U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 0
De Braziliaanse president probeerde Brazilianen gerust te stellen door te beweren dat ze rustig in uitwerpselen kunnen duiken en nog niet ziek hoeven te worden. De compleet ongefundeerde opmerkingen komen terwijl het aantal doden door corona in zijn land toeneemt. ...

7 dagen geleden door progressiefliberaal

REAGEER MET EEN EMOJI
2
1

Die vent is echt geschift. Het aantal doden nam in twee dagen tijd met ongeveer 75% toe en hij doet net alsof Brazilianen een soort van supermens zijn die niet ziek kunnen worden.

1 progressiefliberaal    
7 dagen geleden door progressiefliberaal
0
Meld

Volgens hem is het ook geen probleem dat het hele Amazonegebied in recordtempo wordt omgekapt....

2 Topperz    
7 dagen geleden door Topperz
0
Meld

Nog gekker dan Timmerfrans..

3 Captain Hero    
7 dagen geleden door Captain Hero
6
Meld

Lachen,,,van de week vertelde hij dat hij door z'n sportieve leven beslist niet ziek zou worden, maar hij staat nu wel met een mondkapje op!

4 Zie Hier    
7 dagen geleden door Zie Hier
1
Meld

Een fanatieke fascist, moordenaar en geldwolf-in-maatpak. Veel slechtere mensen zijn er niet. Deze mag van mij preventief geruimd worden; komt niets goeds uit.

5 weerman    
7 dagen geleden door weerman
0
Meld

Zou wat geloofwaardiger overkomen als ie geen mondkapje draagt question

6 Scrow    
7 dagen geleden door Scrow
0
Meld

De vrienden van Trump. Bolsonaro flikt dit soort onzin, Orban gapt de mondkapjes van andere landen voor hun neus weg, Trump vind de economie belangrijker dan doden. Leuke mensen op dom rechts. Daar heb je echt wat aan aan dat soort mensen.

7 Otasanek    
7 dagen geleden door Otasanek
1
Meld

@7
Dat dit soort foute lui voortdurend een hoge positie weet te veroveren, heeft alles te maken met een fout in de mens zelf. In dit geval vaak een gladde, zalvende babbel vol beloftes aan een ieder die hen (financieel) steunt. Dat maakt dat ze een kliek van vertrouwelingen weten te verzamelen en dan die macht kunnen veroveren. En je ziet ook dat dit in elke samenleving gebeurt: Putin, Trump, Bolsonaro, maar ook zalvende gladakkers als Rutte. Het is allemaal dezelfde tactiek van eenzelfde soort kerel. Dick Swaab schreef er al eens over. Zeer de moeite waard. Hij toont de weeffout in de mens aan, en een maatschappij die niet anticipeert op idioten:

https://www.rtlz.nl/business/artikel/339396/dick-swaab-psychopaten-functioneren-goed-als-bankiers-en-ceos

8 weerman    
7 dagen geleden door weerman
0
Meld

@8 Ik moet een paar dingen eerlijk toegeven. We hebben het zelf (samenlevingen) veroorzaakt door grote groepen mensen niet mee te nemen in discussies. Door ondanks de weerstand op dezelfde voet door te gaan met migratie. Door zaken door te drukken op momenten dat grote groepen mensen er nog niet klaar voor waren. Kleine stappen waren beter. Maar goed kennis achteraf. Dus ik wrijf het die mensen maar matig aan.

Maar die groepen, websites en leiders die ze volgen... Ander verhaal.

Sociaal democraten hebben gefaald om te luisteren buiten hun eigen bubbel (die steeds meer ideologisch werd) en daarmee deze nieuwe ondemocratische complot bubbels helpen veroorzaken.

Maar goed wijsheid komt na de zonde.

9 Otasanek    
7 dagen geleden door Otasanek
1
Meld

De coronabesmetting heeft duidelijk zijn hersenen aangetast.....

10 Jmartin    
7 dagen geleden door Jmartin
1
Meld

@9
Er zou een groep van Wijzen moeten zijn, die de boel bestuurd. Niet vanuit een ideologie, maar vanuit het besef WAT de planeet kan leveren, en hoe dat het beste/schoonst kan leveren. Tot het punt dat de groep ziet dat de verhoudingen uit het lood raken en het evenwicht verstoord raakt.
Nu worden we voortdurend "geleid" door lieden die maar twee dingen willen -voor zichzelf en hun groep getrouwen: Winst en Macht.
En dat resulteert in een zichzelf vernietigende, primitieve, meedogenloze hiërarchische structuur. Het mocht wat jaren duren (de start was aan het begin van het industriële tijdperk) maar we lopen nu tegen de -welbekende- Grenzen van de Groei aan. De machthebbers proberen nog om alles te behouden wat hen zo veel voordelen opleverde, maar de groeiende stroom werklozen, de 'nutteloze monden' en in feite alle werkslaven, zien dat er geen groei meer is, geen kans op verbetering, geen betere wereld voor hun kinderen. En er nadert het moment dat ze dat niet meer accepteren.
Nu weten populisten nog even een graantje mee te pikken. Maar als zij eenmaal eens de macht hebben en er óók niets van blijken te bakken, dan houdt het op. Dan zal er een nieuw, eerlijker en beter systeem moeten komen, anders zakken we weg in oorlogen en strijd.

Ik blijf het maar zeggen, al jarenlang: Homo Sapiens is helemaal niet zo intelligent.

11 weerman    
7 dagen geleden door weerman
0
Meld

Daar zullen we de slinkse propaganda hebben.

12 grv    
7 dagen geleden door grv
4
Meld

@11 Mensen is wijsgemaakt dat groei eeuwig doorgaat. Als dat dan misloopt zoals deze eeuw dan geeft dat weerstand. Gebrekkige communicatie en het gevoel geen invloed te hebben verergert dit.

Misschien zou het goed zijn om elke provincie een raad van burgers te geven voor elke regeerperiode. In plaats van gekozen mensen uitgeloot zoals een jury. Deze mensen kan men les geven inzake een onderwerp en dan laten we dat meewegen, daarnaast deel je deze educatie ook op tv en in kranten. Referendum vind ik niks omdat stemmen van mensen die iets niet echt snappen gevaarlijk kunnen zijn de andere kant op.

Democratie is in ieder geval aan modernisering toe.

"anders zakken we weg in oorlogen en strijd"
Dat laatste daar ben ik bang voor na deze crisis. Ik denk dat er veel pyromanen op gaan staan in de wereld, die gaan zeilen op de lijken die dit virus achterlaat. Ik denk dat veel oude politiek kapot gaat na deze crisis alleen al door alle onderzoeken achteraf. Zowel linksom als rechtsom en dat nog meer mensen op de flanken terecht komen.

13 Otasanek    
7 dagen geleden door Otasanek
1
Meld

@9 Kan het alleen maar eens met je zijn.

14 Captain Hero    
7 dagen geleden door Captain Hero
0
Meld

@9 je hebt het heel goed verwoord Otasanek. Het (doorgeslagen) blijven hangen in de eigen Ideologie en die onvoldoende afzetten/ en onderzoeken tegen het actuele toestandsbeeld in de wereld geeft onvrede en onbalans.
Momenteel geldt dat zowel voor het al decennia aan de gang zijnde doorgeslagen kapitalisme als de indentiteitscrisis en hypocrisie binnen de sociaal democratie.

15 Mark    
6 dagen geleden door Mark
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
RIVM: dodental stijgt met 166 naar 1339 perso...
Het coronavirus heeft inmiddels 1339 levens...

24 uur geleden door Moskowfiets

Het verval van Trump zijn presidentschap
Oude methodes die ooit zo goed leken te werke...

1 dag geleden door Smite Gait

Hongarije wil met wetsvoorstel geslachtsveran...
Het wetsvoorstel van de extreem-rechtse reger...

20 uur geleden door Pegasus

TEN EINDE RAAD - DE JENSEN SHOW #136
Blind vertrouwen in autoriteit is de grootste...

15 uur geleden door xtremy

De huisarts wil dat ‘kwetsbaren’...
Wat moet de huisarts doen als hij twijfelt of...

6 uur geleden door Wilmama


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Stampertje
Hongarije wil met wetsvoorstel geslachtsveran...
@155 niks religieus, gewoon landwet...

minder dan een minuut geleden door Stampertje

Criticaster
Mojo-directeur over coronacrisis en festivals...
@10 Ik zou als ik u was niet te dicht in de b...

minder dan een minuut geleden door Criticaster

Marrie
De huisarts wil dat ‘kwetsbaren’ nadenken...
@131Ik suggereer niet dat huisartsen patië...

1 minuut geleden door Marrie

ThWil
'Ajax overweegt om uit competitie te stappen'...
@4 Precies. Even een tijdje uitzieken en dan...

1 minuut geleden door ThWil

opabert
Stop angstzaaierij over Corona – draag bij ...
US doet de bevolking massaal zelf onderzoek...

1 minuut geleden door opabert

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig