F1 Nieuws

Mercedes helpt tegen het coronavirus: Niet meer aan beademingsapparatuur

Mercedes helpt tegen het coronavirus: Niet meer aan beademingsapparatuur

30-03-2020 09:32
24

De Formule 1-wereld mag dan even helemaal stilstaan door het coronavirus, maar dat heeft Mercedes er niet van weerhouden om wat te produceren. Dit keer is het echter geen innovatief ontwerp voor op de wagen, maar in strijd tegen het COVID-19.

In een week tijd hebben de universiteit van Londen samen met het Formule 1-team van Mercedes een product ontwikkeld dat zuurstof naar de longen stuurt, zonder dat er beademingsapparatuur nodig is. Waar dit normaal misschien wel jaren kan duren om te ontwikkelen, was het nu in een week klaar.

Het masker dat onder de titel Continuous Positive Airway Pressure (CPAP) gaat, zorgt ervoor dat er continu lucht naar de longen wordt geblazen, zodat de patiënt niet zelf veel moeite moet doen om adem te halen. Dit is namelijk een groot probleem van het coronavirus, dat de longen vult en daardoor minder ruimte vrij komt voor lucht.

Mercedes helpt tegen coronavirus

Het ontwerp wordt nu getest en als het goed uit die test komt, kan Mercedes 1000 CPAP’s maken per dag. Hierdoor zouden mensen met het coronavirus minder moeite moeten hebben met het ademhalen en zo zou ook het probleem van ineen klappende longen worden verholpen. Andy Cowell, topman van Mercedes, is maar wat blij met de ontwikkeling.

‘’De Formule 1-wereld heeft zich indrukwekkend opgesteld om zich zoveel mogelijk in te zetten in de strijd tegen het coronavirus. We zijn trots dat we onderdeel kunnen zijn van de CPAP om te zorgen dat het product zo snel en zoveel mogelijk kan worden geleverd aan de mensen die het nodig hebben’’, aldus Cowell tegenover de BBC.