Archiefbeeld: Topkok Ron Blauw, Peter Koelewijn docent visopleiding en visspecialist Adriaan van Moort keuren haringen uit het eerste vaatje Hollandse Nieuwe op dat wordt geveild (2016)
Volledig scherm
Archiefbeeld: Topkok Ron Blauw, Peter Koelewijn docent visopleiding en visspecialist Adriaan van Moort keuren haringen uit het eerste vaatje Hollandse Nieuwe op dat wordt geveild (2016) © ANP

Ook dit jaar late opening van het haringseizoen

De start van het haringseizoen is dit jaar vastgesteld voor woensdag 14 juni. Daarmee is ook dit jaar door de branche gekozen voor een relatief late datum waarop de dit jaar te vangen Hollandse Nieuwe voor het eerst te verkrijgen zal zijn. De kans dat de start van het seizoen moet worden uitgesteld omdat er nog geen voldoende vette haring beschikbaar is, wordt daarmee verkleind.

  1. Groot koningsdagfestival is mikpunt van kritiek: ‘Jullie zouden je moeten schamen!’
    loveland

    Groot koningsdag­fes­ti­val is mikpunt van kritiek: ‘Jullie zouden je moeten schamen!’

    Hutjemutje op elkaar dansen, duwen en trekken bij de kluisjes en onmogelijk lang wachten op een drankje of om überhaupt binnen te komen. Het koningsfestival Loveland in Amsterdam verzandde afgelopen zaterdag volgens bezoekers in een ongeorganiseerde chaos. Loveland Events benadrukt dat het zich aan de vergunning heeft gehouden en dat er niet te veel kaarten zijn verkocht, maar dat het door ‘een samenloop van omstandigheden’ kwam. De gemeente Amsterdam ontkent dat er sprake was van onaangekondigde beveiligingsmaatregelen.
    Amsterdam