De Sea Food Whole Sale Market in Wuhan. "Door niet-gereglementeerde veehouderij-praktijken kan een zoönose (elke ziekte of infectie die van nature overdraagbaar is van gewervelde dieren op mensen, red.) zoals H5N1 in de veestapel circuleren."
Volledig scherm
PREMIUM
De Sea Food Whole Sale Market in Wuhan. "Door niet-gereglementeerde veehouderij-praktijken kan een zoönose (elke ziekte of infectie die van nature overdraagbaar is van gewervelde dieren op mensen, red.) zoals H5N1 in de veestapel circuleren." © SCMP

Amerikaanse inlichtingendienst voorspelde corona-epidemie al in 2008 tot in kleinste detail

Wat ons dezer dagen overkomt, stond in 2008 al gedetailleerd beschreven op pagina 75 van een rapport van de Amerikaanse inlichtingendienst National Intelligence Council (NIC). “Elke paar maanden zullen er golven van nieuwe gevallen optreden. In het ergste geval zullen tientallen tot honderden miljoenen Amerikanen in de VS ziek worden”, luidt de voorspelling van 12 jaar geleden.

43 reacties

  • Lionel De Leeuw

    2 jaar geleden
    Jan vandenberghe, daar zeg je zoiets. Waar is Europa in dit geval ? Ieder land moddert maar aan op eigen manier.
  • Maurice Verheyen

    4 jaar geleden
    Het wordt tijd dat Europa ook gezondheidszorg als bevoegdheid krijgt. Nu is het een zootje met alle gevolgen van dien. Het zo verguisde Duitsland van Merken scoort nog het beste.
  • Jos Vandenbergh

    4 jaar geleden
    Omdat dit te voorspellen moet je geen studie door duizenden in de CIA laten gebeuren .Met een beetje gezond verstand weet je dat dit misschien de eerste pandemie is sinds de Spaanse griep maar zal spijtig genoeg zeker niet de laatste zijn in deze global world.
  • Kristine Delacourt

    4 jaar geleden
    Het virus is een natuurlijk fenomeen dat iedereen kan voorspellen. Om zich te verspreiden maakt het gebruik van alles wat het moderne leven zo leuk maakt: open grenzen, veelvuldig reizen, massa events, veelvuldig op restaurant en op cafe gaan. De vraag is hoe goed we voorbereid zijn en hoe we op de crisis reageren. In België gaan we er beter mee om dan in veel andere landen. De beste reactie is die van Duitsland: zeer veel testen om de verspreiding goed onder controle te houden.
  • Jan VANDEN BERGHE

    4 jaar geleden
    Wat heeft Europa dan gedaan? We horen ze niet. We zien ze niet. De president van Amerika laat nog van zich horen. De president van Europa verstopt zich. Het is duidelijk dat we essentiële producten lokaal moeten produceren, liefst zelfs per land.