Wopke Hoekstra, minister van Financiën.
Volledig scherm
Wopke Hoekstra, minister van Financiën. © ANP

Hoekstra toont berouw na Europese kritiek: ‘We waren te weinig empathisch’

Minister van Financiën Wopke Hoekstra vindt dat hij vorige week te hard stelling heeft genomen in de discussie over een Europese aanpak van de coronacrisis. ,,We waren te weinig empathisch, zo eerlijk moeten we zijn’’, zei hij vanmiddag in het wekelijks gesprek met RTL Z

  1. Italiaanse politici halen in advertentie vernietigend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Italiaanse politici halen in adverten­tie vernieti­gend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Een groep prominente Italianen roept Duitsland in een paginagrote advertentie op niet zo ‘benepen en egoïstisch‘ te zijn als Nederland bij het bedenken van een financieel antwoord op de coronacrisis. ‘De Nederlandse houding is in ieder opzicht een voorbeeld van het gebrek aan ethiek en solidariteit’, schrijven burgemeesters en gouverneurs vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.
  2. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    28

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?