Een dokter in Rome.
Volledig scherm
Een dokter in Rome. © EPA

“Trump overweegt quarantaine over heel New York”, nu al meer dan 10.000 doden in Italië

De afgelopen 24 uur werden in ons land 64 nieuwe overlijdens geregistreerd. 3.717 coronapatiënten liggen in het ziekenhuis, 789 op de afdeling intensieve zorg. De Belgische maatregelen tegen Covid-19 worden niet verstrengd, maar wel verlengd tot en met 19 april. Wereldwijd raakten meer dan 600.000 mensen besmet. Het virus eiste al 28.000 levens, waarvan 20.000 in Europa. Spanje vestigde een triest dagrecord: op 24 uur tijd overleden 832 mensen. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog. Er gelden sinds 18 maart strengere maatregelen in ons land tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze regels zijn verlengd tot en met zeker 19 april. Alle noodzakelijke info over Covid-19 vindt u in ons dossier.

117 reacties

  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Overwegen bij Trump wil zeggen: ja, of nee, of wel, toch niet.
  • Jan Desmet

    4 jaar geleden
    Het enige dat stabiel is aan Trump is, zijn prietpraat. Wat een klojo !
  • Gilles Standaert

    4 jaar geleden
    op 11 maart zei de burgemeester van NY van zeker buiten te komen en uw levenswijze niet in gedrang te brengen door covid19. nu schreeuwt hij het uit dat ze niet geholpen worden.
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Potus Trump overweegt...Zijn commentaar tijdens zijn optreden in het openbaar bezien en beluisterd? [bekijk de video in de huidige HLN] Wat een figuur zonder inhoud!
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Trump en zijn 'staff' zijn absoluut niet capabel om deze situatie in zo mogelijk goede banen te lenken. Met veel tamtam voor lopende camera met astronomische sommen geld smijten, vulpennen verdelen en commentaren zonder inhoud geven. Dat is je genius/Potus Trump, Jan de Reus. Zelfs B. Johnson doet het daar nog beter.
  1. Maatregelen niet strenger gemaakt omdat Belgen ze goed opvolgen – Extra controle op ‘hotspots’ – Recordaantal doden in VS
    LIVE

    Maatrege­len niet strenger gemaakt omdat Belgen ze goed opvolgen – Extra controle op ‘hotspots’ – Recordaan­tal doden in VS

    De Belgische maatregelen in de strijd tegen Covid-19 worden niet verstrengd, maar wel met twee weken verlengd, tot en met 19 april. Dat heeft premier Sophie Wilmès gezegd op een persconferentie na afloop van de Nationale Veiligheidsraad. Met 69 nieuwe doden loopt de dodentol door het nieuwe coronavirus in ons land op tot 289. Het aantal ziekenhuisopnames (490) neemt toe, maar stijgt minder snel dan gisteren (536). Wereldwijd zijn ruim 467.000 infecties gemeld, waarvan ruim 232.000 in Europa. De Verenigde Staten meldden de meeste besmettingen. Twee derden van het aantal doden wereldwijd vielen in Europa.
  2. “Als Oekraïne bij de Europese Unie komt, verschuift het zwaartepunt nog meer naar Oost-Europa”
    HLN legt Europa uit
    8

    “Als Oekraïne bij de Europese Unie komt, verschuift het zwaarte­punt nog meer naar Oost-Europa”

    Kan elk land lid worden van de Europese Unie? Op die vraag zoekt Europa-expert Jelle Frencken een antwoord in ‘HLN legt Europa uit’. Oekraïne is kandidaat-lidstaat voor de EU en zit sinds eind vorig jaar in de toetredingsprocedure. “Oekraïne is een land met 38 miljoen inwoners. De richting die de Oekraïners willen opgaan, zal dus zeker een impact hebben”, vertelt Steven Van Hecke, hoogleraar Europese Politiek. “Landen als Frankrijk en Duitsland zien niet graag het aanzien van West-Europa afnemen als het zwaartepunt verschuift.” Kijk hierboven naar de volledige aflevering.