Translate

dinsdag 31 maart 2020

Door de coronavirus is het stil in de bossen : Een reden voor jagers om drachtige vossen en vossen die hun welpjes verzorgen neer te knallen



Jonge vosjes ( welpjes) gevangen in een vang
kooi

In Groningen wordt 's nachts met kunstlicht op vossen gejaagd worden. Midden in de paar-, kraam- en zoogperiode van vossen en hun jongen. Zowel drachtige vossen als vossen die hun jongen aan het verzorgen zijn kunnen worden doodgeschoten
.  


's Nachts, maar ook overdag, zijn vossen hun leven niet zeker. Ze mogen al het hele jaar door met het geweer worden doodgeschoten. Er worden akelige kastvallen en vangkooien gebruikt, waarin vooral jonge vossen de dood vinden. Daarnaast is de drijfjacht toegestaan én worden honden losgelaten in vossenburchten om de dieren bruut uit hun schuilplaatsen te jagen.


Vos
Vossen zijn nergens hun leven zeker.




De vos wordt, door jagers en boeren, vaak aangewezen als de grootste predator van weidevogels. Door deze veronderstelling wordt er in heel Nederland intensief op vossen gejaagd. De belangrijkste oorzaak van de achteruitgang van weidevogels zijn niet vossen, maar de intensieve landbouw, die grotendeels op maximale productie is gericht. De kwaliteit van de leefgebieden van weidevogels is ernstig aangetast.




Er is geen enkele reden om deze gruwelijke jachtpartijen op vossen nog langer toe te staan. Wij pleiten voor een algeheel jachtverbod in Nederland en België. Teken je onze petitie?

Hartelijke groet, 


placeholder
 


PS Ook in Zuid-Holland is de nachtelijke jacht op vossen toegestaan met hulp van kunstlicht, restlichtversterkers en warmtebeeldkijkers. Wij zijn samen met Fauna4Life naar de rechter gestapt.

PPS In Luxemburg was het de afgelopen vijf jaar verboden om op vossen te jagen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten