Ads Top

De bloeddruk op afstand meten



Patiƫnten mogen in deze tijden alleen voor heel urgente zaken naar de artsenpraktijk te komen, en soms mogen zij niet komen vanwege isolatie of quarantaine. Ook moeten veel huisartsen noodgedwongen thuis in isolatie blijven, omdat zij in aanraking zijn geweest met een COVID-19 positieve patiƫnt.

Het in Abcoude gevestigde bedrijf Medicine Men is vorig jaar gestart met een alternatieve manier van bloeddruk meten voor artsen: patiƫnten krijgen binnen twee werkdagen een door hun arts bestelde gevalideerde bloeddrukmeter per DHL thuis opgestuurd. Volgens een strak, officieel CVRM protocol voert de patiƫnt daarna een week lang metingen uit, op afstand gemonitord door Medicine Men. De arts ontvangt een digitaal rapport en de patiƫnt geeft de meter weer bij een DHL punt af. De meting is net zo betrouwbaar als de 24-uursmeting.

Het bedrijf heeft samen met artsen van het UMC Utrecht twee jaar lang aan de technologie gewerkt. In combinatie met de slimme logistiek kan een arts de bloeddrukmeting nu vanaf iedere locatie, ook vanuit huis, online aanvragen en de resultaten online bekijken.

Medicine Men geeft de komende drie maanden een extra korting op de verzendkosten aan huisartsen en ziekenhuizen die deze manier van werken willen uitproberen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.