Professor David Criekemans doceert internationale politiek aan de universiteit in Antwerpen.
Volledig scherm
Professor David Criekemans doceert internationale politiek aan de universiteit in Antwerpen. © De Afspraak

Professor internationale politiek: “We zullen VS in elkaar zien zakken komende weken”

“We zullen de VS letterlijk op onze televisieschermen in elkaar zien zakken de komende weken.” Dat voorspelt professor David Criekemans, die internationale politiek doceert aan de universiteit Antwerpen. Hij zei dat in De Afspraak op Canvas, waar het ging over het grotere geopolitieke plaatje van de wereldwijde coronacrisis.

74 reacties

  • phil smedts

    4 jaar geleden
    De VS hebben onlangs nog geprobeerd om EU bedrijven op te kopen zodat ze het alleenrecht zouden hebben op covid medicatie, zodat in eerste instantie alleen rijke amerikanen het medicijn zouden kunnen krijgen en als die voorzien zijn, de rest dik te laten betalen. Ze zullen het dan waarschijnlijk FREEDOM pills noemen. Wat doet de EU om zulke praktijken te voorkomen ?
  • Alain Dutrieue

    4 jaar geleden
    Er is één land waar we veel van kunnen leren, voor de toekomst, ivm besmettingen door het Coronavirus (en andere virussen) en dat is van Taiwan
  • luc baken

    4 jaar geleden
    als de amerikanen straks als eerste een corona vaccin ontwikkelen dan zullen de trump-haters als eerste in de rij staan om het te ontvangen
  • Benny de Groot

    4 jaar geleden
    Hopelijk zakt alles in elkaar over heel de wereld en kunnen we eens gaan nadenken over hoe het beter kan. Hoewel nadenken niet de sterkste kant is van het menselijke ras heb ik al gemerkt.
  • Frans Peeters

    4 jaar geleden
    Het zal nooit meer zijn als vroeger, einde globalisering