Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

De Balie Live, wat betekent de coronacrisis voor vluchtelingen en Amsterdamse huurders?

31 maart 2020, 13.24 uur · Aangepast 31 maart 2020, 18.51 uur · Door Redactie

In een nieuwe aflevering van De Balie Live zijn Ingrid Houtepen van Stichting Woon en Karin Arendsen van Stichting Bootvluchteling woensdag te gast. 

De Balie Live is een wekelijks kort gesprek dat digitaal via Zoom wordt gevoerd. Iedere week schuiven twee gasten aan die met hun poten in de modder van de coronacrisis staan.

Vorige week waren wethouder Rutger Groot Wassink en huisarts in opleiding Bernard Leenstra te gast en deze week spreekt De Balie-programmamaker Zara Tokzös met Ingrid Houtepen en Karin Arendsen .

Houtepen komt op voor belangen van Amsterdamse huurders, Arendsen is werkzaam bij Stichting Bootvluchteling en steunt kwetsbare mensen in vluchtelingenkampen in Griekenland. Wat is het effect van de coronacrisis op deze groepen?

Over De Balie Live
Nu alle zalen gesloten zijn, wil De Balie de ontmoeting en het publieke gesprek voortzetten met De Balie Live. Programmamakers spreken in De Balie Live met gasten over kunst, cultuur en de actualiteit. De Balie Live wordt woensdag en de komende dagen om 17.15, 18.15, 21.15 en 23.15 uur uitgezonden op AT5.