Minister-president Mark Rutte
Volledig scherm
Minister-president Mark Rutte © ANP

VVD laat PVV en Forum verder achter zich in virtuele peiling: ‘Rutte is een echte crisismanager’

Premier Mark Rutte krijgt veel waardering voor de manier waarop hij met de coronacrisis omgaat. In de eerste weken van de crisis stijgt de VVD met acht zetels in de virtuele peilingen. Geert Wilders (PVV) en Thierry Baudet (Forum voor Democratie) verliezen juist kiezers vanwege hun opstelling en het beleid dat zij hebben bepleit in deze crisis, blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Ipsos en EenVandaag.

  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.
  2. Koning Willem-Alexander: ‘Het coronavirus kunnen wij niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel’
    Play
    video

    Koning Wil­lem-Alexander: ‘Het coronavi­rus kunnen wij niet stoppen, het eenzaam­heids­vi­rus wel’

    Koning Willem-Alexander is trots op de wijze waarop Nederland omgaat met de coronacrisis. Hij leeft intens mee met patiënten en nabestaanden van slachtoffers en spreekt zijn waardering uit voor iedereen die beroepsmatig of vrijwillig een steentje bijdraagt. ,,U allen zorgt ervoor dat ondanks de verlamming van het openbare leven, het hart van onze samenleving blijft kloppen’’, zei hij zojuist in een toespraak op de televisie.