door Stampertje in Politiek  ·  341 Reacties

  • 28
  • 1756x gelezen
Reageer met een Emoji
8
2
1
32

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

301 Stampertje

* Verwijderd door de redactie *

302 Bleke Betty

@302 : Maar Bleke Betty wat zeg je nou ? In je post @253 ben je zo van het overleg en het niet uitsluiten van groepen mensen. Leeftijd of chronisch ziek zou er niet toe mogen doen ook al zijn de kansen dan minimaal. En nu wil je de kanslozen het land uit sturen.

4
303 Winterpret

Toen de eerste patiënten op de ic's werden opgenomen was dat geen onderwerp/probleem, nu men bedden tekort komt wel.

3
304 Voorzittershamer

@304 : De afweging of iemand wel of niet op de IC komt wordt al langer gemaakt.
Nu er een capaciteitstekort komt moet de lat noodgedwongen hoger komen te liggen om het sterftecijfer zo laag mogelijk te houden. De IC is niet een wonderafdeling waar je na je verblijf vrolijk naar buiten huppelt. Het is een zwaar traject en het is gewoon een feit dat mensen met een zwakkere gezondheid door ouderdom of ziekte daar veelal niet doorheen komen.

De keuze die dan wordt gemaakt is om het leed zoveel mogelijk te beperken en dat doe je door zoveel mogelijk mensen er doorheen te helpen en niet door mensen met een zeer lage overlevingskans de schaarse middelen toe te kennen zodat je uiteindelijk niet 1 maar 2 doden te betreuren hebt.

5
305 Winterpret

@305

Door de tekorten worden nu mensen naar huis gestuurd om daar wie weet te overlijden...was er geen tekort geweest had men nadat artsen zaken hadden afgewogen de man/vrouw wel hebben opgenomen. Nu zullen er families zijn die doden hebben te betreuren omdat er geen bedden meer waren..best wel triest.

2
306 Voorzittershamer

@306 : Dat klopt, als er meer capaciteit was geweest dan had je meer mensen kunnen helpen en waren er minder doden te betreuren. Dat waren dan trouwens niet alleen corona patienten geweest. Doordat andere behandelingen voor veel mensen zijn uitgesteld zullen er ongetwijfeld ook onder die groep doden vallen, alleen zie je die niet terug in de cijfers. We maken nu een beetje mee wat in ontwikkelingslanden de normale gang van zaken is.

5
307 Winterpret

@307

Van gaaf land tot nivo ontwikkelingsland en dat in een rap tempo....

4
308 Voorzittershamer

@303 Xenofobie is hardnekkiger dan Covid-19, van de laatste kun jr namelijk genezen question

6
309 Myth63

@308 Niet overdrijven, ontwikkelingslanden zitten continu in zo'n situatie. Ik ken de verhalen uit eerste hand en het betreft niet eens de allerarmsten maar 2/3 van de bevolking daar.

7
310 Myth63

@310

We maakten slechts een kleine vergelijking...

3
311 Voorzittershamer

* Verwijderd door de redactie *

312 Bleke Betty

@309
Van een goedgevoelverslaving iig niet, blijkt hier elke dag.

3
313 Bleke Betty

@310
Hoogste tijd dat ze daar dan eens iets aan gaan doen. Ondanks de duizenden miljarden die ze krijgen blijven het religestoorde stammen gekken die liever vechten dan zaaien en oogsten. liever bloed verspillen dan eerlijk zweet produceren. Te beginnen met de corruptie aanpakken zodat het vele geld wat e eigenlijk bezitten uit de zakken van eigen graaiers kunnen aanwenden voor verbeteringen in het land. Eigen verantwoordelijkheid, niet de onze al willen de goedgevoelverslaafden dat ook zoveel mogelijk aanpraten.

4
314 Bleke Betty

@311 Ok. We hebben nu een enigszins vergelijkbare situatie, maar ook volle ipv bolle buikjes en een warme gaskachel question

2
315 Myth63

* Verwijderd door de redactie *

316 dmpr2.3

Tsja, de zorg is jarenlang kapot bezuinigd en de verzorgingsstaat is blijkbaar uitsluitend nog bedoeld voor, het liefst gezonde, mensen die actief deelnemen aan het arbeidsproces. Zieke ouderen kunnen een aspirientje krijgen en letterlijk de pleuris genieten. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

3
317 nostradamus666

Het geboortebewijs van een 80-plusser levert niets meer op; daar kan een staat geen staatsschuld meer op afsluiten. Daarna is de beurt aan de werklozen.

4
318 Vilseledd

Het zijn dus niet allemaal "helden", die vinden, dat ze een dergelijke afweging moeten maken..
Dàt geldt óók voor de "helden" in de huisartsenpraktijken, die gezonde oudere mensen nu alvast met een "slecht nieuws gesprek" confronteren.
Dat het óók anders kan, bewijzen de Belgen.
Daar belt iemand, die daar speciaal mee belast is, ouderen op om te vragen hoe het met ze gaat tijdens deze crisis en óf ze nóg ergens hulp bij nodig hebben...
Totaal andere insteek. "Slecht nieuws gesprekken" worden niet gehouden...

2
319 Dieke

@317 Het probleem is dat we steeds weer dit kabinet kiezen. Deze corona crisis maakt in de ogen van veel Nederlanders Rutte weer tot een held. Collectief geheugenverlies. Op nu.nl zijn er zelfs die helemaal lyrisch zijn over dit kabinet en hoe goed we hier alles voor elkaar hebben en hoe gelukkig ze wel niet zijn. Ik schreef nog: vergeten wat er ons allemaal beloofd was? Reacties: wat dan?? Serieus, zien ze niet hoe de zorg, onderwijs en politie afgebroken zijn in al die jaren? Of zitten ze thuis hun voorraad xtc op te eten in quarantaine?

1
320 Frangipani

@316 inderdaad. Collectief geheugenverlies. Om na de verkiezingen weer te gaan zeuren als Rutte ons nog meer en zwaarder belast. Serieus, ik heb nooit in mijn leven zoveel van mijn salaris in moeten leveren aan vaste lasten.

1
321 Frangipani

@13 : 80 is oud genoeg, waarvoor?

0
322 Reagentje

@10 Ter verantwoording? Nee hoor, iedereen is tot traantjes geroerd door Rutte op tv, dus alle ellende is weer vergeten! Zo gemakkelijk gaat dat. Om dan na de verkiezingen weer te zeuren over alle bezuinigingen en extra belastingen.zucht....

1
323 Frangipani

@301 :
Dikke + met als toevoeging dat die discussie er ook om ging dat wel behandelen vaak nauwelijks winst oplevert in extra levensdagen, echter dat de kwaliteit van die dagen wel slechter wordt door complicaties.

Hetzelfde is nu ook actueel:
Voor iedereen maar vooral voor ouderen geldt dat na (gemiddeld) 23 dagen aan de beademing er zware complicaties kunnen zijn. Denk dan o.a. aan 6 tot 12 maanden revalideren, met vaak een blijvende sterk verminderde longfunctie.

0
324 Jackd

@157 zou ik niet enkel op leeftijd doen, een obese roker van 32 kan zijn lichaam meer vernield hebben dan bijv. een actieve maraton vegetarier van 90+

0
325 maarten1234

* Verwijderd door de redactie *

326 Stampertje

Om maar even als een olifant door een porceleinkast te gaan: wie betaalt, betaalt. We lijken te vergeten dat we individueel voor onze zorg betalen en dus ook mogen bepalen welke zorg we willen

1
327 Reagentje

Stelletje vieze leugenaars. Eerst jarenlang mensen met longontsteking of bronchitis wegsturen, zonder antibiotica of, bij veel aandringen, een veel te korte kuur "want mensen maken hun kuur niet af en worden resistent"?????

Na een paar jaar van dat valt zo iemand onder COPD en wordt er alleen nog palliatief mee omgegaan, men krijgt pufjes die in eerste instantie helpen maar wel zorgen dat het longweefsel zich nooit meer kan herstellen.

Dit traject is speciaal voor "deplorables" oftewel mensen die niet kunnen werken, vervroegd opengesteld, voordat ze vijftig zijn.

Ze zeggen alleen maar dat de IC niet gaat werken voor iemand van boven de 80 omdat mensen te kwaad werden dat er werd gezegd, laten wie die maar als eersten laten vallen. Dan komen ze met dit soort "kennis" ineens. Ga ergens anders staan liegen, we zijn niet achterlijk!

2
328 Wendel

@322 Oud genoeg om te sterven. Kijk maar eens naar de statistieken met betrekking tot de ic: slechts 3 procent van de de opgenomen 80+-ers komt op de ic terecht, terwijl van 60 procent van de mensen die in het ziekenhuis aan Covid-19 sterven ouder is dan 80.
De praktijk is dus nu al dat 80 plussers niet de ic terecht komen.
Bij de griep doen we geen enkele moeite om 80 plussers te redden, kennelijk vinden de meeste mensen 80 oud genoeg.

0
329 Myth63

@329 correctie: slechts 3 procent van de mensen op de ic is 80+.

0
330 Myth63

@328 Onzin, ook als er wel plaats is heeft 3/4 van de overledenen geen ic gezien. Bijvoorbeeld in 2017/2018 was het druk in de ziekenhuizen maar er was geen tekort.

0
331 Myth63

@327 Dat doen we niet, het is een collectieve verzekering. Ik betaal voor u, u betaalt voor mij.

1
332 Myth63

@332
Gelul, verzekeringen zijn altijd collectief. De massa betaalt voor de enkeling die schade lijdt. Iedere verzekerde mag de schade claimen waarvoor hij/zij verzekerd is.

0
333 samcash

@320 Rutte en zijn vazallen zijn al een tijd lang de regie met betrekking tot de Corona crisis kwijt. Verkeerde of niet voldoende maatregelen nemen, een RIVM die z'n werk niet naar behoren doet en deze niet op de vingers tikt, warrige presentaties houden kortom Rutte is een "leider" die je liever niet hebt in tijden zoals deze.

0
334 nostradamus666

@327 : Als het een collectieve verzekering is (had ik me eerlijk gezegd niet gerealiseerd) waarom zijn er dan zoveel verschillende verzekeringsmaatschappijen met verschillende premies?

1
335 Reagentje

Een rat als Rutte, die de Nederlandse gezondheidszorg afbrak, komt voort uit het volk . Dat zegt ook iets over het volk.

0
336 samcash

@335
Verzekeringen zijn per definitie collectief. Zelfde met autoverzekeringen. Alleen de voorwaarden kunnen verschillen.

0
337 samcash

@337 : Het is natuurlijk maar net hoe je collectief uitlegt. Kijk, ik rijd geen auto en heb dus geen autoverzekering (op welke manier dan ook) en daar betaal ik (hoop ik althans) niet voor. Ik betaal daarentegen wel voor een ziektekostenverzekering (waarvan ik overigens nauwelijks gebruik maak aangezien ik eerst mijn eigen bijdrage moet betalen), waar velen die er niet voor betalen wel gebruik maken van de zorg. Dus: wat is nu betalen voor het collectief? Nb: persoonlijk vind ik dat ik genoeg aan het collectief bijdraag via de belasting, dus ik ben tegen andere vormen van 'collectief' en misplaatste solidariteit.

0
338 Reagentje
339 samcash

@339 : Dank. Ik snap het. En dan moet die ene waarschijnlijk nog heel erg zijn/haar best doen om die uitkering te krijgen?

0
340 Reagentje

@339
Reken maar. Verzekeringen keren niet graag uit.

1
341 samcash

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Marrie1
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Ik denk dat dit niet veel helpt, kijk maar wat er allemaal in Amerika gebeurt wat betreft jodenhaat en joden vervolging op de Universiteiten . D...

4 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bob Sleebaan
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

@1 Het lijkt wel of ze dat in Brussel en Den Haag willen....

5 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Wedergeboren
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@10 reactie 12. https://www.nieuwskoerier.nl/news/983480-protest-op-4-mei-tijdens-dodenherdenking-tegen-tweede-kamervoorzitter-ma...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Rinze
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@1 Nou gister werd er een bontkraagje met 1 hand door en reus van een politieman uit de Jumbo gehaald en achter in een arrestatiewagen gepleur...

17 minuten geleden geplaatst door Rinze

LoydMorris
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@7 Jij, als stoere Friese kerel zult er weinig last van ondervinden. . . . maar ga tegenwoordig als jonge vrouw alleen of als Jood met een k...

19 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Weetal
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

Lekker toch.Laat maar komen.Des te eerder breekt de pl**res uit in Nederland....

19 minuten geleden geplaatst door Weetal

Biscanna
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@57 Dat was een 🖕 naar D66. De Prinsenvlag is een historische Nederlandse vlag die helemaal teruggaat tot aan de Tachtigjarige Oorlog (1568-...

23 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Reconquista
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@7Ik heb geen geloof en ik leef nu in het heden ten dage en niet in de geschiedenis. In de geschiedenis vind je vuile was van ieder volk en re...

24 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Rinze
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@7Welke vrijheden heb je precies ingeleverd ?...

26 minuten geleden geplaatst door Rinze

Snorrie
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

Natuurlijk is hij op het feestje van de man die hem zijn vrouw heeft toegewezen.Natuurlijk wel met zijn russische speldje op de revers....

28 minuten geleden geplaatst door Snorrie

NK. App
Malayalam Actor HotLow KeydeadinsideMature Porn VideodFuwamoco HentaiPamela Rios AgeHd Desi Sex Video DownloadSchool Gay Sex VideoShemale Anime PornDilara PornTsunda PornMilfcams.Ariella Ferrera Full VideosBloodlust CeremeCheating NudesTiktok PornappPrimw CurvesCaugh Jerking OffXxvideos ComXnxx PoojaAlice Klomp NudeXtina__Kamasutra Movie RekhaSp AnkbangChristen Whitman NudesLesbian FuckiingCouple Xxx VideoXxx Videos XmasterRedditt PeggingKerala BfSexgirBad Uncle VideoFull H DpornAnalvids ComChats Like OmegleBrazzers LançamentoAqua HentaiSex Video CallShoet Hair PornBrother FuckCzechav ComFull Hd Xxx Vedio DownloadPregant CreampiesAnime Porn ParodyPornographe SexePorn NurshAdriana RiosXxx In Tamil NaduCreamy White PussyPopular OnlyfansInterracial Porn SitesPorno AsiatiqueKissing PornographyPorn CulosBrooklynne BriarReal Tamil Sex VideosVrrb-005Big Cartoon Xxxㅁㅍ힏Nxxx Hd VideoCoñombia XxxAnimation Porn VidGender Bender Porn ComicSunny New XxxHot Boss SexFamily Guy Lois NudeChichona PornFull Hindi PornLexilunaHentiacomicsMina Luxx TwitterGujarati Bp Sex VideoXhansteeLivejadminCute Nude SelfieIndian Chudai DesiNew Telugu Blue FilmXhmasChicas CogenSuccubus Yondara Gibo Ga KitaXxx Sexy VoiceSexy India XxxAsian Girlfriend NudeInfluence Gone WildXhamater LicePornosu AmatörPkayboy PlusStacey PooleGiq PaigeSkinnybig TitsReema Sen NudeVillage Teen Sex VideosMasterbating WomenMujeres EncueradadSunny Leone Hot Sexy PhotoFree FuckingErogamesKpop Fap RedditMom Sex StoryXxx Videos Japanese HdAsian Hub PornSfmcompliePorn FugPorno TukiffXxx LicsTs GangbangedBest Porn Videos For FreeBlack Cumshot CompilationMom Step BrothersOldertubeDirtyrouleeteHenraireadSky Bri NudesBokepindo ComBritney.official LeakedUksexLive Sex Chat HindiJerkmate.Tailand PornKelly FtvBlacksonmomsPublic SlutHd BrazzersMirandahmarievipBallbusting CaptionsKylie LebeauBebe Rexha HottestAtk GfAssfucking MaturesDesi Pussy VideoMilitary Sex MovieSkyler Vox PornGamer Girlfriend PornPerfectgirl.comImpossibleoreoTamanna Bhatia NudeNighty Sex VideoIndian Sexy Bhabhi Sex VideoBlack Women Sex XxxEiffel Tower PornPetitexxxEsex Discord2foliesTwinkpornMallu Porn VideosInfluencersgonewiBengali Romantic VideoKaley Cuoco Nude SceneForced Movie Scene PornKieran LeeJapaneseseks