Wetenschapper van MIT "corona kan uren in de lucht blijfen en 8 meter reizen" (nypost.com)


Onderzoeker van de MIT onderzochten het coronavirus en kwamen tot de conclusie dat de aerosols uren in de lucht blijven. Het kan 27 feet reizen (normale afstand is 8,Meter) in de lucht. ...

door Kung flu in Wetenschap  ·  17 Reacties

  • 2
  • 657x gelezen
Reageer met een Emoji
1
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het is natuurlijk niet heel hoopvol dat op die cruiseschepen bijna iedereen besmet raakt.

Ik weet niet hoe die quarantaine daar uitpakt maar als buitenstaander denk je dan al snel aan besmetting via de luchtbehandeling.

0
1 provo

* Verwijderd door de redactie *

2 grv

Vertaald door iemand die interessant wil doen.

3
3 Koala Loempia

Als ik met de fiets iemand ga passeren houd ik ruim van te voren mijn adem in en als ik de persoon de nodige meters ben gepasseerd blaas ik de lucht weer uit. Gelukkig is het niet al te druk op de weg want anders kan het wel wat moeilijk worden als ik een sliert fietsers van een meter of 50 wil passeren.

1
4 ThWil

@4
Misschien heb jij het virus wel bij je .
Mocht je dan uitblazen als je die fietser voorbij bent besmet jij die fietser dus.

0
5 ongelovenloos

Is 1,5 meter afstand wel genoeg? Dat zou een goede vraag zijn om aan Jaap van Dissel van het RIVM te stellen! Waarom geen 2 meter afstand, zoals de WHO aanbeveelt? Of moet de afstand nog verder om helemaal zeker te zijn als iemand extra gevoelig is zoals iemand met een verminderd immuunsysteem?

Volgens Lydia Bourouiba (de dame uit het topic-artikel boven), professor aan het MIT (Massachussets Institute of Technology), zou het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) kunnen worden overgedragen tot ver buiten deze veiligheidsafstand.

Na jarenlang onderzoek te hebben gedaan naar de effecten van uitademing - de fase van uittreden van lucht uit de longen tijdens longventilatie - tijdens niezen of hoesten, heeft ze inderdaad ontdekt dat de druppeltjes die bewegen in de wolk kan een afstand van maximaal 8 meter afleggen.

Wanneer je hoest of niest, stoot je een wolk uit die bestaat uit gas, hete, vochtige lucht waarin druppeltjes hangen. Je denkt dat je beschermd bent zodra deze druppels, van elke omvang, "een virtuele muur raken", op een of twee meter afstand, maar geen van zijn werk bewijst het, legde Lydia Bourouiba uit aan Usa Today .

Dr. Paul Pottinger, hoogleraar infectieziekten aan de medische school van de Universiteit van Washington, is van zijn kant van mening dat de echte vraag niet is hoe ver bacteriën kunnen reizen ", maar hoe ver reizen ze voordat ze geen bedreiging meer vormen ', zei hij.

Wetende dat “hoe kleiner de deeltjes zijn, hoe kleiner het risico dat ze de persoon die ze ademt zullen infecteren. De grootste bedreiging bij coronavirus zijn de grote druppels ', voegde hij eraan toe. De grote uitgestoten druppels vallen echter over het algemeen binnen twee meter. Dit is de reden waarom de World Health Organization (WHO) beveelt een veilige afstand van twee meter.

Einde citaat.

Met andere woorden, de kleine deeltjes van het virus kunnen niet zo snel iemand besmetten lees ik, in de link die ik hieronder deel. Geldt dat voor iedere persoon, inclusief degenen die erg vatbaar/kwetsbaar zijn voor virussen en een verminderde afweer hebben?

Bron: Vertaalknop aanwezig: https://www.cnews.fr/monde/2020-04-01/le-coronavirus-pourrait-se-transmettre-par-postillons-jusqua-8-metres-942299

0
6 Nieuwsgierig

Dus, als we dit onderzoek mogen geloven, is dat hele gedoe met 1,5 meter afstand van elkaar nutteloos.....
Grote kans dat over een aantal maanden zal blijken dat bijna alle maatregelen nutteloos waren, de effekten en gevolgen op de volksgezondheid lijken steeds meer op die van een even zo dodelijke griepepidemie

0
7 Syrious

@6 dr paul doet bacterie? werkt dat met virus net zo?

de rest had ik zelf al vastgesteld in een kamer met zonnestralen,een niesbui,zelfs een beweging,zie je al de hele kamer met wolken gevuld die je in gewoon licht niet ziet,buiten zal het meevallen met de wind (ligt aan richting) maar in bedompte afgesloten ruimtes is ander verhaal liijkt mij.

0
8 billib

@8 Ach het is een beetje krom vertaald. Ik heb het door Google laten vertalen vandaar!
Maar terechte opmerking! Het woord germes in het Frans = kIemen en translate maakt er bacteriën van. Dat kan dan worden vertaald in virussen.

0
9 Nieuwsgierig

Laat je niet gek maken.

Ik las dit gisteren al, heb het bewust niet geplaatst omdat het New York Post artikel erg selectief citeert.

"Given various combinations of an individual patient’s physiology and environmental conditions, such as humidity and temperature, the gas cloud and its payload of pathogen-bearing droplets of all sizes can travel 23 to 27 feet (7-8 m)."

Met andere woorden, iemand met (bij wijze van spreken) een gigantisch krachtige neus, onder de juiste luchtvochtigheids- en temperatuuromstandigheden kan, indien ook nog eens aan een hele rits andere voorwaarden wordt voldaan, ervoor zorgen dat druppeltjes 7 tot 8 meter ver reiken.

"The degree and rate of evaporation depend strongly on ambient temperature and humidity conditions, but also on the inner dynamics of the turbulent puff cloud coupled with the composition of the liquid exhaled by the patient."

En zelfs onder die omstandigheden, blijven de druppeltjes hoogstens minuten in de lucht aanwezig:

"Under these conditions, the lifetime of a droplet could be considerably extended by a factor of up to 1000, from a fraction of a second to minutes."

Wat daarvan de praktische gevolgen zijn, is nog niet eens bekend. (Dus dat 1.5 meter afstand houden niet afdoende is, kan niet geconcludeerd worden.)

"Whether these data have clinical implications with respect to COVID-19 is unknown."


De NYP citeert enkel de meest griezelige zinsnede (namelijk de tweede helft van het eerste bovenstaande citaat) uit een veel langer artikel met een hoop mitsen en maren (de rest van de citaten met alle vereisten waaraan voldaan moet zijn voordat dat tweede gedeelte van die zin überhaupt relevant wordt).

2
10 progressiefliberaal

@7 ,

Nee, als je het NYP-artikel wil geloven, is die 1.5 meter afstand houden nutteloos. Het onderzoek is veel genuanceerder, maar met die nuance doet het stemmingsmakerijprulblaadje niks.

Merk overigens ook op dat enkel 1.5 meter afstand houden niet het enige is wat mensen wordt aangeraden. In je elleboog niezen is ook onderdeel van het advies. En niemand niest dwars door zijn elleboog heen.

Het onderzoek is puur theoretisch van aard, niet voor niks is al het praktische advies ook heel algemeen geformuleerd waarbij dit virus enkel als voorbeeld dient:

"Even when maximum containment policies were enforced, the rapid international spread of COVID-19 suggests that using arbitrary droplet size cutoffs may not accurately reflect what actually occurs with respiratory emissions, possibly contributing to the ineffectiveness of some procedures used to limit the spread of respiratory disease."

"The rapid spread of COVID-19 highlights the need to better understand the dynamics of respiratory disease transmission by better characterizing transmission routes, the role of patient physiology in shaping them, and best approaches for source control to potentially improve protection of front-line workers and prevent disease from spreading to the most vulnerable members of the population."

0
11 progressiefliberaal

@5 Ik geef aan dat ik degene die ik heb gepasseerd al meters achter me heb voordat ik uitadem cq blaas. Misschien dat de insecten die daar vliegen er last van hebben maar niet die fietser die ik ben gepasseerd. Overigens verlaat jij het huis dan niet?

1
12 ThWil

Dr. Paul Pottinger, een professor in infectieziekten aan de University of Washington School of Medicine, zei dat het infectiepercentage veel hoger zou zijn als de bevindingen van Bourouiba waar zouden zijn.

'Als je erover nadenkt, als dit echt heel efficiënt door de lucht zou reizen, zouden we dit gesprek niet hebben', zei Pottinger. "Iedereen zou weten dat het waar is omdat iedereen besmet zou zijn. Als het een 27 voet straal was die een hoog risico voor iemand was, zou dit een heel ander gesprek zijn. Dat is het niet."

Maandag weerlegde de Wereldgezondheidsorganisatie claims van andere onderzoekers die beweerden dat het coronavirus een door de lucht verspreide ziekte is. Een recente studie van Rocky Mountain Laboratories van de National Institutes of Health beweerde dat het virus 'urenlang in de lucht kan blijven', en een andere bevinding, gepubliceerd in het New England Journal of Medicine, beweerde dat zingen de ziekte mogelijk verspreidde in een kerk in de staat Washington.

Bron: https://www.washingtonexaminer.com/news/mit-researcher-claims-droplets-containing-coronavirus-can-travel-up-to-27-feet

0
13 Nieuwsgierig

@1
Op een cruiseschip zit je dan ook op een kluitje wat meer risico geeft besmet te raken , eveneens het luchtcirculatie systeem aldaar zou een risico factor kunnen zijn .

Verder lijkt me dat virussen dan wel uren in de lucht zouden kunnen blijven hangen maar of deze virussen dan nog besmettelijk zijn lijkt me sterk ,een virus is kwetsbaar als het virus niet gelijk van mens op mens kan gaan . Hoe warmer het is hoe kwetsbaarder het virus wordt als het op zijn weg geen mens tegen komt die het kan besmetten . Koude maakt het virus minder kwetsbaar te overleven waardoor meer kans op besmetting bij koude .

Bescherming voor mond neus en ogen heeft zeker zin het virus te ontlopen , alles beter dan geen bescherming .

Niest of hoest een besmet iemand in zijn hand en zou daarna een deurklink of iets anders vastpakken dan geeft dat risico op besmetting voor de persoon die de deurklink nadien vast pakt , maar een enkel verdwaalt virus op een deurklink is snel niet meer in staat besmettelijk te zijn .
Er is onderzoek verricht in Gangelt Duisland hierop door Prof. Hendrik Streeck ( viroloog )die in huizen met Corona patiënten proeven heeft genomen op deurklinken en overal in huis eigenlijk ,De proeven wezen uit dat de virussen die hij tegen kwam ( bijvoorbeeld op deurklinken ) niet meer in staat waren besmettelijk te zijn .
Hij waarschuwde wel ervoor dat als een besmet iemand in zijn hand niest of hoest en nadien een deurklink vast pakt het zeer besmettelijk kan zijn voor de persoon die nadien de klink vast pakt .

0
14 Olivia

@14
Grotendeels eens.

Maar de eigenschappen van het virus zijn nog onbekend. Dus we weten helemaal niet zeker hoe warm het moet worden voordat het virus hier last van krijgt. Als dat 30 graden is dan zijn wij er voorlopig niet vanaf.

Als je naar de kaart kijkt dan lijkt er voorzichtig wel een patroon te ontstaan waar besmettingshaarden vaak de koudere gebieden zijn. Maar net als je daar hoop uit put hoor je over zieken in meer tropische gebieden of op het zuidelijk halfrond.

Ik zou bijna afsluiten met de hoofdconclusie van mijn afstudeeronderzoek (en vele andere afstudeeronderzoeken): much more research needed.

0
15 provo

@15
Besmetting gaat hoofdzakelijk van mens op mens
Verder maakt het het virus niks uit of een gebied tropische is zolang het maar van mens op mens kan besmetten .
Virus is buiten de mens om kwetsbaarder bij warmte dan bij koude wat beteken dat het bij warmte sneller het loodje legt als het ergens opzit .

Onderzoek wordt verricht in Gangelt Heinsberg in Duitsland , Daar waar de eerste Duitse uitbraak plaats vond , vind ik wel interessant .

0
16 Olivia

Die afstanden m.b.t. besmettelijkheid zijn natuurlijk relatief.. Plm. 2 meter bij een gewone conversatie, dus zonder windkracht en/of tocht daarbij.. Ingeval van mensen met verkoudheidsverschijnselen (hoesten/niezen) die afstand flink vergroten. Ik zou zeggen ingeval van mist/ vochtige weersomstandigheden ook. Dat lijkt toch vanzelfsprekend. Wanneer een rokend persoon, bv. met de wind in de rug, tegen je begint te bomen hap je ook volop sigarettenrook e.d.. mee. M.a.w. let wel op de wind, of beter nog ; loop direct door..?

0
17 Saysame

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@46 "Daar mag jij een voorbeeld aan nemen. . . ." En jij nog vééééééél meer: door niet mensen te ringeloren, mensen niet ...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

icnivad
Vanavond op tv: Drugsmilieu teistert Zuidwijk

@6 welnee, ook die krijgen de coke aan de deur afgeleverd....

3 minuten geleden geplaatst door icnivad

Graaier1000
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

"Schelden? Op de man spelen? Beledigen? → wangedrag.Gemeld!"@14, @19, @22, @28, @31, @35, @38 Wedergeboren,Bent u consequent en meld...

3 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Vanavond op tv: Drugsmilieu teistert Zuidwijk

Dit wordt alleen maar erger. Of je moet ergens wonen tussen de Rijksambtenaren met een salaris van 90k per jaar....

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Feldwebell
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@13 Welke troepen, waar stonden die troepen, en waar gingen die troepen dan heen? Namen en rugnummers graag. Hetzelfde geldt voor de zware bew...

8 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Biscanna
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@38 Geloof er geen zak van, je bent gewoon een ordinaire NSB'er....

9 minuten geleden geplaatst door Biscanna

LoydMorris
Chaos Ter Apel afgestraft door Ombudsman in fel rapport: ‘Nieuw dieptepunt dreigt’

Ombudsman. . . Nog zo'n figuur/instantie die langs de zijlijn staan te schreeuwen zonder zelf met gedegen oplossingen komen....

12 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Reconquista
Politie houdt meerdere mensen aan om steekpartij Ter Apel - NieuwRechts.nl

Ach ze bedoelen het niet zo. Die messen die ze altijd dragen zijn een teken van liefde en betrokkenheid en zijn slechts bedoeld om de Nederlande...

12 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Biscanna
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@3 Klopt. Dee islam is ook geen geloof, maar een terroristische groepering, die moet je bij aankomst, meteen hardhandig terug de zee in trappen....

16 minuten geleden geplaatst door Biscanna

NK. App
Adult Nude MoviesBrittanya OnlyfansMusasclassKhloe TerraFamily Pron VideoMom X VidosMariana MayaWww Xnxx Hd Videos ComMompov ReneeBrazzers DaniLena PaulpornCoje A Su HijaHusband Sharing Wife With FriendsBig Titties BreastfeedingSheridan Love OnlyfansHaily RoseTs Sienna GraceFacesittungOld And Yuong PornLick BallsCeleb JohPorn With BlondsDana Dearmond 2006Tamil Boys NudeKajal Six VideosThickassdaphne XxxLexi Nicole NudeKatie Sigmond NakedSurvival Island Sex SceneKing Noire PornNorth Indian Girl SexHot And Romantic PornSkip The GmaesMamaplugs LeaksKorean PornnMygrilfundTwinknudeAna De Armas ToplesIndiansexMaximo GarciaRemote Control Vibratorسکس دنیApril Flowers PornFakeagentcreampieR/hotwifeMejores Videos Pornos Españolesسکس میلفJacob Sartorius NudesBimbotoadTelugu Serial SexBest Forced Sex VideosIndian Brother Wife SexJihad NudeR NsfwasmrWww Sexy Porn Video ComNude FreePorns EbonyThe Lasr Of Us PornGf RevengeXxx Video TrainJesse Jane Porn MoviesEbony BjHindi SexyyJake AdamsMilking The ProstateFranscheska Jaimes업스Julia Ann Full PornBlue Picture Video Ke SathLiterotica.fomDeewilliamsIndian Nude FuckBengali Hot MmsPoonam Pandey Hot Sexy VideoNicolette Shea PovCumshots In Mainstream MoviesPatricia Arquette NudeTubsexerSwx VideosAndrea Jeremiah Sex VideosEva Notty MomBlue Film Sexy NangiGetting Pregnant PornPod Mara VideoAnime Feet PornMobile Porn ComValerie Perrine NudeUwutofuHot Women Top LessAesthetic PornographyBed Masti VideoTop Hindi PornPorn Cute HdHot Sexy Naked WomanGame NsfwBig Tits Hot BlondesHampstersAsiana StarrStraponesMatildem LeaksBroken Latina Whores RachellFreep0rnRhe PorndudeMelhores Filmes PornográficosBamg BrosPorn PublixHot Seducing ScenesTaylormadeclipwAva Addams VideosBhojpuri Actress Xxx VideosIndian Actress Xnxx VideosSuck A Nigga DickNipple Slip VideosNatural Big Saggy TitsE PornôXxxcdJuicy ThyccPornographi GratuitH Cup TitsPprn BlackedRob PioerDesi Blue Film ComMagdalene St Michaels PornRedrubeliveEmily Wiliis PornFather And Daughter PornographyEacort ItelandJav Po RnJanhvi Kapoor PornIndian Small SexHard SaxDaisy NakedDesi Porn AppAunty SexualSex MoiMastiflixPornhub YogaDesi Cam GirlSisterandbrotherxxxAva Addams GangSunny Lane CreampieSofia Silk PornPorn And PoopPorn DydeAsiatica FudendoNude TeenAnnabgo PornBailey Jay VideosArabell OnlyfansRedhead Boots