Topvrouw Albert Heijn: ‘Mensen uit de zorg krijgen voorrang’
Koken & etenMarit van Egmond, de topvrouw van Albert Heijn, kondigt aan dat mensen uit de zorg voorrang krijgen bij de ingang als er een rij staat. Ook vraagt ze klanten om begrip te tonen als de deuren van de winkels soms dicht moeten, of dat mensen moeten wachten als er te veel klanten in de winkel dreigen te komen. Alles voor de veiligheid van de klanten en het personeel, aldus Van Egmond.
Medewerkers van alle zorginstellingen in Nederland krijgen bij AH voorrang in de rij. Gezien de enorme werkdruk die ze nu ondervinden, moeten ze gewoon boodschappen kunnen doen op een moment dat voor hen geschikt is. Dat schrijft topvrouw Marit van Egmond in een brief aan alle klanten. Ook vraagt ze begrip voor de maatregelen die de supermarkten nemen om het boodschappen doen zo veilig mogelijk te laten verlopen.
Veel mensen hebben een badge van hun instelling, zo legt een woordvoerder van AH uit. Het is handig om die mee te nemen als je boodschappen gaat doen. ,,Maar je moet er ook een beetje pragmatisch mee omgaan. We hopen dat andere klanten zich ook een beetje coulant en tolerant tonen.”
Albert Heijn doet er alles aan om iedereen veilig boodschappen te laten doen, schrijft de topvrouw. ‘Dat is maatwerk.’ Continu kijkt AH naar de grootte van de winkel, de drukte en wanneer en hoe vaak er nieuwe goederen worden geleverd. ‘Om u een beeld te geven: voor kleine winkels is dit ongeveer vier keer per dag, voor grote winkels soms wel vijftien keer’, aldus Van Egmond. ‘Het kan daarom zo zijn dat wij in sommige winkels overdag de deuren even sluiten om op een veilige manier de vakken te vullen.’
Er zijn veel regels veranderd de laatste weken, omschrijft Van Egmond. ‘In de meeste winkels vragen wij u om met een winkelwagen boodschappen te doen, in bepaalde kleinere winkels gebruiken we de mandjes hiervoor. Soms is het nodig om het aantal klanten in de winkel te doseren, waarbij het mogelijk is dat u wordt gevraagd even buiten te wachten.’
Pasta en toiletpapier
Het is de derde opeenvolgende vrijdag dat Van Egmond de klanten in een brief vertelt over de ontwikkelingen rondom het coronavirus en hoe AH daarmee omgaat. ‘Het is een uitzonderlijke periode, waarin maatregelen elkaar snel opvolgen en het dagelijks leven flink is veranderd. De situatie heeft ook veel impact op Albert Heijn, haar medewerkers en haar klanten. Wij doen er alles aan om te zorgen dat u prettig en veilig uw boodschappen kunt doen, zo normaal mogelijk. Al zijn we er ons van bewust dat sommige producten, zoals pasta en toiletpapier, er niet altijd waren in de afgelopen week. Wij hopen op uw begrip.’
In haar brief dankt ze iedereen die meedenkt en adviezen geeft. Ook spreekt ze haar grote waardering uit voor de medewerkers die zich in rap tempo aanpasten. Zij regelden ook dat binnen enkele dagen de winkels waren voorzien van plexiglas en dat de medewerkers een hesje konden dragen.
‘Voor mensen die zelf niet hun boodschappen kunnen doen, werken wij samen met vrijwilligers van het Rode Kruis. Zij doen dan de boodschappen voor deze hulpbehoevende mensen. Ook ziet u dit weekend in onze winkels een gezamenlijke actie, waarbij u bij aankoop van Nederlandse tulpen het Rode Kruis direct steunt.’
Bekijk onze video's over het coronavirus in onderstaande playlist:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Er zijn drie belangrijke symptomen voor hartfalen: ‘Altijd sokrand in je benen hoort niet’
-
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit is de allerlekkerste slagroomtaart: ‘Perfect van smaak, niet te zoet en mooi stevig van structuur’
Minder alcohol en meer sporten is natuurlijk prima. Toch mogen we af en toe nog wel onze vingers aflikken omdat er wat te vieren valt. Drie professionele zoetekauwen testten acht kant-en-klare slagroomtaarten. ,,Van binnen en van buiten is deze taart precies in balans, daar gaat het om.’’ -
Update
Supermarkten luiden noodklok bij minister: handhavers willen personeel beboeten om coronamaatregelen
Supermarktmanagers klagen steen en been over gemeentelijke handhavers (boa's) die boetes willen uitdelen of dreigen met sluiting omdat er te weinig afstand in de winkel wordt bewaard of omdat er te veel klanten worden binnengelaten. Dat meldt brancheorganisatie CBL. ,,Sommige handhavers kennen de regels niet eens.’’ -
Zomerfruit en chocola zouden zonder bijen niet bestaan: zo help je deze insecten een handje
Het is dat bijen geen horloges dragen, anders zouden die op vijf voor twaalf staan. Voor hen, maar ook voor ons eigen hachje, is het daarom zaak om ze een handje te helpen. Want zomervruchten, chocola en notenrepen kunnen door bijensterfte zomaar tot de geschiedenis gaan behoren. Help de natuur een handje met je eigen insectenhotel. Wij leggen uit hoe je start. -
Door coronacrisis eten we anders: meer gehakt, minder duurder vlees
Vleesverwerker Vion merkt dat Nederlanders door de coronacrisis een ander eetgedrag eropna houden. De omzet uit makkelijke vleesproducten, zoals gehakt, neemt momenteel toe ten opzichte van de luxere producten.
-
PREMIUM51
Hoe gezond zijn melkvervangers zoals havermelk: ‘Bevatten geen cholesterol, maar ze verschillen veel’
-
-
-
met foto's
Eigenaar Hollands snoepzaakje kijkt met verbazing naar bestelling tv-kok Nigella Lawson: ‘Ze is echt hardcore’
De bekende Britse tv-kok Nigella Lawson heeft de eigenaar van een ouderwets Amsterdams snoepwinkeltje bijzondere feestdagen bezorgd. Lawson promootte het zaakje onlangs al in haar kerstspecial op tv en deze week ook nog bij haar bijna 3 miljoen Instagramvolgers. De eigenaar heeft veel ervaring, maar stond toch te kijken van Lawsons bestelling. De vraag is wel: brak ze de huisregels? -
PREMIUM
Is dit dé oplossing tegen voedselverspilling in de horeca? ‘100 kilo weggooien is 700 euro in de afvalbak’
Hotels en restaurants brengen dagelijks bergen met eten rechtstreeks naar de afvalbak. Dat zorgt voor grote verspilling van voedsel én geld. Het Utrechtse bedrijf Orbisk bedacht een superslimme oplossing voor dit probleem en daar veroveren ze nu de wereld mee.Utrecht
-
PREMIUM
Gewichtscoach Mieke Kosters: ‘Je wordt niet dik tussen kerst en oud en nieuw, je wordt dik tussen oud en nieuw en kerst’
-
PREMIUMVoor jou getest
Van dit merk heb je vast nog nooit gehoord, maar zij maken de lekkerste kant-en-klaarpannenkoeken
Een op de drie Nederlanders eet minstens eens per maand pannenkoeken. Bij voorkeur belegd met stroop, poedersuiker of spek. Tijd voor een blinde smaaktest met 10 kant-en-klaarsoorten uit de supermarkt. ,,Deze heeft alles: aantrekkelijk om te zien, mooi smeuïg en een lekkere smaak.’’ -
-
Smullen maar! Hier eet je het allerlekkerste broodje van Nederland 😋
Berkel en Rodenrijs, Woerden