschil.

9
202 tripomatic

@202 Zeker niet, hij geeft zelf toe dat hij een diagnose stelt en dat hij dat niet mag doen. Hij doet het toch omdat hij de man gevaarlijk vindt.

1
203 Gummibal
204 Gummibal

Helaas geachte hooggeleerden waaronder ook de"befaamde psychiater" John D. Gartner,
allemaal leuk bedacht in een wetenschapsveld dat binnen de beperkte begrenzingen van het hoofd werkzaam lijkt te zijn, ik heb te veel "befaamde psychiaters" gezien die in wezen een een absolute traumatische beroepskeuze hadden gemaakt en ook totaal ongeschikt waren om hun beroep uit te oefenen.
Psychiatrie is een letterlijke fantastische wetenschap die veel pillen voorschrijft waar dat helemaal niet nodig is en waar dat ook nog eens helemaal niet echt helpt.
Men hanteert hier ook het systeem van het diagnose stellen van psychiatrische aandoeningen volgens een systeem dat door de farmaceutische industrie en de verzekeraars is opgelegd omdat het goedkoper is als therapeutische behandeling.
Het betreft hier het binnen de geestelijke gezondheidszorg gangbare diagnostische classificatie-systeem DSM-IV. Een farmaceutisch antwoord is het gemakkelijkste antwoord en de bijsluiter geeft een een alleszins angstaanjagende toelichting.
Ondanks de bezwaren die ik ook tegen de befaamde psychiaters heb, is dat vaak beter voor de patiënt door de persoonlijke empathische benadering van de "patiënt".
Maar laat Trump niet de enige zijn die voor "narcist" wordt en kan worden uitgemaakt, er lopen er hier ook genoeg rond en zitten vooral ook in de Nederlandse politiek.
En die mensen worden er ook niet aan geopereerd.
Narcist heeft een lading als beschuldiging, men gebruikt dit ook hier te gemakkelijk als scheldwoord om zijn ongenoegen te uiten over een persoon. En zo'n "befaamd psychiater" dient zich diep en nog eens diep te schamen op deze manier zijn "autoriteit" als "wetenschapper" te prostitueren om zo ook Trump proberen onderuit te halen, niet op politiek relevante feiten, maar op belastende vermeende eigenschappen.
Een aantal mensen in Californië willen dat Californië zich gaat afscheiden van USA, vanwege Trump. Californië is de grootste economie in USA. Ze verzamelen nu handtekeningen om weg te gaan uit USA.
Wat ze vergeten is dat de dan ook het grootste deel van de meer dan verdubbelde staatsschuld onder Obama ook gaan meenemen.
Consequenties zijn ook dat de belasting voor de inwoners van Californië heel veel zullen stijgen en dat een groot deel van de bewoners gaat vertrekken naar elders in USA.
Dit alles in de hype van teleurgestelde "democraten".
Mexico heeft een schuld van 382 miljard dollar aan China en weet niet meer hoe ze dat moeten terug betalen.
Mexico bouwt ook een muur in het zuiden vanwege het binnen komen van vele buitenlanders.
Het percentage Mexicanen dat de grens met de USA oversteekt is tamelijk klein.
Het zijn veelal mensen uit Honduras, Irak, Iran, Syrië, Libië, Tunesië die er gebruik van maken om in USA te komen. Dus een gelijkenis met de Zuid-Europese situatie is hier mogelijk en die wil men er niet meer en meer in hebben. Trump krijgt nu al veel meer steun binnen USA dan men hier "moreel" wil.
Ook Europa wil dat niet meer, Turkije moet ze tegen forse betaling "vast" houden toch?
Alles zit complexer in elkaar dan we hier vernemen.
Bij de wereld draait door was vrijdagavond een journalist, die beweerde dat de pers hier zo erg loog. Terecht?

3
205 Wil je niet weten

Deze psychiater is zelf zoals wel vaker gestoord.
Hij was vast de arts van Hillary, dan kan ik zijn uitlating wel plaatsen want Hillary zal
nu vast wel vaak bij hem zijn geweest na haar verlies van Trump.

4
206 corretje

Het is natuurlijk gewoon een feit dat psychiaters en psychologen nooit een diagnose kunnen stellen zonder de patiënt daadwerkelijk te spreken. Maar met observaties alleen kun je wel tot voorlopige conclusies komen. En de meeste psychologen zeggen dat er ook bij; ze stellen geen echte diagnose maar observeren het gedrag en doen daar uitspraken over. Dus nee, het is geen officiële diagnose. Maar wel observaties van mensen die er verstand van hebben.

Maar wat wel opvalt is dat juist Trump iemand is die heel kort door de bocht uitspraken doet over mensen die iets doen dat hem niet aanstaat. Dan is hij ook niet zo terughoudend.

Wat mij opvalt aan Trump is het volgende; dat hij totaal lak heeft aan de waarheid. Dat met zijn inhuldiging is een goed voorbeeld; er waren bewezen minder mensen. Op zich hoeft dat helemaal niet erg te zijn. En Trump had een hoop redenen naar voren kunnen brengen om dat te spinnen in zijn voorbeeld. Zomaar een paar voorbeelden die ik als tegenstander kan verzinnen en die deels zelfs waar zouden kunnen zijn (heb ik geen onderzoek naar gedaan maar ze klinken geloofwaardig);

1. zijn fans wonen over het algemeen niet dicht bij Washington. Dat is toch meer een liberaal bolwerk. Zijn volgers, de zgn. vergetenen, wonen vaker in staten in het midden van het land. Ze leiden onder de armoede en hebben dus vaak niet eens de middelen om de trip te maken.

2. Zijn volgers zijn hardwerkende mensen die gewoon de tijd niet hebben om zo'n lange trip te maken. Zij hebben dankzij Obama (mooie verwijzing die hij gewoon had kunnen gebruiken) wel andere zaken aan hun hoofd hebben.

3. Al die linkse oproerkraaiers (de protesten) zorgden voor een onveilig gevoel voor zijn volgers. Je voelt je in zo'n groep gewoon niet veilig als je openlijk uitkomt voor je voorkeur voor Trump.

Zomaar een paar dingen die hij had kunnen zeggen en bij zijn volgers was hij er absoluut mee weggekomen. Maar wat deed hij? Hij beweerde glashard dat de foto's niet klopten en dat er gewoon meer mensen waren. Sean Spicer waagde het zelfs te beweren dat het de grootste opkomst ooit was terwijl hij een zin daarvoor nog beweerde dat er helemaal geen cijfers zijn over de aantallen. Het domweg ontkennen van de feiten is een hele vreemde neiging.

En heel veel mensen hebben het al gehad over de leugen ten aanzien van de opkomst. Maar er was eigenlijk een nog vreemdere leugen; Dat Trump zijn toespraak hield regende het. Niet iets dat hij kan helpen of hem aan te rekenen is. Op geen enkele manier. EN TOCH BEWEERT TRUMP DAT ZO GAUW ALS HIJ BEGON TE SPREKEN DE ZON DOORBRAK. En dat is zo'n vreemde leugen. Waarom? Voor wie? Ik denk dat er geen enkele stemmer is die op Trump stemde omdat ze het idee hebben dat zelfs het weer voor hem is. De enige reden die ik kan bedenken is dat hij zelf een heel groot gevoel van Grandeur om zichzelf heen wil hebben. En dat gaat ook op voor die opkomst. Het beeld neerzetten van een vereerde en aanbeden leider, niet alleen door zijn volgers maar zelfs door de zon.

3
207 jokiedokie

@206 , over dokters gesproken. Voor de verkiezingen gaven de artsen van de kandidaten een verklaring af over de gezondheid. Dat is standaard. Die van Hillary kwam uit naar voren dat ze op zich gezond is maar wel leed aan volgens mij een hoge bloeddruk en wat andere kleine kwaaltjes. Heel normaal ook voor een vrouw van haar leeftijd.

Maar dan de arts van Trump; De resultaten van zijn tests waren volgens die arts geweldig. En Trump zou de gezondste presidentskandidaat ooit zijn. Ten eerste weet die arts dat helemaal niet omdat hij de andere kandidaten niet heeft onderzocht en ten tweede; hoe geloofwaardig is dat als je rekent dat Trump één van de oudste kandidaten ooit was? Niet erg hoor; maar een man van 70 is niet de gezondste kandidaat ooit. Het is weer zo'n rare, overdreven manier van doen. Testresultaten zijn nooit geweldig als het om je gezondheid gaat, die zijn niet fenomenaal; die zijn afwijkend (niet goed) of normaal (wel goed). Je wilt geen geweldige bloeddruk, je wilt een normale bloeddruk. Wat zou een geweldige hartslag moeten zijn? Is dat sneller dan normaal of juist langzamer.

3
208 jokiedokie

Een befaamd psychiater weet dat je zonder kennis van iemands dossier zulke uitspraken niet kan en mag doen. Misschien een berucht psychiater, maar befaamd zeker niet.

2
209 Soare

@209
Ik ben geen psychiater of psycholoog, maar een gewone boerenlul met boerenverstand. Ik durf met een grote mate van zekerheid te zeggen dat Trump knettergek is. Daarvoor hoef je alleen maar te kijken naar zijn daden....

5
210 Tismewat

Ben benieuwd wat hij van Wilders vind.

0
211 jp1980

@210 , knettergek weet ik niet. Ik ben tenslotte geen psycholoog. Maar er wel iets heel vreemds met die man. Het simpele feit alleen dat hij zo'n beetje over elk onderwerp beweerd dat hij er het meeste van weet, dat hij over heel veel dingen beweerd dat hij er het beste in is. Zelfs over zijn vrienden schept hij op; hij heeft de beste vrienden, de slimste vrienden, kent de mooiste vrouwen. Zo over the top. En ik snap dat niet. Iedereen weet toch wel dat niemand alles weet? We hebben toch allemaal onze talenten? En één daarvan kan ook zijn je omringen met andere mensen met andere talenten die jou kunnen adviseren. Niemand verwacht dat iedereen het in zijn eentje kan. Waarom dan toch zo opscheppen.

Zelfs als hij feit dat hij steeds beweert dat hij zo slim is. Dat hoor ik andere slimme mensen nou nooit zeggen; dat hoeft ook niet omdat uit hun daden en uitspraken over het algemeen wel blijkt dat ze slim zijn op bepaalde terreinen. Maar Trump? Die brengt het steeds zelf naar voren. Dat hij zo'n goed brein heeft. En ook de manier waarop hij het zegt; hij gebruikt zulke simpele bewoordingen om het te zeggen. Kijk eens filmpjes na van hem. En dat is over het algemeen zo; zijn taalgebruik is zo vreemd. Als je hem moet geloven kent hij de beste woorden (HEEFT HIJ ZELF GEZEGD), maar toch zie je daar in zijn speeches niks van terug.

1
212 jokiedokie

@212

Slimme mensen herkennen andere slimmen mensen. Daarom zijn ze ook slim. Slimme mensen herkennen Trump niet als een slim mens.

Toch toetert Trump rond dat hij slim is. Om de domme mensen te overtuigen… En dát werkt!

5
213 WijzeDwaas

@213 Hij is zo dom dat hij miljarden bezit en hij is zo dom dat hij president is.

En jij bent zo slim om het grootste gedeelte van je leven op nieuwsites te posten.

3
214 JesuDød

@214 , laten we wel wezen; Trump is geen selfmade miljonair. Hij is rijk geboren. Ik hoorde ergens de theorie dat hij, als hij zijn erfenis gewoon had laten beleggen, rijker had kunnen zijn als dat hij nu is met helemaal niks doen.

Maar waarom denk jij dat Trump het nodig vindt om steeds te benadrukken dat hij slim is? En dan bedoel ik niet dat hij dingen doet of uitspraken doet waaruit zou blijken dat hij slim is. Hij vertelt mensen letterlijk dat hij heel slim is. Dat is toch raar?

En president hoef je niet slim voor te zijn. Je moet verkozen worden. En je moet geboren zijn in de VS; dat zijn de enige voorwaarden. Het wil dus helemaal niet zeggen dat je slim bent, het wil zeggen dat anderen jou willen als president.

0
215 jokiedokie

Oh, en dat hij miljardair zou zijn is ook alleen maar iets dat hij beweert; hij onderbouwt dat niet.

1
216 jokiedokie

@214
Die miljarden valt wel mee. Google maar even op de combinatie Trump Deutsche Bank, of Trump Russische schuldeisers.
En dat hij president is, zegt vooral veel over de Amerikanen die op hem gestemd hebben....

1
217 Tismewat

@192 "..Dat Trump het systeem heeft doorbroken is inderdaad geniaal te noemen!.."

Mogelijk, en daarom heeft men nu een bataljon van dit soort `self made` 'psychiaters' op hun staatshoofd los gelaten.. Die niet schromen om het patiëntenvertrouwen aan hun laars te lappen en de publiciteit te zoeken met hun gestelde`diagnoses` vanaf de zijlijn. Blijkbaar lopen er in de V.S. ook meer buiten rond, dan er in inrichtingen zitten..

2
218 Saysame

@218 , er is natuurlijk geen sprake van het aan de laars lappen van patiëntenvertrouwen; dat zou alleen maar zo zijn als ze daadwerkelijk behandelaars van Trump waren.

0
219 jokiedokie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@18 Het is noodzakelijk om strijdende partijen aan te spreken als zij het oorlogsrecht overtreden. Hamas overtreedt het oorlogsrecht maar dat is...

16 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

De fascist Baudet word gewoon regelrecht betaald door de oorlogsmisdadiger en dictator Poetin Oppakken voor landverraad dat gore zwijn...

25 minuten geleden geplaatst door Rinze

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Nee. Ik ben daar nooit aan afgestudeerd. Jij?Maar dit is ook een uitzonderlijke situatie.Israël heeft ook niet te maken met een agre...

26 minuten geleden geplaatst door Malinois

Hendrianus
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Pleuris tuig. ...

29 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

Zwakzinnige klootzak. Jammer dat hij niet ter plekke afgerost werd. ...

30 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

maarten1234
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

niet mee bemoeien, gewoon doorlopen/-klikken...

1 uur geleden geplaatst door maarten1234

MARCUSAURELIUS
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@4Die omgebouwden willen perse tegen echte vrouwen spelen....

1 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

maarten1234
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@13 u vindt dat er geen praktische problemen zijn of dat wij in nabij toekomst daar tegenaan lopen met verandering in demografie?...

1 uur geleden geplaatst door maarten1234

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@16 Je begrijpt kennelijk niet wat oorlogsrecht is....

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Niks bedreigends aan de woorden van Baudet. Ik zie het probleem totaal niet. ...

1 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
She SquirtsBig Booty ThreesomFull Porn IdeosBhuvaneshwari Sex VideosKannada Sex LiveScarlett KissesxoEva Elfie FootjobFour Element TrainersMotherles PornPrimalfetishLesbian Sex HindiPorn MmsBooty Shake PornSpankbang.cpomLal ChutCuckhold PornAsian Lesbian PronBlack Hard Core PronScat/goldHitwife PornVideos Incesto RealXvidoaLove XhamsterXxx Xhamaster ComXxx Videos And MoviesHot Malkin SexKeke Palmer NudeGay Hazing PornBrittanys BodXhamptserShangleVost.frSaite De PornoScarlett Johansson LeakHaileyroseRep SexvideosBrandi PornhubIndiasextubeSauteli Maa Ko Bete Ne ChodaPorn Website IndianKamsutra VideosXxx LexbianMaddi_pann NudeHindi Talking Porn VideosFree Nude MoviesBlack LesbianpornoXhampster Video DownloaderPov:himeno Invites You Over To Her PlaceDogwomensexVeronica Caine PornAbsolupirnKim K NudesAruana Grande NakedJane Wilde XxxViolet Myers Onlyfans LeaksMikayla_demaiter Onlyfans LeakedForhertube.comFilme Pornográfico HdMerrin PornWww Xxvidio ComPlug Talk PodcastSex FnafLucy Mochi BbcBrazera VideoIrana Shayk NudeSabrina MareeDevika BfShinbysaysAlliebabyxxAnty Sex VideoFat Women MasturbatingKelly MedisionBrazzers Full VidoesXxxvboStar Wars Xxx: A Porn ParodyBlackgirl Lesbian PornWww Sx Video ComWifesbucketCuck PmvR/girlsfinishingthejobAdultdvdpireTamilxxxcomMporn HdLee Yoona EromeHindi Desi Blue FilmSexy Toys VideoPorn Movies With SubtitlesAinudeSexex FreeAmadahyAndroid 18 PornhubPorn Video Hindi LanguageReal First Night VideosBomb Sex VideoSharting PornApple Bottom BootyStripchat BrasileirasHent MilfLovers Xxx VideoHalloween Gay PornMike Adriano ScenesPuku KavaliPrison High Pressure Full MoviePawg Booty ShortsPelícula Pornográficas En EspañolJulianne More NakedWww Marathi Sex StoryWww Nude Videos ComMaria GajieliOnlyfans Nudes LeaksXvid WebcamPics Of Naked Old WomenWitney WisconsinFree Poen MoviesBrazzer Sexy Hd VideoCeline Flordegin NudeKitchen Hard SexBest Trans PornstarsMalayalam Actress XnxxBollywood Nude ScenesJapan Love Story Sex VideoPoonam Pandey XxJanet Jacme_blackbee_Nu ActriceLola BunnypornGenetalbutchWidow Porn VideosB E E G ComIggy Azalea Only Fans PicsXhalqterStephanie Courtney NudeBig Bra SexTaxi SexWww New Porn VideoVideos P0rnograficosOnlyfans SquirtDes Femmes Toutes NuesFamosas Peladas No Only FansIndian Sex DatingAmala Paul FuckOverwatch Sojourn PornList CraelerPofn HubLatoya Jackson PlayboyTeens Legs SpreadBabes NetworkWomen Sex TeluguRichelle Ryan VrShow Me Free Porn