Dodental in Nederland door coronavirus opgelopen tot 546

Dodental in Nederland door coronavirus opgelopen tot 546

Dodental in Nederland door coronavirus opgelopen tot 546 ANP

Het aantal mensen dat in Nederland is overleden aan het coronavirus, is opgelopen tot 546. Het aantal geregistreerde sterfgevallen is de afgelopen 24 uur met 112 gestegen, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het is de grootste toename van het aantal doden gemeld in een dag sinds de uitbraak van het virus. Deze mensen zijn niet allemaal het afgelopen etmaal overleden. Als een patiënt overlijdt, wordt dat niet altijd direct doorgegeven aan het instituut.

Sinds het begin van de uitbraak zijn 8603 mensen positief getest op de ziekte Covid-19. Dat zijn er 1172 meer dan donderdag bekend was. In totaal zijn 2500 mensen opgenomen of opgenomen geweest in het ziekenhuis. Dat is 349 meer dan een dag eerder. Het aantal gemelde nieuwe ic-opnames lijkt wat minder snel toe te nemen.

Maatregelen

Net als donderdag neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan men zonder maatregelen zou verwachten. Als dit doorzet, kan volgens het RIVM over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken.

De meeste gemelde patiënten vallen in de leeftijdscategorie 75-79 jaar. De meeste overleden patiënten zaten in de leeftijdscategorie 80-84 jaar.

De provincie met de meest positief geteste personen is nog steeds Noord-Brabant met 2488 personen. Wel daalt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in deze provincie. Daarna zijn de meeste positief geteste patiënten gemeld in Zuid-Holland (1249) en Noord-Holland (1235). In deze twee provincies en Gelderland neemt het aantal ziekenhuisopnames relatief snel toe.