U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 4
De EU-leiders zijn het niet eens geworden over het snel inzetten van extra Europese miljarden om de coronacrisis te bestrijden. De inzet van het Europese noodfonds ESM, dat een leencapaciteit van 410 miljard euro heeft, stuit op verdeeldheid.  ...

5 dagen geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
1

Uiteraard... ze voelen in Brussel dat er getrokken gaat worden..... en dat willen ze niet.... ze willen graag op die berg geld blijven zitten en steken hun neus in de wind..... Het zal Brussel werkelijk worst zijn hoe de EU dit gaat redden ....Als zij maar hun salaris voor niets doen.krijgen.....het verkassen elke maand maar door kan gaan ..zijn ze tevreden.... De EU is een walgelijk monster.... Wordt tijd dat ie afgeschoten gaat worden..... Terug naar de constructie EEG..... veel beter!!!!

1 Sempre    
5 dagen geleden door Sempre
0
Meld

@1

Op dit soort niets doende opvreters zit niemand te wachten
Tijd voor een EU tribunaal. Een Neurenberg 2.0 met navenante straffen.

2 in holland    
5 dagen geleden door in holland
0
Meld

Elk land zijn eigen regels.... grenscontroles...goede handel...en als Europa .. samen sterk.... maar de EU heeft bewezen dat het een geldverslindend instituut is waar eigenlijk niemand iets aan HEEFT heeft...OPDOEKEN .. die handel !

3 Sempre    
5 dagen geleden door Sempre
0
Meld

TERUG naar de EEG of misschien een andere constructie..... maar de EU heeft zijn langste tijd gehad.... en onder ons gezegd... het heeft niets opgeleverd.... veel geneuzel en gekonkel.... het wordt tijd dat elk land voor zich zelf kiest.... en samen verbonden zijn....

4 Sempre    
5 dagen geleden door Sempre
0
Meld

NEXIT !!!


#BreakEUp !!!

5 xtremy    
5 dagen geleden door xtremy
3
Meld

Vraag me nog steeds af ... wat was er vroeger mis met de EEG/??? oftewel de Europese economische gemeenschap....

6 Sempre    
5 dagen geleden door Sempre
0
Meld

Ik vind het niet kunnen dat veel landen in Europa door Brussel de lakens uitgedeeld krijgt....Stop daar mee en laat elk land zijn ding doen zonder een stelletje neuzelaars met restricties die velen niet kunnen volgen.... het moet klaar zijn..... de EU heeft zijn tijd gehad en eigenlijk alleen maar ellende gegeven.... Laat elk land in Europa maar eens laten zien dat we als land veel kunnen en samen sterk zijn.... EEG....

7 Sempre    
5 dagen geleden door Sempre
1
Meld

@6 Te weinig macht voor de machtswelluchtigsen. Te weinig geld voor hen, te weinig voorrechten voor hen. Zij, de verhevenen boven het plebs en voor het grote geld van Soros.

8 gaulette    
5 dagen geleden door gaulette
0
Meld

Maar geen UNIE ... elk land voor zich... en onderling goede afspraken... Brussel kan dan de tent sluiten

9 Sempre    
5 dagen geleden door Sempre
0
Meld

NEXIT!

10 SergioLeone    
5 dagen geleden door SergioLeone
0
Meld

@8 dus opheffen de EU... iedereen weer voor zichzelf.... en dan komen we er prima uit.... Beter dan nu denk ik !

11 Sempre    
5 dagen geleden door Sempre
0
Meld

"De EU-leiders zijn het niet eens geworden over het snel inzetten van extra Europese miljarden om de corona crisis te bestrijden. "
Nee, want het zijn voornamelijk ouderen die het loodje leggen en dat komt ze eigenlijk wel goed uit. Scheelt weer heel veel uitgaven.

12 B55    
5 dagen geleden door B55
0
Meld

Engeland is er uitgestapt.... kostte heel veel geld.... Maar het lijkt me wel een ding dat alle andere landen de EU laten ontploffen... of dat kan ... weet ik niet.. maar zou heeeel mooi zijn! geen exit maar we zijn er klaar mee.... met zijn allen ! terug naar eigen grond.. eigen besturing en goede basis zien te creeeren voor handel etc.... en als Europa laten zien dat we een werelddeel zijn .. maar Brussel er uit... klaar ... het is leuk geweest(NOT) het wordt tijd voor nieuwe kansen !

13 Sempre    
5 dagen geleden door Sempre
0
Meld

Elk land zijn eigen valuta weer.... ff lastig als je op vak . gaat.... maar vroeger was dat zo.... heb er nooit problemen mee gehad... Voor de handel is het ff omrekenen etc.... so what!

14 Sempre    
5 dagen geleden door Sempre
0
Meld

Met die euro had ik sowieso al het gevoel bij de neus genomen te worden..... Schrik niet werd er gezegd toen de euro kwam.... Uw salaris wordt nu in euro's uitbetaald.... Nou.... de volgende dag ging je ff boodschappen doen.... een onsje ham op je brood was daar voor rond de 2 gulden.... en ploep de euro kwam en het was ineens 2 euro.... maal 2.20..... lekker was dat.... Je schoenen laten verzolen ... in de guldentijd... pak m beet 15 gulden.... en met de euro 14 euro maal 2.20.... Daaaaaag.... we zijn zoooo bij de neus genomen.... en je mag niet meer omrekenen wordt er gezegd.... soms doe ik dat nog wel.... helaas !

15 Sempre    
5 dagen geleden door Sempre
0
Meld

Het bericht is misleidend.

De 410 mrd gaat niet over geld dat de EU heeft , maar over het ESM, het European Stability Mechanism , een fonds waaruit Euro-muntunie lidstaten als laatste redmiddel, tegen stricte voorwaarden kunnen lenen.
Het ESM moet daartoe zelf ook leningen uitgeven.

De opzet van het fonds is dat een beperkt eigen vermogen, aangevuld met financiele miljardengaranties door lidstaten, het ESM in staat stelt het tienvoudige of meer van het eigen vermogen te lenen en door te geven aan de lidstaat in nood.
Deel van de stricte leenvoorwaarden is dat de lenende lidstaat zware bezuinigingen en hervormingen moet uitvoeren.

Italie, Spanje, Frankrijk, Belgie, Luxemburg willen vanwege de economische uitwerking van de corona-epidemieen binnen hun grenzen nu snel voor honderden miljarden aan ESM -leningen uitgeven.
Door hen te ontvangen. Maar geheel zonder de strenge ESM-leenvoorwaarden.

Het ESM wordt daardoor de facto het Agentschap van Financien van de EU, dat euro-obligaties uitgeeft. Het is noodfonds af en wordt gewoon onderdeel van een Ministerie van Financien in wording van de EU-bondsstaat (of eenheidsstaat).
De Nederlandse, Duitse, Finse, Oostenrijkse belastingbetalers blijven uiteraard wel garant staan voor terugbetaling.
Hun lasten gaan behoorlijk stijgen.
Dat gaan ze toch al. Want de coronacrisis gaat de daling van de staatsschuld sinds ca. 2017 ongedaan maken. De jaren van lastenverzwaring 2011 tot heden blijken daarmee zinloos geweest.

Sterker nog: de bezuinigingen op voorraden die nodig waren om een virusuitbraak tegen te houden, kosten land en economie nu tientallen miljarden extra. (Wopke Hoekstra: 90 mrd.) Met meer dan voldoende testkits en viruswerende uitrusting voor medisch personeel had men van begin februari af het binnenkomende Sars-CoVid-19 virus vrij effectief kunnen afstoppen.
En de carnavalsviering had vanzelfsprekend verboden moeten worden.


Terug naar het onderwerp: de miljarden van de injectie zijn er niet.

16 duurendaal    
5 dagen geleden door duurendaal
0
Meld

Ik kocht 4 bananen vandaag 1.80 denk dan maal 2.20.... Nou daar had ik ze vroeger niet voor gekocht... Teug naar eigen valuta... elk land voor zich.... en de euro mag van mij ook de plomp in....

17 Sempre    
5 dagen geleden door Sempre
0
Meld

het European Stability Mechanism ja hoor ook zo'n vaag gebeuren.... Niemand heeft er grip op immers.... allemaal geneuzel uit de financiele sector.... die er alleen maar beter van willen worden....

18 Sempre    
5 dagen geleden door Sempre
1
Meld

@11 Helemaal mee eens. Weg uit dit gedrocht, weg uit het pamperen van internationals, weg can de ikke ikke ikke de rest kan stikke. Terug naar menselijkheid, er zijn voor buren, voor empathie.

19 gaulette    
5 dagen geleden door gaulette
0
Meld

@16 Bedankt voor je uitleg question.

20 Happy face    
5 dagen geleden door Happy face
0
Meld

Ik ga slapen en wens iedereen een fijne nacht en take care!! We zullen zien of de EU nog een lang leven heeft.... ik hoop van niet !!!

21 Sempre    
5 dagen geleden door Sempre
0
Meld

Om de crisis het hoofd te bieden lenen wij geld van de financiële markten, dat geld is gewoon verkrijgbaar voor iedereen in de EU, het noodfonds is er voor als dat geld niet meer via de normale weg te krijgen is.

Mensen vergeten dat het geld in dat fonds ook gewoon geleend moet worden en dat wij in Nederland daar aan mee betalen en straks na de corona crisis weer schreeuwen waarom wij zoveel aan de EU moeten afdragen.

22 NLsandman    
5 dagen geleden door NLsandman
0
Meld

Iedere keer als er zich een crisis voordoet in Europa moeten anderen de problemen op komen lossen. Vorige keer waren het de Amerikanen, nu zijn het de Russen en de Chinezen. De EU is een lamgeslagen orgaan dat tot niets in staat is. Opdoeken en opnieuw beginnen.

23 samcash    
5 dagen geleden door samcash
4
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Corona: wonderkuur van Trump kan levensgevaar...
Medicijnagentschap ANSM heeft gevaarlijke bij...

1 dag geleden door Faqman

Kiezers lopen massaal weg bij Baudet en Wilde...
Als PVV en FvD dachten dat hun hoge toon van...

20 uur geleden door Jij Wel Dan

Gaat corona de geschiedenisboeken in? 'A...
Filmplatform New Noardic Wave verzamelt op di...

23 uur geleden door RTL Nieuws

VVD laat PVV en Forum verder achter zich in v...
Premier Mark Rutte krijgt veel waardering voo...

21 uur geleden door AD

Walgelijke video: haatjongeren trappen 53-jar...
De ziekste video van de week is gevonden en k...

1 dag geleden door Racism monitor 2020


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Marrie
Roken opnieuw duurder, rookverbod horeca nog ...
Roken is ook vreselijk duur, het is te hopen ...

minder dan een minuut geleden door Marrie

eoghanfeehily
Deurwaarders: Neem snel contact op als brief ...
@13 En de rest Voor veel bedrijven zijn o...

minder dan een minuut geleden door eoghanfeehily

student1255
Rusland stuurt een vliegtuig vol met medische...
@14- China niet? Cuba niet? Duitsland nie...

minder dan een minuut geleden door student1255

Snorrie
VVD laat PVV en Forum verder achter zich in v...
@175En die oproep van Mona om gezellig mass...

minder dan een minuut geleden door Snorrie

Giesje
Deurwaarders: Neem snel contact op als brief ...
@22, nee, dat klopt, dan niet. Je kunt overig...

1 minuut geleden door Giesje

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig