door Havermout in Buitenland  ·  124 Reacties

  • 23
  • 1316x gelezen
Reageer met een Emoji
19
5
1
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

haal maar geld op bij jullie maffiosi, die barsten van het geld

4
101 Roomboterbabbelaar

** gebruiker verwijderd **

@23

-- Tijden de watersnood van 1953 waar 2000 Nederlanders omkwamen werden wij gered door omringende landen. Denk dat Rutte en Hoekstra niet goed opgelet hebben tijdens die geschiedenislessen. --

Hoe kun je nou mensen redden die omkwamen door verdrinking?

102 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@102 . Dus in 1953 zouden "omringende landen" te hulp zijn geschoten waar ze op 10 mei 1940 nog nooit van Rotterdam hadden gehoord?

103 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Even ter zijde, ik vind wel dat we die landen moeten helpen. Hoe en waarmee weet ik niet maar we kunnen ze niet laten zitten.

Misschien kunnen we in ruil voor hulp aan de Baas van Italië vragen om zijn straten en Lampedusa te ontdoen van al dat zwem-en bootvolk dat hij maar binnen liet komen.

Van een ruil naar een deal.

104 verwijderd924924212
105 iedereen heeft recht op mijn mening

@100 Nee, ze vragen niet om ziekenhuisbedden of medicijnen, ze vragen om geld. Ze hebben een probleem met hun economie. Ze hebben jarenlang ons de middelvinger gegeven toen we opriepen om hun schuld af te lossen. Ze riepen minder dan een half jaar geleden nog op om hun begrotingstekort te laten oplopen. We roepen al sinds de kredietcrisis om te sparen voor onverwachte tegenslagen en nu komt er een onverwachte tegenslag en nu roepen ze dat ze die niet verwacht hadden. Ik zie niet in waarom het geld waarvoor ik gewerkt heb naar hun toe zou moeten gaan. Zoek het effe lekker zelf uit.

1
106 RazorBlade

@105 Ik rijd ook in een Duitse auto, wat heeft dat er mee te maken? Als ik te hard rijd in Nederland dan kan ik de bekeuring toch ook niet laten betalen door de Duitsers omdat ik in een Duitse auto rijd? Die boten worden toch niet ingezet door Nederlandse overheid? Wat is dat voor kromme redenering?

1
107 RazorBlade

@107 De waarheid doet pijn he?

3
108 iedereen heeft recht op mijn mening

@108 Ja het doet me pijn dat er sukkels zijn die aan mensensmokkel doen. Ik zie alleen niet in wat ik daar als Nederlandse belastingbetaler mee te maken heb.

1
109 RazorBlade

@108 Wat me overigens nog meer pijn doet is dat Rutte heeft gezegd dat hij de Italianen niet gaat helpen met noodsteun. Als Rutte iets zegt dan weet je eigenlijk al dat hij aan het liegen is. Hij zal dus straks weer netjes zijn blanco checks gaan uitschrijven.

3
110 RazorBlade

@100
U begrijpt het.
Dát is nu precies, waar het nu om gaat.
En iedereen in Europa en weldra de hele wereld, zit in dezelfde situatie.
Een situatie waar we op een redelijke manier, met elkaar uit moeten zien te komen.
Daar past niet bij, dat we van álles wat niets met deze crisis te maken heeft, erbij halen.
Dat geldt voor beide partijen in dit "conflict"...
Het zijn altijd onschuldige burgers, die van zo'n "conflict" tussen landen, het slachtoffer worden.
Dat moeten we nú zien te voorkomen.

1
111 Dieke

Italië maakt misbruik van deze akelige situatie.
Een lening betekent dat je ook geld terug betaald, begin daar eens mee.

0
112 Xmod

@110 Gaat niet om een blanco cheque maar een noodfonds aanbreken waar heel Europa garant voor staat..

U heeft duidelijk de fantasie van een 5 jarige

1
113 iedereen heeft recht op mijn mening

@92 Dan blijf je toch lekker daar doei !

Meestal die hier niet aan de man/ vrouw komen zitten daar !

0
114 Moskowfiets

@113 Sorry, maar ik trap niet in al die financiële constructies. Hoe je het ook wendt of keert, ze hebben daar geld nodig omdat ze niet gespaard hebben en wij moeten dat gaan betalen. Of dat ze dat nu doen via een noodfonds, Euro bonds, inflatie of welke andere creatieve manier dan ook maakt niet zo heel veel uit. Die constructies bedenken ze omdat ze anders problemen krijgen bij de verkiezingen.

Stel je voor dat ze die constructies niet zouden verzinnen en het voor iedereen duidelijk zou zijn wat er aan de hand is dan zou waarschijnlijk niemand het pikken. Er zit 400 miljard in dat noodfonds. Dat is dus ongeveer voor iedere Europeaan 1000 Euro. Stel je voor dat nu de bel gaat bij jou en Rutte staat op de stoep en hij vraagt met hoeveel mensen je in jouw huis woont. Jij zegt 4. Vervolgens vraagt hij dan 4000 Euro aan jou. Jij zegt dat je dat niet hebt. Oh, dat is geen probleem, we nemen de auto mee en de TV, dat zou voldoende moeten zijn. Jij vraagt nog even waar het voor is. Rutte zegt dan dat het voor de Italianen is omdat die al jaren weigeren hun schuld af te betalen en ze nu een probleem hebben.

Hoeveel kiezers denk je dan dat Rutte volgend jaar nog over heeft na de verkiezingen?

Oh, en denk maar niet dat het bij die 1000 Euro per persoon blijft. Wat denk je van TARGET 2? Daarvan hebben we ook nog een tegoed van een slordige 100 miljard in Nederland. Oeps, dat is weer ruim 5000 Euro per Nederlander. Voor een gezin van 4 is dat dus even 20.000 Euro dat we nog tegoed hebben van de EU. En wat denk dat er gebeurd met dat bij blijven drukken van Euro's? Inderdaad geld wordt minder waard. De EU streeft naar een inflatie van 2%. Dat is inderdaad gunstig voor landen als Italië die meer dan 130% van het BNP aan schuld hebben omdat die dan veel minder terug hoeven te betalen maar het is wat minder voor de Nederlandse pensioen potten waar iets van 1000 miljard in zit. 2% van 1000 miljard is ook gewoon 20 miljard per jaar dat ons geld minder waard wordt. Dat is dus ook simpelweg ieder jaar 4 duizend Euro voor een gezin van 4.

En ongetwijfeld ga je me nu vertellen waar al mijn rekenfouten zitten maar bespaar je de moeite. Pas als je kan aantonen dat we geld verdienen aan de EU dan ben ik geïnteresseerd. En nee, handel dreven we ook al voor de EU bestond dus dat geld dat we daar mee verdienen is niet te wijten aan de EU. De EU is gewoon een ongelofelijke geldstroom naar het zuiden en het oosten. En nee, ze vragen niet om hulp, ze eisen het. Sterker nog, de Grieken hebben ons er zelfs mee gechanteerd. Als je onze schulden niet kwijt scheld dan gaan we failliet en zie je helemaal je geld niet terug. Daar kwam het op neer. Dat zelfde spelletje gaat Italië binnenkort ook spelen. Let maar op.

En Nederland gaat ook heel hard getroffen worden door het Corona virus maar wij moeten het zelf maar uitzoeken.

0
115 RazorBlade

Ik zie dat ik net te laat ben met mij voorspelling dat ze gaan dreigen met niet terug betalen. Dat lijkt dus al aan de gang te zijn. Het is allemaal zo voorspelbaar.

0
116 RazorBlade

@115

Economen zeggen niet voor niks dat we fout gehandeld hebben.. Waarom denkt u?

Italië staat steevast in het lijstje van onze belangrijkste handelspartners. Ook in 2018 behoort het Zuid-Europese land – zowel wat betreft de in- als de uitvoer van producten – weer tot de top 10. Dat is ook terug te zien in de handelscijfers.

Totale uitvoer€ 20,3 miljard2018+ 7,1%
Totale invoer€ 10,8 miljard2018+ 9,3%
Handelsbalans (positief/negatief)€ 9,5 miljard (+)2018+ 4,8%

Wij hebben Italie duidelijk harder nodig dan Italie ons.. Daarom zijn Rukke en Hoerstra zo geschrokken van de reactie van de Italianen.

0
117 iedereen heeft recht op mijn mening

@117 Zoals gezegd heeft handel niets met lidmaatschap van de EU te maken. We hebben veel langer met de Italianen gehandeld toen we geen lid waren van de EU dan we met ze gehandeld hebben terwijl we in de EU zitten. We handelen toch ook met een heleboel landen die buiten de EU zitten.

0
118 RazorBlade

@118 Dat is een naïeve beredenering

Bijna al onze handel doen we met West-Europese landen zoals

1 Duitsland
2 Belgie
3 UK
4 Frankrijk
5 Italie

Wij hebben Italie duidelijk harder nodig dan zij ons.. Italie heeft ook een handelsoverschot net als ons land maar doet veel meer zaken met landen buiten Europa zoals Amerika.

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/25/italie-vijfde-exportbestemming

0
119 iedereen heeft recht op mijn mening

@119 Nogmaals, we hebben de EU niet nodig om handel te drijven. Dat doen we al veel langer dan de EU bestaat. Toon nu gewoon eens aan dat we geen handel zouden hebben gedreven met Italië als we de EU nooit zouden hebben opgericht of kap anders met die onzin om handel toe te schrijven aan de EU.

0
120 RazorBlade

@120 Kap zelf nu eens met die onderbuik sentimenten en onderbouw uw overtuigingen nu eens met een bron/link en cijfers..

U bent anders niet geloofwaardig voor mij..

0
121 iedereen heeft recht op mijn mening

@121 Welke bron of cijfers heb je nodig van cijfers die je niet zelfstandig kan vinden? Wil je weten hoeveel er in de pensioenpotten zit? wil je weten welke bedragen we tegoed hebben met TARGET2? Wil je weten welke inflatie we nastreven in de EU? Zijn er misschien andere cijfers die je mist, niet gevonden krijgt en die je wilt checken? Roept u maar.

pensioen 1560 miljard:
https://financieel.infonu.nl/diversen/187706-hoeveel-pensioengeld-is-er-begin-2020-in-nederland.html

TARGET2 balans Nederland 55 miljard positief:
http://sdw.ecb.europa.eu/browse.do?node=bbn4859

TARGET2 balans Italie 383 miljard negatief:
http://sdw.ecb.europa.eu/browse.do?node=bbn4859

Inflatie Nederland 2019 gemiddeld: 2,63%
https://nl.inflation.eu/inflatiecijfers/cpi-inflatie-2019.aspx

Ik heb overigens niet de illusie dat ik nu ineens geloofwaardiger ben in jouw ogen. Jij vindt waarschijnlijk iedereen die niet niet achter het EU verhaal aanhobbelt ongeloofwaardig, een populist en vooral iemand waar je niet naar moet luisteren. Je zal misschien eens die oogkleppen moeten afdoen en moeten erkennen dat de EU niet alleen maar halleluja is en dat er net zo goed redenen zijn waarom mensen zich tegen de EU keren als dat er goede argumenten zijn om voor de EU te zijn. Ik ben er een voorstander van dat landen in eerste instantie verantwoordelijk zijn voor hun eigen begroting. Natuurlijk moet het mogelijk zijn dat landen elkaar helpen. Net zo goed als dat het verstandig is om internationaal handel te drijven zo is het ook verstandig om internationaal elkaar te helpen op andere gebieden. Het gaat alleen niet werken om zogenaamd samen te werken op financieel gebied waarbij er een aantal landen altijd geld over de balk smijten en anderen spaarzaam zijn en proberen om geld te verdienen. Ik hoorde net Rutte weer speken over een financiële gift aan Italië. Dank je wel Rutte, dat is wel het geld dat ik verdiend heb met hard werken. Ik heb geen idee waarom hij dat aan Italië wil geven terwijl er nog veel armere landen zijn op deze wereld. En als je dat dan weg geeft doe het dan slim. Geef iemand die niet te eten heeft geen vis maar een hengel.

0
122 RazorBlade

@86 van mij zeker maar het is een risico. Net als bij operaties. Mijn vader is b.v. 86 jaar en vanaf 80 jaar mag hij niet meer worden geopereerd omdat de kans op operaties enorm groot is. Vorig jaar werd er een uitzondering gemaakt en prompt een zeer ernstige bloeding die met moeite gestild is. Dit doen ze nu niet meer. Het risico is te groot. Na 80 jaar niet meer opereren.

En ook bij Corvid19 sturen ze geen patiënten meer door naar de beademing. Huisartsen moeten nu 80 jarige bellen dat ze niet meer aan de beademing meer komen wegens te grote complicaties ook bij gezonde 80ers. Je ligt dan namelijk 3 weken in een soort coma en hersteld dan niet meer goed als oudere. Jongeren hebben erna ook blijvende longschade voor de rest van het leven.

Je ziet het ook in Italië waar WEL iedereen aan de beademing komt ongeacht de leeftijd. Komt er een fysiek goede oudere binnen die toch overlijd, voor een jongere is geen plek meer dus die gaat ook dood. En zo heb je 2 doden. 30% van de doden in talie had gered kunnen worden als ze eerst de jongeren zouden doen, Bij de ouderen is de overlevingskans 5% plus levenslang schade

0
123 Goesenaar

@123 Wat betreft operaties ben ik het met u eens.

Een collega van me verwoordde het vandaag treffend:
Deze maatregelen zijn alleen nodig omdat ze de IC-plekken hebben wegbezuinigd. Daarom moet nu het land in quarantaine en daarom is er sprake van triage.

Bij de greipgolf van 2018 lagen de IC's al overvol. Toen lagen er ook voornamelijk ouderen op de IC's. Toen waren er echter 2056 IC-plekken, nu twee jaar later zijn dat er maar 1150. Als je met te weinig middelen een epidemie ingaat, kun je deze problemen verwachten. Triage was 2 jaar geleden niet aan de orde maar nu met de wegbezuinigde IC-plekken wel. Dat is dus primair de oorzaak en niet de overlevingskans en de bijkomende schade.

0
124 Hollander1967

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Zo ziek, verrot is de huidige samenleving inmiddels. . . Hier zijn de mensen voor gevallen, die wij op deze 4e mei herdenken. . . ...

4 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@1 Er liep nog nooit iemand met een Nederlandse vlag demonstratief te zwaaien op 4 mei, tijdens de dodenherdenking op de Dam. . . ...

7 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

eh
Muziekdraadje

@2912 aj, sterkte....

1 uur geleden geplaatst door eh

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

De Nederlandse vlag is dus ook verboden? dus zij vielen blijkbaar niet voor onze vrijheid?...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Eliot Higgins van Bellingcat: ‘Voor dit werk moet je obsessief zijn’

Bellingkat, werd alom gelauwerd, omdat het door westerse overheden gewenst nepnieuws bracht. ...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

2 uur geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

4 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

4 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Porn Free MassagesTeenager BralessXnxx Sex Hd ComNaked AnimScan PornoPorn HommemadeFakwhubCharlotte ListcrawlerAnglina White PornX VidaoLive Sex Video TamilParis BanksWww Sex Video VillageBig Tit LesbionGrooping BoobsTrannytrapNicecuntFrench PornoManhwax ComicsFree Erotica Short StoriesXhamster Lndian萌白酱Fae TitsEmily Willis TwitterBratty Sis X VideosXxx Indian RandiErotic KristenRecits ErotiqueThefappening Kate UptonKing Of TwinksLisa Sparks World RecordFatmomtubeSex Sister HindiEbony Dry HumpBryce Dallas Howard NudesCelebs LeaksGirl Indian PornRough Gang BangBlack Porn 2023Emjayplays Onlyfans Leakتويتر سكسيGayporn Big CocksKitty CamsHoli SexXxx Boy ComYinileonAge Difference HentaiMilf KoiPhillippino PornGraping PornSexwithcamiC 21 HentaiLieu DedragueTachel Cook NudeShantel Vansanten NakedMia Khalifa GifsAutumren NudesIndeanxxxMom Friends PornTwo Girl XvideoBobs Kiss VideoAmerica NaughtyJapanese Big Booty PornMoster Porn CartoonMistress T MomAi Porn PicsPorn Family TherpayTvchix MobileAshnikko NudesSaudi Arabia XnxxXxx Lesbian Sex VideoPriyanka Chopra Xx VidoBailey Jay CockDoggy StylepornBody To Body Massage SexChloe Amour OnlyfansVideos Pornograficos Esperanza GomezThreesome Sex VideosXxx DedMumbai Ka Sex Video HdXxx SekshiMia Khalifa Removing ClothesSploogeLisa Ann Anal MassageTamil Village Blue FilmXxx Hindi PronBrazers Hd ComMilf Asian MassageTorture Bdsm PornWonder Woman NakedJurassic CockLeah_mifsudNatalieroush NudeGrindin PornAsian HandjobXxx Hd Videos DownloadMadison Beer PornBoudi Xxx PhotoPresident Lee PornPornopovAmateur Bbw Porn40something MagBangala X VideoAdison Ray PornAssistir HentayEvan StoneAlina Rai Full PornPorn Hub XxxErotic Stories KristenMolly Eskam LeaksSofia Bevarly OnlyfansElissa Victoria OnlyfansDayna VendetaaReallicecamManga Origin.frHuge Boobs NudeIndian Xnxx VideosHairy Young VaginasForeign Women Sex VideoMaturetube.conmPorn InterativoNivetha Pethuraj Hot PhotosNude Pictures Of Beautiful WomenFallendollVideos Pornos PutalocuraTamashi InaertMasiela Lusha Hot365 Days Sex VideoDesi Chut Sex VideoHot Nude PhotoshootXxxx Sex Hd VideoPlayboy Tripple PlayIndian Sex CamsBrooklyn BaileyCarmella BinggImpregnation Fantasy PornForced Lezbian PornXxvritsSexy HiveHandjob ForceSexy Videos From YoutubePornos De LesbienneAnine Lesbian PornAnna Clair CloudsDeepthroating PicsCena SexShridevi Ki Sexy VideoWho Is Savita BhabhiTag After School All Deaths Not CensoredEugenia Cooney Porn