door Havermout in Binnenland  ·  29 Reacties

  • 3
  • 722x gelezen
Reageer met een Emoji
4
1
1
4

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Italie treft nu bijna hetzelfde lot als de asielzoekers. Nederland is op het begin altijd calvinistisch totdat de zuinigheid het overneemt. Kortom de kans is aanwezig dat wij een tweede ronde corona krijgen.

23
1 Tafka Mike

Klopt, voor Nederland is onze portemonnee nu even belangrijker.
De EU gaat maar in zichzelf snijden, te beginnen met die half jaarlijkse schandalige vertoning van het verhuizen van Brussel naar Straatsburg.

4
2 Marrie

Vraag maar aan de EU. Die pot van 37 miljard is vooral door de noordelijke landen gevuld. Assholes.

2
3 Tsaar

Dat klopt, daarom wilde Rutte & co ook geen lockdown maar moest iedereen maar immuun worden en weigerden ze om iedereen met symhtonen en iedereen die uit risicogebieden kwam te testen m.a.g heel veel doden en besmettingen.

6
4 B55

Hee het is onze portemonnee, wij hebben gewerkt voor dat wat er in zit. Waarom zouden wij onze portemonnee moeten legen voor jullie feestvierende, eerder met pensioen, het komt morgen wel manier van leven?

2
5 gaulette

.
Diezelfde Italianen vonden het zo belangrijk Chinese reizigers (errivrrrnd vanuit China) te knuffelen als protest tegen het zogenaamde racisme in benaming "Chinese virus"

1
6 Ook maar gewoon een duts

Een mogelijke interpretatie van het doel van de EU was de socialistische gedachte dat we allemaal dezelfde levensstandaard zouden krijgen. Niet dat Nederland en Duitsland tot in de lengte van dagen voor de zuidelijke landen zouden zorgen. Bij ons gaat de pensioengerechtigde leeftijd richting de 70 terwijl velen in de zuidelijke landen op hun 57ste met pensioen kunnen. Het is ook wel bijzonder naïef on te denken dat Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk en Griekenland opeens dezelfde werkmoraal overnemen als de Duitsers en Nederlanders puur omdat ze nu in de EU zitten.

2
7 Conradijntje

Italië en Spanje dragen meer bij aan het Europees Stabiliteitsmechanisme(*), dus zouden ze er, mijns inziens, ook meer van mogen profiteren in dit geval

(*Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Europees_Stabiliteitsmechanisme#Bijdragen)

12
8 rolstoeltje

Ja, jaaaaaren lang vonden de Italianen HUN portemonnee belangrijker dan fair play.

Dat was al zo toen Nederland melkboetes moest betalen, Italië ook maar die hebben nooit gedokt.

Er ligt nog een rekening. En de rek is er nu uit. Ik vind dat NL zijn poot hard stijf moet houden, veto die zaak maar tot de Italianen zwaar aan de leiband lopen.

Anders gaat het Europa NOG eens geld kosten. Die Italianen stoppen niet. Vooral niet omdat zij het nu heel zwaar gaan krijgen. En het wordt tijd dat ze d'r eigen verantwoording nu nemen.

Hulp: ja. Maar elke cent terug en begrotingseisen aan dat land.

0
9 Gekste Henkie

@8
Solidariteit hoort een wederkerig beginsel te zijn.
En daar gaat het bij Italie al langer fout.

3
10 Gekste Henkie

* Verwijderd door de redactie *

11 vanserooskerken

@11 Er werken in totaal 400.000 Chinezen in Noord Italië en dan heb je nog een zooi illegale. China probeerde eerst Italië de schuld te geven van het CCP-virus. Maar studies spraken die tegen. Dus toen werd het Amerika en bracht China snel hulp, waarvan 80% van de hulpmiddelen zijn afgekeurd door de Italiaanse overheid. Troep dus

2
12 Tyler

In een tijd als deze zouden we niet over geld voor gezondheidszorg moeten nadenken.
De discussie pensioen, begrotingstekort kan na deze crisis.
Nu helpen waar mogelijk.

4
13 Nurse Ratched

Italianen moeten niet van twee walletjes willen eten. Meevreten van onze spaarpotten en veel vrijer leven dan wij, qua pensioenleeftijd e.d..

Ga uit de Euro, kun je je munt weer afwaarderen, probleem opgelost.

0
14 Wendel

Nee, Nederland heeft gewoon geen corrupte populistische rechtse Maffia aan het roer.
Mensen helpen in een crisis op gezondheidsklachten: JA!
Financiën ten tijde van crisis ondersteunen: JA!

Grenzeloze leningen in bodemloze putten: heel duidelijk nee. Italië heeft gekozen, zoals het heeft gekozen, en hoeft nu niet te janken als het over geld gaat.

3
15 Frouke

Jep, da's Italiaans temperament. question

0
16 Wild Rover

@1 Euhm.. Onze zuinigheid is per definitie Calvinistisch..

1
17 Wild Rover

@14 Dat is inderdaad het probleem. De EU was een goed idee qua theorie maar minder qua uitvoering. De gezamenlijke munt de Euro is een blunder van je welste in theorie en in de praktijk.
Vroeger, met de eigen munt, konden de zuidelijke landen devalueren indien de eigen economie niet liep. Nu niet meer. De Euro is teveel waard voor de zuidelijke landen en te weinig voor Nederland en Duitsland. Er zijn blijvende geldstromen van Noord naar zuid nodig en dat is éénrichtingsverkeer qua solidariteit.

1
18 Conradijntje

@17 Klopt. Net als het opgeheven dominees vingertje van Nederland richting de wereld alsof de wereld op onze moralistische mening zit te wachten en een zeer sado-masochisme die de Nederlander niet vreemd is: als onze regering ons niet laat lijden vertrouwen we het niet helemaal meer.

5
19 Conradijntje

De Italianen kunnen ook het Vaticaan leeg gaan roven.

0
20 MarcusCole

Waarom wordt Italie woest op NL?
Misschien kunnen o.a. Polen, Hongarije en Tsjechie bijspringen. Die hebben nauwelijks corona-besmettingen, dus hun economie kan gewoon doordraaien.

0
21 sockknitter

@1 De EU kan nu een derde van de staatsschuld van landen opkopen. Dat willen ze omhoog. Ik vind 1 derde wel voldoende zo niet teveel. Besef je hoeveel geld ons dat kan kosten als ze met zijn allen tegelijk aankloppen?

1
22 Otasanek

En toch, natuurlijk hebben de Italianen een andere mentaliteit. Maar waarom zouden ze die opgeven? Dat doen wij toch ook niet? Bedenk dat er een tijd komt dat het coronavirus zal zijn over gewaaid. Nederland heeft Europa hard nodig voor de export, ondersteuning visserij, landbouw enz. En elk land heeft veto recht. Deze starre houding van Nederland komt als Eem boemerang weer terug in het gezicht. Slimmer zou zijn om nu de helpende hand toe te steken zodat we straks kunnen zeggen: nu verwachten we van jullie ook steun. Solidariteit heet dat.

4
23 Arista

@3

Diezelfde pot wordt nu opgesoupeerd door de zuidelijke landen waar Nederland maar een schamele 2 Miljoen toegeschoven krijgt!..doe maar snel een nexit deze zogename saamhorigheid in de EU is 1 grote grap!

0
24 TouchScreen

Nederland geeft de viad voor de hulp in ruil dat de EU onze pensioen potten royaal vult zo dat wij met onze 60 met pensioen kunnen.

Lijkt mij een eerlijke deal.

0
25 meneer van het nieuws

@17 : nee, calvinisme is veel breder en legt zijn nadruk op trouw. Zuinigheid is inderdaad een onderdeel, een slechtere eigenschap van het calvinisme.

1
26 Tafka Mike

@26 Het onderwerp was zuinigheid.

1
27 Wild Rover

@19 : Wilt u De Nederlander niet zwartmaken op grond van gedrag van politici?

@23 : Voor de EU ging het prima met onze export, visserij, landbouw, het is juist de EU die onze export-productiviteit wil overhevelen naar armere landen, wij moeten dan maar kennis-economie, zonder studiebeurzen voor autochtonen maar wel voor buitenlanders.

0
28 Wendel

@28 Ik geef slechts een beschrijving van het calvinisme. Ook al is een groot deel van de Nederlanders niet meer gelovig: het calvinisme zit in ons bloed: het onderdanige, het zuinige, het bescheiden zijn, "doe normaal dat is al gek genoeg", ook de hang naar het menselijk lijden. Ik meen me te herinneren dat een bekende Japanse dirigent zich bekeerde tot het calvinisme (of het calvinisme bestudeerde) om Bach beter te begrijpen.

0
29 Conradijntje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

1 minuut geleden geplaatst door ongelovenloos

Mac Benac
Verscherpt politietoezicht bij de 4 mei-herdenkingen in Den Haag

Je houdt je hart vast met een extreemrechtse Kamervoorzitter die in actie komt tijdens dodenherdenking. Je weet het nooit met dat soort lieden....

2 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter Alexander - Das Tu Ich Alles Aus Liebehttps://youtu.be/0XTPrSijsZo?si=c2hvqBnp8KJ_KEAb...

2 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Wat een enorme LUL is die bruinrechtse Kamervoorzitter Martin Bosma....

4 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

@24 Nou, ik niet. GroenLinks doet goede dingen voor mensen met een kleine portemonnee. Bruinrechts doet niets goed voor mensen....

12 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

@24 Nou, ik niet. GroenLinks doet goede dingen voor mensen met een kleine portemonnee. Bruinrechts doet niets goed voor niemand....

12 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Immanuel
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@7 Verdedigen doe je op je eigen grondgebied, Ali;niet door je buurland binnen te vallen en de bevolking te verkrachten en te vermoorden.Wat...

25 minuten geleden geplaatst door Immanuel

Immanuel
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@3 Ligt eraan wat je bedoelt met "wie begon".Feit is gewoon dat de genocidale oorlogsmisdadigers van genocidepoetin een autonoom land binn...

28 minuten geleden geplaatst door Immanuel

elsemiek
Offtopic

@2681 Persoonlijker en kwetsender dan dàt, kun je mensen niet raken. "Dat is precies waar die gesjeesde. treiteraars op kicken , een hobby ma...

36 minuten geleden geplaatst door elsemiek

NK. App
Indian Girls Sex VediosGhost FuckLesbian Car SexDirty Chat OnlineBlondi FreserNick Avocado PornRedwaepPocket WaifuPornoanaleTop OrnstarsGirl Chut PhotoSex Wap IndianMia Khalifa Removing ClothesSex BhabeHd PornanalM.sexemodele.comHq Porno GayOlivia Munn FeetRajasthan Ki Ladki Ki ChudaiVend Ta XulotteRiley Reid And DaisyBus Wala Sex VideoPornhub TattooXxxmommaRubi Rose Sex TapeXxx Hot BedJapanese Uncensored English SubtitlesBlackwidow PornNude In BrazilR CummingBella Thorne Leakedಸೆಕ್ಸ್ VideoIntercorse VideoLive Sex XvideosPron 24Gf CumingMother With Daughter PornXxx Til TokGabrielle Anwar NudeFurryfutaKevin Gates Sex TapeHaviland Morris NudeBarezar한국 ㅇㄷBeing A Dik PornCrystal Lust OnlyfabsFilmy Fantasy ComXxx Www 2019Mamta Kulkarni PornMallu Singh Sex VideoJav FamElana KoskaPorn FarnceHindi Xnxx HdBrezzer Porn MovieWww School Xnxx ComBreckie Hill Only Fans LeaksFilmes Pornos ComRider PornMegen Thee Stallion NakedLatina Big Booty NudeBrazzers OrgMan And Woman PornBeautiful Hot BfPornhubsleepingMommy And Daddy PornWmaf TwitterSite PornôsLyna Perrez NudeNavel QueenFree Sex ComicsSex Positions VideoAriana Grande HavingsexFacefuck TourNude Celebrity Nude PicsHot Indian Aunty SexWhisper Sex VideoBlonde Teen PornstarsCumstoriesZoe MonroeCelebritites NakedTeam Skeet ComDelhi Red Light AreaStep Milf Jupiter Jetson Shows Him Her Sweeter SideSensualsunshine OnlyfansJavhdonlineGenderbend HentaiAmeliasocurvy LeakedShemale FucksPreity Zinta Sexy PicsSex IslandXxxcomicsBelt Spanking PornAlmighty Pattyسكس مترجمهCeleb Best NudesPutas Cerca De MiFilmes Brasileiros PornPics PormHairy NudeXnxx Mom SonLaura Linney NudesVitiligo PornNicoledoshi PornXxx PhototsRae Lil Black JoiVideos De PoronoXnxx English SexCowgirl Position PornMisscubandollSunny Leone Mp4Hardest Fuck EverNaked PantsingCarliescott_meowHttps ://histoires-fr.asslr.org/Japan Porn English SubPornmbReddit MaturemilfPornos AlgérieGranny Porn VidzGay Poop PornHouse Cleaner PornFilme Pornô Vídeo PornôAnimated Hot PornTarzan Hot SexBhabhi Ki Sex VideoKamakshipalyaStripper Male PornPretty Women In NudeHentai 2 ReadHentai HaevenChakka SexNima 018 JavManhwa MenJanet Jackson NakedManuel Ferrara Porn VideosMike Adriano KissingNude Michelle MayleneBbc Tap OutBest Porn Twitter AccountsErotic BeuatiesFull TabooVideos XxxxxBaku AneCumshot PetiteDelhi X VideoIndian Big Boobs Web SeriesMom Pegs SonStevie Knight Vs ChaseLesbianas Haciendo El Amor