Koken met Blik: heerlijke soep met gegrilde paprika uit pot
Koken & etenIn Koken met Blik maakt chefkok Danny Jansen makkelijke en smakelijke gerechten met in de hoofdrol dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In de derde aflevering maakt hij een lekkere gegrilde paprikasoep.
We moeten allemaal thuisblijven. Om ook een bezoek aan de supermarkt te beperken, doe je er volgens de chef-kok goed aan om een blik te werpen in je voorraadkast. ,,Er zijn heel veel potten, blikken, dingetjes die eeuwen in de la blijven liggen.’’ Uit die voorraadkast kun je volgens Jansen heerlijke gerechten koken.
In deze aflevering van Koken met Blik maakt Jansen een soep klaar op basis van potten met kant-en-klaar gegrilde paprika’s. ,,Die hoef ik dus niet meer te grillen en hebben een heerlijke roostersmaak.’’
Kruiden mogen niet ontbreken in het recept. ,,Ik heb Italiaanse kruiden nodig’’, vertelt Jansen. ,,En voor een beetje spice een blokje groentebouillon.’’ Jansen merkt op dat iedereen dat wel in huis moet hebben. ,,In zo’n laatje waar alles ligt.’’
Terwijl de pan aan het verwarmen is en de olie in de pan wordt gedaan, begint Jansen met het aanbakken van de paprika’s. ,,Dan mag de knoflookpoeder erbij naar eigen smaak.’’ Vervolgens voegt de kok de tomatenblokjes toe. ,,Dan doe je de kruiden erbij.’’ De chef-kok merkt op dat de Italiaanse kruiden meehelpen voor de smaak. ,,Maar voor een boost gebruik je het bouillonblokje.’’
Water in het recept is volgens Jansen niet nodig. ,,Er zit al heel veel vocht in de tomaten.’’ Wat hij wel toevoegt is room, zodat de soep wat dikker wordt. Als alles in de pan zit, moet de mixers erin om de soep af te maken. De chef is zelf erg enthousiast over het resultaat van de soep. ,,Ik krijg dadelijk een ster, denk ik.’’ En dat met alleen ingrediënten uit blik en pot.
Gegrilde paprika soep
INGREDIËNTEN
Olijfolie
1 tl gedroogde knoflookpoeder
2 potten gegrilde paprika’s, zonder vocht, in stukjes (2x185 g)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 groente bouillonblokje
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
200 ml houdbare room
Scheut balsamicoazijn
Olijfolie
Cashewnoten
KEUKENSPULLEN
Staafmixer
BEREIDING
1 Verhit een scheut olijfolie in de pan en fruit de knoflookpoeder. Voeg hier de gegrilde paprika’s aan toe en roer deze door de olie voor ca. 2 min.
2 Voeg de tomatenblokjes, de gedroogde Italiaanse kruiden en het bouillonblokje toe en kook door. Voeg de room toe en mix tot een gladde soep met de staafmixer.
3 Als de soep te zoet is voeg dan wat balsamicoazijn toe.
4 Serveer met een scheutje olijfolie, wat gedroogde kruiden en garneer met de gehakte cashewnoten.
Nog meer gerechten uit potten of blikken? Probeer deze Aziatische curry met gamba’s:
Ook voor deze nacho-ovenschotel heb je alleen maar houdbare producten nodig:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM147
Is cola zero of light beter? ‘Je lichaam denkt dat je suiker binnen krijgt en geeft wel insuline af’
-
Kees kookt 127 uur achter elkaar en verbreekt daarmee wereldrecord
In Zeeland heeft Kees Visser het wereldrecord koken verbroken. Zo’n 127 uur stond de chef-kok, enkele pauzes daargelaten, te bakken en te braden. Daarmee verdiende hij maandagmiddag een notering in het Guinness Book of Records. -
PREMIUM
Is de airfryer echt veel gezonder dan frituur? Dit zeggen de experts
Bereid je je snacks in een airfryer of toch liever in een friteuse? En is die airfryer nou echt gezonder? Experts zetten de verschillen op een rij. ,,Bereid je een snack in de airfryer, dan is de smaak wél anders.” -
Zomerfruit en chocola zouden zonder bijen niet bestaan: zo help je deze insecten een handje
Het is dat bijen geen horloges dragen, anders zouden die op vijf voor twaalf staan. Voor hen, maar ook voor ons eigen hachje, is het daarom zaak om ze een handje te helpen. Want zomervruchten, chocola en notenrepen kunnen door bijensterfte zomaar tot de geschiedenis gaan behoren. Help de natuur een handje met je eigen insectenhotel. Wij leggen uit hoe je start. -
Half miljoen Nederlanders met voedselallergie, maar helft restaurants gaat de fout in met informatie
Nederlanders met een allergie moeten in restaurants goed uitkijken wat ze bestellen. Meer dan de helft van de restaurants informeert klanten onvoldoende over allergenen die hun voedsel bevat. Op menukaarten is allergenen-informatie niet altijd te vinden, ook is informatie over allergieën niet altijd goed vastgelegd, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
-
Video
Hoe koop je veilig bij de supermarkt of een afhaalrestaurant? Een viroloog geeft tips
-
-
-
PREMIUM51
Hoe gezond zijn melkvervangers zoals havermelk: ‘Bevatten geen cholesterol, maar ze verschillen veel’
‘Melk is goed voor elk’ was jarenlang een bekend gezegde. Klopt dat nog? Want melkvervangers zijn enorm populair en beter voor het milieu. Maar zijn ze ook even gezond als koemelk? Een rondje langs de melkvelden. ,,Het eten van zo’n 400 gram zuivelproducten verlaagt het risico op darmkanker met 15 procent.” -
PREMIUM
Slager Jakob (25) maakt vanaf nu weer dé paardenworst waar mensen voor omreden
De beroemdste paardenworst van Dordrecht en verre omstreken, die van Slagerij Verkerk, maakt een comeback bij Slagerij Gelderblom in winkelcentrum Sterrenburg. De weduwe van slager Aart Verkerk heeft het recept overgedaan aan Jakob Simons (25). ,,Zelfs de kinderen van mijn jongste zoon zweren erbij.’’Dordrecht
-
PREMIUM5 keukenmythes
Waarom je champignons best mag afspoelen, maar gekookte pasta absoluut niet
-
PREMIUM
Onervaren afwasser Daniel (32) blufte zich tot chef in sterrenrestaurant: ‘Alles opgegeven om te koken’
Als lastige leerling ging hij van school naar school, totdat de 17-jarige Daniel als afwasser in de keuken van een restaurant belandde. Het was liefde op het eerste gezicht met het horecaleven. Toen hij solliciteerde bij sterrenrestaurant Inter Scaldes was hij eerlijk. ,,Ik kan niks, maar ik wil heel graag”, blufte hij zich naar binnen. Anno 2024 jaagt hij zijn droom na en wil hij zijn eigen ster.Delft -
-
PREMIUMGeldflaters
Tom wilde geen varken in soep: ‘Meisje haalde schouders op en zei dat we zelf besteld hadden’