MKB-voorzitter: scheld helft van de schulden kwijt

Nieuws
Voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof denkt dat 50 procent van alle schulden van bedrijven moet worden kwijtgescholden om een faillissementsgolf te voorkomen. Dat zegt hij in een interview in FD.
anp
dinsdag 31 maart 2020 om 06:12
Afbeelding
beeld anp

De overheidssteun en aflossingspauzes van de banken zijn volgens Vonhof niet genoeg. “Bedrijven komen de coronacrisis alleen te boven als ze aan het eind van de huidige periode van stilstand ook aanzienlijke schuldverlichting krijgen”, aldus Vonhof. Met de aflossingspauzes schuiven de banken de problemen voor zich uit, volgens de mkb-voorzitter.

“De banken willen geen afscheid nemen van hun rendement. Uiteindelijk is dat geen echte oplossing. Dat is uitstel van executie voor heel veel ondernemers”, stelt Vonhof.

Veel banken houden zich ook nog niet aan hun eigen plannen, zegt de voorzitter. “Mijn mailbox loopt over met honderden verhalen van ondernemers die worden afgewezen of naar bijzonder beheer moeten omdat ze een slechte businesscase hebben. Hoe kan het anders op het ogenblik? De banken denken nog in oude kaders.”

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

LTO vertrouwt op werking blauwtongvaccin voor hoogseizoen

Land- en Tuinbouworganisatie LTO haalt opgelucht adem nu het Spaanse vaccin tegen het blauwtongvirus is goedgekeurd door de landbouwminister. 'De tijd begon te dringen', zegt Jeannette van de Ven, portefeuillehouder Gezonde Dieren bij LTO in een verklaring.

Afbeelding

Moederbedrijf Douglas stijgt fors bij beursgang op Damrak

CVC Capital Partners is vrijdag hard gestegen bij de beursgang in Amsterdam. De eigenaar van cosmetica- en parfumerieketen Douglas en het bekende Zwitserse horlogemerk Breitling noteerde kort na aanvang van de handel op 17,55 euro.

Afbeelding

KLM-personeel mag voortaan ook sneakers dragen

KLM-medewerkers mogen binnenkort ook sneakers onder hun uniform dragen tijdens het werk. De meeste vrouwelijke medewerkers dragen nu nog hakken, maar vanaf 6 mei mogen ze ook kiezen voor een sportieve schoen.

Afbeelding

Lagere gasprijzen drukken winst TotalEnergies

Olie- en gasconcern TotalEnergies heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een lagere winst geboekt dan een jaar eerder. Door de milde winter en goed gevulde gasopslagen in Europa lagen de prijzen voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) veel lager, wat de resultaten van het Fr..

Afbeelding

Mijnbouwer Anglo American wijst miljardenbod BHP af

Mijnbouwer Anglo American heeft het overnamevoorstel van zijn grotere concurrent BHP afgewezen. Volgens het bestuur van het Britse en Zuid-Afrikaanse bedrijf is het bod te laag.

Afbeelding

Aandacht voor beursgang moederbedrijf Douglas op Damrak

Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar de beursgang van investeringsmaatschappij CVC Capital Partners. De in Luxemburg gevestigde eigenaar van cosmetica- en parfumerieketen Douglas en het bekende Zwitserse horlogemerk Breitling, verwacht in totaal..