U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 28
Er is bijna niemand van die leeftijd met corona die de ic overleeft. Dus we doen het maximale, maar dan met conservatieve behandelingen, zoals dat heet: zuurstof en medicijnen. Beademing is dan een brug te ver, ook omdat je weet dat er nog een hausse aan patiënten aankomt. Die bedden hebb ...

2 maanden geleden door Stampertje

REAGEER MET EEN EMOJI
4
8
2
1
32

* Verwijderd door de redactie *

301 Stampertje    
2 maanden geleden door Stampertje

* Verwijderd door de redactie *

302 Bleke Betty    
2 maanden geleden door Bleke Betty

@302 : Maar Bleke Betty wat zeg je nou ? In je post @253 ben je zo van het overleg en het niet uitsluiten van groepen mensen. Leeftijd of chronisch ziek zou er niet toe mogen doen ook al zijn de kansen dan minimaal. En nu wil je de kanslozen het land uit sturen.

303 Winterpret    
2 maanden geleden door Winterpret
4
Meld

Toen de eerste patiënten op de ic's werden opgenomen was dat geen onderwerp/probleem, nu men bedden tekort komt wel.

304 Voorzittershamer    
2 maanden geleden door Voorzittershamer
3
Meld

@304 : De afweging of iemand wel of niet op de IC komt wordt al langer gemaakt.
Nu er een capaciteitstekort komt moet de lat noodgedwongen hoger komen te liggen om het sterftecijfer zo laag mogelijk te houden. De IC is niet een wonderafdeling waar je na je verblijf vrolijk naar buiten huppelt. Het is een zwaar traject en het is gewoon een feit dat mensen met een zwakkere gezondheid door ouderdom of ziekte daar veelal niet doorheen komen.

De keuze die dan wordt gemaakt is om het leed zoveel mogelijk te beperken en dat doe je door zoveel mogelijk mensen er doorheen te helpen en niet door mensen met een zeer lage overlevingskans de schaarse middelen toe te kennen zodat je uiteindelijk niet 1 maar 2 doden te betreuren hebt.


305 Winterpret    
2 maanden geleden door Winterpret
5
Meld

@305

Door de tekorten worden nu mensen naar huis gestuurd om daar wie weet te overlijden...was er geen tekort geweest had men nadat artsen zaken hadden afgewogen de man/vrouw wel hebben opgenomen. Nu zullen er families zijn die doden hebben te betreuren omdat er geen bedden meer waren..best wel triest.

306 Voorzittershamer    
2 maanden geleden door Voorzittershamer
2
Meld

@306 : Dat klopt, als er meer capaciteit was geweest dan had je meer mensen kunnen helpen en waren er minder doden te betreuren. Dat waren dan trouwens niet alleen corona patienten geweest. Doordat andere behandelingen voor veel mensen zijn uitgesteld zullen er ongetwijfeld ook onder die groep doden vallen, alleen zie je die niet terug in de cijfers. We maken nu een beetje mee wat in ontwikkelingslanden de normale gang van zaken is.

307 Winterpret    
2 maanden geleden door Winterpret
5
Meld

@307

Van gaaf land tot nivo ontwikkelingsland en dat in een rap tempo....

308 Voorzittershamer    
2 maanden geleden door Voorzittershamer
4
Meld

@303 Xenofobie is hardnekkiger dan Covid-19, van de laatste kun jr namelijk genezen question

309 Myth63    
2 maanden geleden door Myth63
6
Meld

@308 Niet overdrijven, ontwikkelingslanden zitten continu in zo'n situatie. Ik ken de verhalen uit eerste hand en het betreft niet eens de allerarmsten maar 2/3 van de bevolking daar.

310 Myth63    
2 maanden geleden door Myth63
7
Meld

@310

We maakten slechts een kleine vergelijking...

311 Voorzittershamer    
2 maanden geleden door Voorzittershamer
3
Meld

* Verwijderd door de redactie *

312 Bleke Betty    
2 maanden geleden door Bleke Betty

@309
Van een goedgevoelverslaving iig niet, blijkt hier elke dag.

313 Bleke Betty    
2 maanden geleden door Bleke Betty
3
Meld

@310
Hoogste tijd dat ze daar dan eens iets aan gaan doen. Ondanks de duizenden miljarden die ze krijgen blijven het religestoorde stammen gekken die liever vechten dan zaaien en oogsten. liever bloed verspillen dan eerlijk zweet produceren. Te beginnen met de corruptie aanpakken zodat het vele geld wat e eigenlijk bezitten uit de zakken van eigen graaiers kunnen aanwenden voor verbeteringen in het land. Eigen verantwoordelijkheid, niet de onze al willen de goedgevoelverslaafden dat ook zoveel mogelijk aanpraten.

314 Bleke Betty    
2 maanden geleden door Bleke Betty
4
Meld

@311 Ok. We hebben nu een enigszins vergelijkbare situatie, maar ook volle ipv bolle buikjes en een warme gaskachel question

315 Myth63    
2 maanden geleden door Myth63
2
Meld

@308 Klopt rutte heeft met zijn bezuiniging op de zorg van in 2018 nog meer dan 2000 IC bedden er nog zo'n 1000 IC bedden overgelaten.. Had rutte die niet weg bezuiniging, dan waren we nu niet zo in de problemen geweest met de IC bedden. Maar gelukkig vindt het volk dat rutte alles goed geregeld heeft en hangen aan zijn lippen als hij een toespraakje houdt.

316 dmpr2.3    
2 maanden geleden door dmpr2.3
3
Meld

Tsja, de zorg is jarenlang kapot bezuinigd en de verzorgingsstaat is blijkbaar uitsluitend nog bedoeld voor, het liefst gezonde, mensen die actief deelnemen aan het arbeidsproces. Zieke ouderen kunnen een aspirientje krijgen en letterlijk de pleuris genieten. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

317 nostradamus666    
2 maanden geleden door nostradamus666
3
Meld

Het geboortebewijs van een 80-plusser levert niets meer op; daar kan een staat geen staatsschuld meer op afsluiten. Daarna is de beurt aan de werklozen.

318 Vilseledd    
2 maanden geleden door Vilseledd
4
Meld

Het zijn dus niet allemaal "helden", die vinden, dat ze een dergelijke afweging moeten maken..
Dàt geldt óók voor de "helden" in de huisartsenpraktijken, die gezonde oudere mensen nu alvast met een "slecht nieuws gesprek" confronteren.
Dat het óók anders kan, bewijzen de Belgen.
Daar belt iemand, die daar speciaal mee belast is, ouderen op om te vragen hoe het met ze gaat tijdens deze crisis en óf ze nóg ergens hulp bij nodig hebben...
Totaal andere insteek. "Slecht nieuws gesprekken" worden niet gehouden...

319 Dieke    
2 maanden geleden door Dieke
2
Meld

@317 Het probleem is dat we steeds weer dit kabinet kiezen. Deze corona crisis maakt in de ogen van veel Nederlanders Rutte weer tot een held. Collectief geheugenverlies. Op nu.nl zijn er zelfs die helemaal lyrisch zijn over dit kabinet en hoe goed we hier alles voor elkaar hebben en hoe gelukkig ze wel niet zijn. Ik schreef nog: vergeten wat er ons allemaal beloofd was? Reacties: wat dan?? Serieus, zien ze niet hoe de zorg, onderwijs en politie afgebroken zijn in al die jaren? Of zitten ze thuis hun voorraad xtc op te eten in quarantaine?

320 Frangipani    
2 maanden geleden door Frangipani
1
Meld

@316 inderdaad. Collectief geheugenverlies. Om na de verkiezingen weer te gaan zeuren als Rutte ons nog meer en zwaarder belast. Serieus, ik heb nooit in mijn leven zoveel van mijn salaris in moeten leveren aan vaste lasten.

321 Frangipani    
2 maanden geleden door Frangipani
1
Meld

@13 : 80 is oud genoeg, waarvoor?

322 Reagentje    
2 maanden geleden door Reagentje
0
Meld

@10 Ter verantwoording? Nee hoor, iedereen is tot traantjes geroerd door Rutte op tv, dus alle ellende is weer vergeten! Zo gemakkelijk gaat dat. Om dan na de verkiezingen weer te zeuren over alle bezuinigingen en extra belastingen.zucht....

323 Frangipani    
2 maanden geleden door Frangipani
1
Meld

@301 :
Dikke + met als toevoeging dat die discussie er ook om ging dat wel behandelen vaak nauwelijks winst oplevert in extra levensdagen, echter dat de kwaliteit van die dagen wel slechter wordt door complicaties.

Hetzelfde is nu ook actueel:
Voor iedereen maar vooral voor ouderen geldt dat na (gemiddeld) 23 dagen aan de beademing er zware complicaties kunnen zijn. Denk dan o.a. aan 6 tot 12 maanden revalideren, met vaak een blijvende sterk verminderde longfunctie.

324 Jackd    
2 maanden geleden door Jackd
0
Meld

@157 zou ik niet enkel op leeftijd doen, een obese roker van 32 kan zijn lichaam meer vernield hebben dan bijv. een actieve maraton vegetarier van 90+

325 maarten1234    
2 maanden geleden door maarten1234
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

326 Stampertje    
2 maanden geleden door Stampertje

Om maar even als een olifant door een porceleinkast te gaan: wie betaalt, betaalt. We lijken te vergeten dat we individueel voor onze zorg betalen en dus ook mogen bepalen welke zorg we willen

327 Reagentje    
2 maanden geleden door Reagentje
1
Meld

Stelletje vieze leugenaars. Eerst jarenlang mensen met longontsteking of bronchitis wegsturen, zonder antibiotica of, bij veel aandringen, een veel te korte kuur "want mensen maken hun kuur niet af en worden resistent"?????

Na een paar jaar van dat valt zo iemand onder COPD en wordt er alleen nog palliatief mee omgegaan, men krijgt pufjes die in eerste instantie helpen maar wel zorgen dat het longweefsel zich nooit meer kan herstellen.

Dit traject is speciaal voor "deplorables" oftewel mensen die niet kunnen werken, vervroegd opengesteld, voordat ze vijftig zijn.

Ze zeggen alleen maar dat de IC niet gaat werken voor iemand van boven de 80 omdat mensen te kwaad werden dat er werd gezegd, laten wie die maar als eersten laten vallen. Dan komen ze met dit soort "kennis" ineens. Ga ergens anders staan liegen, we zijn niet achterlijk!

328 Wendel    
2 maanden geleden door Wendel
2
Meld

@322 Oud genoeg om te sterven. Kijk maar eens naar de statistieken met betrekking tot de ic: slechts 3 procent van de de opgenomen 80+-ers komt op de ic terecht, terwijl van 60 procent van de mensen die in het ziekenhuis aan Covid-19 sterven ouder is dan 80.
De praktijk is dus nu al dat 80 plussers niet de ic terecht komen.
Bij de griep doen we geen enkele moeite om 80 plussers te redden, kennelijk vinden de meeste mensen 80 oud genoeg.

329 Myth63    
2 maanden geleden door Myth63
0
Meld

@329 correctie: slechts 3 procent van de mensen op de ic is 80+.

330 Myth63    
2 maanden geleden door Myth63
0
Meld

@328 Onzin, ook als er wel plaats is heeft 3/4 van de overledenen geen ic gezien. Bijvoorbeeld in 2017/2018 was het druk in de ziekenhuizen maar er was geen tekort.

331 Myth63    
2 maanden geleden door Myth63
0
Meld

@327 Dat doen we niet, het is een collectieve verzekering. Ik betaal voor u, u betaalt voor mij.

332 Myth63    
2 maanden geleden door Myth63
1
Meld

@332
Gelul, verzekeringen zijn altijd collectief. De massa betaalt voor de enkeling die schade lijdt. Iedere verzekerde mag de schade claimen waarvoor hij/zij verzekerd is.

333 samcash    
2 maanden geleden door samcash
0
Meld

@320 Rutte en zijn vazallen zijn al een tijd lang de regie met betrekking tot de Corona crisis kwijt. Verkeerde of niet voldoende maatregelen nemen, een RIVM die z'n werk niet naar behoren doet en deze niet op de vingers tikt, warrige presentaties houden kortom Rutte is een "leider" die je liever niet hebt in tijden zoals deze.

334 nostradamus666    
2 maanden geleden door nostradamus666
0
Meld

@327 : Als het een collectieve verzekering is (had ik me eerlijk gezegd niet gerealiseerd) waarom zijn er dan zoveel verschillende verzekeringsmaatschappijen met verschillende premies?

335 Reagentje    
2 maanden geleden door Reagentje
1
Meld

Een rat als Rutte, die de Nederlandse gezondheidszorg afbrak, komt voort uit het volk . Dat zegt ook iets over het volk.

336 samcash    
2 maanden geleden door samcash
0
Meld

@335
Verzekeringen zijn per definitie collectief. Zelfde met autoverzekeringen. Alleen de voorwaarden kunnen verschillen.

337 samcash    
2 maanden geleden door samcash
0
Meld

@337 : Het is natuurlijk maar net hoe je collectief uitlegt. Kijk, ik rijd geen auto en heb dus geen autoverzekering (op welke manier dan ook) en daar betaal ik (hoop ik althans) niet voor. Ik betaal daarentegen wel voor een ziektekostenverzekering (waarvan ik overigens nauwelijks gebruik maak aangezien ik eerst mijn eigen bijdrage moet betalen), waar velen die er niet voor betalen wel gebruik maken van de zorg. Dus: wat is nu betalen voor het collectief? Nb: persoonlijk vind ik dat ik genoeg aan het collectief bijdraag via de belasting, dus ik ben tegen andere vormen van 'collectief' en misplaatste solidariteit.

338 Reagentje    
2 maanden geleden door Reagentje
0
Meld
339 samcash    
2 maanden geleden door samcash
0
Meld

@339 : Dank. Ik snap het. En dan moet die ene waarschijnlijk nog heel erg zijn/haar best doen om die uitkering te krijgen?

340 Reagentje    
2 maanden geleden door Reagentje
0
Meld

@339
Reken maar. Verzekeringen keren niet graag uit.

341 samcash    
2 maanden geleden door samcash
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Agenten knielen voor Black Lives Matter-demon...
R.E.S.P.E.C.T.

22 uur geleden door Lidpver

Verkiezingsupdate: Wat deed Trump daar nou ei...
Welkom bij deze wekelijkse update in aanloop...

11 uur geleden door Nu.nl

Waar Trump zwijgt, spreken zijn vier voorgang...
Binnen een week tijd hebben alle vier nog lev...

18 uur geleden door Crezee

Nachtmerrie – George Floyd duwde pisto...
Nachtmerrie – George Floyd duwde pistool op...

20 uur geleden door DONKEY R

Oud-generaals noemen Donald Trump gevaarlijk,...
Een groeiende groep oud-generaals uit scherpe...

13 uur geleden door Fernand


ADVERTENTIE


Laatste reacties
sparta
Joe Biden formeel Democratische kandidaat voo...
Nou .... Gooi er meer een paar beledigingen i...

1 minuut geleden door sparta

JackKropotkin
Racisme en discriminatie dagelijkse kost in U...
Utrecht, linkse (studenten)stad, dan krijg je...

4 minuten geleden door JackKropotkin

Tatersalad
Joe Biden heeft genoeg gedelegeerden achter z...
De zoveelste handpop. De erven Henson hebben ...

5 minuten geleden door Tatersalad

sparta
Praten met kinderen over racisme...
Praten met kinderen ...En ze dan eenhoorns en...

11 minuten geleden door sparta

Spraypaint
Burgemeester van DC, Muriel Bowser beroept zi...
@31, op de "anti" racisme demonstratie's is d...

31 minuten geleden door Spraypaint

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig